Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 19 189
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Привет в новата тема. Simple Smile
Момичета, вие на какъв етап сте с болки и неразположения. В 23г.с съм, далеч по-добре от преди, но вече пети ден имам една болка-опъване (Сякаш нещо се разкъсва) при завъртане или някакво по-рязко движение, само долу много ниско вляво. Сутрин и вечер като съм се унесла най-вече. И бебо не е много активен тези дни, Та само се стрвсирам, надявам се излишно. Има ли други с такива болки, все си мисля да е от растежа и разместването на органи, не знам ...

# 91
Привет в новата тема. Simple Smile
Момичета, вие на какъв етап сте с болки и неразположения. В 23г.с съм, далеч по-добре от преди, но вече пети ден имам една болка-опъване (Сякаш нещо се разкъсва) при завъртане или някакво по-рязко движение, само долу много ниско вляво. Сутрин и вечер като съм се унесла най-вече. И бебо не е много активен тези дни, Та само се стрвсирам, надявам се излишно. Има ли други с такива болки, все си мисля да е от растежа и разместването на органи, не знам ...
Аз също съм в 23 г.с. и ту се появяват, ту изчезват - опъване, режеща или тъпа болка ниско долу при резки движение, при заспивяне илинзавъртане, тежест като стана от леглото, належащи пориви за пишкане, а малки резултати😆...
Матката расте, органите се разместват, нормален е такъв дискомфорт. Отделно гърбът и кръстът си ме болят сутрин доста.
При всички случаи най-успокояващо е да питаш своя следящ АГ, според мен Simple Smile

# 92
Запис и от мен. Термин 29.08.2020 пак чакаме момченце. Синът ми ще си има братче. Разликата им ще бъде почти 2 години.
Относно бебешки те гнезда, купих си такова с първата бременност както и много други неща. Мисля че дали и веднъж го сложих бебо в това. Напълно излишна покупка. Но пък с кеф я бях купила. Сега вече няма да купувам излишните неща от предния път.

# 93
Момичета, мислили ли сте за съхранение на стволови клетки?

# 94
Аз съм 26г.с. и най - често тежест усещам под пъпа и сякаш кожата ми там ще се пръсне. При кихане ме прерязва силно, гледам да се превивам леко напред. Гърбът ме боли почти всеки ден, нощем и сутрин най - много.

А с топлото вие как се справяте? Одеве излязох малко на разходка по тениска и клинче... почувствах се сякаш получавам топлинен удар, въздух не ми стигаше, изпотих се цялата, а е само 24 градуса. Юли и август не си ги представям как ще се живее.

# 95
Охххх, аз съм същата! Много ми е топло, цялата зима изкарах по потник в къщи. Ще го преживеем някък, нямаме много избор.

# 96
  • София
kitty_ и аз съм точно като теб, с изключение на болките в гърба. Също много се задъхвам от най-обикновено ходене. МП се налага да пълзи до мен, защото хем е по-висок, хем трябва да ходи бавно Satisfied Не мога да повярвам, че корема още не ми тежи толкова, а аз едва кретам и едва дишам. При мен май не е от жегата, просто въздух и сили не ми стигат. В работата като ме видят как се катеря по стълбите и само ми правят забележки как трябвало да се движа повече. Все едно ми казват някаква нечувана информация Unamused

# 97
За стволовите клетки - да, не само го мислих, но и доста информация изчетох. Ще съхраня при всички положения, но най-вероятно като дарение. Така или иначе вероятността да са съвместими с човек извън семейството е минимална, а ако има такъв човек, който се нуждае, нека му бъде помогнато. Не представлява никаква трудност, и без това изхвърлят плацентата.  А като дарение няма нито такса, нито срок на съхранение.

Относно болките  - моите са предимно от запек. Вчера цял ден се превивах. А като ми се надуе корема, става доста неприятно. Все едно съм в 8ми месец.

Относно гнездото. Чудя се онова анатомичното, скъпото, дали си заслужава? Как се завива детето в него? Може ли да се ползва с чувалче?  Бих го взела, ако знам, че ще му е добре вътре и няма опасност да настине или нещо да му се случи.

# 98
Ние съхранихме стволови клетки на първото ми дете. Сега не знам какво ще направим.

# 99
  • София
Вчера една приятелка ме попита какво сме решили за стволови клетки и ме посъветва много внимателно да проучим с коя фирма да замразим, ако решим. За съжаление тя изтегли късата клечка и са едно от последните семейства, което замразиха с Крио сейф, които малко след това фалираха и сега от няколко месеца се опитва да си издири къде й е материалът, но се оказва, че никой не знае. Уж трябвало да бъде изпратен в централата им в Швейцария, оттам казват че е в подразделението в Полша, а в Полша казват, че не са им го изпратили от БГ. Изобщо като цяло голяма каша и аз съм в голяма чуденка дали изобщо да го правим:thinking:.

# 100
Благодаря за новата тема, страхотна е, дано има само хубави новини в нея Hearts Аз чак сега се записвам и идвам малко да се пооплача. Имам гестационен диабет с доста лоши стойности след обременяването, но с диета поддържам прилични нива, в нормите. Надявам се до края да остана на диета и да не се налагат други мерки.
Бебето иначе си мърда, дано расте, понеже аз съм всеки ден на минус като килограми. Само един корем е останал стърчащ. Последно време само по изследвания се влача и ми е омръзнало. От последните кръвни излязоха много ниски стойности на Вит.Д, приемам Вигантол. Вие по колко капки приемате и как го слагате? В храната, в течност или?
Другата седмица съм на изследване с Голдман, за да ми се огледат хубаво очите и да се преценява какво ще се прави. Някой ходил ли е и боли ли Confounded Мен много ме е страх от всичко, свързано с очи и съм доста притеснена... Докторът каза, че 6 месец е най-подходящ за ходене на офталмолог, аз бях чела в интернет, че чак в 8-ми се ходело, та добре че се наканих сега да ида Relieved
След всяко ядене излизаме на разходки, ходим сигурно с километри и не се задъхвам, добре се чувствам. Радвам се, че навън вече може да не носим маски, че много ми затрудняваха битието Neutral Face   Вече все по-често почнах да си представям как ще изглежда бебето и се престраших да взема 2-3 дрешки, много са мънички и не ми се вярва, че то ще е чак толкова малко Laughing

# 101
Madjarova92, съжалявам за резултатите и гестационния диабет Sad няма да е леко, но поне с диета могат да се овладеят нещата. Стискай зъби! Поне ще ти е леко и няма да се подуваш от въглехидратите.

За очите нищо не мога да кажа, не съм запозната Thinking

За витД, аз приемам всекидневно по 5000единици, което са 10капки Вигантол. За да се усвоят, трябва да са приети с някаква мазнина - кашкавал, масло, зехтин и каквото друго се сетиш. Аз си ги капех директно под езика. Дълго време бях на Вигантол, но сякаш спряха да ми се покачват стойностите. Да отбележа,че моите стойности са горе-долу добре, малко над долната граница до към средната. Взех си от myprotein, vitD на хапчета и сякаш с тях е по-добре. Знам че и на garden of life доста го хвалят. Когато има слънце тези дни, задължително си правя слънчеви бани поне за 15-30мин.

# 102
В 27 г.с. съм и днес цял ден усещам коремът ми да се втърдява към средата. До вчера бях на инжекции заради това и отново никакъв ефект... Вече съм толкова изморена с всичките проблеми, които имах около тази бременност... Някоя има ли същия проблем с втърдяване на корема и трябва ли да се притеснявам? Късно ли ще е да се обадя на доктора утре, тъй като днес е неделя...

# 103
Здравейте момичета Simple Smile следя ви от самото начало, записвам се и аз с термин на 12 август, чакаме госпожица Simple Smile и аз съм диагностицирана с гестационен диабет от 3 седмици и съм на диета...но за сега не дава кой знае какви разултати...постоянно съм поддута и ми е тежко, а апетита не намалява, на моменти направо си гладувам,но по - добре от хапчета или инсулин. Всеки ден правя дълги разходки или се качвам  а пътеката, ако времето е лошо, старая се да не падам под 10 кю за деня. Тазът ми пука постоянно имам чувството, че понякога ябълките просто ще изкочат и спя като пор по гръб, няма обръщане Simple Smile

# 104
В 27 г.с. съм и днес цял ден усещам коремът ми да се втърдява към средата. До вчера бях на инжекции заради това и отново никакъв ефект... Вече съм толкова изморена с всичките проблеми, които имах около тази бременност... Някоя има ли същия проблем с втърдяване на корема и трябва ли да се притеснявам? Късно ли ще е да се обадя на доктора утре, тъй като днес е неделя...
v.v.9
Според мен не чакай утре, звънни днес на лекаря си, защото си притеснена и това е достатъчна причина!
Какви инжекции са ти слагали? На мен ми се втвърдява понякога за малко и не съм сигурна дали не са контракции. При смяна на позата се отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт