Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 774
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте пих азитрокс за уреоплазма и днес почнах вибрамицин по рецепта днес пих пъровото хапче минаха два часа и ми дойде възможно ли е от него да стане това още ми е рано за МЦ трябва да дойде на 17ти, а днес сме 9ти има и друг вариант 8я ден от цикъла ми беше ОВ-та и не се пазихме  възможно ли е като пих днес вибрамицин да съм била бременна и да е паднало😢😞

Аз имах същият проблем при приема на азитрокс. Цикълът ми идваше два поредни месеца на 22-я ден, а на третия месец на 36-я ден. Бях притеснена и си пуснах хормонални, тъй като за този период качих 3-4кг, но всички хормони са в норма при мен Simple Smile

# 391
Здравейте,
Лекувах се от уреаплазма и е-коли наскоро, с двуседмичен антибиотичен курс (доксициклин)
Бях на преглед някъде 2-3 седмици след лечението и цикъл - пуснах изследвания отново и за щастие са отрицателни. Но буквално дни след прегледа имам отново симптомите отпреди лечението - често уриниране, жълтеникаво течение и болки в уретрата.
На някого от вас случвало ли се е да се “върне” уреа и възможно ли е от прегледа и взимането на пробите да се е получило възпаление?

# 392
Здравейте.
Аз се оказах с Уреаплазма , а мъжа, с когото съм се оказа отрицателен. В Рамус е правено всичко. При мен уретрален и цирвикален секрет, при него еякулат и уретрален секрет в среда го сложихме до транспортирането му.
Как е възможно, някакво обяснение да има някой?

# 393
  • София
И при мен е така. Никой не може да ми даде обяснение. Освен, че единствения начин на предаване е по полов път.

# 394
И при мен е така. Никой не може да ми даде обяснение. Освен, че единствения начин на предаване е по полов път.
Аз имам частично. Нямаме подходящ тест, който да улови ниските нива на уреаплазма и микоплазма 4те вида 2 по 2 от всеки. Уриниране преди уретрален секрет- отмиване. Грешка при вземането- не досратъчно в дълбочина , носител евентуално само. Няма как при полов контакт с нас те да са Ок. Вие в коя лаборатория изследвахте и как се казва Теста точно? ДНК ли е?

# 395
Някой може ли да препоръча доктор от Пловдив за взимане на секрет за ДНК за Микоплазма и Уреаплазма? Или някой който е лекува успешно?

# 396
Здравейте. Имате ли случай жената да е +, мъжа - , а след повтаряне на изследването да се окаже, че и той е + .

# 397
Здравейте! Някой има ли опит в пускането на урина за микоплазма хоминис и други полови болести/гонорея/? Става въпрос за контрола след лечение. Моят гинеколог ми каза след 3-4 месеца поне да пусна със секрет, а на приятеля ми са му казали че може и след 3 седмици. Със сигурност ще пускам след 3 месеца със секрет, но няма как сега да отида на гинеколог, така че дали ще стане с урина? Като цяло ще пускам май на всичко възможно, което може да се направи и с урина, но ме интересува колко е достоверно.Не искам да имам полови контакти с приятеля ми с презерватив дори, но пък 3-4 месеца ми се виждат доста. Колко са достоверни в Геника? Ще пускам и в Кандиларов за да има и 2ро "мнение". Също така приятеля ми се изследва за гонорея в две лаборатории, като в едната излезе положителен, а във втората /геника/ е отрицателен. Аз имам симптоми точно на гонорея според гинеколога ми затова се лекувам общо и за мико /на което е положителен той от микробиология/и гонорея с клацид. Не съм се тествала аз понеже приемах антибиотици скоро. В Геника си го занесе приятеля ми уретралния секрет 4 часа и половина след взимането на секрета,а от първата лаборатория изследваха еякулат.Възможно ли е лъжливо положително да е? Възможно ли е от еякулат да се изолира гонорея,а от секрета не?

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 22:53 от elleonore1

# 398
Звъните на лабораториите, които са изследвали секрата и разпитвате. Би трябвало да ви отговорят, в Геника специално винаги съм получала отговор - трябва да звъннете в централата на Еми Буе

# 399
Здравейте. От август месец страдам от цистит с леки затишия тук-там. Пуснах стерилна урина октомври като ми излезна Ешерихия и Ентерококус. След 3 антибиотика вече урината ми е чиста, но оплакванията продължават. Изпих 4ти за всеки случай, но няма промяна. Симптомите са ми болка в мехура, придърпване, бодежи, дискомфорт в имтимната област, течение от уретрата, болка към десния крак,мътна и специфично миришеща урина. В момента лекувам Кандида с Клотримазол и се чудех кога мога да пусна такова изследване? След приключване на курса или... ? Защото след това мислех да продължа с Полижинакс още 6 дни, но искам да направя изследването възможно най-скоро.
Изследването за хламидия и гонорея ми е отрицателно.

# 400
  • София
Кандида само с клотримазол няма да стане. Трябва и микомакс по схема.

# 401
Вече пих Флуконазал веднъж. Ще си купя още една таблетка. Живея в Англия. Тук ми казаха, че дори един глобул е достатъчен, но се консултирах с гинеколожка в България и тя каза, че е достатъчно 6 дни Клотримазол и после Полижинакс.

# 402
  • София
Мисля, че Макмирор ми помага на хроничните дългогодишни болки в корема и простатата, причинени от анаероби. Свършвам курс от 20 дни по 3х1 на ден. Понасям го много добре. Пише в листовката, че при нужда може да се продължи или повтори курса. Колко да изчакам за да го повторя?

# 403
  • София
Лиме, предвид симптомите които описваш и дългият курс на антибиотици   1 таблетка няма да е достатъчна!!! Трябва поне 3 таблетки на 1-4-7 ден и след това още един месец по 1 таблетка седмично.

# 404
Добре. Ще се консултирам с фармацевта и ще го изпия по тази схема. Също да попитам, че този път ми бяха Кондида Парапсилозис. В интернет не намерих с какво е по-различна от другата. Само пише, че се среща 20-30% от случаите.
Не виждам обаче логика в това с урината. До сега не ми се е променяла до такава степен от Кандида, затова си мисля, че имам уреаплазма. Няма логика иначе.

Общи условия

Активация на акаунт