Януарски мами 2021

• 45 651
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета Simple Smile Искам да ви попитам чувствате ли се изморени повече от нормалното. Дъщеря ми е 6 седмица +2 дни и от вчера се чувства много изморена и почти нищо не й се яде. Тя живее в Англия ,а там нещата с прегледите стоят по доста по-различен начин от тук. Още не са я извикали на преглед и няма назначена акушерка. За това се обръщам към вас да споделите имате ли го този симптом, че аз последно бях бременна преди 25 години и не помня такива подробности Simple Smile Благодаря предварително на споделилите, че доста ми е притеснено. Още повече,че е далеч от мен и не мога да й помогна Sad
Аз също живея в Англия и като се обадих за преглед миналата седмица ми казаха да се обадя най-рано в края на месеца за час, който пък ще бъде не по-рано от средата на Юни. За тук се приема за нормално първия преглед да е в края на втория месец, а и като цяло наблюдението на бременността не е толкова на често както в България. Лично аз не съм съгласна с тяхната система, но пък доколкото знам ако има някакъв проблем се приема с особено внимание.
Относно умората, най- вероятно скоро ще отмине и всичко ще бъде наред.

Снощи дъщеря ми каза,че са и насрочили час за първи преглед на 04.06.20, а за видеозон на 23.06.20, тогава тя живот и здраве ще е в 13 седмица. И после в 20 седмица пак видеозон и да се види пола на бебето. Аз също не съм съгласна с този начин на следене, но там системата им е била такава. Инъче има частни клиники ,където видеозон ,който траел 15 минути плюс три снимки струва 70 паунда. Друг въпрос имам, когато се чувствате неразположени все едно като настинка, какво може да се приема? Каза ми сега,че има мускулна треска на цялото тяло все едно е настинала. Няма кашлица и температура, просто я боли цялото тяло и й е отпаднало вече трети ден.

# 91
Здравейте, момичета Simple Smile Искам да ви попитам чувствате ли се изморени повече от нормалното. Дъщеря ми е 6 седмица +2 дни и от вчера се чувства много изморена и почти нищо не й се яде. Тя живее в Англия ,а там нещата с прегледите стоят по доста по-различен начин от тук. Още не са я извикали на преглед и няма назначена акушерка. За това се обръщам към вас да споделите имате ли го този симптом, че аз последно бях бременна преди 25 години и не помня такива подробности Simple Smile Благодаря предварително на споделилите, че доста ми е притеснено. Още повече,че е далеч от мен и не мога да й помогна Sad
Аз също живея в Англия и като се обадих за преглед миналата седмица ми казаха да се обадя най-рано в края на месеца за час, който пък ще бъде не по-рано от средата на Юни. За тук се приема за нормално първия преглед да е в края на втория месец, а и като цяло наблюдението на бременността не е толкова на често както в България. Лично аз не съм съгласна с тяхната система, но пък доколкото знам ако има някакъв проблем се приема с особено внимание.

Снощи дъщеря ми каза,че са и насрочили час за първи преглед на 04.06.20, а за видеозон на 23.06.20, тогава тя живот и здраве ще е в 13 седмица. И после в 20 седмица пак видеозон и да се види пола на бебето. Аз също не съм съгласна с този начин на следене, но там системата им е била такава. Инъче има частни клиники ,където видеозон ,който траел 15 минути плюс три снимки струва 70 паунда. Друг въпрос имам, когато се чувствате неразположени все едно като настинка, какво може да се приема? Каза ми сега,че има мускулна треска на цялото тяло все едно е настинала. Няма кашлица и температура, просто я боли цялото тяло и й е отпаднало вече трети ден.

Хубаво е да си вземе витамини за бременни или поне Фолиева киселина
Тук изписват Фолиева киселина поне са първите 3 месеца. За болки ниско долу 3х1 нош па може да пие, но само ако ги има, за глава само Парацетамол, а за тези мускулни болки магнезий от сега до началото на 9я месец. Много помага магнезия..

# 92

Хубаво е да си вземе витамини за бременни или поне Фолиева киселина
Тук изписват Фолиева киселина поне са първите 3 месеца. За болки ниско долу 3х1 нош па може да пие, но само ако ги има, за глава само Парацетамол, а за тези мускулни болки магнезий от сега до началото на 9я месец. Много помага магнезия..
Тя пие витамини за бременни,а фолиева киселина пие от ноември месец. Сега четох в темата на декемврийките и там доста момичета пишат,че чувстват силна умора и,че все едно са прегазени с валяк и точно тези симтоми са започнали в гестационната седмица в ,която сега се води тя. Малко се успокоих Simple Smile

# 93
Здравейте мили мамчета.Радвам се за всички вас.Бременна съм с третото си детенце и живот и здраве трябва да се появи в началото на януари 2021.Утре съм на преглед и се вълнувам много.Бъдете здрави!

# 94
  • Бургас
Здравейте и от мен! На 36 години съм бременна за втори път. Имам момченце на 5 години. Имам три дни закъснение и положителен тест с ясни две чертички. Според калкулатора в интернет терминът ми ще бъде за средата на януари. Все още не съм посетила гинеколог, може би другата седмица ще е. Надявам се всичко да е наред. Успех на всички ви!

# 95
Мина ли прегледа?

Здравейте мили мамчета.Радвам се за всички вас.Бременна съм с третото си детенце и живот и здраве трябва да се появи в началото на януари 2021.Утре съм на преглед и се вълнувам много.Бъдете здрави!

# 96
Вчера бях на преглед и се видя точица в матката. След 2 седмици живот и здраве ще ходя за пулс. Сега съм се шашнала с тези тромбофилии. Не знам от четене във форума ли е или какво, но сериозно мисля да правя пакета изследвания за тромбофилии. Някой правил ли ги е?

# 97
Вчера бях на преглед и се видя точица в матката. След 2 седмици живот и здраве ще ходя за пулс. Сега съм се шашнала с тези тромбофилии. Не знам от четене във форума ли е или какво, но сериозно мисля да правя пакета изследвания за тромбофилии. Някой правил ли ги е?
Не се шашкай, а се тествай при първа възможност и междувременно пий Мета Фолиева киселина вместо нормалната. Много голям процент от жените не усвояват нормалната, включително и аз.  Ние с ММ преминахме през дълъг път преди да се роди нашият син (около 5 години борба), така че сме правили доста изследвания. Аз смятам, че специално тромбофилията задължително трябва да си я направи всяка бъдеща майка, без да чака да се случи нещо необратимо, както за съжаление се процедира.
Стискам палци всичко да е наред, но най - важното е да знаеш!!!

# 98
Аз днес също бях на преглед. 12.3 мм сакче, все още обаче не се видя ембрионче. Лекарката каза, че съм около 6 седмица. Притесних се малко, защото чета, че в 6 седмица някои мами са видяли сърчице и ме хвана параноята. На 26.05 съм отново на преглед. Док. каза, че е нормално да не се вижда сега и тогава вече трябва да се види.

# 99
Здравейте, момичета!

Тихичко и аз се записвам при вас, в 5-та седмица и няколко дни. Не смея да се зарадвам, защото предната ми бременност завърши с мисед, та сега докато не чуя сърчице няма да съм спокойна. На всичкото отгоре след миседа се оказа, че съм предразположена и към тромбофилия (с няколко мутации) и ако всичко е наред ще трябва да съм на терапия. За сега пия мета фолиева киселина и аспирин протект.
Миналата седмица имах доста силни болки в гърдите, които поутихнаха и доста се уплаших, защото миналия път точно когато са спрели да ме болят гърдите е спрял да се развива и ембриона.
Следващата седмица съм на лекар да се види дали бебето е на правилното място.
Много се надявам всичко да е наред, защото за нас това е едно дълго чакано бебе, след години опити.
Пожелавам и при всички останали само хубави новини Simple Smile

# 100
  • София
Здравейте момичета, плахо влизам и аз в темата с термин 20-ти януари по мои изчисления. На 32г. съм от София, с втора бременност, като първата ми завърши с мисед в 9-та седмица. Надявам се този път всичко да е до финал.
Първият ми преглед е на 25-ти чак и нямам търпение и броя дните. Продължавам да се следя при репродуктивния ми специалист в Щерев.
Иначе съм с букет от проблеми: Тромбофилия, Хашимото, завишени НК клетки, пълна програма.

Пожелавам на всички да сте здрави и успешни бременности със здрави бебчета Simple Smile

# 101
Здравейте момичета Simple Smile Включвам се и аз с положителен тест от вчера 🥰 На 36 г съм ,втора бременност. Малко съм шокирана понеже не сме правили опити,искахме разбира се второ дете ,но не очаквах да е толкова бързо. Имам син ,който на 8.05 стана на година ❤  Живот и здраве по калкулатор термина ми ще е на 11.01 ,на генеколог съм сряда ,да видим 😄 лека и безпроблемна бременност на всички 🤜🤛

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 14:25 от An G - E

# 102
Мамчета,вчера бях на преглед.Видяха сакче,но за да чуем сърчице ми казаха след 2 седмици да отида.Тъй като съм на 39 г. и това ще ми е трета рожбичка,докторът ми каза ,че трябва да ми направят по -особенни изследвания,предвид годините.Някой минал е през такива изследвания.Благодаря.Бъдете здрави.

# 103
Мамчета,вчера бях на преглед.Видяха сакче,но за да чуем сърчице ми казаха след 2 седмици да отида.Тъй като съм на 39 г. и това ще ми е трета рожбичка,докторът ми каза ,че трябва да ми направят по -особенни изследвания,предвид годините.Някой минал е през такива изследвания.Благодаря.Бъдете здрави.

В коя седмица си, защото и аз вчера бях на преглед, в 6 седмица. Не успяхме да видим ембрион и сърчице и на мен ми казаха на 26 да отида?

# 104
И при мен миналата седмица в 5+5 се видя само сакче и на 22 съм отново, тогава ще съм 7+6

Общи условия

Активация на акаунт