Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 804
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мисля, че ако карате само на отрицателен резултат от теб, може да се презаразиш от мъжа ти, ако той не е изчистил.
По-добре пуснете 2 проби.

Успех.

# 301
Абсолютно и двете проби - в никакъв случай не си струва риска за 60-70 лв.

# 302
Здравейте!
Можете ли да ме ориентирате кой е най-подходящият вариант за изследване на уреаплазма и микоплазма за мен и за ММ? Прочетох, че има различни начини за изследване, но не знам каква е разликата между тях.
Благодаря ви предварително ❤️

# 303
Здравейте!
Можете ли да ме ориентирате кой е най-подходящият вариант за изследване на уреаплазма и микоплазма за мен и за ММ? Прочетох, че има различни начини за изследване, но не знам каква е разликата между тях.
Благодаря ви предварително ❤️

ДНК изследване на урина/вагинален/цервикален секрет - всичките или някои, зависи колко пари ви се дават. За мъж - еякулат или първа урина, доколкото ми обясниха няма разлика.

# 304
  • София
Здравейте, момичета! От около половин година и повече, имам все някакъв вагинален дискомфорт , сърбеж, парене, но на вече 3та микробиология излиза, че нямам нищо, нито кандида, нито анаеробна инфекция и гинеколожката взе да ме гледа като някоя хипохондричка. Но аз определно си имам симптоми и се чудя дали не си пусна едно иследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма в Геника? Само че, се чудя как да постъпя, да отида при гинеколог, който да ми вземе цервикален секрет и да го занеса в Геника или? Дай моля ви идеи, или ако може да ме насочите към медицински жентър, който работи с тях и директно препраща пробата? Благодаря ви!

И също, искам да ви питам, някоя от вас имала ли е подуване на лимфни възли в областта на слабините, в следствие на тази инфекции? ЗАщото на мен ми с еструва, че на еднтаа сгъвка имам леко подут такъв.

# 305
Здравейте, момичета! От около половин година и повече, имам все някакъв вагинален дискомфорт , сърбеж, парене, но на вече 3та микробиология излиза, че нямам нищо, нито кандида, нито анаеробна инфекция и гинеколожката взе да ме гледа като някоя хипохондричка. Но аз определно си имам симптоми и се чудя дали не си пусна едно иследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма в Геника? Само че, се чудя как да постъпя, да отида при гинеколог, който да ми вземе цервикален секрет и да го занеса в Геника или? Дай моля ви идеи, или ако може да ме насочите към медицински жентър, който работи с тях и директно препраща пробата? Благодаря ви!

И също, искам да ви питам, някоя от вас имала ли е подуване на лимфни възли в областта на слабините, в следствие на тази инфекции? ЗАщото на мен ми с еструва, че на еднтаа сгъвка имам леко подут такъв.
Здравей, Буена!
И аз съм в абсолютно същото положение от миналата година! Ако откриеш какво ти е- моля те напиши...!
Имам същият дискофорт- леко парене, силен външен сърбеж, подут ингвинален лимфен възел и започнах постоянно да правя цистити... На всички изследвания (микробиологии, PSR....) резултатът е наред- излиза, че имам само възпаление, но вече четирима лекари не знаят на какво се дължи и по същият начин ме гледат като хипохондричка Sad.
Бях в "Геника" за консултация: посъветвахаме да пусна пълният им пакет за изследване на матката и на цервикален секрет (PSR), общо към 350лв.
Вчера си направих PSR  в "Надежда", но съм в тотална паника, че може пак да  не излезне нищо.... A определено не съм наред

# 306
  • София
Връащм се от друг гинеколог, за пръв път съм при него. Изказа съмение в достоверността на микробиологиите, особено като ме прегледа и видя колко течение имам. Взем ми наново секрет и ме прегледа на ехограф, каза, че не се вижда нищо притесително. След като излезе резулатата от микробиологията, каза, че ще прецени дали има основание да ми вземе цервикален секрет за мико, уреаплазма и хламидия и да го занеса в Геника, сам го предложи, без аз да съм питала и не изключи да има нещо такова. Та, ще видим.

# 307
Буена, аз пуснах направо фемофлор плюс. Включва тези + още много показатели за 80 лв (плазмите, хламидии, вируси и микробиология). А има и още по-разширен фемофлор, над 200 лв.

# 308
  • Стара Загора
Здравейте,
Някой наясно ли е дали позитивен пср тест за уреаплазма парвум при двамата партньори може да води до стерилитет при добра спермограма и доказана овулация? Бактерията има ли отношение към болезнения цикъл?

# 309
Не съм чула за такъв ефект

# 310
Здравейте. Незнам въпроса дали ми е за тук. Бих искала някой да ми помогне с разчитане на цитонамазка, дали някой е имал тези Asc -us клетки. Малко се притесних. Според гинеколога ми са възпалителни и ще изчезнат от антибиотик.

# 311
Здравейте дами,
Бихте ли споделили след колко курса на лечение се изчистихте от уреаплазмата?
Ние приключихме първи курс лечение и в средата на септември предстои да направим нови изследвания.
Страшно се притеснявам дали сме се преборили от първия път....

# 312
Здравейте дами,
Бихте ли споделили след колко курса на лечение се изчистихте от уреаплазмата?
Ние приключихме първи курс лечение и в средата на септември предстои да направим нови изследвания.
Страшно се притеснявам дали сме се преборили от първия път....
Има супер много коментари по този въпрос, прегледайте темата отначалото.

# 313
  • София
Е защо се притесняваш страшно?
Може да сте изчистили, може и да не сте. Трябва да чакаш 3-4 седмици след АБ-то да повториш теста. Друго не зависи от теб и притесненията са излишни.

Аз лично изчистих с един курс. Но много жени чистят с години. Много е индивидуално.

# 314
Е защо се притесняваш страшно?
Може да сте изчистили, може и да не сте. Трябва да чакаш 3-4 седмици след АБ-то да повториш теста. Друго не зависи от теб и притесненията са излишни.

Аз лично изчистих с един курс. Но много жени чистят с години. Много е индивидуално.

Точно от чистенето с години се притеснявам... Правихме опити за бебе, когато разбрахме за уреата.

Общи условия

Активация на акаунт