КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 233
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета!
Изчетох ви всички.
Радвам се,че сте добре всички.
И за срещата много ви се радвам,дано повече да се съберете.
Ние бяхме на село.
Времето лятно.Вчера и децата пристигнаха.
Направихме си един хубав обяд . После децата изявиха желание да поработят.Боядисаха отвън  зидабата ограда, че от 10 години не беше боядисвана,та я освежиха,а тя е доста дълга .Варосаха бордюрите на тротоара пред къщата Варосахс и дръвчетата,а те са към 60.
Младото си е младо.Другата седмица пак искат да идват и да продължават.
Явно ИП добре им е подействало.
Днес съм пълен релакс,а и е празник свети " Кирил и Методий". Честит празник на те,и ,които празнуват днес.
Приятен следобед!
Прегръдки и целувки от мен!
Много ми липсвате,кога ли ще ви видя!!!!!!
💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟
😘😘😘😘😘😘😘😘
😘😘😘😘😘😘😘😘

# 106
Чета,ограмотявам се и си задавам въпроси! Прочетете това,което копирам и помислете  - КАКВА  е разликата и ЗАЩО сега се създаде съвсем умишлено тази параноична ситуация!

Хонконгски грип или H3N2 (1968 - 1970)

Петдесет години след испанския грип, друг грипен вирус, H3N2, се разпространи по целия свят. Много източници посочват, че общият брой на смъртните случаи в световен мащаб е около 1 милион души, от които около 100 000 само в САЩ.

Пандемията от 1968 г. е третата от грип, възникнала през 20-ти век, като другите две са испанския грип през 1918 г. и азиатският грип от 1957 г. Смята се, че вирусът, който е предизвикал азиатския грип, е мутирал и е появил отново 10 години по-късно през 1968 година, наречен "хонконгска грип" или H3N2.

Въпреки че не е толкова смъртоносен, колкото грипната епидемия през 1918 г., H3N2 е силно заразен, като 500 000 души се заразяват в рамките само на 2 седмици от първия регистриран случай в Хонконг. Най-често от вируса страдат възрастни хора над 65 години. В Съединените щати смъртността от тази грипна зараза е 33 800 души. Пандемията помогна на световната медицина да разбере жизненоважната роля на ваксините за предотвратяване на бъдещи огнища.

SARS (2002-2003)

Това е тежък, много остър респираторен синдром или атипична пневмония, причинена от един от 7-те коронавируси, които се предават между хората. Първите случаи на заболяването са открити в китайската провинция Гуандун. В рамките на 2 месеца инфекцията се разпространи в съседните Хонконг и Виетнам, а в края на февруари 2003 г. и в други страни и континенти. По данни на СЗО около 9% от пациентите с потвърдена диагноза умират. Смъртността е била много по-висока при пациенти на възраст над 50 години, като достига до 50% от заболелите. В периода от ноември 2002 г. до юли 2003 г. са регистрирани общо 8096 случая в 29 държави, а общо 774 души са починали.

Птичи грип или H5N1 (2005-2014)

Това е остро инфекциозно вирусно заболяване на птиците, характеризиращо се с увреждане на храносмилателната система, дишането и с много висока смъртност. Основните разпространители на птичия грип са мигриращите диви птици, предимно патици.

До август 2005 г. във Виетнам, Тайланд, Камбоджа, Индонезия са регистрирани 112 случая на зараза с птичи грип, от които 64 смъртни случая, като предаването е от птици на хора, не е установено предаване на вируса от човек на човек. В опит да спрат разпространението на вируса милиони домашни птици са унищожени или ваксинирани.

Според СЗО от февруари 2003 г. до февруари 2008 г. от 361 потвърдени случая на инфекция на хора с вируса на птичия грип 227 са били фатални. Последният фатален край на човек, заразен от птичи грип, е регистрирана през 2014 г. в Канада.

Свински грип или H1N1 (2009 - 2010)

През април-май 2009 г. в Мексико и Съединените щати е открито огнище на нов щам на грипния вирус. СЗО и центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ изразяват сериозна загриженост за този нов щам, защото се предава много от човек на човек, а в Мексико за много кратък период има висока степен на смъртност. Нова форма на вируса на грипа заразява приблизително 60.8 милиона души в САЩ, като смъртните случаи в световен мащаб са 575 400. Наречен е "свински грип", тъй като предава от прасета на хора и се различава от типичните грипни зарази по това, че 80% от смъртните случаи, причинени от вируса, настъпват при хора по-млади от 65 години, докато до тогава от 70% до 90% от смъртни случаи от грипни вируси се наблюдават при по-възрастните, над 65-годишни хора.

На 11 юни 2009 г. СЗО обяви пандемията от свински грип - първата пандемия след 40 години до тогава, като е определяна шестата степен на заплаха от 6 възможни.

В Египет превантивните мерки за предотвратяване на разпространението на грип доведоха до безредици в Кайро, които провокираха земеделските производители. Властите са били принудени да предприемат доста крайни мерки за разпръскване на протестите.

MERS (2012-2015)

Най-близкият роднина на съвременния коронавирус е MERS или близкоизточен респираторен синдром. Това е възпалително заболяване на дихателната система, причинено от вирус от рода Betacoronavirus от подсемейство Coronavirinae, през 2013 г. официално е наречен „коронавирус на дихателния синдром на Близкия изток". Всъщност MERS е от същото семейство като коронавируса, който причини епидемията сега.

Първите случаи на новия вирус MERS са регистрирани в Саудитска Арабия в началото на есента на 2012 г., а до юни 2013 г. приблизително половината са били фатални. До лятото на 2015 г. са регистрирани случаи в 23 страни, включително Саудитска Арабия, Йемен, Обединените арабски емирства, Франция, Германия, Италия, Гърция, Тунис, Египет, Малайзия, Тайланд, Южна Корея и други. Първите симптоми на тази вирусна инфекция са следните: треска, кашлица, задух. С развитието на болестта тя се превръща във форма на тежка вирусна пневмония, в някои случаи придружена от бъбречна недостатъчност.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:50 от Didia

# 107
Добър ден, ние сме добре, приказваме си ,слуша момчето и мама и тати. Но добавя , ама много не ги слушам...
Знам вече, че подводница е кораб ,дето потъва във водата и плува там и друго важни неща.Играем , преди казвах буква и ми казват дума да почва, но сега си казваме само с устни дума и даваме обяснение за нея, например има го в кухнята и баба не дава да го отваряме-шкаф
Исках да изпитвам до колко броят ,Мила каза до сто и почна-едно, до дведесет и девет добре и следва сто. Добре се развиват ,минаха през лука поне по десет пъти и още и още , живи и здрави...

# 108
  • Вила Великула
Фло, съвет от мен за интернета на село. Проучи за местен оператор. Ние се измъчихме 3-4 години и плащахме високи такси за разни устройства на мобилни оператори. Сега сме с местен интернет и е ок.
За Дядото ще се пробвам, но не обещавам.

# 109
Шпунци, със закъснение, но от съце честитя рождения ден на внучето ти!
Много да е здрав, щастлив и само да ви радва!

Клечи, мое е това цветенце - блатно кокиче. Имам и момини сълзи, но още не са цъфнали.
Ние набързо изпразнувахме. На баба момичето за първи път поиска да остане да спи сама у нас. Но всичко беше само докато майка ѝ и татко ѝ не започнаха да си събират багажа. Така е!  SadКогато трябваше да я гледам и да свиква, се излежавах по болници. Sad Но, има надежда Smile
Пожелавам весело изкарване на срещата утре. Ако не забравя, ще ви звънна към 15.30 - 16.00.
Сладки сънища на всички

# 110
  • София
Привет, красавици!
Е, срязахме лентата! Открихме сезона на срещите след два месеца в изолация. Събрахме се добра група - ИХА, АЙША, ДИДИА, ШПУНЦ, ЗДРАВКА, МАРИЯ и аз. Очаквах да се появят и други, но здраве да е, надявам се следващата седмица пак да има среща. Усещате ли колко са ни липсвали контактите със себеподобните? Ще чакаме инфо от ШПУНЦИ. Добре си поговорихме, жадни сме за още. Обадиха ни се НЕША, ТАНУ, ХУЛИ и ЛУСИ. Още по хубава стана срещата, с участието на дружките ни.
Сега по програма имам гледане на филм. Настроена съм за комедия или за нещо романтично.

# 111
Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 09:00 от Didia

# 112
  • София
Благодаря ти, ДИДИА.Hug Подсигури ме за няколко дни. Тази вечер гледах 12 мъже за Коледа. Изкушавам се да надникна в това, което си ми изпратила, но ако се загледам и ще осъмна. Ще проявя воля Simple Smile Отивам да спя. Чувствам се заредена от днешната среща! Радвам се, че се събрахме. BeersFriesCake Лимоновият тард беше божествен! Ще потърся рецептата... От свалените за 6 месеца 12 килограма останаха 7...Дали ще мога да ги "стопя" и тях??? Със сигурност! Сбогом диети, отдавам се на кулинарни изкушения!
АЙША, чакам да ми изпратиш Тайната. Благодаря ти предварително.Blush
ШПУНЦИ, провери ресторантчето на езерото. Сигурно ще ни е хубаво и там. Ти си отговорник. До скоро! Flowers Hibiscus
Лека и спокойна нощ, красавици! Heart Eyes

# 113
  • София
Добро утро!
Фло, веднага -  https://www.youtube.com/watch?v=fmQAIuXakrc   
Ако не се отваря или Мамата го филтрира просто напиши в Гугъл
"Фильм Секрет, смотрет онлайн" и ще излезе избор на сайтове.

# 114
Добро утрооо!

Наспахте ли сеее?

Днес съм ранобудна.Направо да се почуди човек.
Пуснах пералня с халати,че навън е духовито и ще изсъхнат бързо.

Яне, къде си?😍
Не се обаждаш.

При мен битовизми.
Радвам се на розите,които тази година закъсняха да цъфтят,но има вече.
Поработвам из градината,че тревата расте като луда.
Трябна и да сложа нещо в тенджерите.Пиле с ориз съм замислила.Със зелен лук и гьозум.
Наподобява по вкус агнешко😊

Вчера се подстригах.Най-после.
Ходих при нова фризьорка.Щерките настояваха и аз се съгласих.
Доволна съм.Замязах на човек😉😎

Лек и спокоен ден за всички ни!

Току що снимани във вятъра 😊

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 09:36 от Gabkata

# 115
  • София
Добро утро, красавици!
Наспах се, играх си гимнастиката и сега малко на раздумка при вас, с чаша ароматен чай. После ще простирам, после ще карам колата на външно и вътрешно чистене, после ще ходя до Здравната каса и накрая ще поработя в кабинета. Няма да готвя. Отразява ми се зле на килограмите това непрекъснато готвене.
ГЪБКЕ, красиви са розите ти. Като ги погледнах и не знам от къде ( от подсъзнанието, разбира се) изплува един детски спомен-баба беше направила точно такъв цвят малеби, а аз накъсах листенца от точно такива рози и "аранжирах" с тях кремчетата. Мил спомен...
АЙША, опять спасибо. Simple Smile
ДИДИАаааа, защо ми ги няма линковете? А днес щях да ги разглеждам подробно... Sad
Хайде мацки, отивам да простирам. Проза...
HugHeart EyesKissing Heart

# 116
Привет,момичета!
                      Ходих до тръстиката,че трябва да се подновяват здравните книжки и вече съм у дома та влизам да ви нагледам.
                      Фло,не знам защо ,но реших,че за теб те са от серията "несериозни" филми. Yum Това са любовно-романтични, малко трагични в дадени моменти и....при това са  руски.Не всички ги понасят и за това реших да сваля линковете.Аз отдавна не гледам ХАмерикански,защото установих,че повечето от хитовете им са кавъри на корейски и въобще на азиатски.Не е трудно да ги сравниш ,година на производство и....американците си намерили сюжет на готово !  Smiling Imp В момента нямам афинитет към  философски и психологични драми и трагедии.
                     Ох,отправям се към КПП-то и ви желая лек и спокоен ден!

# 117
  • София
ДИДИА, то не може само "сериозни" филми да се гледат. Имам нужда от леки, забавни, романтични филми. Моля те, върни си ми линковете. Моляааа Simple Smile С удоволствие бих гледала и руски, и френски, и каквито и да е. Докато учих все със сериозни неща се занимавах. Сега искам временно да сменя десена. Ще удовлетвориш ли молбата ми?
Днес във всичко ми вървеше, Свърших заплануваните задачи. Доведоха ми две братчета на 8 и 10 - на профилактика. Лекувам ги от две години. Супер деца - и възпитани, и интелигентни, у любознателни.
Аз естествено съм екипирана с маска. Малкият ме гледа и ми казва. "Не харесвам маската, защото ми пречи да те гледам и не знам дали си сериозна или си усмихната" Баткото му отговори - Я виж очите й как се затварят. Значи се смее. Миличките. Свалих маската докато ги изпращах. А те си сложиха маските, помахаха с ръчички и си тръгнаха.
Стана ми тъжно...така ли трябва да живеят, такова ли детство трябва да имат???
Хайде, момичета, лека нощ! Утре от 7.15 съм на тръстиката.

# 118
Ехоооооо ,къде сте днес милички???
Влизам набързо ,че имам работа и като видях ,че никой не е писал днес ,реших да го направя.
Времето до обяд беше малко нацупено ,но сега такава жега е.
Днес пак ходих до ЛИДЛ ,та облякох моето момче. Бермуди и риза ,стана комплект. Други два чифта къси панталони и блузки. Надцених го, прибирам се и се оказа ,че ризата му голяма ,ти да видиш Satisfied!!!! Изпратих  го веднага да отиде да си я смени с един номер по малка. Забравил си маската , не го пуснали вътре ,та помолил  човека ,който е на входа ,да отиде да му я смени. И аз си купих една блуза с ластик отдолу. Миналият ден нямаше ,но днес имаше.
Всичко изпрах .Предстои ми гладене.
За вечеря имам пилещка супа.
Утре ,отлитаме на село за няколко дни. Децата казаха ,че в събота и те ще пристигнат.
Времето се очертава горещо да е.
Янчето ми липсва ???? Защо не се обажда въобще ??? Не я виждам и във  ФБ ???
Янче , обади се ,дано да си здрава ,да нямаш проблеми .
Хубава и спокойна вечер момичета!
Прегръдки и целувки!

# 119
  • София
Луси, тук съм, маам по задачи. Сутринта венеца и 1 зъб ме притесниха и търчах при Фло. Нали беше писала кога отива на работа  - възползвах се и аз. От лидълските рокли взех 1 оня ден, не ми хареса как седи /безформена като нощница/ и ще я връщам. Пл. този път отказа мъжките дрехи, имал си. Сега при нас на мода е пазаруването от Пепко.  От темата в На пазар знам, че и вие имате - може да го провериш следващия път.
Та прибрах се от Фло, поотпочинах и Ани ми даде друга задача - пак газ към Лидл. Този път за дървено колело без педали за Мрънчи. Домъкнах го, да видим дали ще си дойдат да го кара или пак ще стягам колет.
Сега пия вода и реанимирам от топлото, ама не се оплаквам. Обичам топлина, задушно и слънчево.
За Янка и аз мислех тия дни. Извънредната обстановка е олабена и май вече е време да отвори Янкиното кафене сутрин. Ще сме на терасата, на дистанция - както повеляват.

Общи условия

Активация на акаунт