Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 638
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
И при мен знаят Малко хора. Но все пак си е хубав момент и трябва да се изживее.

# 556
Честно, неудобно ми е да го кажа, обаче със всичките тези неудобства със съня, ходенето до тоалетна, болките в жлъчката и др. ми идва в много и не се наслаждавам изобщо на тази бременност, а втора няма да имам.

# 557
PeacockLove, браво Simple Smile супер се движиш, наистина остана малко Simple Smile

Аз тъкмо приключих с хапването на една кето пица с блат от тиквички, хем ми вкусно, хем нямам място за много Joy

# 558
  • София
GSavova, на мен ми е втора, и нито първата се наслаждавах, нито сега. За мен това е труден период, в който ти не си ти и тялото ти не е твое, а нечие чуждо. Persevere Не мога да разбера жените, които обясняват, че бремеността е "прекрасен" период. Еми не, не е, и накрая става още по-трудно. Frowning1 Като се появи бебето е дори още по-трудно, но вече е осмислено и е съвсем различно. Blush

# 559
Аз имах лека първа бременност. Ама сега съм тромава, крива, изморена...

# 560
Ох, успокоихте ме Simple Smile. Сега ще си налея чаша сайдер Simple Smile.

# 561
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
В първите 4 месеца от бременността, за мен беше ад, с това целодневно гадене и повръщане. Сега вече, след като мина този етап, мога да кажа, че се чувствам прекрасно. Сутрин ставам в 6, ходя на работа всеки ден от 8 до 5, нищо не ме боли. През нощта не ставам нито веднъж, за разлика от предишната ми Б, когато ставах по 3-4 пъти. Явно вече стискам повече Joy  Или е било заради това,че тогава не ходех на работа?

Алкохол не пия и не ми се пие.

Не ми прилошава от жегите, мога да стоя на мноооооого топло, защото мразя студа и зимата и сега съм много щастлива, че идва лятото, и че ще раждам лятото, а не като миналия път - през Октомври. Есента тъкмо идваше, на мен ми беше хладно в родилното, но не ми позволиха да си сложа чорапи, умрях от студ по време на раждането.

Не съм си изследвала никакви витамини и не пия добавки, абсолютно нищо не приемам, засега, освен фолиева киселина. Чакам доктора да каже, че се налага, ама той не казва нищо Grinning

Хълцукането в корема и аз го усещам отскоро. Много е забавно.

За настроенията, с предишната бременност бях много емоционална и крива, но след като родих изпаднах в такава депресия, че мисля, че си изплаках всички сълзи и вече не мога да плача или да се натъжавам Grinning

Майчинството ни прави адски силни и издръжливи, и така си обяснявам това, че с втора бременност е много по-различно от първа. Превръщаме се в бойци, войници. Поне за мен е така.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 07:51 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 562
И за сестра ми бременността е била много хубав период, сега често казва, че много й липсва коремът и чувството да е бременна. Нищо, че й е била първа бременност, не й се е гадело, не е имала болки, спала си е прекрасно, коремът й започна да расте след 7мия месец, не е пила витамини, добавки, кръвните й винаги са били в норма.

Но всяка жена е различна - при мен нещата не са и на половина толкова розови, понякога от всички тези промени, болки и притеснения се чувствам емоционално изтощена, чувствам се виновна, че не преливам от щастие.
Знам, че накрая всичко ще си заслужава, наясно съм обаче, че бебка като се роди сигурно ще е още по - трудно, но... бременността не е сред любимите ми периоди. А те първа ще видим и какви изненади ми е приготвила за последните седмици.

# 563
Според вас, каква е разликата между тези калъфи за матрак и чаршаф с ластик. https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=166&pid=124775&sgid=166 ?
Аз май имам един такъв и съм го ползвала като чаршаф.

# 564
  • Denmark
Кити, напълно те разбирам. Аз от тийнейджърка си мечтая за момента, в който ще стана майка и сега осъзнавам каква късметлийка съм, а в същото време, вътрешно не се чувствам добре в кожата си и се обвинявам за което.

Пийк, не съм виждала такива калъфи, но ми изглеждат като чаршафите с ластик.

Скрит текст:
За нисковъглехидратните рецепти:
това са "хлебчетата" https://youtu.be/5HgySn5ck8I при мен се получиха така
ползвам ги за wrap или като филийка и отгоре слагам шунка, кашкавал и зеленчуци.
Вместо спагети, сварявам за 5 минути тези от Лидл. Имат 34 ккал на 100 гр и само 4 гр въглехидрат. Слагам от соса болонезе и кашкавал или новата ми любима рецепта - след като са сварени, изсипвам водата и добавям малко зехтин, чесън, магданоз и кашкавал (и винаги сол и черен пипер).
Стават и вместо картофки.
Отделно вместо ориз понякога в кухненския робот меля карфиол.
Извинявам се, че стана дълго.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 11:22 от Marayah

# 565
Marayah, много благодаря за рецептата с хлебчетата, още днес ще бъде изпробвана!!! Ммммммм

PeacockLove, и на мен ми приличат на чаршафи с ластик.

Аз не се оплаквам от бременността си, супер ми е Simple Smile МИсля си че това моето са бели кахъри Simple Smile При мен началото беше доста трудно, емоционално и психически докато разбера, че всичко с бебето е ОК, но след това вече се наслаждавам на моментите. Ще видим само като стане голяяяяяяяяма жега как ще издържам и да не мрънкам много Laughing

# 566
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Според вас, каква е разликата между тези калъфи за матрак и чаршаф с ластик. https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=166&pid=124775&sgid=166 ?
Аз май имам един такъв и съм го ползвала като чаршаф.
Не мога да преценя от снимката, но мисля, че калъфката за матрак е непромокаема, и не пропуска течности т.е. от долната страна плата е като найлонов. Аз имам такъв протектор за детски матрак, наистина е удобен, но не е от Аико.

# 567
Вчера на прегледа взех да се притеснявам и да се чудя как да постъпя... СУЕ и CRP са ми високи. Не знаем защо е така. Лекарят ми каза, че ако продължава да е така, трябва да вляза в болница за венозен антибиотик. Но наистина не знам от какво може да е. Освен от някой работещ зъб да е..

# 568
  • София
Вчера на прегледа, като влязох в кабинета, първото което ми каза моята АГ беше "Ооо, ти вече си голяма, вече много ти личи" Flushed Представяте ли си човек, който няма 160см, с този голям корем каква каца за кисело зеле е?! Направо се плаша още 3! месеца, къде ще го побера този младеж. Той, между другото, нямало да бъде тапишонка като майка си, имал дълги крака и вече тежи 1100гр. (в 27+5г.с.). Не спомена нищо за обременяване с глюкоза, така че май ми се разминава. 
Иначе и на мен ми е леко неудобно, когато се разхождам из квартала и срещам познати. От някои даже се крия. Не са ми приятни погледите. Когато излизам от блока все се надявам, че няма да засека някой съсед. Доскоро ми беше добре със зимното яке, но сега рязко преминах на тениски и ... просто мноооого ми е голям корема Satisfied А и вече 4-5 пъти разни хора, които забелязваха, че съм бременна използваха един лаф по мой адрес, който първия път ми стана смешно, но следващите вече не. Unamused 
В интерес на истината аз си представях, че е по-гадно бременеенето. Може би, защото очаквах да ми е зле и да повръщам, а аз този период го пропуснах. Засега нямам някакви особени оплаквания. Намирам си по нещо, колкото да не съм пас Satisfied Не бих казала чак, че се наслаждавам, но осъзнавам, че го преживявам твърде леко в сравнение с други жени и затова нямам очи да се оплаквам.
Marayah, споделяй рецепти. Сандвичите ти изглеждат супер вкусни.

# 569
Може ли твоите съставки за сандвича? Яйцата така ли ги разбираш, като в клипчето?

Общи условия

Активация на акаунт