Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 303
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, купих си глюкомер днес и от мерак да го пробвам се боцнах два часа след ядене на зеленчукова супа с масло готвена. Кр. захар 1.8 показа. Нещо не ми се вярва.

# 496
Няма начин да ти е такава захарта и да мърдаш. Виж инструкциите на устройството, калибрира ли се, дали батериите му са ок, мерни единици нещо има ли особено и т.н.

# 497
И аз се изненадах, Миоки. След мен на един колега измерихме - 6.5. Преди около 1.5 ч беше обядвал, а преди 30мин пи кафе без захар. В аптеката, от където го купих - го извадиха хората и ми показаха кое как се прави. След малко ще хапна 3 кетобисквитки със сини сливи и орехи и след час ще бодна пак. Нали на първи час след хранене е по - важно отколкото на втори?

# 498
Може количеството кръв да не е било достатъчно. Премери си я пак, няма нужда да нагъваш високо ВХ храни, просто я провери пак когато решиш. Грешки винаги е възможно да се получат. Ако на някой друг е премерено видно вярно, значи твърде е възможно при това конкретно измерване да е имало някъде нещо ненаред и без да даде грешка апарата.
При такова измерване, няма ли индикация, че нещо не е ок?
Виж си в инструкциите, би трябвало да има таблица със стойности за ориентир.

Най-добре е да се мери на 30, 60 и 120 минути, за да видиш как се движи, а после вече и по-разредено като влезеш в ритъм. Майка ми си я мери през няколко дни, ама тя я мери от доста време.

# 499
  • пак там
Моят глюкомер трябва да стои на масата, когато си меря захарта. Да не е от това?

Лея, висока ти е кръвната захар. Симптом на ИР.  Освен ако не си яла нещо преди това, не си пила кафе със захар,  3 в 1 например... Хубаво е да премериш и инсулина, но...

# 500
Невена, дъщеря ми яде въглехидрати. Имах предвид, че основните хранения, които съм готвила, са ок според мен. Но тя междувременно яде и шоколад след това и то немалко най-вероятно. Покрай ИП не съм следила много, но и преди него инсулинът беше 12-13 на гладно.
Трансмазнини не сме консумирали.

При мен най се връзва холестеролът да  е от увеличена глюкоза и фруктоза, защото изпуснах положението последния месец. КЗ също ми е висока, но не спах цяла нощ от притеснение, а и сладкото през месеца е повлияло.

Цитат
КЗ се сваля с намаляване на ВХ, но ИР се подобрява с ядене на ВХ, намаляване на мазнини и движение след това. 
ВХ трябва да ги намалим. Демек шоколад и мекици ги махаме. Как ИР се подобрява с ВХ? Колко да са?
А мазнините?
Добре ли е да следваме Зоната за нея?

Лекарката много странно ни говореше за калории и грамажи порциони на основните хранения. Малко прекалено ми се струва. Все пак целта ни не е отслабване.

Миоки, пуснах изследванията профилактично, но не съвсем. Миналата година се появи мигрена. Обиколихме доста лекари. При проверка на ЩХ пуснах И и КЗ януари. Лекарката се усъмни да не прави хипогликемии. По спомен И беше 13, а КЗ 5.7 на гладно. Сега ходих да проверявам моите ЩХ и реших да боцнат и нея. Излезе този фрапиращ инсулин 26 в Кандиларов.
А обременяването от вчера е в Цибалаб и там И е 14, тоест около стойността през януари.

Тити, нямах антитела, но ми се е подобрила конверсията и тсх е спаднало от 4 и нещо на 2.2. Фт3 се е качило на средата. Фт4 обаче не е оптимално. Няма да се размине с хормон в един момент, ясно ми е. Аз не спрях кафето обаче. Да не кажа, че пиех по 3-4 в стресови дни.  Приемах и витамини и минерали-А, Ц, цинк, селен, от б групата по едно време. Честно казано, мислех да пробвам само месец, но се оказа, че не е трудно да се следва и затова я удължих.

# 501
Миоки, не изписа грешка, нищо необичайно. Мерих пак 30мин след бисквитките, че нямах търпение - 4.6, и след 60мин - 5.6.

# 502
Моят глюкомер трябва да стои на масата, когато си меря захарта. Да не е от това?

Лея, висока ти е кръвната захар. Симптом на ИР.  Освен ако не си яла нещо преди това, не си пила кафе със захар,  3 в 1 например... Хубаво е да премериш и инсулина, но...
Пих кафе, но без захар. Храня се нввмх от над 5 години. Това от къде ми дойде не знам.

# 503
  • Paris, France
Тревичка, и аз съм мерила такава захар като съм била в кетоза, жива бях и се чувствах супер. Я махай тези сливи и орехи заедно! Това не е никакво кето. Щом се чувстваш добре никакви боклуци! Орехи и сливи са мас + вх. На колегата ти захарта е била висока.

Дъждец, прекалено е висок инсулинът на гладно. При слаби хора се сваля изключително трудно. Известно време трябва да махне ВХ и наситените мазнини и да си почине, за да може инсулинът да падне.

После трябва да махне изцяло животински мазнини, да намали мазнините и след всяко ядене на ВХ да тръгва да ходи бързо и да ходи докато види нормална захар + още 30 минути.

Последното е възможно чак след сваляне на излишните коремни мазнини.

Трябва да започне кардио и след това бавно да заменя със силови упражнения. Теглото и подсказва липса на мускул.

# 504
Невенка, рецептата за бисквитите със сливи и орехи се води нисковъглехидратна, аз дори намалих грамажа и на двете, когато ги правих и замених с ленено и сусамово брашно половината от орехите. Сметнах - пада се горе - долу по 5г вх на бисквитка. Рядко ги ям - когато много ми се прииска сладичко, различно от шоколад. Иначе да - много добре се чувствам като цяло, затова вярвам, че каквото правя е добре. Но захарта ще я меря сега заради твоите подозрения да не би от нея да ми се отключи алергията към гел -лаковете.

# 505
  • Paris, France
Не само захарта отключва алергии. Омега 6 и особено:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arachidonic_acid

също влияят върху възпаление и алергични реакции. Извинявам се, но не нацелвам наименованието на български. Арахидна????? може би.

Разни фосфолипиди от млечните също влияят.

Като ти гледам КЗ май не е от нея. Ако беше, трябваше колегата с КЗ 6 да е станал алергичен..

Прекаленото натоварване със спорт увеличава тези клетки, които предизвикват възпалителната част на алергичната реакция.

Сложничко е.

За да имаш успех в дългосрочен план трябват правилни мазнини и време. През това време не можеш да се лакираш. Зарежи гела и след време ще можеш да го ползуваш!

# 506
Излязоха и другите. Ама от урината още не са някои неща.

Доволна съм за ТСХ-то.
Че се бях притеснила.
Инсулина е височък, ама предвид предишния ден какво правех е даже супер.
Другия път ще е по-нисък определено.

# 507
  • пак там
Елора, а ти към какъв инсулин се стремиш?

Лея, кортизол като вариант?

# 508
Логично по-нисък.
На мен от доста време сутрешния инсулин ми е 3-4.
Ден преди това пийнах малко кола. Ама не я отчитам много, защото беше 50 грама.
А в деня преди изследването, на работата беше лудница, колежката имаше РД и се почерпих. Хапнах 1 шоколадов бонбон, пийнах кола пак, баница със сирене и две парчета торта. Аз такива неща и на цикъл не правя.
Значи след такова излагане, пак добре е Grinning
Другия път ще си ям нормално и ще е много по-нисък.
Впрочем лекарката ми каза повече да не ходя в Рамус да се изследвам. Много кофти лаборатория, редовно некоректно направени изследвания, пишели наизуст, стари реактиви.
От известно време насам съм спряла магданоза. Тоест слагам, ама малко.
И нямах много енергия последните дни.
След изследването почнах пак. След първата връзка магданоз, на другия ден ми дойде енергията.

# 509
  • пак там
А захарта колко ти е?

(Извинявай, може да си писала, но не съм чела редовно тази и миналата седмица.)

Общи условия

Активация на акаунт