Късно ли е да започна сама на 30 ?

• 11 768
  • 257
  •   1
Отговори
# 150
Всеки с приоритетите си. За мен да имам дете ми е било по- важно от това да имам мъж. Мъж може да срещнеш винаги в живота си, а да родиш дете не е чак толкова дълъг периода.

И аз съм на това мнение. Не за друго, а заради биологичния часовник. С мъжете е доста сложно и аз за себе си не съм сигурна, че и цял живот да търся ще намеря правилния човек. Просто тия дето ги срещам в живота си нещо не са подоходящи за мен. То вероятно е и в мен вината, ама нещо не намирам правилни, та да кажеш: - Ей сега да бях без деца, щях да родя от еди кой си.

# 151
Ако не бях си намерила мъж като за мен, щях да родя от случаен секс, за да си имам дете, стига да мога да го издържам. За мен е важно, пък дали е егоистично - щеше да ми е все тая. Мисля, че и на предполагаемото дете щеше да му е все тая, защото щеше да живее, а иначе - не.

# 152
Дори не знаете какъв автогол си вкарвате с тази филосифия "мъже под път и над път".
Сами намаляте качеството за сметка на количеството. И мъжете го усещат, обезверяват се и спират да им пука.
Ако сте работодател, внушете на ваш служител, че е напълно заменим и ще видите как ще спадне продуктивността му, ако не напусне и същия месец.

Как пък и двете ми баби с по един мъж (техни набори), омъжени на по 20 години, имаха щастлив брачен живот над 60 години? Сигурно са по-тъпи, но не са имали проблеми и дилеми Simple Smile
Било ли им е трудно да се напаснат? Сигурно да.
Имали ли са пререкания за тези години? Възможно е.
Спирали ли са да вярват един в друг? Не.

Неспирният мънки-бранчинг в търсене най-угодното води в един момент до захващане на прогнил клон, който се отчупва и оставя маймунката по дупе на земята.
Искам да кажа, че дори партньорът да не е перфектен за нас и да не ни удовлетворява, понякога е най-подходящия.

Да авторке, противоположните позиции за общи деца със сигурност е непреодолимо различие, но ако успеете да намерите компромис и разбирателство, които да удовлетворяват и двама ви, според мен не е нужно да го напускаш. Всичките ти колебания могат да бъдат разрешени на един сериозен разговор с него.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 14:01 от Анонимен

# 153
bratan,
сещам се пол случая за един виц, където внучка пита баба си как е изкарала с дядото 50 години
И бабата отговаря - Едно време когато нещо се счупеше, се търсеше начин да се поправи, днес всичко се изхвърля и се заменя с ново.
Та така. Обаче в случая с авторката съм на мнението на почти всички в темата, има много връзки, които са напълно безпреспектвини и няма смисъл да се инвестира в тях. Но понякога е трудно човек сам да направи трезва оценка, когато е под въздействие на емоции и чувства.

Иначе одеве и аз се смях до сълзи като прочетох по-назад за брадавиците и отпуснатите телеса. Както бяхме в колата с жената и децата Simple Smile Чесно не съм вярвал нещо в този форум да успее да ме разсмее до толкова

# 154
Едно време до двайсет са били вече бракувани и с деца.
Сега искат да живеят свободни до 30-те си поне, а си мислят, че ще имат света в краката си като на двайсет. Няма такъв филм.Изхабяват наивността си за глупости и за непродуктивни връзки, ден да мине, друг да дойде. Това важи и за мъжете, не само за жените. По-трудно е с увеличени изисквания, с повече сметки в главата да намериш някой...  Лесно е от един на друг, лесно е да знаеш, че  е лесно, ама често доста късно се разбират и загубите.

# 155
  • France
Между другото всички раждат заради цъкащият биологичен часовник. Хората още сме доста по-близо до животните, отколкото си даваме сметка.
Не, мила, далеч не всички. Много внимавах, кой ще е "донорът" на 50% от генетичния материал на потомството. Не бих родила от случаен. Нивгаш!

# 156
Сетих се за една бивша колежка, доста нещастна от семейния си живот с едно дете, мъжо ѝ като цяло хич не ѝ помагаше за каквото и да е. Все тя трябваше да го бута да свърши нещо. Та, тя ми каза един път "Преди 30 години си още дете, даже не знам как могат да раждат по-рано". Очаквай като се омъжиш и имате бебе, което реве през нощта, той да се обърне към теб и да ти каже "Това е твое задължение, аз утре съм на работа. Това е семейният живот".

# 157
Сетих се за една бивша колежка, доста нещастна от семейния си живот с едно дете, мъжо ѝ като цяло хич не ѝ помагаше за каквото и да е.

От тези с нещастните бракове има доста, които проблемите им са в тях, а не в партньора. От лични наблюдения, и за двата пола се отнася. Има хора, които никога нямат угода и само се чудят какъв проблем да измислят, а всъщност са в едни нормални отношения.

# 158
Братане, абе ти само преди няколко страници писа, че има бол качествени и образовани необвързани мъже, та авторката с кой акъл се е хванала с разведен с дете.
Днес какво ти става?! Направо на 180 градуса я завърташ тезата. Аз щото нали това работя, да убеждавам някакви хора в нещо, та предприема ли една тактика я държа докрай. За това ми направи впечатление.
Иначе Невена е страхотна. винаги я чета с кеф. Моята реалност не е баш като нейната, все пак аз съм в бг, тя във Франция. Ама Невена, мен много ме е страх от остаряването. Айде самотата е субективно понятие, ама няма ли някакйв вариант да не се сдобиваме с отпуснати телеса, гуши, жълти нокти и косми по брадичката. Та вие сте богати, как го допускате това. Питам сериозно, след здравето най - много държа на визията. Страх ме хваща като те чета, не смях.

# 159
Точно така, и аз забелязах това противоречие в мен.
Усетих, че съм се изразил малко крайно и искам да запазя нещата в здравословен баланс.
Нека авторката да види двете страни на монетата и сама да си реши.

# 160
  • Paris, France
кристина, мене не ме е страх от остаряването, даже се радвам, че остарявам, защото, покрай майка ми, която като млада работеше онкологична хирургия съм се нагледала на гушнали букета в млада възраст. Облекчена съм, че си отгледах децата, които родих в напреднала възраст.

Всеки остарява различно. Ген, начин на хранене, двигателна активност, травми, залежаване и заседяваме, поркане, пушене. Гушата на месирка е лесно поправима, но атрофиралите мускули искат упражнения, а не всеки има волята и желанието да се постегне.

Свекървите и родителите ми са всичките на 79+ и си живеят щастливо, пътуват, плуват, танцуват. Майка ми доскоро работеше. Баща ми, на 87г още работи, пътува, помага с правнуци, жена му си работи и гледа бизнеса и тя. В днешно време хората сме активни, живеем до дупка.

Гледай да си здрава, храни се добре и всичко ще е наред. Не те съветвам да се токаш и да излизаш, защото знам, че преизпълняваш плана 😄

А Братан като казва, че има бол качествени мъже без деца е прав. И като казва, че количеството е за сметка на качеството пак е прав. Двете му твърдения не са взаимоизключващи се. Той има предвид, че авторката в момента си губи времето във връзка, в която не получава желания начин на живот и е очевадно, че няма да го получи. Докато излезе от връзката, иде в София, тръгне да излиза с мъже ще мине време. Качествените, бездетни мъже ще са намалели на брой, защото броят новородени рязко е намалял след 1985г, защото през това време ще са се изпоженили, защото, дори да са се развели ще са вече в кюпа "минал срока на годност с ходеща издръжка". Младите, интересуващи се от фотография и планинарство, подсъзнателно, винаги ще предпочетат по-младата ако искат брак и деца. Това, че някоя млада няма развит бизнес, последен модел BMW, Lexus, апартамент в идеалния център тях не ги бърка особено. Да срещне качествен ерген, който лудо да заиска деца с нея ще става все по-трудно. За мъж не е така.

Мисля, че той иска да и каже, че все още има мъже, които биха се заинтересували от нея, отговарят на нейните изисквания и биха искали общи деца, но да не се тутка. Ще дойде да обясни, предполагам.

бБратане, едните ми баба и дядо живяха щастливо 70г заедно, но другите са се развели още преди втората световна, когато твоите може и още да не са били родени. И тогава е имало разводи, извънбрачни връзки и деца, конфликтни партньорства, стари ергени и моми, но в по-малка степен, а и родата се е намесвала и при избор на брачен партньор, но и при конфликт. За мене животът далече от родители и баби не е особено здравословен за внуците и при конфликтна ситуация, а такива не може да няма в един брак.

А, Братан писал.

# 161
bratan-е, айде стига си си проектирал личните дилеми, че явно не си желан клон за никоя, та нон-стоп по темите говориш за маймунките.

Конкретно в тази тема, дори не е monkey-branching. Явно не е особено щастлива на тоя клон, щот тоя клон не желае да й направи дете, отсега се е запънал, надали ще размисли.

Престани с твоята омраза към жените, да си насаждаш на всичко живо ред пил идеологиите.

# 162
akoiskash-vqrvai, става ли да не ми даваш наклон и да не си въобразяваш, че имплементирам на някои идеологии?
Говорим си по темата, а това, че ти се припознаваш в някои персонажи или нещо не ти допада, мен не ме касае. Още повече, че мнението ти изобщо не е по темата, а е за ЛС. Ама явно искаш да правиш панаири Wink

А авторката, тя си знае. Ти от каква позиция правиш такива смели предположения?

# 163
Твоите мнения са все тенденциозни . Аз лично никъде не съм се разпознала, май ти се разпозна Simple Smile

# 164
Ама защо е нужно да се обиждате? Кой желан клон, кой куц кон, кой нещо друго, това са някакви догадки, метнати във въздуха. Мислех, че сме достатъчно зрели, за да можем да си изкажем мнението, без да се налага да си мятаме кал един върху друг.

Общи условия

Активация на акаунт