Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 621
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Denmark
Marayah направо ме върна 7 месеца назад 😁. От както се запознах с мъжа ми преди 4 години и ме направи фитнес манячка хаха. Яко ме запали , тренира ме, режими яко ..даже започнах да се подготвям за съзтезание по бикини фитнес и .. забременях 😂. Обаче аз понеже обожавам да готвя и то най-вече торти и сладкиши и трябваше тотално да променям рецепти и да измислям здравословни варианти. Слава богу след като забременях и мъжа ми каза .. имаш 9 месеца почивка това ще ти е 😁.. след това дупе да ти е яко хаха. Можем да разменим някоя друга рецепта. А тези предложения,които си дала са доста примамливи и интересни!! Бих ги пробвала с удоволствие , но след като родя хахаха, сега правя един ягодов разкош (няма да издавам повече , че доста момичета се оплакаха за проблеми със захарта Sad. )
Ето малко предложения и от мен
Пълнозърнести палачинки с банан,ядки,скир,сушени плодове

Кето бонбони с кокосово масло и ванилов протеин.
Все отлага да си поръчам протеин, но сега заради тези бонбони ще го направя 😅 Супер изглеждат! Замразени ли са?
Аз не съм много по фитнеса, но съм чела доста за храните покрай различни режими и въглехидратите от години не са част от менюто ми, макар и сега да по хапвам от време на време заради бебето, просто не е често.

Малко странно в пост с храна да включа и ходене до тоалетната, но може би ако включите по-мазни храни (авокадо, повече зехтин, кокосово масло) + фибри + плодове и при нужда пробиотик, няма как да не ви се получава. На мен денят ми не започва без това. Ако се случи понякога ми е много зле на корема цял ден. :/ Ще видя как ще си напасна тези и други навици с бебо вкъщи. 😅

# 601
Марая, от месец пия пробиотик който ми препоръча Паола. Плодове и зеленчуци ям в огромни количества, също така кисело и прясно мляко. Допълнително вземам и фибри.

# 602
  • Denmark
Марая, от месец пия пробиотик който ми препоръча Паола. Плодове и зеленчуци ям в огромни количества, също така кисело и прясно мляко. Допълнително вземам и фибри.
А преди бременността как беше? Питам, понеже при мен има лека положителна даже промяна заради това, че ям повече сега и сякаш ми се раздвижи метаболизма. Но познавам жени, които цял живот си имат проблем с това и в такъв случай тези "трикове" сигурно не работят.

# 603
Не съм имала проблеми. Оплаках се на лекарката, но тя ми каза че е от хормоните....

# 604
Marayah разтапяш кокосовото масло и слагаш протеин колкото да стане като боза гъсто и във форми за лед може да сложиш по някоя ядка,може плод и се слага или във фризер за по-бързо стягане или в хладилник, но веднъж стегнали няма да се разтопят от стайната температура.
А за тоалетната и аз съм същата ,значи ако не съм се изходила добре сутринта, пия студен айрян или кефир с горещо капучино или кафе и после няма как да няма ефект просто 😁😁. Съжалявам амаа .. мен пък хемороидите ме хващат от време на време ,което също не е приятно,но няма ден ,в който да пропусна тоалетната, просто ще се чувствам като парцал.
Още един трик 😂 , със ставането си сутринта круши сочни и кафе , че и сусамов тахан една лъжица и пак тоалетната те вика до половин час някъде 😁. G.Savova
може да пробваш и това .. все пак не е нищо вредно , надявам се да помогне.

# 605
Здравейте скъпи Августинки, следя ви от самото начало на темата и искам да попитам дамите с по-едри бебчета притеснявате ли се от това и мислите ли, че има вариант бебо да се роди по-рано от очакваното с над 2 седмици, понеже аз много се тревожа за това. В 27 + 5 дни съм, бебо е 1100гр и от 2 прегледа насам чувам от АГ, че е едро. Първия път каза по едър с около  180гр, а семдица по-късно при друг лекар, беше наддал още 185гр и отговарял за 30та седмица. Пуснаха изследвания за гестационен диабет, слава богу захарта е във норма. Чувствам се добре, нямам неразположения, но това бързо наддаване на плода ме плаши, особенно това че върви с 3 седмици напред. Има ли опасност от преждевременно раждане.
П. С да добавя и че сме седалищно предлежание за сега, но това не ме притеснява, понеже има още и време и място да се обърне., но това тегло... 🤨🤨

# 606
@Паола, протеините водат до запек.

@Гергана Петкова, аз от сега си знам че ще съм 1 седмица - 10 дена по-рано.

# 607
  • Denmark
@Паола, протеините водат до запек.

@Гергана Петкова, аз от сега си знам че ще съм 1 седмица - 10 дена по-рано.

Съгласна съм за протеините, но това не включва киселото мляко.

# 608
Говорех за протеини на прах. Нали с такива забъркваш онези бонбони?
За кефира съм на ясно. Купувам си много често.

# 609
  • Denmark
Е, да, но кокосово масло пък помага.
Като пробвах Кето режима някога, пиех кафе с кокосово мляко и кокосово масло и пак ми действаше много добре. Simple Smile

# 610
И аз се присъединявам към августинките! Здравейте, момичета! Аз съм в 28 гс, а нашето бебоче-мъж💙 става все по-силен😊
За запека мога да споделя моя опит. И преди си имах запек, но на периоди, в които се обостряха и хемороиди. Но откакто преполових бременността и корема порастна нещата станаха по-сериозни... дотолкова, че е имало моменти в които ми се е ревяло в тоалетната. Освен редовните големи салати и много плодове, ядях круши, сини сливи и всякави разхлабващи храни, но без съществен ефект. Започнах да ям всяка сутрин по 3 препълнени с.л. счукано ленено семе, разбъркано в кисело мляко и нещата се оправиха още на следващия ден. Станах си редовна, без да ходя със страх в тоалетната. Съветвам ви да пробвате😊 Аз си го купувам от био-щанда в Метро.

# 611
И аз се присъединявам към августинките! Здравейте, момичета! Аз съм в 28 гс, а нашето бебоче-мъж💙 става все по-силен😊
За запека мога да споделя моя опит. И преди си имах запек, но на периоди, в които се обостряха и хемороиди. Но откакто преполових бременността и корема порастна нещата станаха по-сериозни... дотолкова, че е имало моменти в които ми се е ревяло в тоалетната. Освен редовните големи салати и много плодове, ядях круши, сини сливи и всякави разхлабващи храни, но без съществен ефект. Започнах да ям всяка сутрин по 3 препълнени с.л. счукано ленено семе, разбъркано в кисело мляко и нещата се оправиха още на следващия ден. Станах си редовна, без да ходя със страх в тоалетната. Съветвам ви да пробвате😊 Аз си го купувам от био-щанда в Метро.

И аз го ползвах в началото докато не прочетох в няколко сайта това:
“Не се препоръчва консумирането на ленено семе или лигнани по време на бременност, тъй като може да бъде засегното развитието на репродуктивната система или здравето на плода (консултацията със специалист е задължителна)” като беше дори дебело подчертано с черни букви

Също и на етикета пише ,че не се препоръчва за бременни и кърмачки, затова аз не бих рискувала ..
А и 3 препълнени супени лъжици е ужасно много 😁.. по принцип 1 ч.л се слага

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 01:35 от Paola.georgieva

# 612
  • Sofia
Момичета, аз също преди да забременея имах проблем с ходенето до тоалетната, понякога съм стигала до седмица и половина Sad. Тогава, обаче спазвах хранителен режим с много протеин и тренирах усилено. Кафета, ленено семе, ядки.. Нищо не помагаше. Сега, много изненадващо за мен, нещата се оправиха от само себе си. Редовна съм си.
Отдавам го на факта, че ям всичко (не ме линчувайте Innocent). Хляб, сладки неща, месо, зеленчуци и т.н. Явно по голямото разнообразие на храни помага на моето коремче. Понеже преди ядях доста ограничено.
Искам да попитам момичетата, които хапват протеин на прах- потвърдено ли е от лекар, че е ок да се консумира по време на бременност? Или може би купувате специален? Аз имам вкъщи на My Protein, но го спрях като забременях...

# 613
И аз искам да питам за протеина кой точно взимате. Аз разглеждах и не им разбирам много разликата. От известно време вече имам и друг проблем. Нощем имам страшно схващане на прасците. Денем ме боли мускула и едва издържам. Имам магнезиево олио и се чудя дали да не правя масажи с него.
Вчера си взех и едни масла за стрии, които исках да добавя към стандартния крем който ползвам, чак в къщи прочетох, че не се препоръчва за бременни. Уж са натурални масла, дали е заради ароматите?

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 09:29 от Александрия

# 614
  • София
Здравейте скъпи Августинки, следя ви от самото начало на темата и искам да попитам дамите с по-едри бебчета притеснявате ли се от това и мислите ли, че има вариант бебо да се роди по-рано от очакваното с над 2 седмици, понеже аз много се тревожа за това. В 27 + 5 дни съм, бебо е 1100гр и от 2 прегледа насам чувам от АГ, че е едро. Първия път каза по едър с около  180гр, а семдица по-късно при друг лекар, беше наддал още 185гр и отговарял за 30та седмица. Пуснаха изследвания за гестационен диабет, слава богу захарта е във норма. Чувствам се добре, нямам неразположения, но това бързо наддаване на плода ме плаши, особенно това че върви с 3 седмици напред. Има ли опасност от преждевременно раждане.
П. С да добавя и че сме седалищно предлежание за сега, но това не ме притеснява, понеже има още и време и място да се обърне., но това тегло... 🤨🤨
Здравей, с теб явно вървим еднакво. В 27+4г.с. моят бебок беше 1100 гр. (преди 2 дни). Докторката ми каза, че няма да е малко бебе, но тя не ми дава информация от сорта върви напред или върви назад. Изобщо не се притеснявам от вариант, в който се ражда по-рано. След 36 седмица ще го чакам почти с нетърпение, защото повече ме е страх от раждането на бебе над 4кг. За мен е малък шок, че ще имам едро бебе, защото ние и двамата не сме от едрите. Не се притеснявай толкова. Дори и да се роди по-рано не ми се вярва да има проблеми Simple Smile

От ходенето до тоалетна не мога да се оплача. Имах 2-3 запечени дни, но сега всичко е в норми. Аз си бях така (на приливи и отливи) и преди бременността, така че засега нямам промяна. Вечер ям огромните салата и мисля, че това оказва влияние. Може би и закуските ми с горски плодове или ягоди също помагат Thinking

Кетобонбоните изглеждат мнооого добре, но при мен мързелът надделява Relaxed

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 10:10 от Jamily

Общи условия

Активация на акаунт