Януарски устнички бърборят,бързо искат те да проговорят

• 12 785
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Бодливата - не се притеснявай, мила! Както се, казва малък дявол! много е неприятно, но за жалост е често срещано това запушване на каналчето. Сигурна съм, че Дари ще понесе нормално интервенцията и бързо ще забрави за нея - тя нали ни е героиня, още от преди рождението си! За теб съм убедена, че ще е по-тежко, така че на 7ми мислено ще съм с теб и ще ти пращам положителна енергия, че по леко да изтърпиш тревогите! Браво за разнообразяването на менюто на малката кукла! Дали и ние да не пробваме!

Вили - ех ,как благородно ти завиждам! Много добре си направила! Аз сама, така за разтуха не съм излизала вече близо 8м, ама има време - все пак Алекс е на първо място, пък за мен когато има време!

galita - ама какви сте сладури с татито, а с детето вече сте съвсем пълна картинка!

Гаргамелчо
- радвам се, че си отново тук!

makaui daniela - ама ти на БГ не им ли говориш на мъничетата?

Gushanka - къде се загуби, мила? Май пак скитосвате родината  Hug

За кашите - на Фризокрем ориз и царевица, я изхвърлих, защото започна да става на лепило при разтварянето и!

Ние днес стигнахме до консултацията - 7кг сме тежки и 69см дълги! Много съм доволна!

# 196
Честито на красивите госпожици Дари, Вяра и Фатима!   bouquet
Нещо чувам лоши новини  Sad
БОДЛИВАТА не се притеснявай Дари ще се оправи, чувала съм, че не е никак сложна тази операция. Пък и щом са поставили вече вярна диагноза остава само лечението в правилна посока! Стискаме палци всичко да мине по мед и масло! Heart Eyes
niunia и при вас не е леко Sad Все пак звучиш някак смело, аз сигурно щях много да се панирам Sad Да минава бързо температурата и да се оправя малката щурачка Praynig
Des29 абе да ти кажа и аз хвърлих една оризова и една друга каша, ама то беше останало малко и те доста си бяха постояли. Иначе не хвърлям как да е, чак толкова нищо няма да им стане Wink
Vili4ka ох, браво на теб. Аз откога не съм излизала самостоятелно.  Rolling Eyes Все бързам, все няма кой да я гледа малката ми мишка. Ама не се и оплаквам. То вече свикнах Wink Другия месец ще имаме среща на класа живот и здраве, та се надявам да се повеселя най-после  Grinning
За яденето Амиии какво да ви кажа нещо в последно време се е научила да плюе пюретата и какво давам, какво изплюва не се знае. След хранене сме за банята. Млякото най си го обича, изпива си 200 мл.
За запека   Close и ние сме с това чудо. Даже пуснах тема, щото си мислех че е от млякото. Знам ли вече. Днес направих водичка от овесени ядки. Тия купешките пюрета сливи и круши май никак не ни действат  Close И Симона много се напъва, става морава на цвят и акото едно твърдо.  Confused Може ли да се дават вече сварени овесени ядки за закуска?
sea woman дано и вие се оправяте бързо!
Гаргамелчо ама ти се завърнааа! Добре дошла отново! И Вики толкова е порастнала! Голяма сладурана!
Ох, незнам вече дали пропуснах някой...много сте писали и май забравям вече  Embarassed
Да ви кажа сега и моя проблем. То не точно проблем, ами грижа...Шефът ме вика другата седмица в работата да си поговорим. Естествено ще говорим за връщането ми на работа Sad Момичето, което ме замества е бременно и ще искат да се връщам след нея, за да не се налага да търсят нов човек. А аз изобщо не съм подготвена с отговор кога мога да се върна Sad Ми няма кой да ми гледа детето. И какво да ви кажа, мнооого ми е мъчно да я гледа чужда жена  Sad То и как ще намеря свястна, ами тя пред мен може да е една пък с детето друга, а и знам че много ще и липсвам Sad Ох много ми става тъжно като си помисля да си я оставя. А все някога ще трябва...До сега все гледах да не мисля за това, че и без това нищо не мога да измисля, а и май не искам Sad Но другата седмица трябва да съм готова с някакъв отговор.
Та така, това е от мен. Целувки на всички и да се оправят бързо болните дечица!  Hug

# 197
Лика , аз откакто съм тук освен по телефона и сега тук във Форума другаде чист бълг. език не използвам .
Мъж ми ми говори на 3 езика едновременно , та за да не до обърквам Самира и говоря 90% ит. и 10 процента бълг. език .
Мъж ми и говори на арабски и италиански .
Аз от скоро почнах да я привиквам на някоя и друг думичка , но при положение , че нямаме идея да се връщаме не мисля да я карам да набляга много .
Ще се радвам да я науча да говори , но това ще иска малко време !

# 198
  • София/Овча купел 2
nenepygka,това с работата е доста неприятно.Все някога трябва да се започне.Децата няма да са вечно до полите ни.Потърси някоя позната жена,позната на твоя приятелка или...знам ли?Сега мъж ми като се върне не ми се мисли.Трябва да му потърсим работа,а нали се сещате колко много работа и колко добре платена има в малкия град.Ама това беше с София.Дойдохме си веднъж,няма да се местим постоянно.
БОДЛИВКЕ,всичко ще се оправи.Приеми го като неизменна част от растежа,като всички болести,през които неминуемо ще минем всички.Сега вече ни започват всички тревоги.Както се казва;"Малки деца-малки проблеми,големи деца-големи проблеми".На 7ми ще стискам палци fingerscrossed.
BON_TONI,добре си ни се завърнала.Радвам се,че Ванката е вече по-добре.Ще се оправи напълно,само трябва време.

# 199
Ама момичета, няма как, ще се напъват децата. То не е само млекце вече. Боре не почервенява, но ръмжи. Не плаче, значи е  нормално. Знаете ли какъв рев му удрят, ако са със запек...

galita, както го описваш  не ми изглежда страшно положението при вас. Но добре правиш да оставиш моркова на страна. Поне, до като не стане възможно да го смесваш с нещо уравновесяващо. А за крушата - аз съм от тези, на които не действа. И не съм само аз. Simple Smile
Обаче столче от група 1, незнам да може да се слага (ако съм те разбрала правилно, че това искаш). Quinny-то знам, че е съвместимо, но с грпа 0.
А ние май окончателно се спряхме на Tobi. И Организацията на потребителите и тукашния аналог на СБА са му дали много добри оценки в резултат на техните тестове. Ако искаш мога да ти напиша най-важните точки. Но в крайна сметка да имаме късмет да не се случва ние да го тестваме!

БОДЛИВАТА , дано повече да не попадате на такива лекари! А след процедурата това да ви е последното здравословно премеждие. Много ти се насъбра... Hug

sea woman , дайте пак от лечебната. Не се отказвай. Те сега отказват и защото са кисели заради зъбите. Ето Борил днес нали го похвалих как яде. Ами едвам си изяде и крушата (която иначе обожава) и зеленчуковото пюре...стискам палци!

# 200
Здравейте и от нас.
ЧЕСТИТ 7 МЕЦЕЦ НА СЛАДКИТЕ  растат живи и здрави много да слушат.
Ние ония ден имахме малко разстройство без повръщане направо се шавнах яко.вчера се излака само 1 пън нямаше нищо  притеснявам се само да не е нещо вирусно ,дано успеем да  мине ме без проблеми за кръщенето.ВИЛИЧКА носихте ли погача вино или олио я сподели че и аз сега съм много напрегната  ::  ::

# 201
Бодливата, тук се смята, че слъзния канал не трябва да се пробива преди навършване на 1 годинка.  При децата при които е запушен отпушване от самосебе си настъпва около първия рожден ден или малко след това. При нас се случи на година и 4 месеца - таман си бяхме взели час за клиниката да ходим на предварителен преглед за отпушване.

Преди навършване на 12 месеца отпушване се предприема само когато бактериалните инфекции са постоянни и продължават с месеци и окото се зачервява отвътре, иначе се смята за козметичен дефект - просто очето много гурелясва и сълзи. При отпушване рано(преди 12-16 месеца) вероятността да се запуши отново е много голяма и обикновенно манипулацията трябва да се повтори като стане детето по-голямо.
Затова помисли пак според мен и попрочети. На английски това се казва "Blocked Tear Duct" (Dacryostenosis)- не казвам да нямаш доверие на лекарите си, но още едно мнение/ТВОЕТО/ никога не е излишно. Аз бих чакала на твое място - все пак пълната упойка не е нещо безобидно а шанса да ви мине от само себе си след годинката е много голям.

# 202
  • Варна
ПОЧЕРПЕТЕ СЕ !

# 203
Честито на днешните рожденници!
Уф, ровя се в библиотеката и нещо не мога да намеря кои зеленчуци разхлабват. Някой ако има идея да драсне плс Wink

# 204
sea woman,Честит ти порастнал мини рожденник!Да ти е жив и здрав и бързо да идват зъбките да не го тормозят толкова мъничето!
Мерси за вкусната  почерпка  bowuu Диетата за утре Mr. Green

БОДЛИВАТА, мила стискам палци всичко да мине бързо и неусетно за теб и малката кукла Hug Знам че не ти е лесно, но сме от морално подкрепящата те група Peace
пеперудке,гадничко е но няма как Wink Щом трябва да се връщаш ThinkingНо ако наистина няма кой да гледа малката - дали може пък някой да те задължи да го направиш?Знам ли и аз,ти най-добре си знаеш Peace
нюня, мина ли температурката?Как е сладката гимнастичка?
Бягам че май ще се будим Grinning
До после Hug

# 205
Уф, ровя се в библиотеката и нещо не мога да намеря кои зеленчуци разхлабват. Някой ако има идея да драсне плс Wink
Знаеш ли, забелязах че от пюрето грах с домати и въобще в тези дето има доматки май ни разхлабват нас Peace Дано съм била полезна.
Малеее как постигнах тоя син цвят в предишният постин и аз незнам Mr. Green

# 206
  • София
Здравейте мами .Влизам да Ви съобщя една много приятна новина:
ВЕЧЕ СЪМ ВУЙНА. newsm44 newsm68
Днес сестрата на мъжа ми роди две малки създания-момче и момиче newsm04.Безумно съм щастлива.Те са добре и тримата като имам повече подробности ще пиша пак.Много целувки на всички Party smile3541

# 207
  • София
Аз имам тези:
Запичащи :
картофи
моркови
ориз
банани
ябълки
цитруси

Разхлабващи :
карфиол
тиквички
тиква
грах
зелен фасул
домати
спанак
круши (разбрах, че в Русия, примерно, се дава като запичаща, и при нас запече)
череши
грозде
сини сливи
овес
трици
пъпеш

НО, нали знаеш, всяко бебе си е индивидуално. Успех! Спомням си, че Нюня беше писала, че Мария се разхлабила от диня.
Ние днес ядохме (захранихме) с тиква. Ще пиша за реултат.

# 208
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
пеперудка - галита ти е дала подробен списък! Иначе на Алекс разхлабващо му действа крушата, но не готово пюре, и сурова слива! Сока от диня също го прокарва.

БОН-ТОНИ
- честито вуйничке! Да са живи и здрави малките мишки и мноооооого щастливи и късметлийчета да растат! Бързо възстановяване на майчето!

# 209
BON_TONI, честито!!! Да са живи и здрави малките бебковци!!!   bouquet

Честито и на днешните ни мини рожденници! Бързо да им растат зъбките и да не ги тормозят!   bouquet

пеперудка, при нас, както казах, разхлабващо действа тиква, тиквички, сливи, круши.Това знам.Но списъка на Галита е наистина доста подробен Peace

DIVA_ORHIDEQ, в църквата, в която кръстихме Али, искаха погача, вино, мед, кърпа за попа и сапун, кърпа за детето, акта за раждане на детето и кръщелното свидетелство на кръстника.Това е.Но навсякъде е различно, така че най-добре попитай в църквата, в която ще се кръщавате  Peace

Милички, я сега да се върнем на темата за попарата  Mr. Green Аз от 1 седмица събирам смелост и май от понеделник ще опитам да дам Whistling Мами, които давате попарка - с вода ли я правите или с чай (какъв). Освен това пасирате ли я или само намачквате.А по колко грама горе-долу трябва да похапва на закуска бебка? Тенкю  Hug

Гушки на всички и весел ден!

Общи условия

Активация на акаунт