Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 511
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Подтиска имунната система. В моята клиника го изписват при стимулирани опити и стимулиран ЗЕТ. При ЕЦ няма.

Момичета, темата върви към приключване. Ако има някой желаещ да я поеме, нека пише. Понеже аз я пуснах в момент, в който нямаше кой друг. Но като цяло темата ЗЕТвече не ме вълнува и е редно някой друг да я продължи

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 17:40 от 💎Bling-a-ling💎

# 601
  • София/Севлиево
Имаме още 9 страници.Едва ли ще ги изпишем до другата седмица.Ако няма желаещи в понеделник или вторник ще направя нова тема.

# 602
То има много време. Може и над месец да мине. Просто реших да кажа, че от много време съм се сетила. На ръба бях да съм пред нов ЗЕТ, но едва ли скоро или изобщо някога ще стигна до това, така че е по-добре друг да я поеме.

# 603
Здравейте, момичета, предстои ми първи ЗЕТ. Разбрах, че при ЗЕТ се процедира по 2 варианта:
1. или се подтиска овулацията и от 2ри ден на МЦ си на естрофем
2. или се таймира овулацията и тогава почваш подготовката.
В моят случай таймираха овулацията с овитрел. Не знам в кой случай е добре вариант 1 и в кой вариант 2.. На някоя обяснявали ли са ѝ?

# 604
  • Sofia
Здравейте, момичета, предстои ми първи ЗЕТ. Разбрах, че при ЗЕТ се процедира по 2 варианта:
1. или се подтиска овулацията и от 2ри ден на МЦ си на естрофем
2. или се таймира овулацията и тогава почваш подготовката.
В моят случай таймираха овулацията с овитрел. Не знам в кой случай е добре вариант 1 и в кой вариант 2.. На някоя обяснявали ли са ѝ?

При мен беше на ЕЦ, имах само утрогестан изписан 5дни преди трансфер. Нищо повече не са ми давали.

# 605
Зависи много от индивидуалния случай, а също и от практиката на конкретния лекар.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 15:56 от 💎Bling-a-ling💎

# 606
  • София
Аз се подготвях за зет с естрофем. За съжаление на прегледа ми на 12ти ден ф се беше спукал. Не е ясно кога. Канселирахме. Сега, когато дойде време или ще искам повече прегледи за проследяване или дори блокираща инжекция от предния ц.

Ако имаш време и има кой да те гледа всеки ден, за да се хване о, вероятно това е най-добрият вариант.

# 607
melinda11, как така спукан фоликул? На стимулиран ЗЕТ трябва да няма никакви фоликули и овулацията да е подтисната.

# 608
  • София
Да. На третия ден от ц при прегледа нямаше ф, само нормални антрални. Започнах директно силна доза естрофем 3х2, не повишаваща. На прегледа на 7ми ден ф беше тръгнал, с уговорката че нямало да овулира до 12ти ден заради естрофем. И на прегледа на 12 вместо да ми сложат тригер за о, се оказа, че ф си е заминал и прогестерон повишен.

# 609
Това хич не е добре. Не е била добра идея да продължавате с наличен фоликул. Явно естрофем не те е подтиснал достатъчно. Мен веднъж също не ме подтисна и имах доминантен. Друг път пък нямах, но лигавицата не реагира. И това с разлика няколко месеца. От едната крайност на другата....

# 610
  • София
Точно това ме притеснява. Затова, след четене на статии, реших да си поискам блок инжекция лупрон от предния месец. Док се съгласи.

Не знам какво да правя просто.

# 611
И това е вариант. Ако има как и на ЕЦ пробвайте.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 21:08 от 💎Bling-a-ling💎

# 612
  • София
И аз не знам. Склонна съм и на прегледи и хормони всеки ден, и дори на допълнителна стимулация и пункция ако трябва, само да знам, че повишаваме шанса за имплантация.

Ще видим... Пък дай боже.

# 613
Така е. Стискам много палци Flowers Four Leaf Clover

# 614
  • София
Благодаря ти Блинг! Най-подобно за теб! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт