Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 680
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Синът ми си е изцапал любими панталонки на площадката в яслата. Предполагам е от настилката - черна, мека, но не зная от какъв материал е. Обувките му бяха оцапани, но с мокра къпичка се изчистиха.

Лошото е, че вече си съсипа едно панталонче, което не се изпра напълно. Напръсках със Спот, но се чудя какво още мога да направя, за да увелича шансовете. Имам  сапун на Хайтман за петна може и от него да нанеса и после с четка за дрехи да изпера.
Приемам идеи Simple Smile

# 556
Сигурно е някакъв вид тартанова настилка. Опитай на равна твърда повърхност (плот) с четка и препарат за съдове. Те са с пълнители, разтварящи мазнини, може би ще се справиш. Тест гел, примерно.

# 557
Бензин? Ацетон? Според мен настилката е нещо химическо с нефтен произход и в жегата се е размекнало и цапа. На времето често съм се цапала с дзифт и майка ми чистеше дрехите точно с бензин.

# 558
Е, как в ясла нещо химическо с нефтен произход за настилка?!
Гума е, но от жегата цапа.

# 559
А гумата с какъв произход е?

# 560
Ами представи си, че е от естествен каучук. С какъв произход е?

# 561
Черен естествен каучук? А и не знам да се правят такива неща от естествен каучук, все пак съм виждала подобен тип плочки.

# 562
Аз пак минавам да споделя...
Понеже имам проблем със безсъние а не искам да вземам никакви хапчета и попрочетох в Интернет, че лавандулови цветове във възглавницата много помагали... Та нямаше от къде да си купя лавандула и вчера си взех лавандулово масло от аптеката.
Сложих по една капка на възглавницата, е няма такъв аромат и спах спокойно.
Днес ми дойде идеята да капна и на одеялата които не ги ползвам често, един вид "чеиза" 😉
Всяка година давам сума ти пари за лвандулови таблетки и сърчица които ги редя между дрехите. И те много бързо се отмирисват.
Вие как мислите, дали ще имат ефект ако капна от маслото, дали ще предпазват от молци, и по колко капки да капя на одеяло?
Аромата е доста наситен. 🙂

# 563
  • Mediterraneo
В училище настилките и при нас са такива, няма изтъркване и изпиране това. Буквално обличаше и хвърлях! Добре, че порасна и не лежи по земята вече. То иначе колене, дупе, всичко черно. Пробвала съм какви ли не трикове и препарати, нищо не помагаше.

# 564
Има в аптеките лавандулов чай с филтър. Може да пробваш.

# 565
Ох, имам в големи количества лавандулово масло, а пред близкия мол в градинката има лавандула засята, но хич не понасям миризмата ѝ. Това с пликчетата чай от лавандула ми се струва по-добре от накапване масло върху тъканите.

# 566
Аааа, масло ако се капе трябва да е на някаква марля, според мен, а не директно върху дрехите. Все пак е масло.

# 567
  • Враца
Аз имам кърпички, направени от стари /скъсани или захабени/ чаршафи. ползвам ги за много неща, вкл. и за това- за пръскане на лимонова вода против комари, като слагам кърпичките в леглото на детето при нужда.
За лесно заспиване пробвайте звуци за сън. Аз като си пусна звук на дъжд или на вълни отлепям веднага Wink
В youtube има много такива записи, може да се избере според дължината или според звуците.
Пускам си ги със слушалки през телефона, и по някое време ако се усетя през нощта, махам слушалките и продължавам да спя. Ако нямате друг човек в стаята, на който да пречите, може и без слушалки.

# 568
Подкрепям за звуците /бял шум/. Мъжът ми хърка и като си пусна звук от духалка, заспивам като бебе и не се събуждам до сутринта Grinning

# 569
  • Mediterraneo
Аз от белия шум полудявам.

Общи условия

Активация на акаунт