Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 895
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
На МП миналото лято му се наложи да не лизва никакъв алкохол. Та от него знам, че безалкохолната бира на Heineken е неразличима от алкохолната и много му харесваше.
Нищо не губиш да я пробваш.

# 346
Аз понякога си купувам безалкохолна бира, но си сърбам малко от тази на мъжа ми, да си оправя вкуса. 🤣 А пък това че си пийваш няколко глътки от Самърсби, спокойно. Бременна си, не си болна. Карай го по-спокойно. 😉

# 347
Аз умрях от смях на дискусията за това къде е бебето. Моята матка е еднорога и си върви от страната на активния яйчник (поне така смятах). Винаги с това съм си го обяснявала, а ми е втора бременност! Сега знам, че не е от това и ми олекна! 😂 Наистина мислех, че само "еднорогите" сме така. Забелязва се само като съм по гръб и се втрърди. Ама така ме рита от левия бъбрек до досния хълбок, че вече мисля, че е успяло да завладее повече териотория от предишното.
За грамажа - 24 г.с. 650 грама. Има доста илюстровани таблички със средно тегло на бебетата през различните г.с. за ориентир.

yanna777, такова малко количество няма защо да те притеснява, но в  babycenter и на други места съм чела, че все пак най-добре алкохол да не се консумира, вкл. нискоалкохолните вино и бира. Ама то и за кафето така пише, както и за шоколада 😄 Просто взимаш своето информирано решение и си носиш отговорността или пък я приписваш на бебето с "щом на мен ми се пие, явно то иска".
П.С.за последното се шегувам (да се застраховам и аз срещу евентуален линч 😄)

# 348
Радвам се,че и вие сте на моето мнение.
Имам няколко познати,които родиха наскоро и като им споменах на тях за биричките и едвам се сдържаха да не ме нашамарят ахахаха

# 349
Стига де! Не сме болни, бременни сме!

# 350
Оххх, никога не съм си падала по алкохола, но откакто съм бременна направо го сънувам. То бира ли не ми се пиеше, то сайдер ли не беше, то Аперол ли не беше...
В началото си позволих един аперол, а наскоро намерих безалкохолен сайдер,  но ми дойде много сладък и се отказах.

# 351
На моя позната й бяха казали да пие всеки ден по чаша топла бира, докато беше бременна. На мен по принцип рядко ми се допитва алкохол. Като съм в компания, си позволявам някоя глътка вино или бира, но с този ковид рязко ограничен контактите. Повече ме притеснява,  че не успявам да се храня здравословно. Много ми се искаше да ям повече месо и риба, а почти не съм близвал, като вътрешно съпротивление ми е.

# 352
  • София
Аз от време на време си позволявам една малка бира 330 мл.. Не знам защо, обаче откакто се стопли и много ми се пие. Докторката ми каза, че няма проблем, даже помагало за бъбреците Grin Мисля си, че безалкохолните бира и безкофеиновото кафе са по-вредни, отколкото оригиналите, защото са пълни с много повече химия.

Снощи докато лежах и ви четях на коя страна ви е корема много отчетливо усетих и опипах, че моят определено е надясно и даже от дясната страна на пъпа има една издатинка, прилича на хълм и е твърдо и предполагам, че това й е главата да госпожицата Blush

# 353
Добро утро, вчера след обяд и на мен така ми прилоша, излизаме от магазина с детето и нещо започна да ме бута към едната страна на пътя, сякаш ми се замая, не мога да се свестя сумати време, толкова се уплаших, кръвното като се прибрах ми беше много добре. Още си ми е замаяно, снощи не спах добре, дали защото много се стреснах незнам, събудих се в 6.30 и не можах да заспя пак и още си лежа, и на стомаха ми е зле. Вчера на обяд ядох много сладко - бисквити, сладолед, шоколад, дали от това не качих нещо кръвната захар или хемоглобина ми е паднал? Незнам, дано да мине...
Бебето иначе рита навсякъде, ту от ляво, ту от дясно, особено вечер като си легна много се активира. Днес трябва да си взема магнезий, че ми е свършил и мисля да взема билкова кръв за хемоглобина, че ми е нисък по принцип, някой пил ли е билкова кръв, как ви се отрази?

# 354
На мен напоследък доста ми беше отпаднало, все нямах сили, въздух не ми стигаше. От топлото също ми става зле. Оказа се, че хемоглобинът ми е паднал доста под долна граница. Сега приемам желязо и мисля, че леко се подобряват нещата.

И аз имах амбиции да се храня супер здравословно, защото преди да забременея не ядях сладко, не пиех алкохол, никакво пържено и никакво бяло брашно. А сегааа... 🤣 всичко за ядене, което ми попадне в полезрението, ми попада и в устата. Такава жажда за сладко от пубертета не ме е мъчила. Но какво да се прави, хормони...

# 355
Мен, за моя огромна изненада не ми е ставало зле, въпреки че от диетата без сладко мислех, че ще припадам на всеки ъгъл, защото преди, докато ядях сладко, и ако не хапнех примерно 3-4 часа някоя вафла и се разтрепервах, виеше ми се свят и т. Н. Откакто съм на режим, въпреки че постоянно чувствам глад, не ми се е замайвала главата.
Става ми единствено трудно за дишане от маската и се задъхвам, но аз ходя бавно и си правя много разходки, но в никакъв случай не бързам, започнах и асансьора в работата да ползвам, че 5 етажа ми идват в повече 😀😀
За алкохола - аз не съм пила никога, не съм обичала, но сега само ми текат лигите по кока кола, но уви, и газирано не дават да пия. От време на време ми се допитва бира радлер, с лимон, не знам защо, но и нея ще я зачакам 😀
Нашето бебе също седи на топка, сякаш повече в дясно, точно там имам разрез от апендицит и все му виках как може точно там да се намества, първите дни като започнах да го усещам, малко даже ме наболваше, може нещо да е опъвало, но сега нямам проблем.
Иначе да ви питам, в 26 г. с. съм и от 1 седмица ми се върна сутрешното гадене. Мислех че е временно, но то си продължава, дори и в момента 🤔 само при мен ли се върна или има и други?

# 356
  • София
Нашия бебок като че стои доста централно. Даже в момента ме бута точно в средата на корема. Бавно и настоятелно, сякаш иска да ми каже нещо. Аз го бутам наобратно, че понякога имам чувството, че ще излезе... и така си комуникираме. Рита ме навсякъде и си мисля, че е повече от 1кг. Днес влизам в 27г.с. В понеделник съм на лекар и нямам търпение да разбера какви са му размерите. Иначе като лежа на една страна и той сякаш изпада и не му е никак удобно и се започва голямо ръчкане. Като лежа по гръб му е най-комфортно, но пък аз не обичам никак да лежа така. Преди няколко нощи силно ми смути съня, но последните 2-3 спя сякаш по-добре.
С алкохола нямам никакви проблеми. Не обичам абсолютно никакъв, дори и бира. Преди пиех сайдер от кумова срама и сега ми се допи веднъж, но това беше. Не смятам да пия каквото и да е алкохолно преди да родя. Веднъж изядох една пияна вишна без да се усетя и съжалявах Satisfied
С храната и аз имам проблем. Няма никакво място. Като се наям имам чувството, че ей сега ще се пръсна и това ще е. След това трябва да си легна или някак си да се опъна иначе ми става голяма мъка. Вечер изяждам една голяма салата (защото не мога да се задоволя с малка салата Wink) и после съм неподвижна.

# 357
  • Denmark
От малко бира нищо няма да му стане на бебето. Аз не я обичам, но сайдер - леееле 😍 само че съвестта още не ми е позволила, а и да се случи ще е глъдка-две да не се наказвам съвсем. На мен прегрешение ми е кафето в умерени количества, но и за него ми е гузно. Sad +(+сладко веднъж в седмицата-поне до понеделник, когато ми е обременяването)
Бяхме тези дни с МП на стадиона да се раздвижим малко и от слънцето и на мен ми прилоша и се изморих бързо, бързо. Мисля, че е нормално, защото на хладно вкъщи със студена чаша вода се оправих и после ходихме да хапнем сладолед. Flushed
Витамините тотално ги спрях, защото ми се повдигаше само като видя опаковката и ги подарих, сега пия само желязо като се сетя.
С ограниченото пространство за храна съм по същия начин, но лакомията не прощава и все ми е тежко. 😅 И аз като Джеми съм на салата вечер, но докато се усетя сита и вече ще ми се пръсне корема. 🐷
Мен също ме подритва отдолу като съм на една страна и веднага се обръщам по гръб, но снощи забелязах, че започва да ме боли кръста вече от тежестта. Не знам как ще бъде... А коремче расте с часове.

Как са нещата със стриите при вас?

П. С. За новите момичета - добре дошли! Ще добавя всички скоро в списъка, просто ми отнема време, а още съм в сесия и не ми остава много свободно такова. 😊🌷

# 358
  • София
Забравих да кажа, че ако не се пие вода по време и след хранене нещата са по-добре (може би го знаете, но аз да си кажа).
Marayah и моя корем расте с часове. Направо не знам какво става. Като ходя до тоалетна и седна ми се подпира на краката Flushed Стриите все още ги няма, но се плаша все повече, че скоро ще ги видя. Понеже не си виждам корема отдолу само го пипам и постоянно имам чувството, че се е нацепил и търча към огледалото. Вчера даже си поръчах второ мазило, което попивало бързо и не оставало по дрехите, за да мога да се мажа и сутрин преди работа. Дано се спася.
И аз взимам желязо вече може би месец и половина - два. Вчера МП извади как трябва да се пият всички добавки, за да не комбинираме такива, които не трябва да се пият заедно и от днес ги пия по схема Satisfied Та желязото ми е в едно мъничко бурканче и ще го изпия на обяд.

# 359
  • Köln
Здравейте момичета
Сега съм в 26+6 г.с. Вчера ми излязоха резултатите и се оказа че имам диабет /само да уточня че кръвта за изследването ми беше взета в 16:00 часа, след като цял ден съм яла /. Изпих чаша глюкоза, след час ми взеха кръв и това беше. Сега ме викат пак в петък за нови изследвания, този път сутринта на гладно и ще ми вземат няколко проби.
Аз реших да започна лека диета от днес / подходяща за гестационен диабет/
Дали е правилно?

Общи условия

Активация на акаунт