Януарски устнички бърборят,бързо искат те да проговорят

• 12 777
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
пеперудка , прясно изцеден сок от грозде разхлабва много. Ама прекалено много, та внимавай с количеството  Hug
Може да дадеш малко вечерта/30 до 50мл най-много/, ако сутринта не е вършила голямата работа да дадеш пак. Има ли сега грозде?

Иначе се сещам за овесени ядки /накисваш ги от вечерта в купичка със студена вода, и на сутринта ги подваряваш за малко и даваш вместо каша/.

Кашата от елда ако я даваш всеки ден няма да имате проблеми със запек - може да слагаш и по 1 лъжичка от кашата в шишето с мляко и пюретата и това ще е достатъчно като профилактика на запека.

# 211
Милички, я сега да се върнем на темата за попарата  Mr. Green Аз от 1 седмица събирам смелост и май от понеделник ще опитам да дам Whistling Мами, които давате попарка - с вода ли я правите или с чай (какъв). Освен това пасирате ли я или само намачквате.А по колко грама горе-долу трябва да похапва на закуска бебка? Тенкю  Hug
Днес за първи път опитахме попара.Много и хареса.Сложих от всичко на око,малко водничка стана и разбира се беше в повече,но си хапваше с кеф.Хапна около половин купичка спред мен не повече от 70-80гр.Не съм пасирала само я понамачках Peace Чувала съм че с чай от шипка я правят някои,ще пробвам и с чайче някой ден Mr. Green
Реших да я пробвам с попара защото ми се струва, че след цяла нощ кърмене си е гладна ламичката Thinking.Като закусват хората и тя все в устите им гледа и все някой нещо и подава Crazy Казах си вместо това по добре да закусваме и ние Grinning
Кашата от елда ако я даваш всеки ден няма да имате проблеми със запек - може да слагаш и по 1 лъжичка от кашата в шишето с мляко и пюретата и това ще е достатъчно като профилактика на запека.
Това много добре ми звучи.Аз не съм давала елда още,имаше рецепти за приготвянето на кашата в Кърмаческата библиотека - ще взема да я пробвам щом е толкова полезна.Ако някой я приготвя нка сподели Praynig
Бон Тони, Честити ти племенничета! Hug

# 212
  • Варна
Оооооо, вуйно BON_TONI, честити ти племеници! Да растат здрави, а ти да ги глезкаш!!!color]   smile3504

Сега Александър спи. Днес това, което измъти, е с по-различна степен на развитие от това, което беше вчера. Мисля, че Милупата му действа (продължавам да я давам, само че слагам 1 лъжичка по-малко, за да не е толкова гъсто) и скоро ще се върнем към обичайната консистентност и цветова гама на продукта. Така де, вие пишете за попарки, а аз да ви тровя с разни... неща!  Joy На всечко отгоре виждам прореза на зъбчето и в скоро време чакайте да ви зарадвам с приятна озъбена новина.  tooth

За попарата - това разстройство ми промени графика, но нищо. Като оздравеем напълно я мятам. На Светлин я приготвях  с 2 сухара (след като съм го захранила вече), сиренце (обезсолено), липов чай (или вода), малко масло и жълтъка, когато му е по ден. Запарвам с 1 чинийка отгоре и само намачквам. Не ми се оплакваше детето!  newsm62
Крайно време е да опитам и аз тази каша от елда. Кажете чия марка, че съм останала с впечатление, че са няколко, а някои трябваше  да се отбягват (заради нещо вредно..., пуста даскалска памет  #Crazy).

# 213
  • Варна
Упссссс! И аз като Des29 направих малка, нецеленасочена цветна магийка!  Joy

# 214
  • София/Овча купел 2
                                 Честит празник на Александър.
Да расте голям и силен мъж!

Честити племеници newsm04 BON_TONI!Да са живи и здрави и много да ви радват!
Ванката вече е батко Laughing.

nenepygka,нас наистина ни разхлаби сокчето от диня.До колкото знам сока от пресни плодове,каквито и да са,разхлабва.

пеперудка , прясно изцеден сок от грозде разхлабва много. Ама прекалено много, та внимавай с количеството  Hug
Аууууу,Мария днес изпи около 100мл такъв сок #Crazy.

Vili4ka,Мария по едно време изяждаше доста попара.Правех и с 3 сухарчета и всичко изяждаше.После изведнъж спря да я яде newsm78.Аз я правех с чай от шипки,повече и харесваше отколкото с вода.

# 215
Честит Рожден Ден на Александър , да е жив и здрав !  bouquet
Бон-Тони , честити племенници !  bouquet
Да са живи , здрави и да пълнят къщата на мама и тати с любов и радост !

# 216
newsm59 newsm59 newsm59  на Александър да радва мама и тати.
BON_TONI  честито ти племенници        
За попарата  -Аз я правя с липов чай ,обезсолено сирене ,масло и два сухара.

# 217
Ако някой я приготвя нeка сподели Praynig

аз давам суха(от тея в кутиите)- голяма ми е философия да я приготвям  за няколко лъжички изядени Embarassed

# 218
ние попарата я правим с вода, сухар, масло и сирене. сухарчета слагам 2 от пакет, масло малко, сиренце - доооста Mr. Green (него само го измивам добре, щото ако го кисна за 10мин е станало на крема сирене Crazy)
бон апети на малката кукличка Вяра Hug
Бон Тони, честити ти племенници  bouquet да са ви живи и здрави и бързо да порастват Hug

# 219
Ако някой я приготвя нeка сподели Praynig

аз давам суха(от тея в кутиите)- голяма ми е философия да я приготвям  за няколко лъжички изядени Embarassed
To това нещо като брашно ли изглежда или е на ядки като овесените примерно newsm78
Аз съм виждала по щандовете ,там където са тези здравословните храни, пакетирана елда като овесените ядки и си мисля, че изглежда като тях Thinking Ама как го описах Sick

# 220
  • Варна
ДА СЕ ИЗФУКАМ ВЕЧЕ И АЗ! АЛЕКСАНДЪР ВЕЧЕ Е В ОТБОРА НА ОЗЪБЧЕНИТЕ!!! Сега проверих (отново) и чукна на лъжичката. Зарадва мама за малкия си рожден ден!!! Ето, почерпете се!

# 221
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА АЛЕКСАНДЪР!ДА РАСТЕ ЗДРАВ И УМЕН МАЛКИЯ МОРСКИ ЮНАК!
Имате си и зъбче,браво!Чудесен подарък точно на празника. tooth

sea woman страхотна почерпка,благодаря!Аз иначе в момента съм на "Златно чудо макс",но покрай моите тревоги май ще мина и без него,сама ще си отслабна..
BON TONI много се радвам,че сте свалили гипса най-накрая! Peace И честити ти племенници!Да са ви живи и здрави и дай Боже дълго кърмени. Wink
Лисана гледам нов аватар..колко е порастнал Дарис!
nenepugka наистина е неизбежно,все някога трябва да се върнем на работа,НО никой работодател не може да те принуди да го направиш докато си в майчинство!Много ми е любопитно какви са доводите на шефа ти.Най-добре(според мен) ако си решила да си останеш в къщи поне до първата годинка на Мони,му го заяви ясно- повечето като усетят колебание, разговорите се подновяват,или(недай си боже) се случва това,което се случи на zaicheto.С две мой дружки точно така се развиха нещата. Confused Ти си прецени де.

Преди навършване на 12 месеца отпушване се предприема само когато бактериалните инфекции са постоянни и продължават с месеци и окото се зачервява отвътре, иначе се смята за козметичен дефект - просто очето много гурелясва и сълзи. При отпушване рано(преди 12-16 месеца) вероятността да се запуши отново е много голяма и обикновенно манипулацията трябва да се повтори като стане детето по-голямо.
Затова помисли пак според мен и попрочети. На английски това се казва "Blocked Tear Duct" (Dacryostenosis)- не казвам да нямаш доверие на лекарите си, но още едно мнение/ТВОЕТО/ никога не е излишно. Аз бих чакала на твое място - все пак пълната упойка не е нещо безобидно а шанса да ви мине от само себе си след годинката е много голям.

При нас е точно такъв проблема.А и масажите имаха променлив успех,което ме навежда на мисълта,че има някакво стеснение на канала(аз така си го обяснявам).Дано не съм права де.Споделих това с лекарката,но каза че това(естествено) може да се види по време на интервенцията.До 6-тия месец ако е козметичен дефект шанса за оправяне на оченцето с масажи бил над 90% но сега вече се налага сондиране.8-месечната възраст е най-ранния период в който може да се предприеме тази крачка.Вярно,съгласна съм с теб,че има риск от рецидиви,но според лекарката голям % са в следствие на усложнения в самите канали(стеснение/я, външни гнойни торбички и др.)
Снощи до никое време четох във форума,различни случай има наистина,но повторните интервенций са рядкост(поне тези правени в МА и Александровса б-ца),много мами тук казват,че там са най-добрите детски очни хирурзи.
Помня,че lika беше правила масажчета на Алекс и се оправи,a Тelma я бяха посъветвали да изчакат и те до 8-мия месец.Явно това е крайния срок така да се каже. Confused

Кой попита за елдата пропуснах,но да кажа че аз първо я смилам и накисвам за няколко часа във вода(докато я поеме),после добавам АМ или малко плодово пюре и глюкоза,че иначе е блудкава и така я давам.
Des обикновенната елда(тази в прозрачните пакети) прилича на леща,но по-ситна.Иначе има и на Хип готова(и подсладена предполагам) но не съм взимала от нея.

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 22:45 от БОДЛИВАТА

# 222
Честито зъбче на малкият Александър ! Flutter
Ние сутринта излизахме и точно като се прибрахме се изсипа пороен дъжд  направо късмет изкарах , че успяхме да се прибере ме у дома .
При нас още няма никакви изгледи скоро да се "озъбим" , но може да е като кака си да и излязат без проблемно .

# 223
  • София
БОДЛИВАТА, кураж!
Частито на озъбилия се Александър на sea woman!
Елдата, с която захраних втората седмица е каша на БЕБИ без мляко. Вярно, колкото и да е евтина (2,50 лв.), все трябва да се хвърли, ако не се изяде до 3 седмици. Иначе има добавена захар  Close, може за това супер да й се услажда на Вики  Heart Eyes Ще потърся и аз в диетичните магазини за истинска.
Едно въпросче - вие къпете ли с шампоан всяка вечер косите на бебоците ви? Аз от скоро взех да й мия косицата през вечер - веднъж С, веднъж Без шампоан. Струва ми се прекалено вече. Пък и нали човеците не си мокрим всяка вечер косите!  newsm78
Клео, видях те тази вечер за кратък репортаж по БТВ - майките не одобрявали приетото майчинство да е 90 % от заплатата!  Close Вероятно защото доста недобросъвестни работодатели осигуряват на минимална р.заплата.  Close ... Еми то не може да се угоди на всички ...
А за връщането на работа - аз засега съм казала, че поне до годинка ще съм си вкъщи, но взех решение да си я гледам поне до догодина есента и после на ясла. Уф, как не ми се дава ... толкова ще е мъничка!  Praynig
7of9, аз добре си избирам столче, ама не беше зле да погледна и в магазина тук в БГ ... Тоби (като най-нов модел) струва 450 лв.  Shocked та едва ли ве се изръсим толкова ... компромисен вариант ни е Приори ... но има време, докато тръгнем да купуваме, може и да паднат цените  hahaha
Някой ходи ли скоро при д-р Драганов (ортопеда) - дали е отпуск?  newsm78 Мисля да отидем, че ме притеснява Вики с това постоянно стоене на крака да не й се изкривят на О.

# 224
На Фатима , косата и я мия на 2-3 дни с шампоан , а тялото 1 път на ден с шампоан останалите 2-3 къпания без и при смяната на  памперса използвам задължително шампоан и крем за подсичане .

Общи условия

Активация на акаунт