Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 730
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
... може и от латекса да зависи.
Зависи... В трапезарията ни е някакъв български, свалих и латекса! 😕 Сега ще си купим читав латекс, който се мие и не поема мазнини, защото не може да опази човек стерилно. Все някога някъде ще пръсне без да иска.

# 406
Да де, ама тази снимка от статията е дълбоко заблуждаваща - ако изчистите такъв гланц с магическа гъбка ще се надраска и ще остане много фино матирано петно. Та внимавайте какво търкате с тях.

# 407
Хора, някой да е успявал да се спаси от бълхи, без да вика фирма у дома?
Имам някакви ухапвания, подозирам че сме домъкнали от ваканцията у дома.... А ММ, щастливецът въобще няма от какво да се оплаква....

# 408
От бурята преди няколко дни ни се е скъсал единия комарник. Въпреки, че е нов (миналото лято го ремонтирахме) ми се иска да отложа смяната на мрежата за догодина. Има ли лесен начин да закърпя дупка, с големина на детска длан, без да сменям отново мрежата?

Вики, срещу бълхи е много ефикасно това, което във форума се препоръчва срещу хлебарки. Фронтлайн комбо за голямо куче, ампулата се разтваря в пулверизатор с половин литър вода и се пръска навсякъде. Ако ти остане разтвор е добре да повториш след около седмица до десет дни, защото няма да повлияе на яйцата. Когато се излюпят новите, повтаряш. Гарантирано ще забравите и за хлебарки в къщи.

# 409
Не се притеснявай, не са страшни бълхите. От време на време в родната ми кооперация покрай котките мазетата бълхясваха яко. Случваше се човек да излезе от мазето, а по краката му десетки бълхи... Пръскаха и умираха... до следващия път. Ми изтупвахме се на излизане от мазето или след ходене на двора, ама все някоя се промъкне. Пръска се с какъвто падне мухозол и умират. Те, май и не ходят по хората по принцип, а са животински.
Малко трики е ако я видиш на крака си. Най-правилният начин да я хванеш е да си наплюнчиш добре палеца и показалеца и да я стиснеш като с щипки. От мокрото краката и се слепват и не може да скача. Но не можеш да я смачкаш с пръсти, много са корави. Затова както си я щипнала си потапяш пръстите в чаша с вода и пускаш. После я гледаш как рита и "плува" в чашата.

# 410
А по леглото? Как пръскате по матрака?
Черна станция, добри съвети, обаче не съм видяла още нито една за да я хвана. По-скоро виждам ухапванията.

# 411
Camille Clo, предполагам комарникът е мрежа и е само срязан, няма липсваща част. В железариите, в специализираните рибарски магазини за принадлежности, също в хоби магазините като Ем Арт  продават  разни корди, вземаш подходяща по цвят и размер и започваш с шивашките услуги. Може би е добре да си вземеш извита игла, за да ти е по-лесно да го закърпиш. Също и тънка пинсета, за да хващаш лесно крайчето отвън.
В шивашките магазини има фини корди за шев, те също могат да свършат работа. 
Ако има и липсващо парче, трябва да насновеш хоризонтално и вертикално.

# 412
А по леглото? Как пръскате по матрака?

Аз поне не съм го правила за бълхи. Пръскаш насам, натам, може да понадигнеш матрака и под него, после стои два часа затворено и гадините умират. Това не са яки гадове като дървеници, например. Там съм чувала, че е ужас. Бълхите са бял кахър.

# 413
Матрак пръскам с Биокил.
Иначе фронтлайн върши супер работа.

# 414
  • София
Бях си вкарала една бълха от мазето, видях я на леглото. Всичко в пералнята на 60С с дезинфектант и после сушилня на макс.
Яко чистене с прахосмукачката. Повече не я видях.

# 415
Дето са 15 лева за Биокил, там са и 22-3 за Фронтлайн. Аз го препоръчах, защото е 2 в 1… по отношение на хлебарките. А иначе, първия е по-био, еко и т.н. В никакъв случай не бива да попада върху храни. Мяташ чаршафите на висока температура в пералнята, изтърсваш завивки, пръскаш и по килими, пътеки, ъглите и под леглата. Цялото жилище плюс первази, за да има ефект и за другите гадинки.

Диорела, проблем е че липсва малък участък от мрежата, по-добре да я сменя, защото покрай валежите и това, че общината ни си спести от пръсканията на пролет, извинение било ИП, и валежите в момента, комарите са станали като врабчета. Все се надявах, че са измислили някакви "аварийни лепенки". Ама не откривам информация.

# 416
Моята "хитринка" против комарите е ултразвуков уред в контакта, просто не влизат вкъщи. Няма ни химия, ни комарници, ни комари, ни хлебарки, ни дявол... ако действаше и против молци и паяци направо цена нямаше да има, ама много се размечтах май по нощите Grinning
Ако нямате домашни любимци които са гризачи, на никакви други мисля че не пречеше, така че си струва да се пробва като опция. Не мисля че струваше повече от 30тина лева.

# 417
За скъсания комарник може да позакърпиш положението с текстилна мрежичка.
Предполагам и парче от перде би свършило работа.
Аз свалих един от комарниците, защото не усещах да влиза свеж въздух и на негово
място залепих мрежа с велкро. https://www.hipo.bg/bg-product-details-727.html
За няколко левчета я купих.
Има ги комплект в китайските магазини, а наскоро ги пуснаха на промоция в Кауфланд.

# 418
Моята "хитринка" против комарите е ултразвуков уред в контакта, просто не влизат вкъщи. Няма ни химия, ни комарници, ни комари, ни хлебарки, ни дявол... ако действаше и против молци и паяци направо цена нямаше да има, ама много се размечтах май по нощите Grinning
Ако нямате домашни любимци които са гризачи, на никакви други мисля че не пречеше, така че си струва да се пробва като опция. Не мисля че струваше повече от 30тина лева.
Каква марка? Аз в къщи имам 5 различни марки, но са за боклука...

# 419
Ами много неприятна е историята с бълхите, те не са като животинските въшки да не живеят по хората ,ами много добре си съжителстват. Та ако са 1-2 не е страшно, пръска се с това ,онова и се решава проблема. Но ,ако са повече си трябва сериозно пръскане с добър препарат и след 7 дни задължително пак. Толкова мисля ,че е периодът на излюпване.

Общи условия

Активация на акаунт