Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 530
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Момичета някой правил ли е подготовка за ЗЕТ с блокираща инжекция в предходния месец? Какво следва след това? Няма да правя стимулация да вадим яйцеклетки, защото съм с донорски яйцеклетки...Сега при подготовка за ЗЕТ, въпреки естрофем от втори ден, имах фоликул и овулация, която изпуснаха и прогестерона скочи и ме отложиха. Случвало ли се е на някой естрофем и ову?

# 541
Аз съм с свеж трансфер от 22.08 неуспешен. Менструацията ми дойде на време въпреки лекарствата, които приемах.
Док иска да направим Зет веднага след свежият. Как ви звучи това. На 2 ден на прегледа каза, че яйчниците са ми се възстановили. Лигавицата се е изчистила и всичко е ок. Чакам преглед на 8 ден на които да се реши дали ще го правим на ЕЦ или на блокиран с блок инжекция от предходен месец. Толкова скоро пак трансфер и лекарства не е ли пресилено. Док смята че няма нужда от почивка. Вкарали сме имунологията в ред, имах и неблагоприятна среда в матката, която също оправихме и казва, че не трябва са отлагаме момента.
Някой прицедирал по същият вариант с успех накрая?
Свежият ми трансфер беше абсолютно неуспешен. Даже нямах имплантация. Върнаха ми три дневни ембриони на 22 мм лигавица. Мисля, чя бях и с хипер стимулация. С 22 яйцеклетки и с нисъл естрадиол. Имах тежка пункция, с много болка след нея.
Сега имам отгледани ембриони до 5 ден с качество 4АА.
Да рискувам ли и да направя Зет сега?

# 542
Здравейте,

Предстои ми ЗЕТ този месец (надявам се). Днес 2ри ден от МЦ- преглед без никакви изследвания и Естрофем 3х1. Следващ преглед след 8 дни.. Док иска да помисля до тогава дали не искам ERA тест. Нямам предишни опити инвитро. Разбирам важността на теста, но до толкова ли е наложителен? Ще съм благодарна на мнения.

# 543
Здравейте,

Предстои ми ЗЕТ този месец (надявам се). Днес 2ри ден от МЦ- преглед без никакви изследвания и Естрофем 3х1. Следващ преглед след 8 дни.. Док иска да помисля до тогава дали не искам ERA тест. Нямам предишни опити инвитро. Разбирам важността на теста, но до толкова ли е наложителен? Ще съм благодарна на мнения.

Аз също не правих но имах 8 бластоцисчета. И реших, че имам право и да не го правя първия път. За щастие... имахме късмет от първия път ☺☺☺☺

# 544
Благодаря! 🤗 Ние имаме 7. Дано да имаме същия късмет!

# 545
Благодаря! 🤗 Ние имаме 7. Дано да имаме същия късмет!

Пожелавам ти го от сърце!

# 546
Здравейте момичета,

Предстои ми инвитро с донорски яйцеклетки, които ще имаме в първата половина на ноември. Тъй като съм над 45 г реших да направя направо ЗЕТ(да замразим всички качествени ембриони и да пропусна свежия транфер), като по-добър шанс за инплантиране и развитие на ембриона.
Имам един въпрос към вас, на който неможах да намеря отговор в интернет.
Колко време най-малко ембрионите трябва да са замразени преди да се размразят, за да постигнем резултата заради който ги замразяваме(чела съм, че така получават "терапия" и стават по-устойчиви) - има ли такова време или не?
Имам желание в началото на декември да направя ЗЕТ и не съм сигурна дали ще е правилно, толкова скоро след замразяването да се размразяват. А може би няма значение?
Благодаря ви предварително и ще очаквам отговорите ви.

# 547
Здравейте момичета,

Предстои ми инвитро с донорски яйцеклетки, които ще имаме в първата половина на ноември. Тъй като съм над 45 г реших да направя направо ЗЕТ(да замразим всички качествени ембриони и да пропусна свежия транфер), като по-добър шанс за инплантиране и развитие на ембриона.
Колко време най-малко ембрионите трябва да са замразени преди да се размразят, за да постигнем резултата заради който ги замразяваме(чела съм, че така получават "терапия" и стават по-устойчиви) - има ли такова време или не?
Имам желание в началото на декември да направя ЗЕТ и не съм сигурна дали ще е правилно, толкова скоро след замразяването да се размразяват. А може би няма значение?

При мене  юли беше замразяването, август размразяването. Зет успешен 🍀🍀🍀🍀

# 548
Здравейте момичета,

При мене  юли беше замразяването, август размразяването. Зет успешен 🍀🍀🍀🍀

При мен замразяването беше февруари 2017 , размразяването беше април 2018. Зет успешен. Успех

# 549
Shakeyourbody, хубаво го обмисли, ако само това е причината и най-добре говори с твоя лекар. Ако няма голямо натоварване от лекарства, не знам какво ще приложат при теб, свежият трансфер си е добра опция. Основната причина да се избягва е ефектът от стимулацията. Тялото да е отпочинало. Обаче... Не всички лекари практикуват ЗЕТ на ЕЦ. Малко са тези, които го правят без никакво вмешателство на лекарства и разчитат единствено на спонтанната овулация. Ако е по най-натуралния начин ок. Но, ако пак те тъпчат с лекарства, които понякога пък не действат на определни хора. Не е толкова ок.
Скрит текст:
Аз съм с много смесени чувства. Имам четири трансфера. Първите два са свежи. Вторият е успешен и то след лека хиперстимулация. Като гледам в миналото все повече се убеждавам, че е бил голям риск по сто причини. Обаче ембриончето се оказа борбено и оцеля на всяка на цена. Особено след всичките перипетии по време на бременността.
Следващите два бяха ЗЕТ. Донякъде ме беше страх ще оцелеят ли. Но е крайна сметка преживяха дългия зимен сън, местенето между клиники, единият дори два пъти беше замразен. На думи се развиваха прекрасно, излюпиха се. Визуално дори бяха по-красиви от предишните. Обаче ги върнахме с известни перипетии. Не реагирах добре на лекарствата, после не се получи и на ЕЦ. Мъчихме се няколко пъти докато върнем последния. Изведнъж нещо на вид елементарно, се получи доста трудно. В самия процес, осъзнах, че ЗЕТ реално не ми допада чак толкова. Пак погълнах сумати химия и въпреки цялото следене, не усещах сигурност в това дали всичко е синхронизирано точно. Дали ги връщаме в подходящия момент. След всичко това вече не съм толкова сигурна колко бих предпочела ЗЕТ в бъдеще, ако имам избор. Не мога да знам колко здрави и добри са били ембрионите. На вид и всичко надминаха очакванията, защото не вярвах, че ще издържат толкова. Обаче винаги ще си имам съмнения дали всичко останало го изпипахме, дали имаше добра синхронизация
Но, както казах всичко е много индивидуално. Трябва да се обмисли комплексно като се вземе предвид подхода на конкретния лекар и индивидуалните особености при пациента.

# 550
Мда, това е кофти на ЗЕТ - тайминга. Дали ще се уцели най-подходящия момент.
А и винаги има риск ембрионите да не преживеят размразяването.

# 551
Моите преживяха. Единият дори два пъти. Че ги чакахме и от трети до пети ден. И пак изглеждаха идеално въпреки всичко докато аз винаги си имах едно наум. Сега колко са били здрави е друг въпрос. Външният вид е едно, вътрешният друго. Но за имплантационния прозорец - да, там винаги ще си имам съмнения. Притеснителното при мен е, че три пъти реагирах по коренно различен начин при стимулация с естрофем и дори на ЕЦ нещата не се получиха, въпреки че по принцип си имам нормална и бепроблемна такава. Ама шанс... Понякога дори фактори, които с години са били наред, почват да се прецакват внезапно и без ясна причина

# 552
Clearsky, ЗЕТ се предпочита последните години, за да си починат яйчниците от стимулацията, да се нормализират хормоните и най-вече да се съсредоточи вниманието към подготовка на лигавицата. В твоя случай стимулация на яйчници няма да има, но пък е по-сложно синхронизирането на циклите, за да бъде свеж трансфера.
А колко време са замразени Е, според мен няма значение - 5 дни или 50 дни реално нищо не се случва с тях през това време. Винаги има риск при размразяване, но нали донорките са по-млади, Я са по-качествени, ще има поне 4-5 Е Simple Smile
Утре съм на преглед и ще питам дали има такава зависимост за преживяемостта на Е Wink

# 553
Скрит текст:
Здравейте момичета,

При мене  юли беше замразяването, август размразяването. Зет успешен 🍀🍀🍀🍀

При мен замразяването беше февруари 2017 , размразяването беше април 2018. Зет успешен. Успех
Shakeyourbody, Рончо благодаря ви момичета.
Clearsky, ЗЕТ се предпочита последните години, за да си починат яйчниците от стимулацията, да се нормализират хормоните и най-вече да се съсредоточи вниманието към подготовка на лигавицата. В твоя случай стимулация на яйчници няма да има, но пък е по-сложно синхронизирането на циклите, за да бъде свеж трансфера.
А колко време са замразени Е, според мен няма значение - 5 дни или 50 дни реално нищо не се случва с тях през това време. Винаги има риск при размразяване, но нали донорките са по-млади, Я са по-качествени, ще има поне 4-5 Е Simple Smile
Утре съм на преглед и ще питам дали има такава зависимост за преживяемостта на Е Wink
Благодаря ти bennie99. Да, една от причините заради която се отказах от свеж е и синхронизирането на циклите на донора и на всички момичета, които получават от нейните яйцеклетки. Пиши утре как са ти отговорили.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 10:05 от AnMary

# 554
  • What are you laughing at?
Здравейте момичета в подготовка за ЗЕТ съм с естрофем, първо бях на 3х1, после 2х2. Днес си пуснах Пълна кръвна картина плюс АсАТ и АлАТ, които за първи път ми излизат завишени. Възможно ли е това да се дължи на не малките дози естроген, до колкото знам той доста товари черния дроб?

Общи условия

Активация на акаунт