Няма радост по-голяма, от това да бъдеш ФЕВРУАРСКА мама!

• 15 551
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен днес !
И аз не съм правила БХС, но и не виждам смисъл. В Добрич има ЗД ехограф и ще отида на един преглед там. Четох доста за БХС и реших, че дори и да отида на такова изследване, притесненията ми няма да изчезнат.
А относно килограмите - аз не съм отслабнала , не съм и напълняла - все си стоя 50 кг., но до кога ще видим WinkИначе се храня редовно и не се ограничавам в храната.
Green_dawn ние приключихме с ремонта , но много се изтормозих. Цялата ми отпуска отиде в шетня Sad

# 181
А аз не взех участие в нашия ремонт , защото точно рпедния ден бях направила теста, който се указа положителен и така се спасих... Мъжа ми миличкия всичко направи сам ... Малко ми е гузно, но нямаше как да помагам с боядисването ...

# 182
Голям срам! Като гледам, аз май съм "рекордьорка" по качване.  Crazy Досега съм с +7-8 кг.  Вярно, че аз засичам от минус, понеже 2-3 месеца преди да забременея бях позаслабнала 4-5 под нормалното ми тегло. А и намаляването/отказването на цигарите май доста повлия. Първите седмици, когато ги ограничих от кутия, на 4-5 цигари, почти не спрях да дъвча newsm55 А винаги съм си мислела, че това с качването на тегло покрай отказването на цигарите са митове и легенди...

# 183
Здравейте мацки,
днес 1.30часа чаках в Шейново само за да ми вземат секрет дето мина за 2 минути. Бях бясна, не ами не знам какво. Резултатите от БХС не са готови, чак другия вторник, което ще рече повече от 2 седмици. Премериха ме криво ляво, понеже аз не му разбирам на този кантар Sad и ми закръгли, та от 21.08 до сега 2 кг.отгоре. Нещо не ми се видя да се изравняват човките на кантара, дано не е верен резултата, че се плаша. Иначе съм добре, надявам се денят да мине спокойно. Дос коро.

# 184
  • София
Welcome back, green_dawn !

И ние започваме ремонт, ще слагаме ламинат, ще сменяме дограма, изолация, боядисване... дано се справим бързо, много не обичам около мен да е като бойно поле и да се спъвам и прескачам строителни материали ooooh!
Моята лекарка не е споменавала за БХС, сигурно е решила, че няма нужда. Много ми се иска да отида на 3Д ехограф поне, но мисля, че в Плевен няма такъв. И за фетална морфология се чудя при кого да отида  newsm78

# 185
  • offshore & overseas
Здравейте, дами!
Аз напоследък съм под пара и нямам време да пиша, но гледам поне да изчитам написаното от вас...
На wish честито за годежа!   bouquet
Всичко свързано с подготовката на сватба е свръх адреналин,  дори и за мини-сватби като моята. newsm44
Не знам защо, но напоследък темата е особено актуална. Гледам, че е тема на броя и за сп. MODA, което аз чета веднъж на 2 години, но ето че си взех септемврийското издание и вътре лъснаха бучински премени и дискусии за и против бракуването. Не съм ги чела тия работи (още), но споделям мнението, че подписът в гражданското сам по себе си не е от значение. За мен и съпруга ми важното беше венчанието в църква, но и него по принцип го претупват и младоженците не усещат тържествеността на момента... Така че, в крайна сметка остава купона, който ще остави вечен спомен!!
Януарките също са подели темата и обсъждат оживено от седмица поне. Даже са си направили албум за булки, от който бъдещите такива да черпят вдъхновение, а тези, които вече са преминали под венчилото да се отдават на сладки спомени от най-светлия си ден. married
Ей момичета, само аз ли съм непремерена и непертеглена още?! Леле майко! smile3506 Не че илограмите ме вълнуват, но все пак ми е любопитно, като гледам, че споделяте. Пък и аз напоследък съм с драконовски апетит.  Joy
Инак още сшест месеца имаме да дебелеем, де...  preggo

# 186
jas.min, моля те дай рецепта за намаляването на цигарите. Толкова ме мъчи съвестта, че съм най-лошата мама на света понеже не мога да ги откажа.  BlushОт 14-15 ги свалих на 7. После като отидох в България пак ги качих до 10 и сега се боря до 7 да остана, но понякога не успявам. Вярно, че съм много изнервена, понеже ми предстои представяне на дисертацията пред комисия и едвам се сдържам, но все пак бебето е по-важно. Моля те дай рецепта за намаляване (поне).

# 187
  • София
Привет kiselina  Simple Smile,

Ти при кой лекар ходиш в Плевен? За 3D ехограф съм чувала, че имат в болница "Св. Марина", но инфото ми не е първа ръка. За стария доктор Кюмюрджиев много добри неща съм чувала. Друг вариант е да питаш за лекар за фетална в отчетни по градове.
Колкото до нашия ремонт - почваме със смяна на дограма, после боядисване, ще носим някой от мебелите в Плевен, че едната стая искаме да я префасонираме малко (сега мязаме на студентска квартира) и най-накрая външна изолация. Такива работи предстоят  Simple Smile

# 188
  • Стара Загора
Момичета мисля че усетих бебо newsm68. От вчера на моменти усещам нещо като пърхане в стомаха и претрепване. Дали е бебчо ? newsm03

# 189
bzepic, да ти кажа не е нито толкова трудно колкото си мислим, нито толкова лесно колкото звучи от устата на непушачите. Чак рецепта не съм измислила, но все пак няколко малки трика,  които при мен помогнаха:
- избягвай да излизаш в компанията на пушачи - поне първите няколко дена/седмици са чуствах като наказана докато гледах как някой пуши, а на мен не ми е позволено;
- когато много ти се допуши - хапни нещо (естествено по-добре да е плод или зеленчик, отколкото шоколад);
- а когато вече не можеш да се залъжеш с плод/зеленчук, си дай "почивка", но не с цигара - напр. една игра на компютъра, или 15 минути телевизия, или си поговори с някой по телефона - нещо, което ти доставя удоволствие и което обаче си позволявай като награда само, когато си издържала Х часа без цигара;
- аз престанах да пия кафе сутрин ок. 1 месец докато не престанах да асоциирам кафето с цигара. Сега пак си пия по 1 кафе и не ми е "по-бедно на вкус" от кафето с дим на никотин;
- престанах да си купувам цигари, защото знам, че ако имах в мен нямаше да издържа особено дълго. А сега не ми е удобно да муфтя колежките по повече от 1 цигара на ден  Mr. Green
- не си нарочвай "това е последната цигара, която някога пуша", защото само се дразниш още повече...
Успех ти желая! И все пак - не се тормози, за някой и друг фас, но все пак опитвай да се ограничаваш доколкото волята и нервите ти позволяват!

P.s. Май всяка майка си мисли, че е най-лошата на света - дали заради цигарите, дали заради друго... Систъра ми вчера ме разсмя като каза "Горкичката Ая - като бях бременна с нея, постоянно й пеех..."  Laughing

# 190
  • Стара Загора
Ох трудно нещо е това с оставянето на цигарите. Аз от доста години съм си пушачка и то сериозна по 10-15 цигари изпушвах на ден. Като разбрах че съм бременна не успях да ги спра, но драстично ги намалих. Стигала съм до 4-5 на ден.Сега сутрин с кафето изпушвам една цигара и това ми е за целия ден. Ако почна да "преритвам" за цигара си дръпвам един два пъти от на милото ...Абе слаба воля му викам на това аз.  Banghead Но jas.min е дала хубави съвети, лишение му е майката в името на здравето на бебчо Hug

# 191
Момичета мисля че усетих бебо newsm68. От вчера на моменти усещам нещо като пърхане в стомаха и претрепване. Дали е бебчо ? newsm03

Ами кой друг да е Simple Smile Simple SmileSimple Smile . Честито - Невероятно е нали????  При мен по-скоро е нещо като пукане на мехурче, като съвсем леко ритниче , но ако уцеля момента и си сложа ръката на корема се усеща и с ръката .. Най-често се случва като съм ходила по-дълго време и като седна...

# 192
  • offshore & overseas
аз пък преди да забременея първия път (2 години ago) пушех до 2 кутии на ден, знаеете колко прави това. но явно не съм била заклета пушачка, щом никога сутрин не пиех кафето с цигара. когато забременях, тютюнът ми опротивя и не мога да си кривя душата и да кажа, че е имало лишение. после пък реших да не ги почвам пак. е, останах social smoker, който прекалява на партита, но инак цигара не похваща... затуй не мога да дам идеи за намаляване, освен това, че щом на future mamma й се пуши, значи не й е чак толкоз вредно (на нея и на бебето, of course). newsm57
off topic, но пак за цигарите: помня разкази на роднини, ходили при покойната баба Ванга, та тя на едни е казвала "Може да си пушиш", а на други "Теб цигарите ке те Убият" (баща ми е от вторите -- геройски отказал димящите клечки преди вече 40 години).
Така че, кураж февруарки -- и слушайте телата си -- те знаят най-добре! preggo

# 193
Много благодаря за съветите. Сега съм предприела тактика да си оставям само 5 в кутията, та като я отворя да си взимам да си ги броя и така да се въздържам. Иначе е много чудно, понеже преди няколко години ги оставих, ей така без проблем 3 месеца не пуших, а сега когато е важно не мога. Толкова никога не ми е харесвало да пуша колкото сега. Ще пробвам всички трикове и ще докладвам. Иначе наистина приритвам за цигара. Опитах да си наложа да не пуша и туй-то. След 5 часа въздържание всичко започна да ми пада от ръцете, когато се обърна на земята чаша пълна с ориз вече крещях, псувах и ритах стената. Горкото ми момче в движение ми запали цигара и каза, на докато не си убила някого. Не си казвам, че е последната, напротив убеждавам се, че е временно само докато бебо не е зависим от мен, после пак. И без това аз сама си решавам, но малкото няма право на избор при такива обстоятелства.
Благодаря ви още веднъж за подкрепата.

# 194
Много ми е грозно като видя бременна жена да пуши  Sad.

Общи условия

Активация на акаунт