Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 671
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
  • Плевен
Момичета,налага ми се да посетя невролог от кой трябва да взема направление, благодаря ви.

# 496
Нека и аз да се изкажа относно приема на витамини и добавки. Relaxed
Не ям месо и риба вече над 15г и винаги ми е било натяквано, че все нещо липсва на организма ми.
Още в 6-та г.с. посетихме с мъжа ми диетолог, ей така да му е спокойно, а и да ни посъветват как да се храня по-балансирано. Говори ми доста, изпрати ми документ с информация и примерно меню и накрая препоръча прием на определни добавки за бременни с Омега-3 и Витамин Д на капки.
По темата има доста изписано, а и аз имах претенции за някакви знания преди да ида, въпреки това - препоръчвам с две ръце консултация със специалист, който лично на вас да даде насоки.

# 497
Момичета,налага ми се да посетя невролог от кой трябва да взема направление, благодаря ви.
Личната

# 498
И да, на някои жени изобщо не им се налага да посещават доктори, не са запознати с много неща, други които не ги вълнуват или не искат да се втеляват, и отделно такива, които четат, интересуват се или пътят им не е бил лек и искат - не искат са се запознали и с тази част.
Подобно е и с отглеждането на децата, храненето, грижата, хигиената и какво ли още не. Различни хора, различни принципи! Но е тъпо да съдиш и упрекваш някой заради избора му, доста е различно от това просто да дадеш своето мнение. Hands V
Точно защото съм минала през много неща и  пътя ми е бил доста тежък, не искам да се втелявам. Smirk
Не става въпрос за съдене, а просто съвсем искрено недоумяване как масово се самоназначават изследвания, и след това казват че лекарите ги мислели за милионери.
Добавките за бременни за измислени точно за това, всяка жена да може да ги взема без да се налага да си прави изследвания. Дозата в тях е такава, че няма как да навреди.
Някои знаят, че не усвояват фолиева киселина, или Вит Б12 или Вит Д и при тях е разбираемо да следят нивата, но при здрава и права жена някак си е излишно. Както и да е избора си е ваш. Точно в тези времена нямам намерение да се мъкна по болници и лаборатории.

# 499
А аз да попитам в такъв случай как една жена разбира, че тялото й не усвоява изброените витамини?
Винаги съм била сравнително здрава и никога не ми се е налагало да изследвам каквито и да било витамини. АГ също не ме е карала да ги изследвам, не ми е изписвала никакви добавки да пия.
За първи път през живота си съм с нисък хемоглобин, излишно е да коментираме, че е могло да започна да пия нещо още в началото. Не е ли нормално сега да се притеснявам и да търся начин, по който да си помогна, да се изследвам, да прочета повече информация?

# 500
  • Denmark
Аз от джунглата (😅) пак да кажа, че тук никой не ме е питал как са ми витамините, редовна ли съм или нещо подобно. Споменаха ми за тях в 7ма или 8ма седмица като разбрах, че съм бременна и си купих първите, които видях в аптеката и наскоро ги спрях. Даже подарих втората опаковка почти нова на моя приятелка, която тъкмо разбра, че е бременна. Сега взимам желязо от време на време. Дали наистина има как да се усетя, че някои витамини не са ми окей? 🤔 Ако не забравя ще попитам акушерката в сряда..

Туко що си изпих глюкозата, не беше толкова зле, малко като детски сироп за кашлица. Казаха ми да чакам 2 часа и чак тогава ще ми вземат кръв. 🤷‍♀️

# 501
И аз преди малко си изпих моята глюкоза. Но тук в полуджунглата ни вземат кръв на първия и на втория час. Simple Smile

# 502
  • София
Дано резултатите и на двете ви са добри Hands V Аз днес ще разбера дали ще се наложи да пия глюкоза Smile

# 503
Именно, че всяка жена е различна. И тук никой не е казал, че лекарите ни виждат като касички. Лекарите не знаят всичко Wink Трябва информиран избор! И да, някои лекари казват, че и храната няма особено значение, ама ето че мен точно пък в това няма как ме убедиш.

Marayah, принципно има белези, които говорят че нещо ти липсва. Но не е толкова просто да го видиш ей така.
Ето че при анемични хора/жени си има конкретни признаци.
При липса на вит Д също.
Б12 е свързан и с желязото, както и при хората, които не ядат месо.
За съжаление понякога трябва да стигнеш дъното, тежък дефицит, за да проличат белезите на недостига, но тогава е и много по-трудно да наваксаш.

И това го казвам така - ако някой не се интересува от тези неща, няма лошо, на по-голям процент няма да им стане нищо и няма и да разберат за тези дефицити, но пък този, който се вълнува, защо да не чете и да не си следи витамините??

# 504
Здравейте и от мен Simple Smile

По повод витамините - подкрепям следенето им, покрай тромбофилиите започнах да ги следя и пия както комбинирани, така и отделно Д, Б6 и Б12, които пак не се задържат особено високи. В последния месец и желязото ми беше паднало под норма, та вече и желязо пия Grinning Ще се наложи и протеин да пия по-редовно и съвестно, че и той ми е паднал доста Rolling Eyes Не съм си броила добавките и лекарствата умишлено Grinning Но най-важното е и двамата с бебо да сме здравички на финал Heart

И на мен ми предстои обременяване с глюкоза тази седмица, тъй като бебо излезе доста голям на последния преглед. Надявам се да няма проблем, тъй като стойностите ми на гладно са си съвсем в норма - 4.3-4.5, но все пак трябва да проверим дали не се крие някой гестационен диабет Thinking

# 505
  • Denmark
Успех с резултатите и на останалите момичета, а на Джеми, дано все пак не ти се налага, че ти се беше шашнала от глюкозата. Но не е лоша. 😅

Аз по-странни симптоми не забелязвам. Леко ми е по-суха кожата и привечер съм безжизнена/направо дроб, но това е защото шетам цял ден и уча, а и ставаме към 6 часа сутринта. Хапвам салати и зеленчуци, полезни мазнини (май повечко) и месо/риба и за сега да чукна на дърво се чувствам много добре.
Вчера ревах 10 пъти и щях да шамаря МП, но това не го отдавам на здравословен проблем. 😅 Между другото мита, че ще му се налага да тича до магазина за сладолед и бисквити се сбъдна този уикенд. :д А уж щях да се пазя за теста днес... Поне ще е истински резултат, а и ако ми ги забранят - трябваше да се подсигуря... 🤭
Много е неприятно след хранене колко тежко ми става. Вечерята я хапвам на три пъти с почивки, защото огладнявам за половин час с това малко пространство. 😅

# 506
Има ли августинки от Варна?

# 507
И аз циврих 3 часа вчера... и то навън, че бяхме на разходка 🤣
Хората най - вероятно ме помислиха за луда, но просто ми се плачеше и това е, не можех да спра! Поне ми олекна и вечерта спах като бебе (будих се на 2-3 часа само 😁). МП се беше шашнал, пита ме дали не съм в депресия... ами не съм, бременна съм просто.

Дано са ви добре резултатите на всички!

# 508
Ох и аз понякога изпадам в разни състояния Rolling Eyes Усетих се на няколко пъти, че приемам навътре някакви неща от МП и тръгвам да рева...

Вие взехте ли вече количка? И на какво се спряхте?
Търся мнения за Cosatto, много ми харесват като разцветки. Иначе гледам Kikka Boo като по-приемлив вариант на цена за комбинирана количка.

# 509
  • София
Сега като спомена Rolly__, аз съм чувствителна само спрямо някои реакции на МП. Много лесно се разревавам, когато ми каже нещо не по моя вкус Relaxed Направо сълзите ми бликват, без да ме питат искам или не Smile

Общи условия

Активация на акаунт