Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 298
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
За разширяване на обувки си има спрейове и за естествена, и за изкуствена кожа. Последно купувах за естествена кожа на Казабланка за 5 лв, а за изкуствена от Дайхман към 8 лв. Този за естествена кожа става и за изкуствената, нищо им няма на обувките. Само лак не може да се отпусне, дори и при обущар.

# 91
Спиртът съсипва кожата на обувките, имайте го предвид.

# 92
Относно дървениците, по време на следването ми бях занесла дървеници вкъщи и се отървахме от тях с един препарат - Фикам. Няколко пъти пръскахме и имаше резултат. Не знам обаче дали няма да е отровен за котката.

# 93
За хлебарки става,изпробвано,Може да опиташ и за дървеници. Фройланд да куче за средни кг,разреждаш с вода в пулверизатор и пръскаш навсякъде по земята ,2 пъти през 3 дни.

# 94
Фройланд или ФронтлайнSimple Smile

# 95
Докато мъжът ти го няма, вземи къси чорапки, полей ги хубаво със спирт по-нисък градус или в краен случай ракия, обуй ги и така с мокрите чорапи обуй обувките и ги разхождай вкъщи колкото можеш да издържиш.
спирта не вижда ли сметката на ест.кожа? Аз със спирт си прецаках портмоне от ест.кожа...

# 96
 На кожата не, ама на боята евентуално да.

# 97
  • София
Ана, Пламена благодаря. Hug

# 98
Привет, момичета! Как си чистите абсорбаторите в кухнята? Моят е инокс (както повечето може би) и не знам какъв препарат да използвам. Последният път го минах с някакъв “био” препарат уж подходящ за всякакви повърхности и останаха леки петна. Питам за “тялото” на ширма, не за филтрите.

# 99
Обезмаслител и препарат за прозорци /чистачки/след това.

# 100
Докато мъжът ти го няма, вземи къси чорапки, полей ги хубаво със спирт по-нисък градус или в краен случай ракия, обуй ги и така с мокрите чорапи обуй обувките и ги разхождай вкъщи колкото можеш да издържиш.
спирта не вижда ли сметката на ест.кожа? Аз със спирт си прецаках портмоне от ест.кожа...
Вики, възможно е, на мен не ми се е случвало, но още някой беше писал, че прецаква. Значи си оттеглям съвета.

# 101
Ева, на моето портмоненце останах гадни бели петна от спирт. Малката на сестрата на МП, успя да го "изкъпе" напръсквайки го обилно с медицински спирт.... Тези петна не знам как се махат.... Sad

# 102
Ако е черно, бих пробвала да го изпера и още докато е мокро, да го натъркам леко с парцалче с малко зехтин. Така мажа чанти от естествена кожа, колани и портфейли, защото иначе много се втвърдяват. Като изсъхнат, не остават следи и някои драскотини се скриват. Но само ако е тъмно, на светла кожа ще се промени цветът от мазнината.

# 103
Някога съм купувала боя за обувки Саламандър в тубички. Не е някаква цветна водица, като обичайните бои, а се изстисква като темперна боя или паста за зъби. Та тези бои наистина покриват добре и може би ще оправят нещата.

# 104
Благодарности. Ще го пробвам, че все още не съм засилила портмонето към казана.... Честно казано много си харесвам... Черно е, така, че ще пробвам едно по едно идеите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт