Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 618
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
И аз искам да питам за протеина кой точно взимате. Аз разглеждах и не им разбирам много разликата. От известно време вече имам и друг проблем. Нощем имам страшно схващане на прасците. Денем ме боли мускула и едва издържам. Имам магнезиево олио и се чудя дали да не правя масажи с него.
Вчера си взех и едни масла за стрии, които исках да добавя към стандартния крем който ползвам, чак в къщи прочетох, че не се препоръчва за бременни. Уж са натурални масла, дали е заради ароматите?

Това имам - не се води протеин, но пък пише, че е подходящо за бременни и кърмещи, а и производителите са българи:
https://ancestralsuperfoods.bg/shop/druidess/

До колкото знам магнезиевото олио е окей, дори се замислям да си взема и аз.

Иначе относно маслата - от това изхабих две опаковки и мисля да си взема пак:
https://www.ikarov.eu/bg/series/botanical-mum-baby/anti-stretch-mark-body-oil
Трябва да се избягват чисти етерични масла..., по-добре не рискувай.

# 616
И аз искам да питам за протеина кой точно взимате. Аз разглеждах и не им разбирам много разликата. От известно време вече имам и друг проблем. Нощем имам страшно схващане на прасците. Денем ме боли мускула и едва издържам. Имам магнезиево олио и се чудя дали да не правя масажи с него.
Вчера си взех и едни масла за стрии, които исках да добавя към стандартния крем който ползвам, чак в къщи прочетох, че не се препоръчва за бременни. Уж са натурални масла, дали е заради ароматите?

Това имам - не се води протеин, но пък пише, че е подходящо за бременни и кърмещи, а и производителите са българи:
https://ancestralsuperfoods.bg/shop/druidess/

До колкото знам магнезиевото олио е окей, дори се замислям да си взема и аз.

Иначе относно маслата - от това изхабих две опаковки и мисля да си взема пак:
https://www.ikarov.eu/bg/series/botanical-mum-baby/anti-stretch-mark-body-oil
Трябва да се избягват чисти етерични масла..., по-добре не рискувай.

Къде мога да намеря продуктите на Икаров?

# 617
Аз никога не съм имала проблем с ходенето до тоалетна, докато не забременях. В началото беше голям зор... Отдавах го на това, че спрях кафето, а преди си имах режим.. Вече повече от месец започнах закуска мюсли с прясно мляко, включвам от време на време кафе и "да чукна на дърво" нямам проблем.

# 618
Благодаря много (:
Иначе икаров съм виждала в био магазините.
Аз ползвам лосиона на еланисл, но исках да добавя още нещо за всеки случай. Взех си масло от шеа,не ее за стрии, но става за бременни и е мазничко. Кокосово съм ползвала преди, но имам чувството, че само мазнее, а няма хидратация. Ще взема и икаров да пробвам.

# 619
Аз ползвам на Икаров за бременни против стрии, има го почти във всяка аптека. Мирише малко гадно, не знам дали има ефект, ползвам го рядко, понеже май ме мързи, но последно време сякаш по-често, че майка ми ме скастри да почвам, че и тя нямала нищо, ма един ден се събудила и се била нацепила 😀
Мен за тоалетната ми помагаше 3 в 1 с прясно мляко, но сега като не пия и е малко тегаво, особено с тия пържоли и салати всеки ден. Само събота и неделя хапваме пилешка супа, например или нещо по-течно.
Мен всяка сутрин ми се схваща мускула на десния крак, много е гадно и по принцип така се събуждам с викове и мъжа ми знае вече да масажира минутка, докато не попремине. Ще питам АГ какво да правя, не пия засега никакви хапчета, освен прегнакеър, гледам повечето пиете магнезий.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 10:51 от Madjarova92

# 620
  • София
И аз добавих лосиона на Елансил от 1 седмица. Много ми харесва как мирише. Сутрин се мажа с него, попива по-бързо и после се обличам.

Понеже аз не обичам кафе, понякога пиех Айскафе разтворено с прясно мляко (в голяма чаша) и нещата се случваха почти безотказно. Може би има някакво влияние и това, че малко не ми понася прясното мляко на стомаха Thinking

# 621
Здравейте,аз се мажа с магнезиево олио,защото ако пия ме разхлабва и не се чувствам добре,схващания имам рядко,за сметка на това пък тазобедрените стави ме болят всяка нощ,за стрийте се мажа с палмърс и кокосово,като сега си поръчах продукта на С.Петрова Биобаза Мама и ще започна с него,взех и душ млякото на същата фирма,относно запека аз нямам подяволите,даже днес положението беше разхлабено и от сутринта чета някакви неща и съм се изприщила,миналата година октомври ме лекуваха от цистит без да имач бактерии,не знам защо го пих този антибиотик,който ми предписаха...от тогава корема ми се разстрой и не можеше да се оправи,след края на 3м.всичко беше нормално,но сега от време на време пак имам неразположение,пия пробиотик всеки ден,снощи майката на приятеля ми беше правила леща,хапнах малко,дали е от нея не знам,няколко пъти през бременноста ядох супа и пак така,мислите ли,че може да не ми действат добре, не знам как да си помогна,гастроентеролог не могло да ми помогне докато съм бременна,защото лекарствата не се препоръчват.. Cry извинявайте ако ви натоварих,но ми се искаше да си споделя! 😘

# 622
Може да имаш и синдром на раздразненото черво, аз съм така от време на време, но не се притеснявам. Гастроентеролог ми го е казал 😀

# 623
Днес като се събудих много ме заболя вдясно, където стои бебето. Като си хвана корема там, не ме боли, но като почна да се движа, започва една разтягащи болка. Намазах с кокосово масло и ми олекна, взех топъл душ.
Дали ми се разпъва корема само там?

За тоалетната сега ми помагат череши, кайсии, пъпеш. Е, пак не е леко.

Протеин пия от време на време за бременни. Аз искам голямо бебе. Ужасява ме мисълта да е дребничка и недоносена. Засега все върви назад с ден-два и повече. Предпочитам да върви напред.

# 624
Спомням си, че някоя от вас беше писала, че е пробвала, но при мен фибрите Хуск доста помогнаха за ходенето по голяма нужда. Веднъж прекалих с тях (използвах ги за палачинки и май ми дойдоха в повече) и ефекта беше..........Flushed Relaxed

Иначе за кожата аз започнах да ползвам един лосион на Eucerin Ph5 и ефекта му е wow! Доста дълго ми хидратира кожата. Води се за чувствителна кожа. Другите, които са за бременни ми даваха алергична реакция с Фраксипарина и не ми бяха ОК, а кокосовото масло май наистина е по-скоро мазно, отколкото да има някакъв хидратиращ ефект.

# 625
И аз искам големичко бебе. Като чета, вашите вече са над 1кг, а моята миналата седмица като ходих на преглед в 26 седмица беше 760 гр 🤨 Тези от вас, които сте в тази седмица, как сте с грамажите 🙄

# 626
На мен на ЖК не ми казаха грамажи за съжаление, но пък в 25+5 отговаряше на 26+2, което смятам, че е добре. Нито много, за да се притеснявам или пък малко. Следващият ми преглед май е към 30г.с., тогава ще видим. Но усещам, че ми тежи, особено както е застанала предимно в дясно.

# 627
Явно от това седене я къщи и ядене всички ще сме с що годе големи бебета. Simple Smile
За сега не ми тежи, обаче хапна ли малко и ставам като слон. Снощи излизахме на разходка в 10 вечерта да разходя храната, че направо не можех да дишам. Имам да кача един етаж стълби и направо се задъхвам докато ги кача.

# 628
Момичета, не съм се допитвала до лекар за протеина,но то всичко си го пише в интернет. Не съм прочела да е вредно , така или иначе суроватъчния протеин е направен от суроватка,тоест млечен продукт и ако приемаме млечни продукти е същото,само че протеина е по-концентрирана доза. Не е хубаво обаче да се прекалява , с който и да е протеин дори и да не си бременна ако не тренираш ,защото се дебелее 😁 главно от някои протеини ,защото повечето марки са пълни със захр и въглехидрати. Но в умерени количества е окей, дори четох,че бебчето ти ако върви назад със седмиците протеина ще му помогне да наддаде килограми. А относто до това какъв ползвам аз.. още преди да забременея си ми беше любима марка BSN протеинът се казва Syntha 6 и все още не съм му изневерила.. по скъпичък е ,но вкуса е уникален, нутришъна също, много по-изчистен от към захари и въглехидрати,отколкото някои други марки,а сега е хубаво да избягваме захарта. Има и кът версия ,тоест с почти никаква захар И въглехидрати,сега ще ви покажа.
https://images.app.goo.gl/cEMu8nb3Gbvc34yDA

Хубавото на протеина е,че ако си направиш шейк с плод ,мляко,протеин и овес например 1-во ще те засити,2ро ще набавиш много полезни вещества в течна напитка,3то заради овеса ще отидеш лесно до тоалетна,3то адски е вкусно и лесно за приготвяне.

Александрия Видях,че си писала ,че ползваш масло от Шеа, браво . То е точно за стрии и подобрява еластичността на кожата. Какаовото масло и маслото от Шеа са най-добри в борбата със стриите и най-много хидратират кожата. Бях правила разследване като забременях и затова и си поръчах нерафинирани + витамин е олио и кокосово(ако се ползва само кокосово .. няма да псотигнете нужните резултати) и си разтопих всичко и съм много доволна до момента ..

# 629
И аз се присъединявам към августинките! Здравейте, момичета! Аз съм в 28 гс, а нашето бебоче-мъж💙 става все по-силен😊
За запека мога да споделя моя опит. И преди си имах запек, но на периоди, в които се обостряха и хемороиди. Но откакто преполових бременността и корема порастна нещата станаха по-сериозни... дотолкова, че е имало моменти в които ми се е ревяло в тоалетната. Освен редовните големи салати и много плодове, ядях круши, сини сливи и всякави разхлабващи храни, но без съществен ефект. Започнах да ям всяка сутрин по 3 препълнени с.л. счукано ленено семе, разбъркано в кисело мляко и нещата се оправиха още на следващия ден. Станах си редовна, без да ходя със страх в тоалетната. Съветвам ви да пробвате😊 Аз си го купувам от био-щанда в Метро.

И аз го ползвах в началото докато не прочетох в няколко сайта това:
“Не се препоръчва консумирането на ленено семе или лигнани по време на бременност, тъй като може да бъде засегното развитието на репродуктивната система или здравето на плода (консултацията със специалист е задължителна)” като беше дори дебело подчертано с черни букви

Също и на етикета пише ,че не се препоръчва за бременни и кърмачки, затова аз не бих рискувала ..
А и 3 препълнени супени лъжици е ужасно много 😁.. по принцип 1 ч.л се слага
Леле, никъде не съм срещала подобна информация! 🤤 Сега, като се разрових открих подобни материали, които не са подкрепени от научни изследвания. Открих, също така и статии, в които се препоръчва консумацията на ленено семе, заради високия процент омега-3 МК. Ще го спра и ще питам АГ на следващия преглед, че пък много добре ми се отразява.😞

Искам да попитам мамчетата, до тук колко килограма сте качили? Аз съм с термин 17.08 и съм качила 10-11кг.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 18:36 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт