КГБ = Клуб на Готините Баби - 201.

• 59 235
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добро утро!
Как сте? Изпихте ли си кафето?
Ще се обадя на ЯНКА, но малко по-късно. И на мен ми липсва. Както писа АЙША, време е да отвори врати Янкиното кафене. Simple Smile
БОРЯНЧИЦЕ, къде се покри? Гостите още ли са при теб?
Пия си кафето и си правя план за деня. Събрала съм една торба с дрехи за дребни ремонти - я копче липсва, я ластик трябва да сменя. С нея ще се занимавам днес. За сега при нас е мръчкаво. Ще чакам слънцето да изгрее и ще седна на терасата-хем на въздух, хем работа ще свърша. Имам и за гладене, та няма да скучая.
Помните ли едно време как носехме чорапи на бримки или сами си ги хващахме?
Хубав ден. Каквото и да правите, все да ви спори. Simple Smile

# 121
  • София
Добро утро!
Фло, помня бримкарката на сегашната ул. Солунска.
А пък и колко кукички за хващане на бримки купихме за родата в прованса. Аз така и не се научих да хващам бримки сама.  А по онова време плетях доста и на 1 и на 2 куки. Та не съм била съвсем непохватна.
Уж обещаха 30 градуса днес, няма ги засега.

# 122
  • Кубрат/ Пишурка
Здрасти значи!
Чак мило ми стана, като разбрах, че ви липсвам (гуш)!
У дома съм си. Не знам дали съм добре, но от известно време вдигам доста високо кръвно. Като казвам високо - до 200, 220.Едва го смъквам до към 150. Гледам да не излизам, че ме е страх да не падна някъде. По същата причина не отивам и на лекар - болницата е далеко. Днес все пак се наложи да изляза - трябваше да платя кабелната и интернета.
Кафенето го затварям заради вируса (не мога от таблета). Но обещавам редовно да се обаждам.

# 123
  • София
ЯНЕ, радвам се, че се обади. Днес звънях около обяд, сега пак и докато телефона звънеше, видях, че си писала. Обаждай се, миличка. Възможно е да вдигаш кръвното на психична основа, без да имаш органични изменения.  Защо не си вземеш малко Деанксит? Докато стресът се смята за нормална защитна реакция на организма, то негативното му проявление се нарича дистрес. Самотата, черните новини, които ежедневно ни заливат, неизвесността, тревожността, всичко това води до дистрес, а той е изключително вреден за организма. Организмът реагира с повишаване на кръвното, ритъмни смущения на сърцето и редица други т.н. соматични заболявания. Не бива да се предаваме! Всеки може да си направи копинг стратегия за справяне с дистреса - позитивно мислене, социални контакти (разходки с приятелки, разговори по телефона), четене на книги, гледане на леки, забавни филми, физическо натоварване, редувано с почивка. И много важно е да намираме смисъл в живота. От значение е здравата психика и силната воля на човека! И един съвет - не слушай и не гледай новини и брифинги. Те са вредни за нашето здраве!!! Simple Smile
Гушкам те. Hug

# 124
  • София
Янче, не стой с това високо кръвно, опасно е, без да те плаша. Може лекарствата да не ти действат вече. Непременно трябва да посетиш и кардиолог, а не само да се доверяваш на личния лекар. Спомням си преди време казваше, че сърцето нещо има проблем. Сега на първо време гледай да го смъкнеш, ако трябва пий по-висока доза, и после задължително на лекар. Едва ли имаш Деанксит вкъщи, но вероятно поне мента, глог и валериан, също може да те поотпусне малко.

# 125
  • Кубрат/ Пишурка
Благодаря за съветите, то и аз си знам, че трябва да отида поне на ЛЛ, а тя да ме насочи, ама... Кардиолог нямаме вече в Кубрат и ще трябва да ходя в Русе или Разград, а още нямаме автобуси. Може би наистина хапчетата не ми действат, но сега вземам и Хлофазолин. ММ, загрижен за мойту кръвнишко ми изпрати 10 хапчета. Добре ми действат за сега.
Фло, скъпа, аз нали ти дадох друг номер?! Пак си ми звъняла на будилника Grinning Утре ще ти звънна да си го запишеш.И да знаеш, че изобщо не съм стресната, нито дистресната. Добре съм още психически и дано така продължава! Новини гледам веднъж на ден - все пак да съм в час. И още имам за какво да живея.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 22:46 от Янче-то

# 126
Днес имахме прашна буря. Изпочупи сухи клони, обрули джанките, обърна покрива на магазинчето до нас.... Слава богу, прахът беше малко, но ми припомни какво чудо беше преди доста години / не помня колко/. Тогава бяхме с дървена дограма и уж не беше стара, но стаите бяха засипани с прах при затворени прозорци.
   От понеделник тръгваме по малко на работа. Ще подреждаме групите, че лелите са чистили тия дни яко, ще пишем и дописваме куп документи...па кога и колко деца ще дойдат....
   Фло, към теб имам служебен въпрос - е ли възможно да ми пониква мъдрец на стари години? Имах два мъдреца и се надявах, че другите два няма да никнат, ама  венецът ме боли точно както си му е редът. Ужас!!!!
    Хубави сънища на всички!

# 127

Янке,хлофазолина дава много странични ефекти и не го препоръчват.Главоболие,сухота и даже сърцебиене.Дават го когато случайно вдигаш кръвно,а не постоянно.Иди при ЛЛ и нека ти даде друго лекарство и трябва да изследваш всичко - не само сърцето.

# 128
  • София
Привет, красавици.
Малко почивка преди да сервирам обяда.
ЯНЕ, ами имам два твои номера и пак съм нацелила будилника. Ще го изтрия. Радвам се, че звучиш бодро. От думите ти личи, че си пушка. Simple Smile И аз ще ти кажа, отиди при кардиолог. Това е по-добрия вариант, па макар да трябва да се разходиш до големия град. Дано по-скоро ви пуснат автобусите.
От вчера децата са при нас, та отново се вихря в кухнята. На закуска Сладичка заяви - при баба е най-вкусно. Е, както е казал поетът "стига ми тая награда"...
Хайде, моите няколко минутки почивка преди обяда свършиха. Приятен обяд и на вас.

# 129
Привет, момичета!
В понеделник ходих на ЛЛ, заради болките на кокалите и той ми даде направление за невролог.Неврологът ми даде направление за скенер и ортопед. Минах в петък скенера,  другата седмица в четвъртък имам час за ортопед.
 Децата ще идват в края на месеца и съм на тая "вълна", пък каквото ще има да тегля, ще си го тегля.
Започвах генерално почистване на селската къща.Бавно и славно.Измих прозорците, утре ще пера пътеки и килими, ММ ще коси тревата.Трябва и да варосваме бордюра пред къщата.
От другия месец ще съм в отпуск , за да гледам внучките.Повечето време ще сме на село.
За голямата внучка бях купувала голям басейн и сега мисля, пак да го монтираме и му поръчах покривало.
Бабата ни не иска да идва на село, за сега.....
Лека и спокойна вечер!

# 130
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, този, който завършва на 256!
"Кремче и аз съм за ортопед, ама ме е страх от диагнозата.

# 131
Янче, страх не страх, няма да избягаме от това което е....
Опитах се да чета резултата от изследването.....до дегенеративна болест от хипертрофия и осификация....стеноза....не съм го търсила Ще е то? в нета. 

# 132
  • София
Добро утро!
Янке, иди на ЛЛ, вземи си направление за кардиолог.
Ако трябва Галена или зетя да те закарат с кола на преглед.
Доколкото знам в прованса и такситата карат по-евтино.
И си обърни внимание на всички оплаквания. Дидиа ти е писала за хлофазолина - спешно, но не безобидно лекарство. То е за временно сваляне.
За мене най-страшно е обездвижването, от там идват повечето болести и проблеми. Поне по наблюдения  при мои близки. Писала съм майка ми как необратимо се подреди сама. Леля ми в Търново е на 87 г, сега изолирана сама в апартамент. Всеки ден прави поне 7000 крачки, движи се и не спира.
Фло питаше за приятни филми - открих един нов сериал по БНТ - Румбата, Роналдо и аз, хареса ми.  https://www.youtube.com/watch?v=bN-myYD_Mlg   
и сега отивам да се движа насам-натам по улиците.

# 133
  • София
Привет, привет!
При нас не е слънчево, но пък е много топло.
Приготвям се за утре. Ще се съберем с племеника да почетем паметта на брат ми. Решихме да не ходим на гробища. Две пациентки споделиха, че в момента е бум от кърлежи. На едната миналата седмица са извадили 15 кърлежа, след като е ходила там.
Децата пак отидоха в парка. Не могат да се налудуват. Карат колела. Казват, че вирусът не може да тича толкова бързо. Simple Smile
ЯНЕ, оказа се, че съм изтрила валидния, а съм оставила другия. Звънни ми когато се сетиш. Поздрави от мен Тони.
АЙША, благодаря, ще го гледам. Simple Smile
КРЕМЧЕ, Отивай на лекар, не се дърпай. Осификация е калциране, вкостяване. Това е в основата на образуването на шиповета. Хипертрофия е разрастване, увеличаване. А стеноза е стеснение. Където има хипертрофия, настъпва стеноза.
Хайде, чао. Hug

# 134
  • Кубрат/ Пишурка
Фло , звъня, звъня ама нъц! Да не би и аз да звъня на будилника?! Нали завършва на 450? Да не би да бъркам номера..

Общи условия

Активация на акаунт