Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 656
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Стига да е запазена не виждам проблем. Бих сменила дюшека и така.
Аз по всяка вероятност до 3 месеца няма да купувам нищо. Вчера две приятелки ми изсипаха един тон дрехи ( повечето неупотребявани), столчета, корито, количка и т.н. Дрехите са толкова много, че мога да изгледам близначета с тях Simple Smile.

# 481
  • София
kitty_, аз отдавна четох, че когато започне да се приема желязо Б12 започва да пада. Вчера щях да пускам кръв за Б12 и витамин Д, но не успях, та тия дни ще я свърша тази работа. Иначе аз взимам Б12, но не много редовно. Когато моята АГ ми изписа желязото аз й казах това, което съм чела и тя ми се позасмя. Изписа ми комбинирани витамини за бременни, които аз не си взех, защото реших да си пия всичко поотделно и така.

# 482
Всички май имаме проблеми с жегата и лошото. Ето ме и мен днес - позволих си да ида на фризьор, да ми свежне цвета на косата. Стоенето с маска го издържах, но с глава наведена назад е тегаво - затворих очи и се надявах по-бързо да ме измие.
Вече не излизам без вода, ветрило и ментови бонбони.

# 483
Ами аз реално идея си нямам кое е вярно и кое не 😄, само споделям тя какво ме посъветва. Каза ми, че и нейната АГ доста е неглижирала Б12 като фактор и тя затова сама си е назначила терапията.
Ще си пусна и аз за всеки случай вит. Б12 и Д, пък ще видим какво ще покажат резултатите и тогава ще го мисля.

# 484
  • София
Доста лекари неглижират нивото на витамините в организма. Аз не, че не вярвам на моята АГ, но вярвам и на нещата, които съм чела. Мога да взема мерки и без да ми каже тя и точно така мисля да правя Smile Като направиш изследванията, сподели какви са резултатите и какво мислиш да правиш Wink

# 485
Вместо да се притеснявате, че тоя или оня витамин ви липсва, защо просто не вземате добавки. В тях има всичко и са достатъчно добри да компенсират витаминните липси в организма.
Не съм си правила никакви изследвания за витамини, но от самото начало вземам Вит Д, тъй като знам че ми е нисък, също така вземам магнезий и витамин В комплекс.

# 486
  • София
А кой е казал, че не взимаме? Все пак не може да се взима нещо просто ей така без да се знае какви са запасите от него, ако има такива, в организма. Витамин Д (и не само) взимам още преди да започнем опитите и то доста добра доза. Така, че мисля, че е редно да се направи проверка (макар и самосиндикално), при това положение, за да се разбере какво се случва. Не може на сляпо да се пие всичко.

# 487
Ако имаше нужда чак от такива проверки, нямаше да продават без рецепти добавките за бременни Simple Smile. За фолиевата киселина съветват още преди забременяването да се почне и никой не те изследва предварително за нея.
След като вземаш добавки, за какво е цялото това мрънкане? Wink

# 488
Ами аз реално идея си нямам кое е вярно и кое не 😄, само споделям тя какво ме посъветва. Каза ми, че и нейната АГ доста е неглижирала Б12 като фактор и тя затова сама си е назначила терапията.
Ще си пусна и аз за всеки случай вит. Б12 и Д, пък ще видим какво ще покажат резултатите и тогава ще го мисля.
Както бях  писала , при мен доста се следят, даже АГ прекалява 😄
Вит Д ми беше ужасно под норма , а Б12 на долни граници.
За поддържане на нива на витамините пия Прегнакеър плюс.

# 489
Нормално е бременните да имате недостиг на витамини и минерали, защото бебето ни изсмуква от всякъде, за това и препоръчват добавките.

# 490
  • София
Кое по-точно е мрънкане, че нещо не разбрах? С kitty_ обсъждаме неща, които ни вълнуват. Теб като не те вълнува в какво състояние са витамините в организма ти, просто подмини разговора. Не смятам, че е нормално да има недостиг на каквото и да е с оправдание, че сме бременни.

# 491
Ако нямаш липси, не е нужно да взимаш добавки. Някой беше публикувал интервю с д-р Сигридов на сп. 9 месеца, в което засягаше темата за витамини, протеини и т.н., чийто стойности обаче е нужно да се изследват и съответно при дефицит да се приемат витамини. Просто ей-така, без изследвания и консултация с лекар, аз лично не бих си товарила организма. Само за протокола - броила съм си добавките и хапчетата и са 33 броя на ден, т.е. не съм против. Но не съм привърженик на приема без изследвания и консултация. А изследванията - да, системата ни е такава, че често трябва да четем, да се информираме и да решаваме сами какво да си изследваме, като вит.Д, B12 и т.н.
Разбира се, всеки сам избира кой е за него правилния път на действие и той за него често е най-добрия, така че, както казах - това наистина е мое мнение и не претендирам да е правилно за всички, то е правилно за мен.

# 492
Аз си изследвам витамините, които са ми казали  и взимам добавки (не всякакви на общ принцип) спрямо резултатите. Била съм и при лекарка, която не гледаше тези неща и не видях нищо добро от това.

# 493
Моята аг ги следи витамините и тя ми контролира дозите. Само вит Д ми го определя ендокринолог. Аз не бих си самоназначила лечение, но съм си пускала сама някои изследвания за проверки, особено докато ходих при лекари, които неглижират витамините. Сама си открих тромбофилия и че не усвоявам добре фолиева и вит Б12 и като забременях потърсих специално аг, което следи стриктно за тези неща.

# 494
И да, на някои жени изобщо не им се налага да посещават доктори, не са запознати с много неща, други които не ги вълнуват или не искат да се втеляват, и отделно такива, които четат, интересуват се или пътят им не е бил лек и искат - не искат са се запознали и с тази част.
Подобно е и с отглеждането на децата, храненето, грижата, хигиената и какво ли още не. Различни хора, различни принципи! Но е тъпо да съдиш и упрекваш някой заради избора му, доста е различно от това просто да дадеш своето мнение. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт