Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 781
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • На брега на реката
Содата избелва и дезинфекцира. Аз също съм слагала и съм доволна от резултата. Котления камък обаче, не мисля, че би се повлиял. За котлен камък, трябва киселина, а не сода!

# 316
Буболина, слага се содата винаги, при всяко бяло пране, а не епизодично! И няма отлагания от котления камък в пералнята, защо? А калгон не го харесвам и не ползвам! От какво друго да е?

# 317
Мацки, да ви кажа за моята пералня, дето питах. Във филтъра имаше маска, пирончета и стотинки. Разкарах ги, и пуснах една пералня. Ок е.
Тия маски и това вирус чак и на пералнята й разказват играта Cry

# 318
  • На брега на реката
Буболина, слага се содата винаги, при всяко бяло пране, а не епизодично! И няма отлагания от котления камък в пералнята, защо? А калгон не го харесвам и не ползвам! От какво друго да е?
Зная, че се слага на всяко бяло пране, но моето си е бяло така или иначе и слагам, само като си присетя, ей така, за дезинфекция.
Относно налепите, най-вероятно е от праховете за пране. Качествените препарати, имат добавка, която се грижи, да няма варовикови отлагания.

# 319
  • София
А когато перем с гел, къде се слага содата - при гела или в друго отделение на пералнята?

# 320
В чекмеджето където се слага обикновено праха за пране, пък и гелът за пране не го ли слагаш там?

# 321
В чекмеджето където се слага обикновено праха за пране, пък и гелът за пране не го ли слагаш там?
Гелът за пране се слага в барабана, обикновено в чашка, изключение има при някои модели и се сипва в отделение на чекмеджето. Чела съм коментари и, че го изсипват в барабана върху дрехите.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 18:02 от Пролетно цвете

# 322
Последно-колко сода се слага?

# 323
Писах горе-1 супена лъжица!

# 324
Моят майстор за перални ми беше казал, че сода са слага с всяко пране. Тя омекотявала водата и в цикъла на затопляне на водата възпрепятствала отлагането на котлен камък. Това по повод мое питане за Калгон, който пък хич не бил препоръчителен за употреба при стари перални.
По повод течен препарат/прах. В чекмеджето на новата ми пералня има три отделения - за прах е открито, за течен препарат е затворено с капаче и за омекотител - също затворено с капаче. За прах събира само една доза, но течен препарат и омекотител събира около 500мл и си дозира сама.
Което ме поставя в чуденка и съм питала тук - къде да сложа дезинфектанта.

# 325
Момичета, половин пакетче сода е почти колкото супена лъжица с връх.
Содата я сложих в отделението за прах, а Персил ми е течен гел в чашката и в пералнята.

# 326
Содата я сложих в отделението за прах, а Персил ми е течен гел в чашката и в пералнята.
Каква сода? Амонячна или бикарбонат? Накара ме да погледна моето пакетче и бикарбоната не ми идва като 2с.л. много повече е. Виж амонячната сода тя ще дойде толкова.

# 327
  • София

Там де, просто се зачудих дали няма да стане някаква реакция, ако добавя содата към гела за пране, затова питам Simple Smile

# 328
Каква сода? Амонячна или бикарбонат? Накара ме да погледна моето пакетче и бикарбоната не ми идва като 2с.л. много повече е. Виж амонячната сода тя ще дойде толкова.
Бикарбонат

# 329
Не знам, не би трябвало, защото аз не обичам да пера с гел, използвам само прах за пране. Гел може само на кратка 30 градуса програма, но тогава пера само малко дрехи, а содата слагам на дълги програми-40 и 60 градуса за бяло пране!

Общи условия

Активация на акаунт