Отговори
# 1 875
Честито на новите мами и бебчовци! 🌺
Нека скоро се гушкат в къщи!

Аз съм взела 2 бодита с дълъг ръкав и 2 жилетки. Една по-лека и една по-плътна. Другото са основно бодита с къс ръкав.
Имам и 4 ромпърчета, които също са с дълъг ръкав, но тях мисля да ги използвам главно за нощнички.
Родена съм август и майка ми казва, че в началото са ме държали само по боди с къс ръкав, защото са били ужасни жеги.

# 1 876
  • Plovdiv, Bulgaria
Имам подготвени 2 тънки горнички ли, не ги знам какви се водят. Най-вече за когато сме вечер навън, а бебето е било по къс ръкав, и ако има нужда да сложа нещо отгоре. Иначе имам няколко бодита с дълъг ръкав и ромпъри. Като гледам какво е времето в момента, със сигурност няма да е по къс ръкав в началото, другата седмица пак го дават доста валежно. Юни месец още не са чак такива жеги, та предпочитам да съм подготвена. Юли, август вече е друго нещо, но дори тогава има по-хладни вечери, а ние обичаме вечерни разходки Simple Smile

# 1 877
  • Варна
Добро утро Wink

Линеа нигра и аз имам още от 6-ти, 7-ми месец Simple Smile Чудя се как сме пропуснали да я обсъдим до сега 😂

Аз купих няколко жилетчици такива тънички памучни. Струват ми се идеални, ако съм я облякла примерно с някоя боди рокля, но ми се стори, че и е  студено и да и ги слагам. То лятото през деня е топло, ама привечер за бебенце може и да е хладно, затова реших и аз да взема Simple Smile
Аз като гледам още не е никак топло. Сигурно ще стане изведнъж.

Омче, ако имаш време да ни четеш и пишеш дай ъпдейт как сте с малката 🥰

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 07:10 от Lemons

# 1 878
  • Кюстендил
Добро утро 😊

Линеа нигра нямам все още аз, но за сметка на това имам една малка стрия над пъпа и кожата около него стои по-бяла.

За нещо връхно не се бях замисляла 🤔 Купихме само бодита с дълъг ръкав и ромпъри, но няма да е лошо да вземем и някоя жилетчица или тънко якенце за всеки случай 😁

Вчера официално приключих с пране и гладене, багажа и той е готов. Остава полека да изчистя къщата и едновременно с това да стискам кълки. Колко са възможни двете в комбинация не знам 😀

# 1 879
  • Варна
Момичета, и аз да споделя няколко тревожни нещица,бях на тонове и ми казаха,че датата определена за секцио се мести напред и сега другата седмица живот и здраве ще вадят бебчо извънредно.
Колкото до дрешките и аз съм си взела жилетчици и по- дебелички бодита от типа на плюш,че като гледам как ден с ден не си прилича да имаме готовност и за по-студени дни.

# 1 880
  • София
Тази нощ не съм ставала нито веднъж!!! Спала съм плътно от 22,30-6 ч.!!! Виждате и резултата, няма разписали се, хахах!

Започнах и аз да се поуморявам вече, почивам си между дейностите. Обаче съм на около 48 часа от преместването, защоти си чакам матрака - общо 72 часа да се разпъва. Пералнята и сушилнята работят без да спират изобщо. Нищо не гладя, освен ако не става за ползване от намачканост. Обаче ако човек не пълни много плътно сушилнята, те излизат поопънати!!!
И перде закачих вчера, ама на една стая със скосяване. Не съм се покачила на стълба все още, удържам се 😁😁😁

Чакам да дойде 36 седмица, обаче започвам да получавам контракции от време на време. Подготвителни, болка няма, само по един път на ден да ме позаболи.

Стискам палци на всички, на които им предстои в следващите дни и да стискат зъби всички, на които им остава да почакат още ...
❤🌞❤🌞❤🌞

# 1 881
Риълче,
Благодаря,че сподели,че вече дори ти се изморяваш,щото вече смятах себе си за мекотело!😂😂
Хубаво е,че започваш да приключваш с тия натоварващи дейности,в тези големи седмици ти е време да пъшкаш и да охках на дивана,не да летиш като торнадо из целия град!😂Ейй,корава жена!

Вчера бях на тонове в МД и акушерките си говореха,че има вероятност теста са ковид,който ни го искат при постъпване(и струва 120лв),да бъде безплатен!Шефа на болницата получил съобщение,но още нямало официална наредба-чакаме.Та ако разбера нещо на следващо ходене ще ти кажа.😊

# 1 882
  • София
Еййй, ха дано! На преглед при МД АГ съм чак на 9-ти, обаче в нейния си кабинет. Ще
я поразпитам вече. Имам да пускам кръвни, че нямам валидни трите там - спин, васерман и австралийски. Сигурно ще ми трябват с печат някакъв. Някой ако знае? Правила съм ги само веднъж, доста отдавна и не помня, а тези точно не са влезли в Монк-ската папка.

Слушай ти майтап, обаче една от най-най-добрите ми приятелки звънна да ме пита ще закарам ли дъщеря й на урок днес и да я върна! Тя много ми помага, за абсолютно всичко. Просто си ме познава толкова добре, че знае, че няма и да забележа, че съм я закарала и взела след 2 часа! Викам й - да знаеш, че ще остане история за разправяне, към края на 8-ми месец как разкарвам деца по уроци Simple Smile хахха

# 1 883
  • Варна
Get тези изследвания ти се полагат по ЗК. Питай лекарката при която се следиш, тя ти ги пуска и после като стане време за раждането ти ги дава заедно с картата (картон ли какво е не го знам) дето записват всичко в нея там от Женските консултации.
Валидни са 6 месеца изследванията.
Аз сега съм в чуденка за тях, защото на мен са ми ги пуснали на 06.01 и по моята логика 6 месеца, ако важат, значи са валидни до 06.06... А аз вероятно ще родя след това 🤔
Чудя се да си трайкам ли или да попитам в болницата и да си ги направя пак докато в време? Акушерките при следящата ми АГ казаха да питам те не знаели дали ще ми ги признаят от там.

Редактирам се: Сега като чета коментара си и започнах да смятам. 6 пълни месеца са реално до 06.07. Значи няма да има проблем. Просто момичетата от регистратура при следящата ми са се объркали, съответно объркаха и мен 😂😂

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 09:23 от Lemons

# 1 884
Аз имах стягания и през нощта тоя път, изобщо не спах. Бебето се завъртя наляво поне. Много са досадни тия контракции начи, дано не отварят шийката само, че има време

# 1 885
Да и аз знам, че тези изследвания са валидни 6 месеца. Нищо не ми е споменавала АГ-то - да не би да си ги правят като постъпим за раждане?
Ще я питам моята на 2ри ако не забравя, но самата тя нищо не ми е споменала. Веднъж ги пуснах по ЗК, сега не знам дали ще ми ги покрият.

Гет щом вече си почнала да се изморяваш, значи наистина си бременна. Мислех че само ни заблуждаваш и си пъхнала голяма топка в корема хаха 🥰 Абе по-добре да разкарваш децата с колата отколкото да работиш вкъщи. Сядай малко на дупето и ти, почивай и гледай телевизия с кофа сладолед 😂

Аз и тук да се оплача - както имах 1 хемороид допреди 2 месеца, така снощи установих че имам 4 като балони. Отвратителна гледка, направо се чудя как ще ги махам като родя. Не ме болят ама не е в това въпроса....

Честито на госпожа Ирина Джолито за нейното бебе. Тя е писала във фейсбука и помоли да й сложим новината на първа страничка. Така че момичета... няма да има вече бременни снимки от нея, но най-вероятно може да очакваме нов модел фотоси като се възстанови ❤

Аз съм взела 2 желетчици за бебката от Некст. Мисля че ще са най-ползваното нещо в началото. Вечер като се разхождаме, а дори и през деня, особено като температурите рязко играят всеки ден.

Хубав петък от мен 💐

# 1 886
  • София
Лимонче, не вярвам някой да се задълбочи толкова в тези изследвания. Надали и да ги нямаш, ще те върнат. Но според мен, когато са ни ги пуснали по ЗК, са съобразили, че ще ни свършат работа за раждането...

На мен вчера след прегледа, сестрата ми даде направлението за раждане и обменната карта, с условие, че по-рано ми ги дава, ама аз да не бързам 🤣 Да ви кажа в този обменна карта само името ми е същото. Толкова грешки намерих, че тази сестра е по-забляна и от мен - бременната. Най се смях на Несемейна 🤣 Викам на ММ  в болницата ме изкараха мома, а ти трябва да питаш за всеки случай дали ще те признаят за баща или да викам съседа 🤣

# 1 887
И аз се чудя сега с тия изследвания какво да направя.АГ ми ги пуска преди 7 месеца,ясно е че не са валидни,а вчера забравих да го питам.Още не ми е издал въпросната карта с целия набор прегледи,било рано...😬🙄И най-вероятно втори път касата не ги покрива,ама майната му на това.
Риъл,тва сериозно ли го поиска твоята приятелка от теб?😂😁😁

# 1 888
  • София
Благодаря ви за информацията за изследванията. Ще ги пусна Simple Smile

Пеперудена, да 😁😆. И нямаше и да разбера, че не е “нормално”, ако не беше начинът, по който запична с “с много ми е неудобно, то май не е редно, ама тя .... иска само с теб” хахах, отивам след малко. Детето е пред-пубер и много симпатично, явно е изгрещяло нещо, пък приятелката е в командировка...

# 1 889
Момичета, аз вчера бях на преглед и стана въпрос за изследванията. Моите са от началото на декември и аг-то каза, че няма проблем. Това за Токуда, а в Щерев искаха да се направят още 1 път евентуално в 36,37ма. Така че, явно на всяко място си е различно Blush

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 09:36 от Kaylinnn

Общи условия

Активация на акаунт