Късно ли е да започна сама на 30 ?

• 11 736
  • 257
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз също както разбирам проблема на авторката не е, че мъжът и има дете, а това, че не иска да имат свое общо. Въпреки, че част от проблемите им се дължат на факта, че има дете, това не е основния такъв. Той обаче вместо да застане мъжки да каже, че не иска друго дете, си измисля всевъзможни оправдания. В резултат на което може да я върти още няколко години, докато пак стигне до раздяла.
За новото начало никога не е късно, но за авторката ще става по-трудно да срещне подходящия партньор с течение на времето. Каквото и да се говори, изборЪТ намалява след началото на 30-те.
Съгласен, за жените.
За мъжете 35-45, "стабилни" от всякакво естество, особено знаещите как да се позиционират и държат, имайки вече и опит, винаги ще им се лепят 25-30 годишни жени, поради много фактори. Sunglasses
Да, отчитаме и факта, че вече повечето са с деца, семейства, или разведени с проблемите си и т.н.
Правилно уточнение, същото имах предвид и аз. За мъжете по ред причини нещата стоят малко по-различно, няма да ги изброявам
И неоспорим факт е, каквото и друго да се говори, че 20-25 годишните момичета са изключително лесни за опитен и обигран мъж на около 35. Да не говорим, че някои сами си предлагат или ясно демострират симпатиите си, на мен ми се е случвало няколко пъти последните години, въпреки че отдавна не съм на свободния пазар и не съм демонстрирал някакъв интерес.
 Да не ви извеждам така мигновено от сън, простете, но на всеки и на всяка, от всички възрасти се лепят. Сънищата ви нямат отношение към въпроса, който мъчи авторката. А леснотията е въпрос на други работи, не на възраст.

# 76
Аз пък не разбирам защо толкова много от вас не биха били с човек с дете?  
Много причини мога да ти изброя, но основните са - това дете не е мое и не искам да поемам отговорност за него; то е първи приоритет за родителя си, което ме поставя в нежелана позиция да се съревновавам, което изобщо не се вписва в представите ми за партньорство; последно, но не по важност - мъжете с деца, които познавам, си търсят половинка, но повече деца не искат да правят, а пък аз искам свое дете, не да се задоволявам с чуждо.
Родител трябва да си гледа детето, вместо да гони нови любовни хоризонти. Самотен родител не е същото като мома/ерген, въпреки че много живеят с тази заблуда. После охкат и ахкат възмутено и обидено, че никой не ще да им влезе в разграфената схема и да си заеме отредената роля.

# 77
Да добавя,че това дете ще отнема времеви и финансов ресурс.Ако в почивния ден детето иска в парка,а ти на кино?Ако искаш на почивка на море,а то на Балкан?А дали ще е почивка,ако трябва да се съобразяваш с него?Издръжката на дете също не е малка.Вместо парите да останат в семейството,излизат от него.И на който е детето няма да му прави впечатление,но другия ще се чувства ощетен.Освен ако не си много над нещата.Това си е бреме и товар и ангажимент отвсякъде,когато детето е чуждо.Когато си е твое не ти тежи и не ти се свиждат парите и не ти прави впечатление.Разликата е огромна.Аз като родител също не искам снахи с деца.

# 78
Вместо парите да останат в семейството,излизат от него.
Кинжал в сърцето. Ей това ви боли най-много, другото са малки кахъри Simple Smile

# 79
Не ѝ е виновно детето на мъжа на авторката. Тя не умее да поставя граници, това ѝ е проблемът. Освен това, не може да изразява и собствените си желания. Обикновено, когато искаш нещо силно и аргументирано, намираш начин да го представиш на другия и да го обсъдите заедно.
Тя не е готова за подобна връзка, трябва да си вземе своето от живота, така да се каже, за да направи реални избори, а не да изпада в чуденки на 30.

# 80
bubolina, не съм съгласна. В кое семейство да останат парите? Семейство ще са мъжът с детето му, ти ще си гаджето на тате реално. Освен това, когато мъжът работи и си изкарва заплата, все тая дали ще отделя пари за детеро си, или за разни свои хобита. Ти какво очакваш, да си зареже детето и финансовата отговорност към него заради теб ли? Мисля че в такъв тип връзки парите за нечие дете са най-малкият проблем.

# 81
Кинжал в сърцето. Ей това ви боли най-много, другото са малки кахъри Simple Smile
Да, проблем ли е? Може да ме 'уважава', ама да ми направи дете не може, защото вече имал и там му отивали парите. Ами да отиват, и той след тях.

# 82
Леле, леле, за детето от предишен брак са пари "извън семейството". Имаше една такава овца с подобно мислене и да не разказвам къде прати детето от предишния брак на мъжа си.

# 83
Много ми е интересно ако някоя от вас се разведе, мъжът ѝ си намери друга и я остави да се оправя сама финансово с общото им дете, пак ли тая песен ще пеете? Или тогава ще е долен задник, че не дава пари за детето си, щото има вече друга? Парите, та парите! Като искате пари направете така, че да сте финансово независими от мъжете си, било то свободни, или с дете от предишна връзка.
Това е дете бе, дете, с нищо не е виновно, че нещата между родителите му не са се получили и е страшно грозно да броите парите, които някой дава за детето си. Както вече казах, не бих се обвързала с мъж с дете по ред причини, ама чисто хипотетично ако бях и този хубавец не дава пари за него, за мен той не е мъж, а ла.но.

# 84
tanch, и аз мисля като теб. Детето наистина може да се нуждае от повече финансова подкрепа от наложената издръжка. Детето не е виновно и мисля, че Гал се изказа малко първосигнално и егоистично. Ако един баща се откаже от детето си си е направо за заплюване. "Багажът" не е куфар, а дете, така че малко по-разумно Simple Smile

# 85
Това ми е малко болна тема, защото познавам идиоти, на които едва им се откъсва от сърцето великата издръжка и от там нататък не ги търси. Ама иначе си купуват коли за по 20+ бона и обикалят кръчмите и курортите ту с една, ту с друга.

# 86
tanch, и аз мисля като теб. Детето наистина може да се нуждае от повече финансова подкрепа от наложената издръжка. Детето не е виновно и мисля, че Гал се изказа малко първосигнално и егоистично. Ако един баща се откаже от детето си си е направо за заплюване. "Багажът" не е куфар, а дете, така че малко по-разумно Simple Smile

Детето е дългосрочен ангажимент, с внимание, време, пари - всякакъв наличен бащински и майчински ресурс, затова и една жена прави преценка на обстоятелствата около мъжа, каквото и да признава или не признава тук. Напълно естествено е. Оттам нататък всеки според емоционалния си и мозъчен багаж. Мъжете, както е видно от темата, пък и от други подобни, пресмятат цифри, годинки и прочие наличности. Изводите и действията пак са според собствения багаж.

# 87
Авторке, На 30 не е късно въобще! Моят опит е точно такъв- на 30 сложих край на много дълга, но безперспективна връзка, точно защото исках дете.
Е, след това щастието не кацна веднага на рамото ми, както си го бях представяла, но и това задушаващо съмнение "какво ще стане, ако ?" вече го нямаше. Нали казват, че накрая съжаляваш само за нещата, които НЕ си опитал или направил.

Постоях няколко години сама и на няколко пъти зле придружена и на 34 срещнах моята половинка, която цял живот съм заслужавала и където всичко се случва с лекота. Само година по-късно вече живеем заедно и очакваме бебе Simple Smile

Бъди смела и слушаú сърцето си!

# 88
Гал се изказа родителят да си гледа детето. Гал няма претенции към парите на мъж, който има дете, по простата причина, че не се обвързва с такъв мъж. Гал е против такъв мъж да излиза на любовния маркет като ерген, по простата причина, че той не е ерген.
Значи мъж с дете се пуснал на маркета, понеже сам не може, завалията, обаче неангажираната и необременена жена е егоистка и първосигнална. Страшна логика.

# 89
Отклонявате се от темата, тук не е проблема в детето на мъжа и. Проблема е, че човека ще я мотае така още няколко години без никакво развитие, след това ще стане по-трудно, още повече може да отнеме години докато срещне точния човек, както при авторката на по-горния коментар.
Така в момента не е късно да действа, но след още няколко години трудността се качва.

Общи условия

Активация на акаунт