Майското човече стана на годинка вече - Тема 4

• 25 988
  • 808
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Bella_m, аз също не съм правила нищо специално, освен че при всяка смяна на памперс хубаво почиствах и вътре,за да не остава от напишканото и да не се събира беличко течение. Може би заради това почистване вътре постоянно съм ги разтваряла уснипките и това да е разтварянето за което говориш, но иначе на мен никой не ми казвал нещо да правя. Само неонтолозите при изписването ми показаха как да поддържам интимната част,като изрично подчертаха да не оставям да се събира такова беличко.

# 106
МРП ще пробвам да я отложа за септември, а на 4 ще слагаме реваксинацията. Хич не съм очарована, дълго време мина от последната ваксина и малко забравих дертовете покрай тях.
Някоя от вас да е от Кюстендил или околието? Кога ще извадят черешите, нали няма да има фестивал тази година, но все пак ще си осигуря количество за... да се наплюскам както си трябва Grinning Обожавам череши!

# 107
  • Sofia
С каква козметика сте сега за малките? Аз от раждането карам с Биодерма, но вече ми свършва и втората партида която купих, а детето вече стана на годинка, чудя се дали да минавам на някаква друга. Не ми се иска да използвам само медицинска козметика и се чудя какво да взема сега. Ще се радвам д споделите вие какво ползвате и от какво сте доволни и от какво не Simple Smile

# 108
Ние използваме Мустела от раждането. Доволна съм и не мисля да сменям Simple Smile

# 109
С Мустела и Bübchen сме сега, но му купих, както и за нас, Wooden Spoon, с натурални съставки, български са и не много скъпи.

# 110
  • София
До сега бяхме с Юриаж, все още имам за къпане, но млякото за след баня ми свърши и карам на Бочко. Обаче скоро мисля да спирам изобщо с мазането. Вече е голям и няма нужда детската кож от това. Може би след лятото ще спра. А и сега не го мажа след всяко къпане.

# 111
  • София
Аз също съм с Мустела и не мисля да спирам( и за къпане, и за мазане На тяло). Кака му беше на 2, 5 г, когато спрях да мажа. С нея ползвах Адерма.

# 112
Първоначално бях взела комплекта за новородено на Юриаж и гел и крем на Мустела. Като беше на два месеца и го набедиха, че е с АД ми изписаха на Адерма Екзомега душ олио и емолиент на Авен Ксеракалм.
После посетихме едно друго дерматологично светило, което безцеремонно ми се изсмя на въпросите за козметиката и каза, че всички са едни и същи и да взимам каквото е на промоция в аптеката.
В момента съм с Биодерма и най-много ми допада. Атодерм е, макар че не смятам, че има нужда, ама за всеки случай. Трябваше още в началото да си взема такава.
За Мустела леко се бях филмирала като четох, че съдържа някаква "лоша" съставка. Имаше един сайт, е който са повечето марки с продуктите си и тези бяха оцветени в червено. Просто споменавам, отдавна ме отпусна тая мания.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 10:05 от Enter Sandman

# 113
От самото начало ползвам Юрияж, но не мажа всеки път. За кратко смених с Хип и излезе сухо и червено петно. Не знам дали беше съвпадение, но и други мами казаха, че от млякото на Хип не са доволни. Върнах се на Юрияж и няма дерт. За сега ще продължавам, опаковките са супер икономични. Втора едва започнах, но то зависи и от мазането Simple Smile)

# 114
На Хип взех една пяна да му мия ръцете на дребното докато сме на морето. В опаковка с пате е и поне успях да превърна на игра ходенето в банята "да видим патето", "къде е патето?". Наши приятели са с такава козметика от раждането, а кумата им е дерматолог, та знам ли... Предполагам, че влияе индивидуално или, както в нашия случай, родителите имат афинитет на база собствените си предпочитания.
Върти ми се в главата, че по това време има някакъв преглед при офталмолог... Или греша? Какви профилактични прегледи планирате?

# 115
И ние ползваме патето на хип за ръчичките, иначе ползвам продуктите на дав бейби и на джонсънс. Също така ползвам едно английско олио за масаж, на литъл ейнджъл и съм страшно доволна, малкия само като го види и ляга за масаж. А какви памперси ползвате? Ние сме на памперс гащички, просто слагането на памперс с лепки е доста трудно в този период. И позлваме само судокрем за дупето.

# 116
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите момичета Simple Smile. Аз също съм страшно доволна от Биодерма, използваме си обикновената серия. Досега съм я мазала и с едно биокремче, една приятелка работи в биомагазин и произвеждат бебешка био козметика, и съм пробвала няколко пъти. Не е имало проблем, кожата става супер мекичка и пухкава Simple Smile. То така се и казва...Пухкаво бебе Simple Smile. Може би и аз ще продължа с досегашната значи, просто си мислех да минем на по обикновена козметика, за да не се получи след време така че да трябва да използваме само медицинска. Иначе сме при бабите в момента и едната е взела Здраве бебе един хидратант, който мирише доста приятно. Чудя се дали да го пробвам 🙄.

За памперси и ние сме с Памперс гащи, като редувам гащи с памперси. Навън като сменям ми е по удобно с памперси, ни вкъщи като съм и я слагам на гърне ми е по удобно с гащите Simple Smile.

# 117
  • София
С гащи и ние, а за сън слагам памперс, че моят започна да пие много вода и гащи няма да успеят . С увеличаване на размера се вдигат и цените и минах на зеления памперс, че белият вече ми се вижда скъпичък. А и не виждам разлика 😁
Ползвам скъпа козметика , защото баща им и сестра ми са доста алергични. Аз лично мога да се къпя и с FA, но ме страх за  децата. Да не вземат да ми се опъпчат и тая икономия да ми излезе през носа

# 118
Ние сме с гащички на белия Памперс, доволна съм. За дупето ползвам Бепантен или судокрем.
А колко пъти на ден спинкат дечицата ви? Моят спи 2 пъти по 2 часа.. и около мен ми казват, че е много. Но през останалото време е много активен.

# 119
Един път преди обед спи 40 минути и следобед спи между час и половина и два часа и половина, но приспиването става все по-зор. Гледам, че ѝ се спи, но се тръшка да играе, та се чудя дали не трябва да размествам някакви режими и часове или просто вече е нормално така да се получава.

Общи условия

Активация на акаунт