Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 513
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
На мен пък лекар ми беше обяснил, че с уретрален секрет не може да се бръкне достатъчно надълбоко и да се събере адекватен резултат, докато с еякулат излиза всичко

# 571
А кондомите защитават ли от зараза от уреаплазма и микоплазма?

# 572
А кондомите защитават ли от зараза от уреаплазма и микоплазма?
Аз, честно казано, не мисля че са кой знае каква гаранция. Винаги съм ползвала и още от първия партньор хванах уреаплазма. Вероятно по друг начин, но чисто статистически и всеки път да ползваш, все някой ще се скъса. Често се и изхлузват, пипате се след като го сложите и т.н. Обаче пак е по-добре, отколкото без хич. На мен просто след 4 антибиотика не ми се рискува. Ако има установен с инфекция от вас, най-сигурна е пълната абстиненция, докато не видите поне два негативни теста и двамата. Иначе, само ще се презаразявате един друг и ще се тровите с лекарства.

# 573
Искам да ви споделя само за английските лекари. Бях на лекар скоро и му казах, че съм си пуснала сама изследване за уреаплазма в частна лаборатория. Първо се опули, защо си пускам такива изследвания, второ ми каза, че уреаплазмата е рядко срещана и НЕ се предава по полов път. Учили ли са го това изобщо не знам.

# 574
Искам да ви споделя само за английските лекари. Бях на лекар скоро и му казах, че съм си пуснала сама изследване за уреаплазма в частна лаборатория. Първо се опули, защо си пускам такива изследвания, второ ми каза, че уреаплазмата е рядко срещана и НЕ се предава по полов път. Учили ли са го това изобщо не знам.
Потвърждавам, следя темите в редит и съм изумен от некомпетентността на американските и английски лекари! Изобщо на запад не знам как оцеляват след тази неглижираност!

# 575
Имам нужда от съвет. Ще изпращам моя приятел да се тества - първия път пи с мен, второто лечение още не го е започнал и искаме да видим дали няма да излезе и нещо друго, като досега никога не се е тествал. Тук и в интернет четох, че с уретрален секрет е най-достоверно (както и според моята гинеколожка), обаче се оказва, че в Геника взимат само еякуат/урина, а не ми вдигат телефона да ги питам за друга опция. Аз си правих там Фемифлор плюс пакета, доволна съм и за Пловдив ми се струват най-достоверни. Другият плюс е, че в изследването се включват почти всички ППБ, тоест не се налага да се пускат 15 различни изследвания. Тук обаче четох, че на много от вас мъжете излизат фалшиво отрицателни там с еякуат... Та, мисълта ми е - да го насоча ли към някоя друга лаборатория, за да е изследването с уретрален секрет? На вас какви са ви впечатленията за Андрофлор пакета?

# 576
  • София
Уретралният секрет се взима само от Уролог. Няма лаборантка , която да го вземе. Както е при вагиналният секрет, който се взима от АГ.

# 577
Да, ясно ми е. Под "взимат" визирах какви проби приемат в лабораторията.

# 578
  • София
Според мен при мъжете са достатъчни обикновените изследвания. При тях го няма този проблем, който е при жените свързан със хормонални течения според фазата на цикъла, менструална кръв във влагалището, мокра среда, протриване при полов контакт все фактори за развитие на патогени във влагалището. Също така и факта дали АГ ще успее да вземе достатъчно секрет и то от правилното място. Обикновено цервикалният секрет е по-точен от влагалищният.

# 579
Ние занесохме в Геника еакулат и уретрален секрет,  който взехме в нас, разбира се при спазване на всички изисквания за това!!!! Изобщо не е сложно, стига да имате специален стерилен  тампон за уретрален секрет. Моето АГ ми даде такъв и обясни как точно се взема и го направихме за няма и 1 минута.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 16:39 от BellAaAa

# 580
Момичета, здравейте сигурно ате диакутиряли,но да попитам вече бременните.аз стм в 18 седмица и моята АГ не иска да ми бъркя за ЦС в шийката,каза ми да пусна на ММ с еякулат и така и направих в Цибалаб пуснахме днк еякулат за хламидия и микробиология за уреаплазма и микоплазма... Назад в годините два пъти съм имала цистит просто се побърквам пт четене,кажете ми има ли как без да се бърка до шийката да си пусна на мен изследване за Уреаплазма микоплазма и хламидия... Не мога да се заблуждавам,че щом той няма и аз нямам мислех че е така,но прочетох,че не е задължително и двамата партньори да имат ...

# 581
  • София
За Хламидия се дава кръв. За мико и уреа плазми можеш да пуснеш влагалищен секрет + урина така ще имаш резултат от две проби. Няма как като си бременна да ти се бърника в цервикалният канал. Моят партньор съм го изследвала и той никога няма нищо но ей на аз имам.

# 582
Благодаря! Ще се консултирам с Агто,урина може и сама да си я пусна а ще я помоля за МБ спец за мико и уреаплазма,за хламидия уж кръвните не били достоверни... Но ще проверя и това... Благодаря ви

# 583
  • София
Мисля,че на първо време ако пуснеш сама една урина за М и У ще е идеално, ще си по-спокойна.

# 584
То аз пусках стерилна урина която включваше и микоплазма и уреаплазма еш коли и много други и излезна чиста нямаше никакви бактерии... Просто от както забремвнях ми се появи бледо жълто течение и затова имам много лактобацили а на МБ винаги излиза,че няма левкоцити... Ще потърся да видя урина само за М и У, защото може стерилната да не ги е изолирала..

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 18:27 от Hariom1

Общи условия

Активация на акаунт