Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Може и на лично, но каква марка е латексът? Предстои ми частичен ремонт на кухнята и искам да подбера висок клас латекс, вече изпробван - още по-добре. Защото се парих веднъж с такъв и вече питам.
С Vechro клас ЕСО боядисахме всичко вкъщи - досега се е налагало да чистя разлято еспресо, червено вино, пръски и черни черти от какво ли не (най-често обувки и от гриповете на колелата), мазна детска ръчичка. Както вече казах - единствено перманентен маркер не можах да изчистя, но 3 години след боядисването, нарисуваното минахме с валяк и изобщо не личи къде е било.

# 526
Много благодаря, записах си!
Точно такова нещо ми трябва. И в детската ще боядисаме с него, защото какво ли не можеш да намериш по стената - паста за зъби, различни видове кремове Flushed

# 527
Защо си причинявате това нещо със завесите за душа? Аз имам ужасни спомени от хотели с подобни. Много е неприятно да се докоснеш до мокро и студено нещо.

За мен стъклена преграда или ПВЦ е по-добрият вариант. Да, вярно, изискват поддръжка, особено при варовита вода, но не ми се мотаят като си взимам душ.

# 528
Стъклена или ПВЦ преграда за мен не са вариант, защото подръжката е много трудна и има места по долните релси, които нямат чистене. Страхотна хамалогия е. Завесите също не бих сложила.

# 529
Не ми е никакъв роблем чистенето на душ кабината. Просто поливам след къпане и на две седмици се пръска с препарат. Няма мухъл, няма и наслагвания.

Просто усещането на мокра завеса ми навява гадни спомени от евтини хотели по морето, когато бях пубер.

Помага и, че банята е с прозорец де.

# 530
Стъклена или ПВЦ преграда за мен не са вариант, защото подръжката е много трудна и има места по долните релси, които нямат чистене. Страхотна хамалогия е. Завесите също не бих сложила.

Странно, аз моята душ кабина като се сетя я пръскам с препарат за стъкло и забърсвам с хартия. Основно чистене и правя на тримесечие, и то ако се сетя, защото видът и не подсказва нужда от чистене. Обаче:
- няма никакви релси, ролки и пр.
- става дума за София
- докато беше нова я намазах с някаква нанотечност, която пречи на замърсяването

# 531
Завиждам ви Rage
И в апартамента, и на село е някакъв ужас с душкабините. Всяка седмица чистя тъпите стъкла, пробвах какво ли не. Сега ми пристигнаха от Китай четки, които се монтират на дрелка или винтоверт... Обикновено се ползвали за пране на подове на автомобили. Още не мога да хвана цаката на натиск и ми тежи винтоверта, но ще свикна.

# 532
Явно е варовита водата, а може и мухъл да има.

Пробвай да оставиш една шпатула за миене на прозорци и минавайте кабината след всяко къпане. Много облекчава голямото миене, а отнема 30 секунди.

# 533
Явно е варовита водата, а може и мухъл да има.

Пробвай да оставиш една шпатула за миене на прозорци и минавайте кабината след всяко къпане. Много облекчава голямото миене, а отнема 30 секунди.

При мен вътре в кабината на стената е окачена една хромирана и луксозна,  връзваща се с останалото  (нависоко в ъгъла да не пречи) и последният изкъпал се минава всичко. Така и съхне много бързо. Нещо от сорта:

# 534
Да, това имах предвид.

Забравих да кажа, че чистачката ми ползва бял оцет, но не домакински, а за почистване и избърсва с микрофибърни кърпи.

# 535
Завиждам ви Rage
И в апартамента, и на село е някакъв ужас с душкабините. Всяка седмица чистя тъпите стъкла, пробвах какво ли не. Сега ми пристигнаха от Китай четки, които се монтират на дрелка или винтоверт... Обикновено се ползвали за пране на подове на автомобили. Още не мога да хвана цаката на натиск и ми тежи винтоверта, но ще свикна.
С такава четка, монтирана на винтоверт момчето, което ми почиства меката мебел работи. Перфектно се справя с нанасянето и разпенването на препартите, резултата е невероятен.

# 536
  • here and now
Може ли някакъв линк за тези четки или поне идея как да ги търся?

# 537
Такъв тип са четките с различна твърдост на косъма
https://detailingstorebg.com/chemical-guys-carpet-brush-with-dri … nt-heavy-duty-red

# 538
Да, такива са четките - една същата като на линка, една пак плоска, но мъничка и една островърха. Към 16 лева ми излязоха от Алиекспрес, но над 2 месеца се чака за доставка.

# 539
  • here and now
Благодаря ви момичета, ще разровя Али-то.
Ще почакам, не ми е спешно.

Общи условия

Активация на акаунт