Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 628
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен Simple Smile

Кити, била съм при Стратиева на 2 фетални, първите две ги правих по два пъти за мое успокоение Grinning Стратиева освен в Св. Петка и в Щерев прави ФМ - аз там съм ходила. Разчитам, че е добър и силно препоръчван специалист, но не е особено емпатична честно казано. Препоръчвана ми е обаче от много места, така че разчитам на преценката й.

Марая, пицата от кайма ме разби Joy Аз правя понякога карфиолената, но разбира се най ми е вкусна обикновената Innocent Да видим след резултатите от огтт дали ще мога да хапвам

Относно килограми - аз съм 170 висока и +6кг в 27г.с., като коремът ми варира доста в седмиците, но не е от големите. Бебето обаче върви по-голямо и както бях споменала ще правя и аз обременяване.

Иначе в началото се криех, защото след две ранни загуби си ме беше страх доста. Сега си пъча корема и много се гордея, че съм бременна Heart Вторият триместър ми мина много бързо, не ме тревожат разните болежки и т.н само бебчо да е здравичък  Blue Heart Много ми е хубаво като го усещам да рита и да се движи и съм сигурна, че ще ми липсват след време.

# 586
В момента съм в средата на 28г.с., но гледам да си запазя вече часовете, че не остана време.
В Щерев ще отида пак при д-р Чавеева, много ми допада като специалист и човек и не искам да ме гледат странно, че и при д-р Стратиева ще ходя (все пак всичко ще ми е в досието).
Иначе и сестра ми в 32г.с. беше ходила на ФМ, но ето че никой нещо не е видял.

# 587
  • София
kitty_, при кой доктор е ходила сестра ти на ФМ? Аз на първата бях при Калев, защото късно записах час, но на втората успех за Чавеева. Сега се боря за третата пак при нея да запиша.

# 588
Jamily, при Искилиева и Чавеева е ходила.
И аз се надявам да успея пак при нея, всеки ден звъня като луда да проверявам дали е излязъл новият график. Все пак при нея часовете се разграбват за секунди. 😄

# 589
  • София
И аз съм така. От началото на месеца звъня и вече се изнервям Smiley Ако успея веднага ще ти пиша да звъниш и ти Wink

# 590
Преди седмица акушерката ми се обади да ми каже, че ми е записала час за ФМ,  която ще правя в 29 седмица. При мен ФМ се прави от който е на смяна и не можеш да избираш. Честно казано никога не ми е хрумвало, да отида за второ мнение при някой друг.
Чета сега в една друга тема, как някои жени за всяка ФМ ходят по 2-3 пъти при различни специалисти... това вече е прекалено и не мисля, че положението в Бг е чак толкова зле.

# 591
Аз ходя на две места на ФМ. Просто на едното техниката е в пъти по- добра, но е в друг град. И двете ФМ минаха добре. Огледаха го обстойно и според двамата детето е добре. Но аз си имам притеснения, за това залагам на две мнения. Отделно, имам лекар по ЗК, но тя ми е само за болничен.

# 592
Аз записах началото на месеца за средата на следващия отново при проф. МАРКОВ в София (МЦ Марковс) . Избрах си 30 г. с., защото четох, че 28-30 г. с. е оптималният вариант, докато познати ми казаха за 32 седмица. Предният път като ходих бях 21 седмица.

# 593
Аз ходя на две места на ФМ. Просто на едното техниката е в пъти по- добра, но е в друг град. И двете ФМ минаха добре. Огледаха го обстойно и според двамата детето е добре. Но аз си имам притеснения, за това залагам на две мнения. Отделно, имам лекар по ЗК, но тя ми е само за болничен.
Ако открият някакъв проблем ( чукам на дърво) или има притеснения от предишна бременност, ще ме следят по - изкъсо и ако трябва ще ме пратят при някой от големите им специалисти. Но пак всичко се организира от тях, а не аз да търся кой е на- добрия и да обикалям болниците.

# 594
Аз от три дни пия Сорбифер и не съм ходила до тоалетната. И с предната бременност беше голям проблем с това желязо.

И аз пия Сорбифер, но нямам запек..хм..Thinking Отдавам го на това,че закусвам овесени ядки всяка сутрин. Пробвай и ти, може да ти помогне.

# 595
Аз  четох за комбинирано желязо с витамин В и пратих мъжът ми да вземе, ама той чул - недочул вместо Фероглобин ми е взел Ферофолгин. Но пък са сашета и се пият без вода. Пих едно и е вкусно, но пък желязото е само 15 мг и ще си ги пия всеки ден.
Вчера и аз купих дрешки за бебка. Досега съм взимала само "мъжки " дрехи и ми беше доста странно да взимам розовки. Simple Smile

# 596
На ФМ ходих само веднъж, в Марковс, в 20-та г.с и тогава ми казваха, че късната около 30-та г.с не е задължителна за мен, тъй като не виждат нещо притеснително.
Да ви питам - вие по ваше желание ли ходите повече от веднъж или така ви съветват? Знам, че плановете за ЖК при всеки лекар/болница са различни, та ми е любопитно. Мои приятелки са ходили по няколко пъти, тъй като е имало някои неща при прегледите, които са били причина пак да идат.

И друго да запитам - тука си говорим вече какво ли не - колко често ходите по голяма нужда? Flushed На мен ми е голяма мъка това, но ми казват, че май излишно се тревожа, било нормално. Аз горе-долу през ден...

# 597
Аз ходя точкова " често", че забравям кога за последно съм била..

Аз ходя по свое желание при двама лекари + една по ЗК. Едната лекарка на частно е на съедната улица. Другия, който ще ме изражда е в друг град. А по ЗК- само за болничен и направление. Гледа детето, не ми го показва, говорим много набързо и кой от къде е .

# 598
Ходя защото са ми по ЗК и са задължителни. Просто ходя на всичко за което ме извикат Simple Smile.
За ходене до тоалетна не ми се говори. Опитах всичко възможно без абсолютно никакъв ефект.

# 599
Marayah направо ме върна 7 месеца назад 😁. От както се запознах с мъжа ми преди 4 години и ме направи фитнес манячка хаха. Яко ме запали , тренира ме, режими яко ..даже започнах да се подготвям за съзтезание по бикини фитнес и .. забременях 😂. Обаче аз понеже обожавам да готвя и то най-вече торти и сладкиши и трябваше тотално да променям рецепти и да измислям здравословни варианти. Слава богу след като забременях и мъжа ми каза .. имаш 9 месеца почивка това ще ти е 😁.. след това дупе да ти е яко хаха. Можем да разменим някоя друга рецепта. А тези предложения,които си дала са доста примамливи и интересни!! Бих ги пробвала с удоволствие , но след като родя хахаха, сега правя един ягодов разкош (няма да издавам повече , че доста момичета се оплакаха за проблеми със захарта Sad. )
Ето малко предложения и от мен
Пълнозърнести палачинки с банан,ядки,скир,сушени плодове

Кето бонбони с кокосово масло и ванилов протеин.

Общи условия

Активация на акаунт