Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 633
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм любопитна за още рецепти Hug
Също нямам право на оплаквания. Чувствам се много добре. Дразнят ме хапчетата които пия, но доктора последния път ми каза, че матката ми е на камък, аз си мислех, че така трябва да бъда. Колко съм невежа Cry Та за това си пия каквото трябва. За кг съм +5 в 26 г.С. Аз почнах на толкова колкото съм сега просто се рразпределиха в корема, а хората ми казват, че бил голям и само ми дават някакви калъфки да се подпирам Joy Не съм слаба, но още не съм станала огромна, очаквам скоро да се случи, все пак нямам 160 и предполагам ще се търкалям в един момент. Бебчето да е добре, ние ще се оправим

# 571
  • София
Александрия и ти си в моята група - малки хора Satisfied Онзи ден казах на МП, че не съм чак толкова ниска има и по-ниски от мен, а той каза "Да, има - джуджета" Satisfied Аз вече съм със 7 кг отгоре, но напоследък много ям, признавам си. В работата също всички са с мисия да ме нахранят, да не се окажа гладна и става още по-зле Confounded

# 572
  • Denmark
Надявам се и на вкус да ви харесат рецептите 😅.
Скрит текст:
Правя и пица без хляб (но не тази с карфиол, не ми допада комбинацията). "Блатът" е от телешка кайма, напревена като за кюфтенца (само че лукът трябва да е на пюре буквално, а не на парчета и може да се добави настърган пармезан за по-хубаво слепване) разстила се в тавата и се пече. Като стане едно голямо готово кюфте - слагам доматен сос и нареждам чушка, лук и кисели краставички + кашкавал/моцарела, маслинки. Запичам кашкавала и после я хапваме с пресни домати отгоре. Може да я снимам като направя пак, което май ще е днес след тези обяснения. 😂

Може ли твоите съставки за сандвича? Яйцата така ли ги разбираш, като в клипчето?
Филаделфия, пуешко филе, кашкавал, домат и краставичка. Знам, че пакетирани меса и колбаси не се препоръчват особено при бременност, но не съм ги ограничила на 100%, случва се да използвам. Но ако ти не искаш, може да си изпечеш пилешко филе и да използваш него. 😊
Следвам клипчето, да, веднъж малко импровизирах и не ми се получиха толкова добре. 😅 А и използвам Скир, но това не знам дали е от значение.

# 573
На мен резултата от обременявабето с глюкоза е добър, хемоглобина ми е 113 и трябва да почвам желязото. Очаквам резултат от стерилната урина само. Но, на консултация съм чак на 01.06.

# 574
Мен ме почерпиха с феро фолгама.. при хемоглобин 107 беше очаквано..
Купих ромпър и пелена за изписването. Колкото да бягах от синият цвят... Такива ще са. Имам шапка , ръкавички и боди и май на този етап съм готова Wink
В Пепко има не лоши неща, но 56 размер се намира трудно

# 575
Аз съм висока 175 и засега 65 килограма и коремът хич не личи, като леко преяла съм 🙁 Особено сутрин е много миниатюрен 😑 Преди вървеше със седмици напред бебето, сега ще видим с какво ще ме изненадат в събота, дано си отговаря поне на седмицата. Страх ме е, че не расте, заради диетата, аз съм постоянно гладна. От нея отслабнах сякаш предимно в корема, по други места не ми личеше да съм качила.
Аз, въпреки че мрънкам за малкия корем, също искам да е прикрит, някак ме е срам 😀 В работата много ми се радват и все ми се карат, като правя нещо, което малко ме притеснява, все пак не съм дошла само да седя. Почти не се е случвало да ми отстъпват място, може би защото се чудят дали имам бременен корем или преял такъв, макар че за преял е доста стегнат🤣 Една колежка на мъжа ми ме видяла и го питала защо имам такъв корем и че и тя имала малко корем, ама спортувала 🤣
Аз също искам да не съм бременна 😀 Нямам никакви оплаквания, освен ритниците от време на време, най-вече сутрин и вечер, но си искам тялото само за мен 😀 Чувствам се адски зависима, страх ме е че ако се наведа ще го притисна, че ако си играя на телефона ще го облъчвам, че като хапна нещо, ще му реагира 😩  Най ме натоварва цялото това притеснение и вслушване във всеки ритник или липсата му, всеки кръвен резултат, всяко изследване, дали всичко е наред и т. Н., постоянно нещо мисля за бебчо. Иначе си мислех как ще ми бъде корема след това, празен, без бебче 😀 И с кой ще си говоря вечер 😀

# 576
  • София
Madjarova92, завиждам ти за корема. Радвай се, че е малък. Твоят накрая сигурно ще е като моя сега. Моят по същото време ще е като добре втасал козунак Smile

# 577
Мда.. и аз така си мислех , че ще съм с малък корем но той изведнъж хоп- ходи гордо напред Simple Smile  Нищо де, още малко ще е така, после имам да го крия ,защото ще ме е срам какво прасе съм станала. Не ям много, не съм качила много килограми ама съм  си обла Simple Smile
В родилното ми искат само памперси. Сега много се чудя 24 бройки ще стигнат ли за в най-добрият случай- 3 дни престой?

# 578
Мнение за ФМ в Света Петка и най - вече при д-р Стратиева?
МП държи да отида и на второ мнение, а силно ми препоръчаха тази докторка. Ако аз не си запазя, той щял да ми запази където реши.

# 579
kitty, лично не съм била, но само хубави неща съм чувала за нея като специалист. Ти защо искаш 2ро мнение?

# 580
  • София
Аз бях при д-р Стратиева,много мила и внимателна . Мисля и следващата ФМ да е при нея.

# 581
Аз и двата пъти бях при нея, на феталните морфологиии. И мен ми я препоръчаха като голям специалист, доста бързо оглежда, но може би си разбира от работата. Приятна е, много хвали бебетата, колко са хубави, колко добре се развива, но не очаквай да брои пръстчета и т. Н., както чувам че става по повечето ФМ. Гледа си по същество и я интересува предимно сърчице и другите му органи, а не това да ни направи кефа да го видим на 3д. На втората ФМ даже не ми го показа на 3д, каза само, че е перфектно бебе, много хубаво и здраво. Гледа му повече време сърчицето, че беше с голямо тегло и също и мозъчето. Като цяло е около 10 минути прегледа, но нашето бебе е доста подвижно и не се е мъчила с него, иначе имаше други мамчеТа, които бяха със спящи бебчета и влизаха после пак.
Ако се притесняваш за аномалии, тя точно по това си е специалист и си знае доста добре работата.

# 582
  • София
Да , и на мен ми направи впечатление, че прегледа мина много бързо,и имаме една размазана 3Д снимка,на която нищо не се вижда,но ФМ ми беше по време на ИП,някак имаше напрежение, и при пациентите и при персонала за спазване на мерките,а и часовете вървяха с един час закъснение, и реших ,че е заради това.

# 583
Кара ме да отида на второ мнение, защото племенникът, след като се роди, се установи, че има леки аномалии с бъбреците, а в Щерев на феталните не ги бяха хванали. И той иска да е спокоен и от 2ма различни човека да чуе, че нашето бебче е добре.
Сестра ми също ме съветва да отида, защото те преживяха голям стрес. За щастие проблемът на малкия за сега не е сериозен и прогнозите са, че с възрастта ще се израстнат дефектите.

# 584
Разбирам. Желая да ви спокойствие и вярвам, че всичко ще е наред при вас.

Ти коя седмица си? Предполагам че след 30та каквото и да има би се видяло.

Аз така се бях наплашила след БХС-то, че след това само тормозех лекарят да ми потвърди, че всичко е ок Simple Smile затова и писах по-горе, че след чисто емоционалното и психически трудно начало, сега гледам да съм макс спокойна и да се наслаждавам на бременността Hug

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 15:54 от Rolly__

Общи условия

Активация на акаунт