Няма радост по-голяма, от това да бъдеш ФЕВРУАРСКА мама!

• 15 553
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Ами те на всички тогава им настръхват зърната...
Представяш ли си иначе как всички жени ще ходят по улиците с навирени зърна?! Wink

Моля ви бе момичета! Мислете заглавие за следващата тема!

# 151
Цветелинка, зърната явно са й "хлътнали", не че са вътрешни. Можеш да прочетеш или попиташ в Кърмене и захранване на бебета, там има хубави статии.

Относно болката - аз в началото също имах много силни болки, едвам изтрайвах, но после отмина това.

# 152
Здравейте на всички и аз се върнах от отпуска и сега пак на бачкане Sad(
хубавото е че мога да излизам като ми се наложи
вчера бях на фетална ехокардиографиа и гледаха бебчко много подробно всички органчета са му ок и ще си имаме момиченце Simple Smile
много мърда обаче през цялото време се гонеха с лекаря и накрая му се надупи:)
таткото кво гледаше нищо не видял не могъл да различи кое кво е
иначе сърчицето му биеше много силно.

# 153
Относно въпроса за зърната - аз когато родих с мен в родилния имаше една майка която каза че през бременхостта трябвало след баня с хавлиената кърпа да се разтриват зърната и леко да се издърпват. По този начин се оформят по-добре и "загрубяват" като целта наистина е след това като кърмиш да не те болят. Не знам дали от това но тя наистина имаше много добре оформени  зърна. Мен за съжаление също много ме боля и не можех да кармя малкия и трябваше да се изцеждам. Затова съм решила този път да пробвам тзи
"рецепта". 

# 154
  • Варна
Здравейте и днес.
Добре дошли на завърналите с еот почивка- съчустваме ви, защото е гадно, ама няма как.
bopsi, и аз мисля да отида на платен, но 4-измерен, но мисля да почакам още малко да порасне бебчи.
Искам да споделя с вас нещо- вчера говорих с моята братовчедка, която роди на 22.08. дъщеричката си. Тя била с "вътрешни зърна" на гърдите и е трябвало по време на бременността да ги стимулира за да се показват за да може да кърми нормално. За да им изчезне чуствителността и да не е болезнено кърменето. Казва, че сега не може да кърми, защото много я боли и ще си я спре.Аз я питах какво значи вътрешни зърна и тя обясни, че зърната настръхвали само при допир, настръхване на кожата и т.н. Моите ми изглеждат така...Може да звучи смешно, ама понеже за първи път чувам подобно нещо...споделете ако сте чували вие.

По аптеките продават силиконови зърна, приличат на биберончета и доколкото знам, при кърменето с тях няма болка

# 155
....
Radostche, разкажи къде беше на море и как изкара?
....

Много добре си изкарахме на морето.Обаче беше абсолютно права за храната ... На мен ми беше много добре, но компанията беше малко разочарована от липсата на заведения и дискотеки - на тях им се купонясваше много . Ходихме обаче до Китен и до Приморско... Естествено се разболях от морския грип точно последния ден, когато трябваше да си тръгваме - голямо повръщане падна - едвам се добрахме до Пловдив - но за щастие на другия ден си бях добре.

Cvetelinka, мисля че и моите зърна са такива. Преди време съвсем случайно го открих, порових малко в интернет и намерих материали по въпроса. Ще се опитам да ги намеря и да ги постна тук ,за да прочетеш. По същество обаче да те успокоя ,че няма нищо тревожно.  А това дали е болезнено кърменето или не , мисля ,че няма общо с обърнатите зърна.

# 156

http://www.breastfeed-essentials.com/invertednipples.html - тук има простичък тест да разбереш дали зърната ти са обърнати или не ...

http://www.locateadoc.com/gallery.cfm/Action/List/ProcedureID/90 - тук пък има снимки

Ако пуснеш в google търсене inverted nipple излиза много информация по въпроса

# 157
  • Стара Загора
joya честита ти девойка  Hug Това ни е първото момиченце, хайде дано повлечеш крак, че да се увеличи бройката им  Wink

# 158
За пола на бебчето ще трябва да чакам чааааак до края на септември, когато ми е следващия преглед и тогава не е сигурно дали ще се види , защото досега или се дупим или сме с кръстосани крака Simple Smile  Joy ...
joya, честита госпожица   bouquet ...

# 159
Благодаря момичета за подробните отговори. Не се шашкам, чак, но като чуя нещо ново, за което нищо не знам и веднагичски ви информирам. Ще прочета материалите Радостче.
А за силиконовите зърна братовчедката каза, че въобще не стават за нищо, но това все пак е нейно мнение разбира се.
Аз днес реших да облека едно памучно панталонче с връзки отпред и изпрано. Преди ми беше свободен, а днес ние е тясно с бебчи. Сутринта си мислех, че ще се отпусне след няколко часа носене, ама той си ми стяга на тумбелина. Ще го избутаме днес и ще трябва да отпрашвам по магазините явно.
Засега това!

# 160
С Валери голям зор видях с кърменето. Уж правех процедурите за зърната, но като се роди, като започнах да кърмя и като се нараниха зърната , направо бяха адски непоносими болки, но въпреки това продължих и с редовно мазане с премита мас /по рецепта на баба ми / зърната ми се оправиха и така можах да продължа кърменето.

# 161
Това за премитата мас и аз го знам. Майка ми си е мазала корема и всичко останало с мас през цялата бременност. Малко било неприятно, но да видие кожа! Не личи, че ме е раждала! Една стрия няма!

# 162
  • София
Днес бях на консултация. Видяхме бебето на видеозон и лекарката каза,4е ще е момче SadТайно се надявах пак да е момиченце,ама да е живо и здраво,пък тя може да не е видяла правилно EmbarassedНямам въобще корем и  тя ме питаше къде съм скрила бебето,че другите жени при навършени 4 месеца имали коремче LaughingРадвам се,че всичко е наред... Grinning

# 163
Поне ще знаеш да мислиш мъжки имена... а на мен като ми идват идеи само за женски, а никой не е казал дали е момиче или момче #Crazy ...

Имам по-малък брат - не можеш да си представиш колко го обичам и колко съм щастлива, че го имам!!! Така ще е и с твоята дъщеричка, важното е да са живи и здрави Simple Smile ...

# 164
Здравейте и от мен! Simple Smile Аз днес по-късно се влщчвам,че до преди малко бях на държавен изпит! По едно време така ми стана лошо,ама какво да правя донаписах си и тогава си тръгнах! Ама след седмица ще излязат резулратите! И преди малко пак ми потече коластра от гърдите! А на някоя от вас случвало ли се е до сега??В четвъртак съм при док и ще го питам! Rolling Eyes
Petrrova, не се отчайвай,може пък да е много послушничък и много да ви слуша! Важното е само да е живичко и здравичко бебенцето! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт