Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 19 182
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • Denmark
Предстои ми да чета повече за кърменето и отглеждането на новородено (веднага щом приключа семестъра започвам😅), но това, което съм запомнила досега е, че е по-важно да си хидратирана, отколкото хапването на повече храна.
Ох, нямам търпениееее. ❤️

# 76
  • София
Здравейте на всички мами. Да се запиша и аз с момиченце, термин 16.08, на 37 г. Каката е на 5 и макар че съм позабравила някои неща, ще се опитам да помогна. Аз кърмих година и 2 месеца, в началото беше много, много трудно - хлътнали зърна, гладно бебе, трудно се регулирахме, но в крайна сметка се нагласихме. За кърмата най-важно е да се пият течности, при мен също месото влияеше добре на количеството. На 4-5 ден се получи запушване на едната гърда, става много болезнено и с топли компреси и поставяне на бебето не се стигна до мастит. Аз кърмех на поискване, което първите седмици си е работа по 24 часа в денонощието 😄 Сега ми е забавно,  но тогава не беше.
Ние си пазим все още леглото със скрина от каката. Тя го ползва до към 6 месец и после я научихме да спи при нас, аз я кърмех легнала и все още спи при нас, макар че вече си има нейна стая 😀. Иначе си е кошара,140х70, на скрина един мек повивалник и там я оправях - до 30ия ден вече бях майстор и даже не палех лампата нощем за да я сменя.
Ползвах помпа за кърма от кумата ми - при мен беше наложително заради не доброто засукване в началото. Ако този път имам макар и най малко съмнение, че бебето не суче добре ще си купя електрическа на Медела.
За дрехите -дъщеря ми се роди 49 см и размер 50 й ставаше до 2та седмица, някои неща бяха носени 1 път, някои си останаха нови. Размер 56 също е много краткотраен, от 62 нагоре вече има шанс да се носи 4-5 пъти. Аз няма да купувам дрехи, освен нещо сладурско за кеф 🙂
Ще си ползваме количката, само ново столче за колата ще вземем и 1-2 шишета. Аз не съм се разбързала за нищо, мамите с по-големи деца ще разберат, някак си с второто е много по-спокойно. Е, друго си е като имаш и готов "чеиз". 😃

# 77
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=dVkgf8YDRcc
Много хубаво клипче за естественото раждане, заслужава си да се гледа 🥰

# 78
  • Denmark
Ей, голям рев с финалните думи Confused Благодаря ти, че сподели 🤗 аз мислех, че тези дихателни техники са по-сложни, но сега се успокоих и добре мина репетицията на раждане. 😅

# 79
Аз имам ергономична възглавница за спане на бебето и ми беше много удобна. Имайте предвид, че често памперсите изпускат и се мокри леглото. Тези гнезда също ще се мокрят яко без постелка и стават неизползваеми поне за няколко часа.

# 80
Взимат ли ви микробиология? На мен ми взе по мое желание на последния преглед. Уж изглеждаше чисто според нея, но изследването показа стрептококи. Досега не съм имала такива бактерии и идея си нямам откъде се появи. Хигиената ми е отлична, секс не правя, пия витамини...В интернет пише много страшни неща. Някой имал ли е такова чудо?

# 81
Взимат ли ви микробиология? На мен ми взе по мое желание на последния преглед. Уж изглеждаше чисто според нея, но изследването показа стрептококи. Досега не съм имала такива бактерии и идея си нямам откъде се появи. Хигиената ми е отлична, секс не правя, пия витамини...В интернет пише много страшни неща. Някой имал ли е такова чудо?
На мен ми взеха в началото, като при последния ми преглед каза, че при следващото посещение ще ми вземе микробиология.

# 82
  • Denmark
Изобщо не съм имала и май няма да имам, ако не ми се наложи, гинекологичен преглед или подобни изследвания.

# 83
И на мен в началото ми взеха, тогава излезе кандида, излекувах я.Сега исках заради едно воднисто течение, което имах преди седмица. И изведнъж стрептококи от никъде. Няма да мине без антибиотик, но и не бих рискувала да не се лекувам.

# 84
И на мен в началото ми взеха, тогава излезе кандида, излекувах я.Сега исках заради едно воднисто течение, което имах преди седмица. И изведнъж стрептококи от никъде. Няма да мине без антибиотик, но и не бих рискувала да не се лекувам.
Знам, че засдължително се правят  , даже по ЗК се полагат 2 или 3 за бременността, чувала съм от приятелки.
Аз така мразя тази микробиология, даже ми каза да се приготвям от по-рано  психиески 🤗
Съжалявам, че нахалствам отново, но да питам пак за препоръки за АГ по ЗК в София 🙄

# 85
  • Sofia
Знам, че засдължително се правят  , даже по ЗК се полагат 2 или 3 за бременността, чувала съм от приятелки.
Аз така мразя тази микробиология, даже ми каза да се приготвям от по-рано  психиески 🤗
Съжалявам, че нахалствам отново, но да питам пак за препоръки за АГ по ЗК в София 🙄
Извинявай, но не съм сигурна, че бих ти препоръчала моя лекар...  Е съм убедена, че съм много доволна....

# 86
Daisy и аз не препоръчвам моят, тъй като е много зает. Аз съм ходила 1път досега де, но беше леко проформа Confused

За стрептококите...по-добре лекар да ти даде мнение, temma. Ако си имаш доверие на лекаря, по-добре не чети нищо в нета, мой съвет. Знам само, че ако до края не се излекуват, преди раждане се бие някакъв антибиотик,за да не се прехвърлят на бебето.

# 87
Основно и на мен ми трябва като проформа, както казах основно за изследвания.

# 88
Ей, голям рев с финалните думи Confused Благодаря ти, че сподели 🤗 аз мислех, че тези дихателни техники са по-сложни, но сега се успокоих и добре мина репетицията на раждане. 😅
Ох, и аз накрая на се сдържах и заплаках. ☺ И на мен сега не ми се виждат сложни, надявам се, когато дойде моментът да не се шашна много и да се сетя за тези препоръки.

# 89
Temma, спокойно, няма нищо общо с хигиената. Обикновено всички тези бактерии са част от нормалната флора, но когато имунитетът отслабне и станат "масово" могат да причинят инфекция, затова трябва да се лекуват. А самата  бременност представлява огромно натоварване на всички органи и някъде сме по-уязвими. Затова е и важно да се пускат изследвания.
Аз два пъти лекувам стрептококи от началото. Сега ми излезе чиста МБ, но много високи левкоцити в ПКК и пак си пия АБ, ей така, да има 😆
В "истинския живот"не съм пила от дете, спортувам, храня се здравословно, но сегаааа въобще не ми пука - ако мога да пия до края на бременността, ще ми е най-спокойно 😂
Най-хубаво е, разбира се, бременността да мине леко, без стрес и АБ и го пожелавам на всички ❤❤❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт