Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 592
  • 753
  •   2
Отговори
# 120
Привет отново, дами,

Като предистория: на ММ му откриха Уреаплазма и пие антибиотик Таваник от 6 дена. На мен вчера ми изписаха Вибрамицин 2х1 за 10 дена, пробиотик и Ломексин. Има ли от вас някоя, която е ползвала този антибиотик и доволна ли е от него?

П.С. благодаря на Dagny за препоръката за безкалохолна бира Clausthaller - много е яка (едвам я намерих в събота), заредила съм хладилника, следващите дни при нужда ще се съвещавам с нея Grinning

# 121
Привет. Миналия месец и на мен ми откриха Уреаплазма Парвум. От 1 до 14 юни пих КИМОКС антибиотик. На 23ти юни трябваше да ми дойде, днес е 30ти.вчера правих тест, отрицателен е. До сега не ми е закъснява о така. Най много 2 дни. Дали е от бактерията, или от антибиотика. Имам и силен стрес последния месец. ☺️

# 122
  • София
Не е възможно антибиотик да е причина за закъснение на МЦ, още повече Уреаплазмата. И двете неща нямат отношение към хормоните които са отговорни за цикъла и излющването на ендометриалната лигавица със кървенето.

# 123
  • София
Уреаплазмата - не, но АБ може да потисне О. , защото действа противовъзпалително ... има аналогично действие  на НСПВС, за които също е известно, доказано многократно, че може да потискат О.

# 124
Добре. Благодаря. Така или иначе трябва да се запиша на преглед за да повторим теста за Уреаплазма. Но трябва да е поне на 6ти юли, за да са минали 3 седмици. Идо тогава ако не ми дойде....

Звъннах на гинекология ми. Каза ми да пия дуфастон да предизвика цикъла. Каза, че може да е от стрес или от абАБ. Ама хич не ми се пие това....

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:23 от AnMary

# 125
Привет. Миналия месец и на мен ми откриха Уреаплазма Парвум. От 1 до 14 юни пих КИМОКС антибиотик. На 23ти юни трябваше да ми дойде, днес е 30ти.вчера правих тест, отрицателен е. До сега не ми е закъснява о така. Най много 2 дни. Дали е от бактерията, или от антибиотика. Имам и силен стрес последния месец. ☺️
Здравейте,аз също бях пила Авелокс за уреаплазма и също ми закъснея мц най вероятно е от това и стрес така че се успокойте и ще дойде
Аз лекувам уреаплазма вече 1 година последно бях на Вибрамицин и се надявам вече да се е махнала

# 126
1 година 😭ужас. Успех. А аз си мислех, че от 14 дни АБ и ще изчезне. Ще чакам още малко и тогава ще пия дуфастон, щото пък от 15ти живот и здраве ще съм на море. Иска ми се да ми дойде и свърши до тогава

# 127
1 година 😭ужас. Успех. А аз си мислех, че от 14 дни АБ и ще изчезне. Ще чакам още малко и тогава ще пия дуфастон, щото пък от 15ти живот и здраве ще съм на море. Иска ми се да ми дойде и свърши до тогава
Ще мине спокойно трябва силни имуностимуланти и точен антибиотик и най важното аг който знае какво прави за 1 година смених 3 аг и незнам колко антибиотика,но не губя надежда след Вибрамицина усещам подобрение и имам надежда,но е добре пробиотик и имуностимуланти да се приемат възможно най добрите

# 128
Пия витамини, омега 3,селен, чайове, котешки нокът

# 129
Пия витамини, омега 3,селен, чайове, котешки нокът
Аз приемах чиста червена боровинка,витамини,фориева с витамини сега в момента съм на биозин и био флора пробиотик и се надявам всичко да е приключило че да започнем с бебеправенето 🚼

# 130
Каква боровинка точно пиет?
Успех. Аз имам една бременност. Не планувам втора още. Мислех догодина, ама от сега ме е страх

# 131
Каква боровинка точно пиет?
Успех. Аз имам една бременност. Не планувам втора още. Мислех догодина, ама от сега ме е страх

Благодаря ти,чиста червена боровинка мисля че ще можеш да я намериш във всяка една аптека на таблетки е между 18-20 лв

# 132
Здравейте момичета!Откриха ми уреаплазма парвум и кандида(кандидата я имам от много години)в изследването нямаше АБ,чудя се да си пусна ли изследването от урина понеже там има антибиограма и да използваме нея. Много ме е страх от антибиотици ,защото преди години точно от тях завъдих гъби и няма отърване.И ,ако може някакво мнение за доктор Елена Пирнарева, че вече на никого  не мога да се доверя.И дали постоянната кандида може да се дължи на това ,че съм имала уреаплазма?Благодаря ви !

# 133
Микомакс на 3ти, 7ми и 10 ден по една таблетка за гъбите.
Макмирор много го хвалят, може да се включи към лечението.

Здравейте момичета!Откриха ми уреаплазма парвум и кандида(кандидата я имам от много години)в изследването нямаше АБ,чудя се да си пусна ли изследването от урина понеже там има антибиограма и да използваме нея. Много ме е страх от антибиотици ,защото преди години точно от тях завъдих гъби и няма отърване.И ,ако може някакво мнение за доктор Елена Пирнарева, че вече на никого  не мога да се доверя.И дали постоянната кандида може да се дължи на това ,че съм имала уреаплазма?Благодаря ви !

# 134
Вие използвали ли сте антибиограма при лечението на плазмите ?

Общи условия

Активация на акаунт