Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 730
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Бълхите са страшно досадна напаст.
Хапят ме и ставам като болна от шарка.
Затова задължително пръскам ако намеря някога някъде.

# 421
Скрит текст:
Моята "хитринка" против комарите е ултразвуков уред в контакта, просто не влизат вкъщи. Няма ни химия, ни комарници, ни комари, ни хлебарки, ни дявол... ако действаше и против молци и паяци направо цена нямаше да има, ама много се размечтах май по нощите Grinning
Ако нямате домашни любимци които са гризачи, на никакви други мисля че не пречеше, така че си струва да се пробва като опция. Не мисля че струваше повече от 30тина лева.
Каква марка? Аз в къщи имам 5 различни марки, но са за боклука...
Някакъв измислен е, Телешоп или Топ Шоп или подобна глупост, даже бяха на някаква промоция 2 на цена на 1 когато го купих та съвсем реших че нищо не губя тогава. Втория го дадох на майка ми, тя също казва че е доволна. Само че добре че я предупредих че в първите 1-2-3 седмици може да й се видят повече гадинки, че тя е в къща и отначало докато се изселят всички стоножки и прочие дето са се били изпокрили... не изглеждат хич като прогонени. Това отминава де, после не идват нови.
Преди време, когато за пръв път чух за такъв уред за вкъщи, ми го похвали познат който го беше взел от Джъмбо за някаква нищожна сума тогава, живееха на място с много комари а не искаха да слагат разни химии заради бебето си и решили да пробват.

А бълхите... това че не хапят хора може да го каже само някой от късметлиите дето никога не са хапани от бълха. Хапят си те, просто не всекиго. Не знам от какво точно зависи но мен ме нахапват жестоко, а други не ги закачат изобщо.

# 422
Диорела, проблем е че липсва малък участък от мрежата, по-добре да я сменя, защото покрай валежите и това, че общината ни си спести от пръсканията на пролет, извинение било ИП, и валежите в момента, комарите са станали като врабчета. Все се надявах, че са измислили някакви "аварийни лепенки". Ама не откривам информация.

Тогава купи малко мрежа от железарски магазин, отрежи парче, по-голямо от дупката и го  приший с корда върху другата мрежа. Зашивай и в крайчетата, за да не стърчат. Ако не ти се шие, залепи го внимателно по крайчетата с прозрачно лепило. Временно, докато купиш нова.

# 423
От бурята преди няколко дни ни се е скъсал единия комарник. Въпреки, че е нов (миналото лято го ремонтирахме) ми се иска да отложа смяната на мрежата за догодина. Има ли лесен начин да закърпя дупка, с големина на детска длан, без да сменям отново мрежата?

В Джъмбо при мрежите за комари се продават кръпки за мрежи.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 11:34 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 424
  • Пловдив
Тази гъба действа като фина шкурка и смъква и латекса. Аз опитвах да го мия с такава.
Както вече са казали - зависи си изцяло от латекса. В свеки е някакъв български - децата изцапаха стената и забърсах с мокра кърпичка - цялата стана синя, а мястото изсветля значително. Вкъщи редовно бърша с кърпичка, а което не излезе с нея - с магическа гъба. Няма никакви проблеми, досега съм чистила кафе, червено вино, следи от обувки и дръжките на колелата, мазно, пръски от какво ли не... Досега само перманентен маркер не съм успяла да изчистя Joy

# 425
  • София
По назад обсъждахме пожълтяла дограма.
Аз също имах този проблем, но сега забелязах, че жълтото почти е изчезнало. Последно я чистих с обезмаслител Меглио.

# 426
как може да се почисти неотлепено хартиено тиксо на дограма отпреди 5-6 години...пробвах, отлепва се много трудно и само във външната страна на плоскостите ,но остава лепило

и друго да попитам- търся кошче за тоалетната , но да е по- плоско , не цилиндрично и да е до около 15см широко ....дали въобще мога да намеря някъде такова сплескано

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 22:51 от румид

# 427
АКо не се включи друг, може да се пробва да се нагрее с гореща струя от сешоар и с една пинсета или нещо с което може да го захванеш да го отлепиш. Но ако остане лепило съм чувала с лимоново масло от есенциалните ако имаш под ръка.

# 428

и друго да попитам- търся кошче за тоалетната , но да е по- плоско , не цилиндрично и да е до около 15см широко ....дали въобще мога да намеря някъде такова сплескано
Точно 15 см е широко
https://drebisimo.com/koshcheta-za-smet/4474-4-l-koshche-za-bokl … leessh-kapak.html

# 429
  • софия
Купувала съм от Лидл от тематична седмица. Но никой не може да каже дали и кога ще пуснат пак.

# 430
  • На брега на реката

Синът ми има подобно кошче. Бяло с педал и е около 15 см., но не знам от къде го е купил.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=61&pid=126785& … D1%8A%D1%86%D0%B8

# 431
как може да се почисти неотлепено хартиено тиксо на дограма отпреди 5-6 години...пробвах, отлепва се много трудно и само във външната страна на плоскостите ,но остава лепило

Бях пускала такъв въпрос. С ножче се маха. Мъжа ми взе някакво специално направо си е като шпатолка,но с ножчета отпред. Не знам за какво точно е ,но стана много лесно с него. После минах с Циф и блестящо стана.Нашата и тя около толкова години беше стояла.

# 432
  • софия

Синът ми има подобно кошче. Бяло с педал и е около 15 см., но не знам от къде го е купил.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=61&pid=126785& … D1%8A%D1%86%D0%B8
Точно такова е нашето от Лидл. Бяло.

# 433
  • София

Бях пускала такъв въпрос. С ножче се маха. Мъжа ми взе някакво специално направо си е като шпатолка,но с ножчета отпред. Не знам за какво точно е ,но стана много лесно с него. После минах с Циф и блестящо стана.Нашата и тя около толкова години беше стояла.

И аз съм почиствала хартиено тиксо, като първо го напръскам с вода или препарат за прозорци. След това с ножчето ( за лепенки/винетки, в левчетата също го продават).

# 434
Имам такава шпакличка от печката, за керамичния плот е и е с бръснарско ножче. Много е удобно.
https://exo.bg/nozh-za-pochistvane-na-keramichni-plotove

Общи условия

Активация на акаунт