Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Има ли някой правил ЗЕТ с блокираща инжекция декапептил от предходният месец?

# 556
Здравейте момичета,
изчетох темата и няколко неща да споделя.
Коментира се замразяване, размразяване повторно и т.н. Днес получих по телефона добрата новина на 6-та поредна стимулация за пръв път 7 перфектни ембриона+1 не много добро качество, но замразяват всички 8 ( на две места по- три и на едно място 2бр.). От първите 4 стимулации оставах с по 3 ембриона, а при едната нещо се обърка пункцията беше два дни по- рано и всичко беше незряло и само 1 ембрион.
На последната стимулация бях с двойни дози от предишните и явно на това се дължи добрия резултат.
При мен е задължително генетичен анализ на ембрионите. Когато затворих телефона изведнъж се сещам, добре де като са 3 на едно място, как ще разберат после кой е носител на ген мутация и кой не и звъннах обратно. Това което ми казаха, е че днес замразяват, изпращат инфо до лаб. в чужбина, чакат насоки от там и после, като взимат материал за анализ ги разделят и замразяват едно по- едно. Т.е обясниха ми го, като рутинна процедура и практика на болницата и че няма нищо притеснително.
Наясно съм, че всяко замразаяване и размразяване е рисково, но ..това ми обясниха.
След вече дозина процедури, стигам до извода, че не може да планираш, не може да очакваш- всичко е индивидуално и зависи от много, много хора- от пациента през лекаря до сестри, ембриолози, биолози и т.н.
В момента аз съм на изчакване за ген анализ на ембионите и се надявам да има снежинки за евентуален трансфер през ноември- това е при най- добро развитие на всички етапи. А през това време ще съм тук и из темите на проблемно забременяване.

Някъде прочетох и за съвети да се преминава към трансфери и да не се правят стимулации- това е много индивидуално решение, но аз следя една д-ка с подкаст по IVF темата: https://www.youtube.com/channel/UC4w20dXVKYd9A81PTNkyzXQ
И тя поддържа тезата, че първо трябва да прецениш колко деца искаш, на колко години си, да се преценят цифрите в % какъв ти е шанса спрямо- години и замерени параметри и тогава да решиш колко ембриона или яйцеклетки ( там практикуват масово и това) да замразиш преди да пристъпиш към трансфер. И за мен е права, защото например преминаването през един пълен цикъл може да отнеме понякога и година, а когато си на 38, 39 40- времето е от голямо значение. Докато не го чух от нея, дори не бях го помислила. Не мисля, че тук докторите избощо провеждат разговори за шансове и най- добър път при конкретен пациент. Практиката е стимулация, каквото излезне трансфер и всичко се повтаря.
Това е личното ми мнение, всеки случай е индивидуален, всеки доктор има различен подход, както и всяка клиника различни практики.
Пожелавам на всички, където и да сте на какъвто и етап да сте накрая да е успешен.

# 557
  • София
Има ли някой правил ЗЕТ с блокираща инжекция декапептил от предходният месец?
да, какво те интересува?

# 558
  • София/Севлиево
Не винаги след стимулация може да се направи свеж трансфер.Аз имам 2 стимулации и нито един такъв,т.к.прогестетонът ми бе много висок.Сега ще опитаме при третата такъв,но пак зависи от нивата прогестерон.Имам и трансфер на повторно размразен ембрион,който приключи с биохимична бременност...

# 559
Здравейте, момичета,
Предстои ми трансфер в сряда 🤞🏻
И докато ембриолога ми обесняваше какви допълнителни лекарства да приемам, стигнахме до момента в който каза за размразяването и че принципно при бластоцисти е минимален шанса за проблем, но все пак го има. Не е като да не съм чела по темата, но някак два дни преди събитието просто ме вкара в ужас Sad не мога да спя и само това мисля, дали ще се размразят нормално.
Има ли някоя от вас познания и опит? ( Надявам се, че не!)

# 560
Bels, не се притеснявай излишно. Рядко има проблем при размразяване. Така или иначе няма как да повлияеш. Фокусирай се върху нещата, които зависят от теб. Всички преминаваме през този страх няма как. И на моите им треперих, че бяха и два пъти местени, замразени на трети ден. Чакахме ги до пети. Че и едното беше повторно замразено и размразено. Нямаше проблем развиха се. Дори и се излюпиха.

# 561
Bels, не се притеснявай излишно. Рядко има проблем при размразяване. Така или иначе няма как да повлияеш. Фокусирай се върху нещата, които зависят от теб. Всички преминаваме през този страх няма как. И на моите им треперих, че бяха и два пъти местени, замразени на трети ден. Чакахме ги до пети. Че и едното беше повторно замразено и размразено. Нямаше проблем развиха се. Дори и се излюпиха.
💎Bling-a-ling💎, благодаря ти за окуражаващите думи!
Самата аз се чувствам странно от тези ми притеснения. Дори и стимулацията, след която имах доста усложнения не ми повлия така.

# 562
  • София/Севлиево
Bling ти направи ли ЗЕТ на повторно замразения,че нещо съм те изпуснала...
Иначе при мен от общо 13 замразени ембриона от двата ми опита само 1 не преживя размразяването...

# 563
Ели, да. От n-тия път успях да направя ЗЕТ. Естествено неуспешен. Сега ще се мъча на ново. За капак се оказа, че вече съм с НЯР и на моменти се чудя изобщо дали има смисъл да продължавам...

# 564
  • София/Севлиево
Ех,Блингче Hug Пожелавам ти въпреки НЯР да успееш.Колко ти е АМХ?

# 565
Не е много зле. Нито антралните. Но не знам дали и двете са реални след няколко месеца на естрофем.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 07:53 от 💎Bling-a-ling💎

# 566
  • София/Севлиево
А вит.Д как ти е?Четох че има връзка между него и нивото на АМХ.При мен АМХ от 3,30 се вдигна на почти 5,и вит.Д също от малко под долната граница на малко над нея...Чета че някои момичета пият и ДХЕА пак за подобряване на Я...Аз го пих преди първата ми стимулация,но пък резултатът бе сходен с този от втората и сега не го приемам.Сега съм само на мета фолиева,мета Б12(който ми казаха,че ще спра при почваме на стимулация),вит.Д,Е,С и чай от малини(докторът ми каза да го пия,но и преди съм го употребявала заради тънката лигавица)...

# 567
Не съм го изследвала скоро, но аз си го пия редовно в големи дози и нямам проблем с него. Така че няма да има връзка. Просто нещата са се скапали с годините. От както се помня съм с лоши хормони и съм странен случай. Може би бавно и тихичко се е случвало всичко. "На хартия" нещата не са толкова зле. Можеше да е къде по-лошо. Просто ми е леко обезкуражаващо на фона на досегашния ми опит. Толкова години без сериозна диагноза. Ето ми сега..

# 568
Записвам се и аз в темичката, здравейте!

В сряда ми предстои пункция, но тъй като съм с ПКЯ, док ми предписа Норпролак и няма да имам свеж трансфер. Доста ми е притеснено за предстоящото, но се надявам всичко да е ок и да не се стига до хиперстимулация.

# 569
Бамбара интересуваме последователността на процедурата. Сложиха ми декапептила и ме викат на 14 ден след него като се очаква до тогава да имам цикъл.
После какво следва ще пия ли нещо до транфера? На кой ден се прави Зет. Деня от началото на МЦ ли ще се брои или дните след тези 14 от поставянето на инжекцията.

Имам лош опит с блок инжеция от която преди стимулация изобщо не ми дойде цикъла. Пих и ОК и чак след още 10 дни имах цикъл и ми канселираха стимулацията по дълъг протокол.
Сега бях на дуфастон 5 дни след Ову и чакам М и съм на тръни дали ще дойде до 14 ден.

Общи условия

Активация на акаунт