Лидл 139 - Майски вълнения

• 119 639
  • 2 071
  •   1
Отговори
# 1 920
  • В градината...
На нашия пазар има производители. Макар и не голяма част от продаващите. И, разбира се, те продават или само ягоди /понеже в нашия район доста се отглеждат/, или салатки, зелен лук и подобни.

# 1 921
  • София
Ооо, да, на мен ми е ясно, че нито.в лидл, нито.в кварталния.плод и зеленчук, нито на пазара.са кой знае какви. Но нямам особен избор. Лятото за кратко имаме домашни ябълки,.круши,.сливи, а и домати и краставици. И знам как са гледани, но както казах, за кратко и в малки количества. През другото.време купувам и гледам къде.ми е най-удобно, а и цените.

# 1 922
Вече няма нужда да се обикаля по фермите, хората идват в Сф да продават.
Момчето от Кюстендил - предполагам, че е същото, от което купувам и аз от няколко години, - като обере черешите - гледа 3 или 4 сорта - след това носи собствени моркови, тиквички и т.н. Можеш да отидеш на пазара, можеш да поръчаш да ти ги донесе - има БД над някаква сума, но и иначе не е много скъпа доставката.
Така купувам млечни и месни от едни хора в Родопите, малини, ягоди и т.н. Сини сливи и дюли от един човек, който иначе си работи в РВД, но има градина и есента продава продукция.

Така че... да ме прощават Лидл, но отдавна не са евтин магазин.

Към изброените от мен вчера две техни положителни страни, днес държа да добавя и качеството на персонала - просто няма сравнение с Кауфланд - днес имах незабравим експириънс и се сетих защо все пак си харесвам Лидл в Изток-София, на Алабин и на Раковска - този в Изток може на малък, всичко да свършва за няколко часа, обаче такива любезни хора работят там, че да ти е кеф да пазаруваш.

# 1 923
И какво им е, че не стават?
Ползвам си ги без проблеми.

За пастите ли питаш? Хем не измиват добрр, винаги оставах с усещането за неизмити зъби, особено от тази, която е като син гел, хем ми правеха зъбите чувствителни.
И аз съм със същите наблюдения за пастите за зъби тяхна марка. Повече няма да купя. Евтини, но съсипват емайла, лично мое мнение, не задължавам никого с него.

Като знам по софийските пазари колко е месечния наем, не мисля, че хората, които продават там имат време и да произвеждат, и да избият наема.

# 1 924
В какъв смисъл съсипва емайла?👀
Не мисля че една паста каквато и да е тя има тази функция.

# 1 925
Здравейте, да сте виждали някъде във Варна мелничките от тази седмица. Ходих в два магазина, но нямаше😕

# 1 926
В какъв смисъл съсипва емайла?👀
Не мисля че една паста каквато и да е тя има тази функция.
Да кажем, че зъбите стават много чувствителни, в същото време пастата не почиства достатъчно добре и с каквато и четка да ги мия, оставам с чувство за не добре измити зъби, заради останала плака.
Лично мнение, писах и в предишния пост.

# 1 927
Не мисля че емайлът толкова лесно подлежи на развала само от вида на пастата. Не четкаш със сода все пак. Пастата не е агресивна и абразивна. Субективното усещане не коментирам точно защото е..субективно.
Не споря. Просто разсъждавам на глас. А и от толкова ходене по зъболекари съм научила, че не от пастите зависи доброто почистване, а от начина на търкане, от това дали ползваш конци. 😉

# 1 928
  • Велико Търново
Вече от Лидл и Кауфланд пазарувам само намалени неща. Нищо не купувам на редовна цена. Каквото ми е необходимо, а не е намалено там, го купувам от кварталния магазин. По този начин, едновременно плащам по - малко във веригата и подкрепям малкия търговец.
Единствено, изключение правя за разни домашни потреби, инструменти и глезотии от тематични седмици.

# 1 929
А, да бе, ще подкрепям малкия търговец, да не си изхвърля стоката, и да ми я продаде на мен, не мерси. Отивам в супермаркета, където мога да видя какво купувам, а не каквото ми набутат в магазинчето. Да не говорим, че в Лидъл намаляват поне няколко дена предварително стоките с изтичащ срок.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 14:07 от Lemy

# 1 930
Една избелваща паста за зъби, купувана в чужбина (явно е била силна), такава чувствителност ми направи, че ми стъжни живота, преди да се усетя, че е от нея, за да я спра. Но на втората опаковка ползване. Не от Лидл.

Опасни сте с тези производители, разчепкали сте им цялото родословно дърво...кой какви градинки има, къде работи. 😁 Кой е този кюстендилец с черешите, къде му е сергията на Красно село, те всички пишат, че кюстендилски череши продават?

# 1 931
Това че е производител далеч не знами че въпросният не пръска реколтата и не ползва торове ...

# 1 932
Абсолютно! А пък и такива червиви "био череши" с по 2 червея във всяка череша съм виждала, че задължително търся да са пръскани черешите. Хубавата кюстендилска хрущялка има уникален вкус, а не ми се дегустира по сергиите. Ако някой знае човек, който продава именно такава, ще се радвам да сподели, може на л.с. Не знам в Лидл има ли сега череши и на каква цена.

# 1 933
Соул, аз си мисля че хубавата кюстендилска хрущялка заминава за чужбина или поне заминаваше, сега това извънредно положение не знам как стоят нещата. Иначе и на нашия пазар идва един момък от кюстендилските села, за който поне за доматите му съм сигурна че са домашни, черешите уж също са кюстендилски, но не са нещо кой знае какво.

# 1 934
Да, Леми, повечето са за износ, все нещичко остава и за вътрешния пазар все пак. В Кюстендил правят Празник на черешата и там вече наистина има реални производители с кошниците и касетки череши от градините в околните села. Уникални череши съм виждала. Сега ми казаха, че в Кюстендил черешите са на 1,50 на пазара!?...чак не ми се вярва... и ние защо ги ядем златни в София на 4-5 лв. Това е пладнешки обир и за производители, и за клиенти, само прекупвачите си пълнят гушите.

Общи условия

Активация на акаунт