Майското човече стана на годинка вече - Тема 4

• 25 976
  • 808
  •   1
Отговори
# 675
Дано всичко да е наред , да се оправяш по - бързо ! И всичко да е наред с бебенцето .

# 676
Прекрасна новина! Стискам палци всичко да е наред и голямо ЧЕСТИТО!!! Blush

# 677
Благодаря, момичета за подкрепата
Ако някоя е имала такъв проблем с раничка през бременността, нека ми пише моля.
И от цитонамазката, ако резултатите не са ок - аборт ли следва? Не съм наясно... 😳

# 678
Аз съм имала раничка, точно като забременях ми излезе лоша група на цитонамазка, биопсия ми правиха... въобще не се филмирай! Докато си бременна никой няма да прави нищо освен ако не е животозастрашаващо, а не вярвам, че има нещо кой знае какво. Пиши какво точно ти казаха?

# 679
Дано всичко е наред! Стискаме палци.!
На практика цял февруари малкият се мъкне със сополи, последните две седмици - с кашлица (а от него и ние двамата с баща му). Изчерпах всички комбинации от варианти, когато не е на ясла, включително и свекърва ми беше за два дни вкъщи. Педиатърката ми каза да давам някакъв мултивитаминен сироп, но не съм голям привърженик на тая работа. Евентуално някой да има добри впечатления от такова подсилващо средство?

# 680
  • София
Ние борим бактерии пък...четири вида вече... След последния антибиотик започнах да давам синтетични витамини Марсианци или Витамикс (каквото има в аптеката) + пробиотик + витамин ц + витамин д и най-новото ми откритие - пчелния прашец. Луда работа, само с него се отървахме от стафилококи в гърлото. Проблема е, че трябва да се вземе от проверено място. Аз купих от една мандра Вършец, като си мислех, че е ок, но после приятелка ми даде (майка и е пчеларка) и разликата е от земята до небето. Във Вършец изобщо не го съхраняват в хладилник и дават срок на годност една година, което далеч не е така. Трябва да се има предвид и , че е много силен алерген и се подхожда много внимателно. Първите няколко дни по едно две зрънца, след  това по четвърт чаена лъжичка. Аз съм увеличила до половин чаена. Давах 20 дни и почивка малко. Междувременно давам и по един социлококцинум седмично. Това е от мен..колко е ефективно...ми не се разболяваме, но и много се пазим и не ходят на градина и двамата.

# 681
Аз давам коластра постоянно. Като тръгна на ясла през октомври се разболя и пи антибиотик. След това направих курс с биозин, 20 дни пие, 10 почива и така три пъти. Преди 10-тина дни вдигна температура, но се размина само с това. Не знам колко е ефективно, нали всичко е до дете.. Също ако усетя, че започва хрема, давам вит. Ц за няколко дни.

# 682
Моят до сега си е бил здравичък , само като е излизал зъб сме имали проблеми сополи и температура , и сега краят на месеца го пускам на ясла вече и така почвам вече да си мисля за разболяването... Да ви попитам нещо давали ли сте преди постъпване в яслата , за да подсилитете имунитета , педи ми каза само резиста сироп да дам .. моля се да е със силен вроден имунитет пфуу Flushed

# 683
  • София
Аз давам сега биозин и от днес пръскам Грип вис( предпазвало от бактерии в носа). Нооо всичко си е индивидуално. Каката ми беше слабичко, неядящо комарче, което ходеше 2 дни и после 2 седмици болна. На нея съм давала всичко- водорасли, коластра, витамини. Сега този бабачко е отсъствал 2 пъти за 3 месеца ходене. Все си мисля, че това че се храни добре, яде плодове, зеленчуци и не е 9 кг на 2 години има най- голям дял в това да е по-издръжлив.
Има и нещо друго- сега заради вируса мн хора се пазят и не си пускат децата. При нас ходят по 11-12 деца, което силно намалява виеусчетата

# 684
Заинтригува ме с дъщеря ти, моята щипалка (се надявам) да е станала 9 кила от последния преглед (беше 8.800 в края на януари) 🤐 Изключително злояда и НЕ се спира за секунда, нонстоп тича, катери се, по площадките е лудница, пазя чуждите деца от нея, не нея като цяло. Промени ли се нещо при нея, кога? Прояде ли? Побелях вече от опити да й набутам нещо в устата 🥴

# 685
  • Sofia
Аз давам Биозин цяла зима, без почивка, после го спирам за лятото. От раждането насам е така и досега да чукам на дърво не ми се е разболявала нито веднъж, но пък не ходим на ясла ако това има значение, но сме нон стоп навън с децата по площадките. Всъщност всички вкъщи пием Биозин зимата и сме доволни много.

# 686
  • София
The doors, промени се във втори клас. За 1 година порастна 10 см и 10 кг. Първи клас тръгна 20 кг и беше паднала веднъж с чантата назад ( чантите са им към 7 кг, но това с вас ще обсъждаме след няколко годинки 😁)
Не знам кога прояде, но пак е било към 8 г. В детската градина лелята й правеше филии с чубрица и така изкара там 4 години
Сега на 11 е към 160 см, 39 номер обувки, вече не е слаба, нормално тегло и вид. Но при нея е и ген, аз съм 176 см

# 687
Минавам и аз да се отчета. Детето ходи на ясла от края на януари и аз успявам да работя на спокойствие. И точно ми харесва и бебе 2 се завъртя с главата надолу и сега както и да седна на стола пред компютъра е мега неудобно.

За спането да се оплача, сменихме й кошарата с легло без прегради и тн. Доста ентусиазирана беше и поне се премести от нашата спалня на него. Обачеееее, обаче все още се буди много през нощта, през 2 часа, търси си шишето да пие сок (не ме съдете, трудно прокарваме водата още от самото начало и пие вода със съвсем малко домашен компот) и не ме питайте с корема как скачам от леглото да нося сок и да лягам при нея в легло с ширина 70см. Кажете ми, като излязат зъбите, че този ужас спира. Адриана в момента има 12 и два пробили горни кучешки от преди седмица.

А тези от вас, които са с породени искам да попитам две неща. Количка за породени купувахте ли? Нещо като подготовка за новото попълнение правихте ли на по-голямото?

И финално, сложихте ли вече възглавници на децата и какви? Искам да купя нещо хубаво и удобно. Предложих й една обикновена, малка и много тънка и беше директно изхвърлена от леглото 🤷🏻♀

# 688
Здравейте Simple Smile
Анджи моят син още от миналата година също вече спи на друго легло ,кошарата трябваше да се освободи за бебе 2 . Той трудно свикна с новото легло ,също много се буди ,преди да си търси биберона,сега да пие вода или от зъби също. Някой път си става сам и идва в спалнята при нас,но не спи при нас. За такива случаи ние в детската стая имаме диван,който е разтегнат постоянно сега, защото не виждам таткото (195) да спи на неговото легло или хайде аз по бива (152) . Та разделихме и децата, не ми се мисли и двамата да реват посреднощите. Наложи се да си купя от подвижните легла и така се местим навсякъде.
Относно подготовката на баткото ,нищо по специално не сме правили,той още не осъзнава дори. Знаете бяхме дълго в болница и там им беше първата среща. Той разбира се рева и ревнува,но от както сме всъщи нещата са по ок, той иска да я обича и когато плаче и дава бибата, много хубава гледка! 😭

# 689
И аз с въпрос към майките с по-големи деца. Дъщеря ми удря от няколко дни, основно мен. Не съм питала в яслата дали го прави, утре ще попитам. Прави го, когато е ядосана, дори, когато сама се удари леко някъде. Имате ли идея какво да направя, вкъщи не е удряна, не знам откъде й дойде това, но се чувствам ужасно. Обяснения, че не е хубаво, мама я боли и т.н. не помагат.

За възглавницата, спи отдавна на такава стандартен размер, но много по-ниска. Тя си я търси и не обича да спи без възглавница. Взех я мисля от Roxyma, казаха, че ги произвеждат за детски градини.

Общи условия

Активация на акаунт