Късно ли е да започна сама на 30 ?

• 11 760
  • 257
  •   1
Отговори
# 165
Да, грозно е да се обиждаме, също толкова грозно е във всяка тема да се лее токсична идеология срещу жените, която се опитва да  насажда срам и вина Wink
На токсичен човек токсичен отговор. Хохохо. Така и така модератор ще замете.

Аз се чувствам длъжна да кажа и покажа, че тия токсични номера и мнения не минават извън радара.

# 166
Между другото всички раждат заради цъкащият биологичен часовник. Хората още сме доста по-близо до животните, отколкото си даваме сметка.
Не, мила, далеч не всички. Много внимавах, кой ще е "донорът" на 50% от генетичния материал на потомството. Не бих родила от случаен. Нивгаш!
Това, че си внимавала при избора, не значи, че не си родила, защото си сметнала, че ти е време. Когато сме с подходящ човек може даже и по рано да "затиктака" часовникът, защото ни кара да се чувстваме готови и спокойни това да се случи. Всичко е биологично обосновано. При някои жени желанието да са майки е много силно и особено към края на шансовете си да заченат намират всякакви начини, за да се сдобият с дете. Аз, примерно, нямам майчинско чувство и нямам желание за деца. Нещо сбъркано в химията ми, ще да е, но драма няма. Хората сме различни. Пък и не знам кой говори за раждане от някой случаен, въпреки, че и такива неща се случват понякога?

Братан всъщност е доста прав. Стремежът винаги към по-добро не дава всеки път по-добри резултати.

# 167
Да, грозно е да се обиждаме, също толкова грозно е във всяка тема да се лее токсична идеология срещу жените, която се опитва да  насажда срам и вина Wink
На токсичен човек токсичен отговор. Хохохо. Така и така модератор ще замете.

Аз се чувствам длъжна да кажа и покажа, че тия токсични номера и мнения не минават извън радара.
И си права, и не си.
Ако един непознат човек от форум успее да насади у някого срам и вина, значи работата не е добре, ама не за насаждащия.
Извън чий радар? Всеки работи на различни честоти така да се каже. Човекът си има някакво мнение и си го изказва, както всеки друг тук. Това, че на мен, на теб, или на някой друг не му харесва въпросното мнение, е отделен въпрос, който не мисля, че касае Братан по някакъв начин, или пък ще го промени. Както мен не ме грее неговото мнение. Ама чак до обиди да стигаме нама нужда, изчерпаха ни се аргументите срещу тезата му ли? Не мисля.

# 168
Няма директна обида, но има токсично намерение. Всяка тема все четем за жените и техния monkey-branching, търсене на донор, на сгоден мъж и т.н.

Не казвам, че ми е красиво поведението, съвсем не е Joy Но понякога човек трябва да чуе малко по-грубо нещата, а може би и да се замисли какви неща говори и как могат да се отразят на отсрещния.

Ясно е, че пълна защита няма, ако някой е по-лабилен, хваща се на тия глупости с MGTOW, red-pill, и т.н., жалко е, че има и жени, подкрепящи тези женомразки идеологии. Simple Smile

Човек на кръстопът, за мен не е етично да се насаждат страхове, че може да остане сам и по-добро да не намери. Дай да седим в неизгодни ситуации, защото някой ти налива страх, че ще престарееш, че "сексуалният пазар се свивал", по-добро няма да намери и т.н.

Какво да лепи, щот тука се даваха примери с вазите, и едно време поколенията, че лепяли, не хвърляли счупеното. Какво да лепи? Да си изчака чакалото, че да роди на 40 и той пак да не е сигурен и да има още нещо за постигане?

Ай сиктир, това е токсично много! Няма да го толерирам, пък не се цаня да взема медал за най-зрял човек във форума с най-хубавите мнения Wink
Мнение след мнение се лее токсичност срещу жените в почти всяка тема, 'ми и аз ще си лея токсичността към въпросния потребител, не е особено зряло, но това е положението.

# 169
Мъж можеш да си намериш винаги.
Това не е съвсем така. Копиеносец може да намериш винаги. Мъж по-трудно. Те и разведените жени са намерили мъже и бащи, а и не само разведените - а гледай тука темите...

# 170
  • Paris, France
Конкретно в тази тема, дори не е monkey-branching. Явно не е особено щастлива на тоя клон, щот тоя клон не желае да й направи дете, отсега се е запънал, надали ще размисли.

Точно подсъзнат стремеж към monkey branching се усеща, което никой не критикува. Всъщност е по-скоро опипване на терена. Авторката иска дете от човека, но от сега начинът на прекарване на уикенда с бабишкерата от село и бившето дете от някаква предишна връзка не я кефят и даже предпочита да остане сама в къщи. Това бих предпочела и аз, само че, в подобна ситуация бих си тръгнала бързо и изобщо не би ми минало праз ума да искам дете от бащата. Представи си каква какафония ще е с бебе или малко дете + останалите участници в разходките из полето и къра.  Повечето жени със самочувствие не седят във връзка с мъж мечтаейки да изпият едно кафе сами. На мене ми се е случвало след децата, но заради грижи по моите, собствени деца. Как ще се чувства авторката когато мъжът излезе с детето и майка си, а тя остане с ревящо бебе и пак не може да седне да изпие едно кафе? Кърмаче няма как да вземат с тях без майката. Да се изцеди и да вземете биберон е дълга и широка.

Проблемите при тях не са само нежеланието на мъжа да и направи дете, а много по-дълбоки. Въпрос на време е любовта да премине в омраза.

А да обвиняваме Братан или друг, мятайки някакви въображаеми, токсични, несъществуващи мнения е крайно несериозно и смешно. Поне цитирайте като обвинявате! Той и другите пишем какво мислим. Авторката има глава на раменете да отсее ненужното.

Гал, мъже има, но понякога, тези в дадено населено място не съответстват на представите на жената за приемлив партньор или нейният личен капитал е недостатъчен за такива мъже. Всеки иска да е с човек, който е с около 25% по-популятен от самия него. При жените възрастта има огромна тежест във формиране на личен капитал. Ако през 20те ни години сме били супер популярни с всякакви мъже, валяли са предложения за връзки, бракове, деца, след 28-30 това стремглаво започва да се променя. А ние не го разбираме и осъзнаваме. Средностатистическата 22-25 годишна би намерила качествен кандидат за брак и дете с щракване на пръсти. Същата жена, след 15г, на 37-40 няма да е привлекателна и за 1% от същите мъже, които са я искали на 22-25г ако те самите са още ергени, нямат деца, а искат. На 35-40г претенциите ще са и все още високи, опитът и финансите и те.

# 171
мъже има, но понякога, тези в дадено населено място не съответстват на представите на жената за приемлив партньор или нейният личен капитал е недостатъчен за такива мъже. Всеки иска да е с човек, който е с около 25% по-популятен от самия него. При жените възрастта има огромна тежест във формиране на личен капитал. Ако през 20те ни години сме били супер популярни с всякакви мъже, валяли са предложения за връзки, бракове, деца, след 28-30 това стремглаво започва да се променя. А ние не го разбираме и осъзнаваме. Средностатистическата 22-25 годишна би намерила качествен кандидат за брак и дете с щракване на пръсти. Същата жена, след 15г, на 37-40 няма да е привлекателна и за 1% от същите мъже, които са я искали на 22-25г ако те самите са още ергени, нямат деца, а искат. На 35-40г претенциите ще са и все още високи, опитът и финансите и те.
Прекрасно казано. Много на място ми дойде да го прочета.

# 172
  • Най-красивата страна
Идеални хора няма.Всеки човек има някакви недостатъци.
Ясно е,че в една връзка трябва да се правят компромиси и от двете страни.
Но не винаги.Не и когато различията са непреодолими.
В случая на авторката -тя не може и не бива да прави компромис.
Тя иска да има дете,той явно не.Без деца ли да остане заради него?
Той има бивша жена,дете от нея и досадна майка.
Детето и бабата изискват време и внимание.
Авторката не е склонна да приеме това.
Нейно право е.

Млада е ,има голям шанс да срещне свободен човек с когото да създаде семейство.

# 173
Дори не знаете какъв автогол си вкарвате с тази филосифия "мъже под път и над път".
Сами намаляте качеството за сметка на количеството. И мъжете го усещат, обезверяват се и спират да им пука.
Ако сте работодател, внушете на ваш служител, че е напълно заменим и ще видите как ще спадне продуктивността му, ако не напусне и същия месец.

Как пък и двете ми баби с по един мъж (техни набори), омъжени на по 20 години, имаха щастлив брачен живот над 60 години? Сигурно са по-тъпи, но не са имали проблеми и дилеми Simple Smile
Било ли им е трудно да се напаснат? Сигурно да.
Имали ли са пререкания за тези години? Възможно е.
Спирали ли са да вярват един в друг? Не.

Неспирният мънки-бранчинг в търсене най-угодното води в един момент до захващане на прогнил клон, който се отчупва и оставя маймунката по дупе на земята.
Искам да кажа, че дори партньорът да не е перфектен за нас и да не ни удовлетворява, понякога е най-подходящия.

Да авторке, противоположните позиции за общи деца със сигурност е непреодолимо различие, но ако успеете да намерите компромис и разбирателство, които да удовлетворяват и двама ви, според мен не е нужно да го напускаш. Всичките ти колебания могат да бъдат разрешени на един сериозен разговор с него.
Искаш да кажеш, че като са били полуграмотни и без професия бабите ти са били много щастливи? Айде кажи ми къде ще идат след като са ги пратили по чуждите къщи на по 20 години. Цял един живот без избор. Дори в умовете им не е съществувало понятие за това чудо избора.
Срамно и жалко  е да се връщаме 80 години назад. Жените вече имат избор, след като имат избор значи, че ще изберат най-доброто. Защото живеем само веднъж. Сега ако някоя иска да се радва на чуждото дете, понеже на тоя свят няма мъже без деца, които да искат свое, е нека тогава да прави компромиси, да се напасва и т.н.
Да се сещате за мъж, който би го направил?

# 174
  • София
Дори да не си намери веднага мъж, пак ще се чувства по- добре, защото ще е в хармония с желанията си, а няма всеки ден да живее в недоволство.
Представяте го сякаш изборите са й само 2- да остане с тоя и да си намери до година нов. Все едно е проекция на мъжа.

# 175
Цитат
Искаш да кажеш, че като са били полуграмотни и без професия бабите ти са били много щастливи

Полуграмотни и без професия може да са твоите баби, не и моите Wink
И двамата ми дядовци са инженери - строителен и електро и въпреки, че са работили по професията си цял живот, в моето семейство винаги жените са работели наравно с тях. И двете станаха домакини чак след пенсиониране.

Цитат
Жените вече имат избор, след като имат избор значи, че ще изберат най-доброто

Добре казано, но на практика нещо не се вързва. Уж избират най-доброто, пък после се оказва, че не ги устройва. Като авторката, впрочем.

Цитат
Да се сещате за мъж, който би го направил?
Със сигурност има мъже, които са склонни да го направят. Заради любовта, не че много им се гледат чужди деца Wink

# 176
Дааамм, дай цял живот да живеем в страхове, ето това е още по-тъжно и жалко съществуване. Да кандисаш на каквото ще да е, само и само "да не си сам", часовникът тиктакал, пък след 30 можело никой да не те иска и т.н., и т.н. Естествено, това пак са някакви red pill глупости.

Адски тъжен живот. Адски тъжни мнения, няма никакво жизнеутвърждаване.

Е, докато има хора, които мислят така, ще има и други, които да ги тъпчат. За мен не е нормално да се пише на жената как след 28 никой нямало да я иска, това е всяване на страх и паника и индиректно подстрекаване да стои в неустройващи я отношения.

Определено не е избрала най-доброто, иначен нямаше да пуска теми. Wink Просто може би й е тъжно и гузно, което е нормално, ако имаш сърце. Не е лесно да захвърлиш връзка, това не е боклук, че просто така да го хвърляш. Но дори да е болезнено, понякога това е правилно решение. Обичаш някого или не, ако не гледате в една посока, пътят се разделя, това е.

За мен коментарите за чуждото дете са грозни, човек може да обикне някой с цялото му минало, "ремаркета" и т.н. Проблемът изобщо не е в детето или даже в бабичката. Просто този не е съвсем на място. Няма смелост да си каже реално, че не иска деца, та предпочита да отлага и отлага, само дето тя не е длъжна да чака докато той се накани, ако изобщо се накани.

# 177

Срамно и жалко  е да се връщаме 80 години назад. Жените вече имат избор, след като имат избор значи, че ще изберат най-доброто

Хич не е срамно, много може да научим , за силата на духа без истерии " ох счупих нокът "
За другото , звучи като някой каталог , плюнчим пръста отгръщаме страниците и търсим правилния според нуждата ...И с какво се различаваме от нашите деди и баби , когато също са се избирали според статус, работливост ,нужди според прослойките и т.н.

# 178
Много се карате. Я изяжте по един шоколад. Да пожелаем успех на авторката и толкоз. Тя и без това не е по писането.

# 179
  • Paris, France
Марияна5, от прабабите ми и прапрабабите ми нито една не е била неграмотна и без професия. Бабите ми четяха, пишеха и говореха на минимум 4 азбуки и езика. Честно казано, в днешно време има повече неграмотни хора, хора с образование, които не разбират елементарен текст и трябва някой, като ресурсен учител за малоумни да им го обяснява, с реални примери на родния им език, все едно са в първи клас.

Не са ги разпращали по къщите току така. За да се оженят е трябвало мъжът да осигури къща, а семейството на жената да я обзаведе, така че са се женели хора със сходни имотно състояние. Междурелигиозните бракове на много места не са били възможни. Смесените етнически не са били никак приети. Ето фактори за стабилен брак.

Неграмотните са имали поминък, земя, животни и умения да си изкарват прехраната. Жените са можели да предат, прокат вълна, тъкат, кроят, шият, бродират, закърпват, перат, сушат, гладят, плетат, да варосват стени, да сушат зимнина. Все неща, които ние не умеем в същата степен ако изобщо.

Дядовците ми са и двамата с образование и стабилни професии. Завършват на 22-23г, намират работа, стая или къща под наем и се женят за избраницата си. Едната ми баба се е развела с две малки деца. Отишла при супер образования си брат, който бил стар ерген, с децата. Той я настанил, той и помогнал в началото. Могла е да се върне при родителите си, овдовял родител. Работела е, изучила е двете си деца до докторантура. Тогава, през 30те е могла и да се ожени, но семейството и решава, че е неразумно и че ако се провали и втори брак няма да може да издържа и изучи всички деца ако и се родят и други. А и тя не е искала грижа по нов съпруг, негови деца.

След втората световна много хора са се женели още като студенти. Това за да живеят заедно в общежитието, а не всеки с още 2 човека в стая. На баба ми сестрата се жени веднага след техникум, бременна, а мъжът отива да учи вишУтУ в Софето, сам 😁😄. Тя си имаше професия и си започна работа. На 39г бяха баба и дядо, а дъщеря им студентка със зета. Не са гладували, не са се изпокарали, нито той е избягал.

Много мъже и жени с десетилетия работеха в чужбина и се връщаха само за 2-3 месеца годишно. Имаха здрави семейства.

Не помня оженените на 20 да се караха, жалваха и да бяха нещастни. П

Общи условия

Активация на акаунт