Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 337
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Няколко поста по-нагоре писах, че всичко, което е в банята или тоалетната почиствам с белина и след това изплаквам. Няма търкане, няма губене на време. Заливам вечер, измивам сутринта и готово.
Беки, а миризмата...? И цяла вечер залято с белина не се ли похабява фаянса?
понеже и аз съм правила този номер, отговарям аз - не, не се похабява.
Е, аз не съм лисвала цяло шише, а половин  шише чрез пръскане. Мивката  и тоалетната  ги налепям с тоалетна  хартия и мокря отгоре с белина, защото иначе изтича в канала.
Друг е въпросът че ако е пахабен, няма как да оправи положението. Но то за захабени фаянси нищо не помага....

# 166
За похабяване - не, нищо му няма. За миризмата - мирише си Neutral Face затварям вратата и след няколко часа не мирише вече.
За абразивните също стават, дори най-обикновения от Билла, Клевър, върши работа, но трябва търкане.
Последно взех някакъв препарат с оцет от ДМ - мирише на оцет и чисти страхотно.
До сега не съм попадала на работещ препарат, който да не мирише или да не поврежда кожата на ръцете.

# 167
  • София
И аз не съм попадала на немиришещ препарат, който да чисти добре.
Иначе миризмата на белина не ме дразни. Друг е въпросът, че е вредна, най-вероятно. Оцет повече ме дразни.
С белина си пера веднъж месечно кухненските кърпи и чаршафите, след това веднага с "прах" за пране.

# 168
  • София
Здравейте отново!
Имам ново питане - какво да правя с велурени кецове, заляти с кисело мляко? Мога ли да ги пера в пералня, как да спася положението на ръка? Любимият изтървал една кофичка върху тях във Фантастико и направо се видях в чудо... Нямам специални препарати за велур, а четох, че ще им разкажа играта, ако ги третирам с повечко вода. Оставям в скрит текст каквото четох.

Благодаря Ви предварително!

# 169
  • На брега на реката
Няколко поста по-нагоре писах, че всичко, което е в банята или тоалетната почиствам с белина и след това изплаквам. Няма търкане, няма губене на време. Заливам вечер, измивам сутринта и готово.
Варовикови наслагвания, се чистят с киселинен препарат. Аз използвам Цилит за баня. Белината, няма да свърши работа. Тя чисти и дезинфекцира, но не и ако има котлен камък.
Ако е много наслоено, трябва да третираш няколко пъти. Може да ползваш и Кислол или Кислин.

# 170
Кисола за нищо не става...
За премахване на мазнина (киселото мляко малко или много е мазнина)  от велур знам за изчеткване с царевично брашно/талк/бебешка пудра/бяло нишесте - посипва се на сухо, престоява известно време и се изчетква. Ако трябва се повтаря. Не съм я пробвала, но ми бе препоръчана преди време....
Между другото намазването със зехтин на повредена от спирт кожа помогна! Благодаря за съвета!

# 171
  • София
Варовик може и с чист оцет да се пробва да се изчисти. Не знам дали има оцет за чистене, в Белгия ползвах такъв.

# 172
  • София
И аз не съм попадала на немиришещ препарат, който да чисти добре.
Иначе миризмата на белина не ме дразни. Друг е въпросът, че е вредна, най-вероятно. Оцет повече ме дразни.
С белина си пера веднъж месечно кухненските кърпи и чаршафите, след това веднага с "прах" за пране.

Хейтмън са пуснали спрей за бани, мирише страхотно, чисти фантастично, но срещу скромните 8.90 лв. Направо съм в шок от цената, но и възхитена как чисти!

# 173
  • Пловдив
Здравейте!
Току-що покрай мен профуча една хлебарка. Толкова дълга и голяма не съм виждала никога. Та ще помоля за малко разяснения относно Фронтлайн-а или българският му вариант Фиприст 268 мг (една потребителка беше го споменала). В сайта на фронтлайн има няколко разновидности. За кучета ли ми трябва и за колко кг, като в зависимост от кг, цената е различна. Апартамента е 65 кв., на 1 етаж, но имам дете под 2 г, наистина ли е безопасно? И как точно се процедира - какво правя, моля обяснете подробно. Още съм в шок от видяното, стъписах се от големината и не можах да я настъпя, а едва ли ще заспя тази нощ, кой знае какви неща ще сънувам. Ако успея да намеря и Фиприст-а, някой знае ли как да го ползвам. Благодаря, предварително!

# 174
  • софия
Фронтлайн за големи кучета. Разрежда се с около 500 мл. вода в шише с пулверизатор и се пръскат прагове, ъгли, в ревизионните отвори около тръбите. Не се мие.
С Фиприст по същия начин.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 07:09 от zvаnchе

# 175
В една друга тема се анатемоса Доместос зеро лайн гел, ползван не по предназначение. Перфектен избор за почистване на тоалетни чинии, на които има отлагане на котлен камък и пожълтяване на вътрешната част. Добре е първо да се изгребе част от водата вътре, след това се изсипва равномерно около половин шише, след няколко часа спокойно нещата се оправят само с търкане с четката за тоалетна.

# 176
  • Пловдив
Много благодаря за инфото за фронтлайн-а. Тази нощ видях за какво става на въпрос с тези хлебарки. Те идват от вън, дали от мазето или от вън, незнам, но лазят по външната изолация по терасата, перваза и нагоре. Комшиите от 6 етаж казаха, че при тях е пълно. То така вечер не можеш да си отвориш прозорец. Ще има ли ефект, ако напръскам и первазите отвън, както и самата фасада на терасата, или ще е по-добре мазето? Миризма ли има, че бягат от него? Тук сме на квартира от 6 месеца и до сега не съм виждала, явно като се затопли и тръгват да излизат от някъде.

# 177
  • софия
Да, пръскат се всички прагове/места, от където могат да влизат. Не мирише.
По принцип е най-добре да се викне фирма, която да напръска в мазето, но това трябва да се направи от домоуправителя.

# 178
  • Пловдив
Благодаря! Ами тука е сложно, мазетата са пълни с плъхове, но не викат фирма, слагат отрова сами, не им се дават явно пари.

# 179
  • софия
Тогава пръскай ти вкъщи и това е. Напръскай хубаво около тръбите в банята и кухнята.
Аз пръскам и изтривалката пред входната врата.

Общи условия

Активация на акаунт