Отговори
# 1 665
  • София
Ох аз днес си казах - “Да излиза!!”
Ама само защото си го казах, то няма да излезе ...
Най-хубаво ще ми е да си реши то датата.

Ако след тапата текне и вода, няма накъде вече.
Омче, дано да стане това което искаш Simple Smile

# 1 666
Към момичетата, преминали вече през планирано секцио, имахте ли контракции след това, болезнени ли бяха, даваха ли ви обезболяващи за тях?

С предишното ми секцио имах контракции както след операцията ,така и малко по-късно. В болницата ми вливаха система за обезболяване.  Обясниха ми ,че е нормално. Някъде до към година след операцията имах периодични контракции ,които доктора каза ,че са нормални.
Но мисля ,че при всеки е индивидуално.

# 1 667
Брайда, и аз така викам. Няма да е зле малко да подрани и сама да си избере датата. Само остава да си стегна сакчето тия дни, че не знам какво чакам още.

# 1 668
Hello girls Purple Heart

Докато ви изчета .. оох. Пак излишен спор. И аз съм пас.

Днес бях на преглед и тонове за 1 път в точно 36 г.с. Тоновете са добре, около 120, а когато мърдаше скачаха на 160-170, но АГ каза, че са ок. За сметка на това за 20мин стоене с колана съм получила 7-8 контракции Joy сестрата се смя /тъй като аз ги имам постоянно и ги приемам за нормално/, а на АГ му стана лооошо хахах и веднага ми увеличи магнезия. Вече съм с диаспорал сутрин и вечер. Каза че трябва да устискаме датата на секциото, важно е за развитието на бебка. Не толкова за кг, а за дробчетата. Затова и аз не искам да тръгва сама. Секциото е достатъчно рано. За 11 дни спрямо предния преглед /на който бях ви споменала, че ми казаха че е малка/, е наддала 450гр. И днес сутринта на кантара бях точно толкова по-тежка Joy не знам дали има някаква връзка .. но тайничко си помечтах да са в бебка. Та сега уж е понаваксала. Дано наистина е така Flowers Four Leaf Clover

Манди, беше ми писала отдавна за обръщането да правя упражнения и да погледна спининг бейбис. Е, правя го. Ходя 3 пъти седмично при една акушерка, правим упражнения за обръщане. Вкъщи също вися надолу с корема, настрани също .. изобщо вс възможно съм направила. АГ каза че ми е мн стегната и матката, и коремните мускули, и според него няма да се обърне. Последното ми го каза индиректно, за да не ме разстройва.

На всички с болки искрено съчувствам. Аз съм нямала през цялата бременност. Въпреки че се спуквам от контракции.

Стана пак дълго, но така е като пиша по-рядко.

Амели, леко раждане ти пожелавам! Оммм, стискай още седмичка. Вярвам, че ще успееш.

# 1 669
  • София
Момичета, съвсем сте зараждали! Дето се вика - 1-2 седмици и щесе напълни с хубави новини темата.
Цял ден пера перални, въртят се сушилни, чистя с препарат шкафове и разделители, сгъвам, разглобявам и сглобявам колички, кошници и всякакви идиотии.
До средата имах помощник най-добрата ми приятелка, после сама. Ами то голяма разправия!
Утре продължавам. Както бях купила малко неща, така три проятелки ми се явиха с по един плик неща и сега съм се затрупала.
Вече имам всеки ден поне по една болезнена контракция, но минава бързо. Увеличих магнезия, утре съм при АГ.

Добре, че сте вие да ви чета, някак само с вас съм ок да споделям, а и да чуя как сте, що сте. Всеки друг ми дава акъл, ама е “стар” акъл, хората позабравят нещата, преживяват през тяхната си призма ги и вече като спомени ги разказват малко като врели-некипели.

Напускам бойното поле и отивам към другото вкъщи, ще ви дочета довечера Simple Smile

Стискам палци на всички с болки да си дочакат датите или да идва бързо моментът, който каквото иска!

# 1 670
Гетче ти си пушка. Няма друга като теб да знаеш 💪💪💪💕 Друго си е да има кой да ти помага. Аз с моята изолация на вилата и неправене на нищо бях свикнала... От вчера сме вкъщи и днес съм пуснала 4 перални, простирам, оправих гардероба на ММ.. той и едно благодаря не ми каза - бил уморен. Много ме издразни. Чистя, пренареждам хола, кухнята и каквото мога правя. Чакам бебе стаята... засега имаме тапети и латекс, остава да се сложи ламината и после сглобяване на легло, купуване и сглобяване на скринчета и гардероб.. абе общо взето много нещо.

Аз нямам контракции и засега не мога да се оплача. Омче пожелавам ти да устискаш поне до 36 седмица. Лежи си и почивай, пий хаповете и мисли само хубави неща 💕

Наистина следващите 2 седмици ще има страхотен бебевалеж. Нямам търпение да ви чета, аз за мен си мисля че няма да е скоро 🤣 Просто нямам никакви признаци.

Някоя от вас има ли намалели движения на бебето? От няколко дни са много вяли и на много рядко... Не знам дали е нормално. Утре съм на тонове и ще видим как е положението. В момента съм 36 седмица + 1 ден.

АниБанани ейй супер че малката е пораснала. Не се тревожи че ще е секцио. Нали важното е щастливият финал ❣

Снежи и аз чакам да си видя микробиологията утре, че от 10 дни имам доста силно бяло и жълтеникаво течение. Ужасно неприятно 🤐

# 1 671
Omm, почивай си и си пии хапчетата, стискам палци да родиш близо до термина.

# 1 672
  • София
Забравих да кажа - имам навъртяни към 3 км. (5 хил. крачки) САМО в къщи днес. А през час от времето телефонът не беше в мен.  Но след обездвижването и ядене на неприлични количества торта (яначкова знае, позволила ми е два дни нарушение на режима) в последните два дни бяха започнали пак да ме болят ставите, а сега гледам че поразминаха.

Брайда е описала всичките видиве болки абсолютно точно. Направо все едно е минала през мен и си е записала в тефтерче кое как боли, хахах.

Но вече зная - умори ли се човек хубаво, но разумно, болките намаляват много. Само трябва баланс с контракциите Simple Smile

Тази госпожица прави такива салта из корема ми, че днес по едно време наистина имам чувството, че се превъртя като състезателка по воден скок - с винт!
Имам малко повече води и явно й се намира място, а вече набира сили.

Омммч, задължително до 36+, стиснала съм палци! 
Но всичко след 34 седмица е напълно ок.
Имам позната, която в момента се бори за всеки ден да стигне до 29+ (След няколко дни буквално), така че освен, че съм й стиснала всички палци, съм и силно информирана по темата. След 34 човек може да си поотдъхне и да си ражда на воля 😁
След 36 съвсем.
Хайде, спирам да спамя, че с тая логорея вече прекалих.

# 1 673
  • София
Омче, стискай! Ти си седмица преди мен. И аз стискам краката да стигна до 36та седмица. Цяла бременност подскачах напред назад и правех какво ли не, а сега съм като лайно. Стяга ми се корема, но той и преди ми се стягаше, само дето сега почнаха и менструални болки от време на време. Бебето така се е завряло в таза изведнъж, че движенията ми станаха доста различни от преди 2 седмици. Даже сядам по-внимателно, че ако се засиля и ме натиска неприятно в таза.
И аз знам, че тая тапа като падне има време... Лонг тайм агоу, при първото ми раждане не видях тапа. Сега не знам.

Гет, това за 34та гс ми действа успокояващо. Аз се притеснявам, щото АГ повтори двайсет пъти, че "МНОГО Е РАНО!!". Наясно съм, че без проблем оцеляват бебоците в тази седмица, но не ми се иска да се минава през кувиози и да не можем да си го приберем с нас вкъщи.

# 1 674
  • Sofia, Bulgaria
Омче аз ти давам зелена светлина! Стискам палци всичко да мине по най-благополучния начин за теб и бебка. Според моята АГ щом си в 9 месец няма страшно, 1 ден може да е но да е в 9м. ММ се е родил точно на първия ден от 9м. 3100гр. Аз родих 5дни преди термин 2750гр. Нито той е бил в кувьоз, нито щерката. Бебка е напълно готова не се притеснявай Heart

# 1 675
Омче стискам палци всичко да е наред, а ако тръгне раждането не се притеснявай - важното е че вече си в 9-ти месец, както е писала Ледена.

Мен на тонове ме викат през две седмици , а на преглед с ехограф бях миналата седмица и следващата пак имам час. Редувам една седмица тонове и друга ехограф.

От миенето на текстила на столчетата и аз живо се интересувам. Освен постелката и тези на колана мекичките друго не открих как мога да махна. Някой , ако разнищи за пране Сайбекс и сподели снимки с частите ще бъда благодарна.

Момичета, споделете видео-уроци за дишане по време на раждане и за напъване.

# 1 676
Мардинна, аз имам два сайбекса в нас, всичко им се сваля и пере, виж в ютуб има клипчета, ако не на английски, то на руски има

# 1 677
Mardinna напиши в youtube Елена Василева раждане и ще ти излязат клипчета. Може да видиш и във фейсбук Училище за родители МА-МА, пак е нейно. Гледах скоро лекция на някаква друга акушерка и честно казано малко ме пообърка, та смятам да се доверия изцяло на Елена Василева (дано да родя нормално де!) 😊 Също може да потърсиш и на Надежда Стаменова, тя се е учила от Елена Василева и горе долу казват едни и същи неща.
Много се надявам да родя в началото на 9тия, че ако чакам до термин май бебето ще е огромно. 3.100 звучи доста добре за 9ти месец, при положение че при мен в 34 +1 бебето беше 3кг. АГ ми каза магнезия направо да го хвърлям 😄
Аз хубаво и сладко си спинках ама преди малко ме събуди някакъв котарак нашественик, който се сби с моята котка 😠 Направо в стаята влязал нахалника.

# 1 678
Копирам направо от фейсбук.

Момичета, не знам как вървят залаганията, но мисля, че ще ви изненадам всички!
На 25.05 в 23:29ч се роди Максим - 2850гр, 50 см!
Неочаквано бързо, наочаквано лесно!
Има къса юздичка и тази вечер ще го оствят за наблюдение.. Утре ще извикат специалист да каже какво правим, защото вероятно ще има проблем със засукването.
Още не мога да повярвам! Но съм много щастлива! 💙💙💙💙💙

# 1 679
  • София
Честито, Мистик, да сте мноооого щастливи и здрави! 🌞🎉🌞🎉🎉🎉❤❤❤❤
Ей това се казва хубава новина! Да му върви на Максим! Ейййй, много че зарадва! Направо с усмивка се връщам в леглото.

Общи условия

Активация на акаунт