Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 292
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
И при мен 10 см са много, стига ми до стомаха като премеря 10см над пъпа. Може би има значение височината, макар че аз не съм от най-ниските.
Ей- сега ровнах в сайта на известен фитнес инструктор, 13 мм дава той, значи 1.3 см.
А Sisi и тя е писала, Ами значи ще мерим 3 см. Simple Smile

# 526
121 аз го изчислих като 6,72 кръвна захар... (по тази формула 121:18= 6,72)
И аз меря малко над пъпа, най-тънката част- но абсурд да е чак 10 см над пъпа Grinning Но може би различните хора имат различно разположен пъп, знам ли...Меря най-тънката част, но и зоната на пъпа отделно+ най-широката част на корема (така съм свикнала).
Елора, добре ми струват като цяло. Предвид почерпката предния ден Grinning

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 22:44 от dolce miele

# 527
Това висока кръвна захар ли е за вечерно време?

# 528
Ами, зависи какво е ядено преди това и колко време след вечеря е. За след ВМ-НВХ вечеря обикновено е по-малко- е, освен ако КЗ  преди вечерята не ти е била завишена по принцип...Иначе, винаги  по тази формула конвертирам мерните единици (бях търсила различни калкулатори, горе-долу  еднакво конвертиране имаха).

# 529
Аз слаба ще изляза. Винаги съм мерила точно на пъпа.

# 530
И аз меря малко над пъпа, най-тънката част- но абсурд да е чак 10 см над пъпа Grinning Но може би различните хора имат различни разположен пъп, знам ли...Меря най-тънката част, но и зоната на пъпа отделно+ най-широката част на корема (така съм свикнала).
Dolce miele, точно! Програмата ми беше от Страхил, освен талията, следеше и обиколката на нивото на пъпа и 3см. под него.

# 531
И аз меря малко над пъпа, най-тънката част- но абсурд да е чак 10 см над пъпа Grinning Но може би различните хора имат различно разположен пъп, знам ли...Меря най-тънката част, но и зоната на пъпа отделно+ най-широката част на корема (така съм свикнала).

Оф, мани. Понякога все още като се нервирам и се почерпвам.
Обикновено е нещо много дребно. Ама пусти РД, и на работата се закучиха нещата и тая торта там седи и ме гледа, нервирах се и почнах.
Ама се успокоих поне и оправих белята Grinning

# 532
  • Paris, France
Елора, а ти към какъв инсулин се стремиш?

Лея, кортизол като вариант?

Не съм изследвала, но определено живея под стрес и напрежение, недоспиване и прочие. Взех глюкомер и ще се тествам утре как ще е захарта. Ако не спадне и се увеличава ще отида за обременяване с глюкоза. Колкото и да чета не мога да разбера кои са причините за ир, като изключим храната, защото се храня кето и нввмх. Декември глюкозата ми беше 2 и нещо. В момента не мога да кажа с точност. Даже изпадах в хипоглекимични криьи, а сега изведнъж 5,7.

Самото кетогенно хранене предизвиква физиологична ИР. В момент на прием на по-малко калории, отколкото горим и липса на ВХ тя не е проблемна.

Кетогенната диета не гарантира ниска КЗ и инсулин. Инсулинът отразява и приетите и складирани калории.

Причините за ИР ги има всичките в първия пост. Няма да ги повтаряме през страница.

Ако имаш висок кортизол, ако приемаш повече мазнина, отколкото гориш, ако не си доспиваш, не се движиш КЗ се качва и при кето хранене и не е храненето виновно.

Мазнина в излишък = складирана мазнина

ВХ в излишък = складирана мазнина.

Протеин в излишък = зависи. Може да се обърне в глюкоза в черен дроб, а може и да се употреби за вдигане на мускул.

Протеин в недостиг = много лошо. Губи се мускулна маса и след това няма мускул да гори глюкоза.

Мазнините и въглехидратите служат (почти) само за производство на енергия. Приемаме в недостиг, тоест слабеем, инсулинът пада. Приемаме в излишък, дебелеем = инсулинът се качва.

мазнина + въглехидрат = смърт

Ей това ни трови нас. Проблемите на западната диета са много мазнина + много ВХ, високи калории и малко фибри.

Много хора на кетогенна разхлабват колана и почват да ядат повече ВХ и установяват, че са по-зле, с по-високи КЗ, инсулин и гликиран хемоглобин отколкото когато са яли "нормално".

Като искате ВХ заменяте цялата мазнина бавно с протеин и после бавно заменяте протеина с ВХ.

Като искате кето бавно заменяте ЕХ с протеин и после част от протеина с мазнина.

ВХ се толерират добре само като няма мазнина, особено животинска, което значи и собствена, в смисъл да не сме тлъсти.

На много хора, които сме били кето, ни остава мръсния навик да поливаме всичко с мазнина, да похапваме шоколад, но това не е добре когато ядем ВХ.

50-70 грама ВХ, в условия на мазнини, могат да дадат инсулин и КЗ като при прием на 300-400 грама ВХ в условия на по-малко мазнини.

Ето какво станало с Елора като изяла бонбона и пила кока кола.

Сладолед, бонбони, макаронени с масло, сладкиши с масло и захар си е мазно-ВХ диета. Ей това ни разболява.

# 533
Невена, по повод предишния ти пост- мусля, че трябва да е арахидонова киселина на български. Blush

# 534
Това висока кръвна захар ли е за вечерно време?
Висока е за след НВ ВМ пранене.

# 535
Когато мерите талия как определяте къде е талията?
Как 10 см бре? Там са ми циците Mr. Green
Ще ме уморите, изхилих се с глас в 11 вечерта, дано съседите ми отгоре не са си легнали вече Grinning
Макар че преди време бих се пошегувала че то няма значение къде я меря, щот навсякъде е все широко... че вярно моята беше изчезнала.
Иначе по принцип където е най-тясното на кръста, ако коремът пречи да се намери, като че ли най-лесно по "чупката" отстрани на кръста да се ориентира човек. Много е относително спрямо пъпа колко санта нагоре, че те различните хора различно дълъг торс имат все пак..
При мен беше друга чуденката - как по дяволите да засека разлика от 1-2 сантиметра, като тя талията ми толкоз мека беше, че метърът потъва като го изпъна по нея Grinning Не че и сега не е меко де, ама по-добре е положението, не е както преди две години като още се канех да минавам на режим.

# 536
На мен винаги ми е най-тънка талията около пръст над пъпа, независимо на какви кг. Меря без да пристягам с метъра. Но аз съм от типа с по-тънка талия спрямо ханша. При тези които са с тесни бедра и ханш и по-широка талия/по-изявено коремче е възможно да е малко по-трудно измерването, може би.

# 537
Мерси момичета, успокоихте ме. Свалих едно приложение за обиколките. Обаче меря талията на най-широкото около пъпа. Записвам заедно с ръст и приложението ми дава, че съм с висок риск. Направо се притесних хахха, значи на най-широкото съм 73 см, а на най-тясно 65см.дано ги направя 60 скоро.

# 538
  • Paris, France
Мерси момичета, успокоихте ме. Свалих едно приложение за обиколките. Обаче меря талията на най-широкото около пъпа. Записвам заедно с ръст и приложението ми дава, че съм с висок риск. Направо се притесних хахха, значи на най-широкото съм 73 см, а на най-тясно 65см.дано ги направя 60 скоро.

Че 65см на най-тясното място не е супер голяма обиколка! Не разбрах това 73 обиколка на ханш ли е. Пишеш, че е на най-широкото място.

Меря талия малко над пъпа, там, където е най-тясното място. За хора с тесен ханш и корем е трудно. Всеки е различен. Някои имаме високо разположен пъп, други ниско. Не знам как се процедира при торсо като ябълка. Аз имам крушовидно телосложение и си имам талия и като дебела.

# 539
Невена, и аз така. И на повече кг си имам талия- само че коремът изглежда по съвсем друг начин Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт