Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 879
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
Аз да си призная от време на време рия вино и  понякога сайдери. Ако ми се прияде нещо или допие, ако не лизна, откачам 😶
Коремът ми е отгромен и имах надежди,че ще нося широките ми летни рокли, но всичко стяга и съм като кораба майка.
Доста почнах да се подувам и то още от сутринтта.Някой има ли подобен проблем, знам че е нормално подуване , от от сутринта 🤔

# 361
  • София
Madjarova92, току що прочетох една статия, в която пише следното: Някои от жените през тези седмици започват да се оплакват от някои от симптомите, които са по-характерни за ранната бременност като гадене и киселини, но този път тези симптоми се дължат на притискането на стомаха от нарастващата матка и затрудненията в храносмилането, които са спътници на напредналата бременност. Предполагам, че може и при теб да се дължи на това нещо гаденето.
doniy, аз мисля, че е добре да започнеш диета. Със сигурност няма да ти навреди, а ако се окаже, че нямаш гестационен диабет още по-добре.
Daisy1123, аз вече не мога да преценя подуване ли е или нормално състояние. Коремът ми е голям целодневно. След вечеря вече се издува и под ребрата и става още по-голям. Може би това е единствената разлика в състоянието му сутрин и вечер.

# 362
Jamily, понеже се следим на едно и също място ми е интересно на теб какви размери ти съобщават? На мен ми казват само колко тежи и на коя седмица отговаря, другите неща, които мерят, не ги разбирам. Дължината на бебето не са ми казвали от няколко месеца, даже и на ФМ. Сигурно вече е трудно да се измери колко е дълго (от глава до дупе).

# 363
Здравейте момичета
Сега съм в 26+6 г.с. Вчера ми излязоха резултатите и се оказа че имам диабет /само да уточня че кръвта за изследването ми беше взета в 16:00 часа, след като цял ден съм яла /. Изпих чаша глюкоза, след час ми взеха кръв и това беше. Сега ме викат пак в петък за нови изследвания, този път сутринта на гладно и ще ми вземат няколко проби.
Аз реших да започна лека диета от днес / подходяща за гестационен диабет/
Дали е правилно?
Не разбирам защо са ти взели кръв в 16ч? Open Mouth И как са те оставили да вярваш, че резултатите са ти такива..
Първия път като ми взеха кръв и се оказах с висока, почти в горна граница глюкоза, моята АГ ме попита дали съм била закусвала и ми каза да намаля солетките, да обърна внимание с какво се храня.
Втория път се наложи да ми вземат кръв към 11ч, тъй като чаках за да ми назначат изследвания и едва издържах без хапване (обикновено денят ми започва рано-рано). В лабораторията ме попитаха отново дали съм яла и ми казаха, че трябва по-рано да се ходи.

# 364
Madjarova92, току що прочетох една статия, в която пише следното: Някои от жените през тези седмици започват да се оплакват от някои от симптомите, които са по-характерни за ранната бременност като гадене и киселини, но този път тези симптоми се дължат на притискането на стомаха от нарастващата матка и затрудненията в храносмилането, които са спътници на напредналата бременност. Предполагам, че може и при теб да се дължи на това нещо гаденето.
doniy, аз мисля, че е добре да започнеш диета. Със сигурност няма да ти навреди, а ако се окаже, че нямаш гестационен диабет още по-добре.
Daisy1123, аз вече не мога да преценя подуване ли е или нормално състояние. Коремът ми е голям целодневно. След вечеря вече се издува и под ребрата и става още по-голям. Може би това е единствената разлика в състоянието му сутрин и вечер.
Винаги съм имала проблеми през лятото, но сега сутрин пръстените са ми бетонирани, а  също това обувки тип еспадрили- не мога да ги обуя

Наскоро мм предложи име, което е сладко , но с 3 букви и някак си ми седи недовършено 🤔 все още не съм му казала, че не ми допада съвсем, но изчаквам, за да не реши, че всичко отхвърлям нарочно.

# 365
Daisy1123, мен АГ всеки божи път ме пита дали нямам отоци и подувания. Сподели с лекаря си, когато отидеш на преглед. Според мен е раничко да задържаме вода. Пък и до колкото имам спомен не си качила много килограми, че това да е причината.

В книгата, коята чета, пише, че при много жени симптомите от 1ви триместър се завръщат в 3тия. Пак било свързано с хормоните. Може затова на Madjarova92 да й се гади. Но дано е временно явление.

# 366
  • София
kitty_, на мен всеки път ми казват различни неща. Сега като се замисля дължина никога не са ми съобщавали. Само тегло. На ФМ, д-р Чавеева каза 534 гр. и след няколко дни на прегледа моята АГ ми каза "твоето бебче вече е над 500 гр.". Иначе даже не ми казват дали си отговаря на седмиците, а аз все забравям да питам това, което съм си мислела да попитам преди прегледа. Unamused
Daisy1123 и мен ме попитаха на последния преглед дали имам подувания и отоци. Като цяло лятно време ми се подуват краката следобед, сега предполагам, че това ще е по-засилено. Моята АГ ми каза да си вдигам краката на високо докато си почивам. Все пак ми се струва малко странно, че се подуваш толкова, че не можеш да обуеш еспадрили. И аз те съветвам като kitty_ да кажеш на твоя АГ.

# 367
  • Köln
Здравейте момичета
Сега съм в 26+6 г.с. Вчера ми излязоха резултатите и се оказа че имам диабет /само да уточня че кръвта за изследването ми беше взета в 16:00 часа, след като цял ден съм яла /. Изпих чаша глюкоза, след час ми взеха кръв и това беше. Сега ме викат пак в петък за нови изследвания, този път сутринта на гладно и ще ми вземат няколко проби.
Аз реших да започна лека диета от днес / подходяща за гестационен диабет/
Дали е правилно?
Не разбирам защо са ти взели кръв в 16ч? Open Mouth И как са те оставили да вярваш, че резултатите са ти такива..
Първия път като ми взеха кръв и се оказах с висока, почти в горна граница глюкоза, моята АГ ме попита дали съм била закусвала и ми каза да намаля солетките, да обърна внимание с какво се храня.
Втория път се наложи да ми вземат кръв към 11ч, тъй като чаках за да ми назначат изследвания и едва издържах без хапване (обикновено денят ми започва рано-рано). В лабораторията ме попитаха отново дали съм яла и ми казаха, че трябва по-рано да се ходи.
Нямам никаква представа.
Живея от скоро в Германия и много от нещата не са ми ясни. Тук са на принципа на естествения подбор.....ако отцелее бебето добре...ако не, пробвай пак.
За 1 година това ми е 3 бременност. Не си дават много зор при прегледите.

# 368
  • Denmark
Jamily, и моето коремище подпира краката вече, забавно е Sweat SmileSweat Smile

Мажете хубаво и бедрата. Тези приятелки, които ми се появиха от вътрешната страна високо горе на бедрата, не са от качени кг, защото са буквално на кокала, където няма мазнини и май си е просто от разширение. Усещам си таза доста по-широк, може би защото и коремът ми расте ниско долу. Sad

Daisy1123, аз също се събуждам подпухнала, пия много вода (студена вече) и след час са спаднали пръстите. Още ли хапваш повече въглехидрати? Те + солта спомагат подуването. Simple Smile

doniy, как се храниш по принцип? Не смятам, че лек режим с по-малко въглехидрати ще ти навреди, аз също се стремя към това, но не се ограничавам прекалено, понеже още не са ми правили изследването.

# 369
Jamily, понеже се следим на едно и също място ми е интересно на теб какви размери ти съобщават? На мен ми казват само колко тежи и на коя седмица отговаря, другите неща, които мерят, не ги разбирам. Дължината на бебето не са ми казвали от няколко месеца, даже и на ФМ. Сигурно вече е трудно да се измери колко е дълго (от глава до дупе).

Не ви ли дават едни графики, които показват колко е обиколката на главата, коремчето, дължината на бедрото и т.н? Графиките са ето такива и при всяко ходене се отбелязват размерите и това позволява да се следи колко и как нараства.

# 370
  • София
Не, няма такива неща. Дават ми амбулаторен лист, на който са изписани някакви мерки, но те са кодирани зад някакви медицински съкращения и инициали на латиница, които не съм си правила труда да разгадавам. Графиката би била по-полезна, но явно нямат тази практика.

# 371
  • София
На последната ФМ докторът ми каза, че няма как да измери вече детето от - до, защото то е свито и може да се измерват отделните крайници, и следователно по тях да се направи приблизителна преценка за дължината, но в никакъв случай няма да е точна.

Що се отнася до големината на корема, не знам кой каза, че расте с часове - ами и аз имам такова чувство. Бях адски сигурна, че имам доста широки рокли и потници, които ще мога да ползвам сега лятото, е миналата седмица като отворих шкафа с летни дрехи се оказа, че мога за момента да ползвам едва 4-5 неща, всичко друго си го "опъвам" доста добре. Освен това забелязах, че няма нищо общо коремът от преди 1 седмица и сега. Меря си обиколката всеки понеделник с един шивашки метър и си има разлика няколко сантиметра. Майка ми каза, че тепърва ще започне рязко да нараства. Вече започва и да тежи, като се наведа напред и имам чувството, че ще изпадне Smiley Странно, но мило усещане е Simple Smile

# 372
Не, няма такива неща. Дават ми амбулаторен лист, на който са изписани някакви мерки, но те са кодирани зад някакви медицински съкращения и инициали на латиница, които не съм си правила труда да разгадавам. Графиката би била по-полезна, но явно нямат тази практика.
Може би ехографите им нямат тази функция. Забелязах, че жената която ме гледаше на ехографа само измерваше, а ехографа си изчисляваше всичко автоматично и на края ми го принтира.

# 373
Да, и аз прочетох за гаденето, че не е нещо странно и вероятно нещо се притиска, което няма да ме изненада, понеже моя корем е малък, а бебето уж голямо. 🤔 Може и да има много коса 😀
G. Savova, при ФМ имаме такива графики, поне на моя лист. На ЖК като ме измерва, също има тези графики, но там е някаква първобитна апаратура и хич не им вярвам 🤔 Мен лично никога на ЖК не ми е казвала колко тежи и т. Н., може би защото и тя осъзнава, че нейните замервания не са точни.

# 374
За тежеста и на мен не бяха ми казвали до сега, но вчера попитах от интерес.
За измерванията, правят ми ги постоянно, пък и то не отмена много време.
Ох дано нямам повече гадене, че едвам изкарах до края на 4 месец и бях направо като болна.

Общи условия

Активация на акаунт