Отговори
# 1 860
Ние избрахме в Софиямед педиатър.

Кой?

# 1 861
  • София
И ние ще сме в 1дкк, ама без пакет и без първо посещение.

# 1 862
Май само аз я имам тази линия от сигурно 6-7 месец, както и пъпчето ми изскочи мисля че тогава. Ама то моето си е доста плитко и сигурно заради това.
Аз от сутринта с брутални киселини, е нямат ли край, мислех че ще изчезнат последните дни. Innocent

# 1 863
  • Варна
И аз я имам тази линия. Дори някво нелепо - от пъпа нагоре отдясно, от пъпа надолу отляво 🤦♀ И моята не е права Манди, не си сама.

# 1 864
Момичета знам че сигурно спрямо вашите проблеми моя е нелеп (не че и аз се чувствам добре вече и не  ми тежи де ) ноо днес реших така малко да си махна космите на коремчето с епилатор ( не ме съдете и смейте затова знам че не е редно и особено сега де но не харесвам космите и си ги махам и там какво да направя..) и попринцип се зачервява и става на ситни пъпчици но винаги се оправя а сега си останаха тези петна като пъпчици и се притесних Sad дали ще се махнат..и дали да се намажа с нещо :/

# 1 865
Дени, ще се махнат със сигурност. И аз днес имах акция “Косъм” и се изкушавах за коремче, но се сдържах.

Момичета, звънях днес в двете педиатрични поликлиники. Значи 1 ДКК ми вдигнаха веднага и разясниха всичко + въпроси от моя страна. От клиника Вела никой не ми вдигна звънях 3 пъти. Та за мен това е показател  поне за момента (без да е реклама).

Имам въпрос към по-усведоменоте какво значи “ Групова практика”, че детето няма да има един лекар, който да го следи, а няколко, които ще се редуват в зависимост кои е на смяна ли?

Относно линията на коремчето и аз я имам от към 7 месец май. Мен по свидно ми е пъпчето, беба май доста ми го е разтеглила и обезформила. 😕

# 1 866
Имам въпрос към по-усведоменоте какво значи “ Групова практика”, че детето няма да има един лекар, който да го следи, а няколко, които ще се редуват в зависимост кои е на смяна ли?

Да, точно това означава, обаче няма смени, винаги има човек там при нужда, а и ти пак можеш да си записваш час само при конкретен ако те кефи.

Понеже си звъняла, може ли да кажеш как става записването на новородено и първото посещение, че и аз мислех да звъня за същото тия дни, преди се уговаряше след самото раждане, но да няма промяна някаква

# 1 867
  • София
Детето ще си има един лекар и може да си запзвате час само за него, но ако нещо се разболее и вашия лекар не е на смяна, ще има кой друг по ЗК да го прегледа Simple Smile

Като се роди бащата отива да заяви първото посещение, да го плати.
После като има егн се записва час за записване на личен лекар. Пак може да отиде само единия родител, бебето не е нужно да се води. Тогава се запазва час за 1-ви преглед на бебето (мисля на около месец е първия преглед).

Ние няма да имаме посещение и ще отидем чак като имаме егн.

# 1 868
Мерси, Bundleoflove 🙂.

Това, което на мен ми казаха, че годишния абонамент е фиксиран и включва всичко за една година ваксини, бележки, домашни посещения, иначе е 30 лв на преглед без абонамент.

За записване на новородено бебче, когато е ясен деня на изписване бащата отива да подпише договор и да уговори първото посещение, което се стараят да е в някой от следващите дни.
След това, когато излезе ЕГН-то/ Акта за раждане се свързавате с тях да вкарат цялата информация на бебчо в системата.

# 1 869
  • София, св. Троица
Здравейте дами,
Минавам само да споделя един източник на информация и подкрепа за кърмене и да ви поканя на една безплатна лекция "Кърмене - естествено начало"

Желая успешно раждане на всички много хубави емоции с бебенцата Gift Heart

# 1 870
Честито на новите мами! Пожелавам ви съвсем скоро да си гушкате бебетата и да сте си вкъщи цялото семейство!

airgirl, аз скоро също се обаждах за информация в Частната групова практика на бул. България. Това, което ми обясниха за личен лекар на новородено няма пряка връзка с Първа Детска Консултативна Клиника (1ДКК) и поликлиника България. Т.е. ако личният лекар от груповата практика прецени може да издаде направление и ако съответният специалист от 1ДКК работи по здравна каса (а те не всички работят по здравна каса) и има часове може да се отиде при него на момента (а ако няма часове - в друго време).

Иначе груповата практика е разделена на 3 сектора на първи етаж - възрастни (аз съм записана на личен лекар там), "болни" деца и "здрави" деца. Може да имаш един лекар, при който да запазваш час, но при спешни случаи може да ви прегледа и дежурния лекар от груповата практика.

Относно абонамента - той е за една година и до колкото разбрах включва неограничен брой посещения при личния лекар/лекари, кредити за консултации онлайн или по телефона, поддържане на електронно здравно досие и едно (не неограничен брой!) домашно посещение след изписване на бебето. Ако има нужда от още домашни посещения те се заплащат допълнително. Ваксините са включени по здравна каза и те не се заплащат. Ако нямаш абонамент може да заявиш и платиш домашно посещение и съответно при всяко посещение в практиката - 30 лв. административна такса. Също ми казаха, че първата година на детето трябвало да се ходи всеки месец, т.е. за 1 година се предполага да посетите клиниката поне 12 пъти...

# 1 871
Линеа негра, крива и аз си имам от около 6-7-ми месец.

Момичета, вие някакви жилетки или анураци купували ли сте за първите месеци? Аз забелязах, че от към дрешки само нещо връхно не съм взела. Дали ще е необходимо за юнско бебе?

# 1 872
Аз имам жилетки и суичъри, но не са нови, ако случайно е хладно като тръгна да раждам, ще накарам мм да вземе нещо, но според мен пак ще е топло средата на юни.

# 1 873

Момичета, вие някакви жилетки или анураци купували ли сте за първите месеци? Аз забелязах, че от към дрешки само нещо връхно не съм взела. Дали ще е необходимо за юнско бебе?

Поне едно нещо няма да е зле. Но ако имаш бодита с дълъг ръкав... И пеленка отгоре, ако е хладно също става.

# 1 874
С първите две бременности я имах тази линия,  сега  от миналата седмица я има  леко само под пъпа. И кръвното тогава ми беше 130 а сега  е 115. Аз имам ужасни кисилини  от самото начало  но този месец и ад... Днес  2пъти от тях повръщах  и хапчета не помагат . В момента  н който родиш и край с киселините , въприки в болницата  не е като да си хапнеш в къщи това ми е било  най сладкото ми хранене с месеци.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 00:14 от Anichka123

Общи условия

Активация на акаунт