Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 301
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Няма кз в тези.
Само гликиран.
Лекарката каза, че не може кз и гликиран едновременно да изпише.
За нея е важно гликирания да види.
Иначе не ги правех с държавното здравеопазване, а с допълнителното здравно.

# 511
Елора, а ти към какъв инсулин се стремиш?

Лея, кортизол като вариант?

Не съм изследвала, но определено живея под стрес и напрежение, недоспиване и прочие. Взех глюкомер и ще се тествам утре как ще е захарта. Ако не спадне и се увеличава ще отида за обременяване с глюкоза. Колкото и да чета не мога да разбера кои са причините за ир, като изключим храната, защото се храня кето и нввмх. Декември глюкозата ми беше 2 и нещо. В момента не мога да кажа с точност. Даже изпадах в хипоглекимични криьи, а сега изведнъж 5,7.

# 512
Стресът и недоспиването - хронични, са сериозен фактор, а висока КЗ, спокойно може да видиш след стресова ситуация.
Пак казвам, важна е тенденцията, а не толкова моментната "снимка" от едно изследване. Виж, ако правиш хипогликемии, значи храненето ти не е съвсем наред.
Сподели какво ядеш всъщност.

# 513
Когато мерите талия как определяте къде е талията?

# 514
Хипоглекимии правя като се храня кето с под 20гр въглехидрат на ден. А сега измерих захарта с глюкомер и ми излиза 121 като резултат.

Спя по 6-7ч дневно, спортувам много, предимно кардио. Храня се с въглехидрати около 70-90 в момента. В момента приемам около 1600ккал.

# 515
ЕлораЗа Рамус и на мен няколко лекари ми казаха същото- основно стари реактиви и писане на резултати ей така. И то по времето ,когато ми изчислиха триглицериди 6,25 - щях да падна. На другата сутрн повторих другаде - 2 - пак са високи, но не е като 6,25. Препоръчаха ми Бодимед, по- скъпо е там, но всичко било на ниво.
И друго да споделя - на вечеря ядох може би 150-200г пресен картоф пържен, не можах да устоя, за пръв път такава храна от 4,5 месеца със салата от маруля. И нали си имам глюкомер вече Simple Smile боднах само след един час - 4,6 кр. захар. Зарадвах се, но няма да се отпускам с такива храни. Свикнах без тях, ама картофките през ден ги гледах на пазара и затова.

# 516
Хипоглекимии правя като се храня кето с под 20гр въглехидрат на ден. А сега измерих захарта с глюкомер и ми излиза 121 като резултат.

Спя по 6-7ч дневно, спортувам много, предимно кардио. Храня се с въглехидрати около 70-90 в момента. В момента приемам около 1600ккал.
6 часа сън е малко. Ако диетата не е наред, спортуването няма да оправи показателите, а прекаленото спортуване даже може да вреди, зависи какъв е спорта. Аз не съм фен на кардиото.
Не знам колко ВХ са ти нужни, аз правех хипота когато ядях ВХ. Откакто не ям никакви (може да се каже), не съм правила нито една криза и мога дни да изкарам без храна.
121 захар е висока, доста даже ако е на гладно.

May Ling, и аз задавах този въпрос Simple Smile от отговорите и прочетеното, стигнах до извода, че най-тястната част на кръста, там където си слажаш ръцете като заставаш в поза Ф, точно под ребрата.

# 517
10 см над пъпа , там би трябвало да се измерва

# 518
Как 10 см бре? Там са ми циците Mr. Green

# 519
Как 10 см бре? Там са ми циците Mr. Green
Стига, бе, не е възможно Wink  Ама може пък да си от пищните. Аз като нямам...
Вземай сантиметра и мери.

# 520
Не съм пищна. Ама са почти пак до циците. Много ми се струва.
Доколкото знам 2-3 см над пъпа се мери.
Всъщност в най-тънката част.
Аз си меря и ханша, тоест областа на коремчето.

# 521

6 часа сън е малко. Ако диетата не е наред, спортуването няма да оправи показателите, а прекаленото спортуване даже може да вреди, зависи какъв е спорта. Аз не съм фен на кардиото.
Не знам колко ВХ са ти нужни, аз правех хипота когато ядях ВХ. Откакто не ям никакви (може да се каже), не съм правила нито една криза и мога дни да изкарам без храна.
121 захар е висока, доста даже ако е на гладно.

May Ling, и аз задавах този въпрос Simple Smile от отговорите и прочетеното, стигнах до извода, че най-тястната част на кръста, там където си слажаш ръцете като заставаш в поза Ф, точно под ребрата.
121 е измерена сега захар, след вечеря.
121 се равнява на 6,18, което е малко по - високо от 5,7, което е било захарта ми преди 3 дни.

# 522
Не съм пищна. Ама са почти пак до циците. Много ми се струва.
Доколкото знам 2-3 см над пъпа се мери.
Всъщност в най-тънката част.
Аз си меря и ханша, тоест областа на коремчето.
Елора, възможно е.  Не ми се рови сега из спортните сайтове. Знам само, че се мери над пъпа. Наистина няма как да е 10 см, по- скоро да е мм.

# 523
И при мен 10 см са много, стига ми до стомаха като премеря 10см над пъпа. Може би има значение височината, макар че аз не съм от най-ниските.

# 524
Мисля че е 3см  над пъпа. Бях си купила програма от фитнес инструктор и трябваше да му изпращам периодично различни обиколки. Искаше да меря точно там.

Общи условия

Активация на акаунт