Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 262
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Като притежател на светли очи,  не мисля , че показаните колела са правилния избор.
Всеки преценява с какво се харесва най-много.

Но показаните колела са стандарт в съчетаването на цветове в изобразителното изкуство и гримирането.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Color_theory
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Color_wheel

# 541
  • някъде под слънцето...
Показаните колела  дават различни опции за сините и зелвните очи
Нямах в предвид кой с какво се харесва, а  становища  на професионални гримьори .

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 10:37 от sl

# 542
Правилно ли разбирам от колелото, че при тъмно кафяви очи трябва да се гримирам в зелено и синьо? Confused

# 543
Правилно ли разбирам от колелото, че при тъмно кафяви очи трябва да се гримирам в зелено и синьо? Confused
Точно така.

# 544
  • Варна
То хубаво на кафяви очи синьо и зелено, но според мен, ако е бяла кожата. На тъмна като моята аз дрехи не нося в тези цветове, камо ли на очите да си ги сложа. Абсурд!

# 545
Sl, не ми се спори, становища на гримьори, както и гримьори - всякакви.
Някои гримьори харесват да гримират сини очи със синьо, аз лично не намирам тази комбинация за оптимална.

Това, което съм пуснала, е теорията на цветовете и тя се ползва като стандарт при комбинация на цветове.
Аз лично харесвам и се гримирам и извън посочените цветове, затова и мисля, че всеки трябва да пробва различни комбинации и да избере оптималните за себе си.

# 546
  • някъде под слънцето...
О не аз не споря.Изказах мнение.
И не говорех за " някои гримьори" , а за официални гримьори на брандове  с огромен професионален опит.Хора, които формират тенденции.
А иначе всеки да се гримира както прецени

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 10:38 от sl

# 547
Scalestone, точно на твоите очета и кожа с подходящото синьо ще се изненадаш от резултата подозирам. Даже ти отправям предизвикателство да ни се покажеш с нещо синьо, като не е необходимо да е моно на целия клепач.

Иначе колелата ги има отдавна, но и аз не бих гримирала много светла кожа и сини очи в жълто-оранжево например.

# 548
То хубаво на кафяви очи синьо и зелено, но според мен, ако е бяла кожата. На тъмна като моята аз дрехи не нося в тези цветове, камо ли на очите да си ги сложа. Абсурд!

Аз пък много харесвам сини дрехи, но да гримирам очите в синьо - абсурд. Последно мисля, че съм го правила в седми клас Joy Не се харесвам със синьо и не мисля, че ми отива, поне не и стандартното (кралско?) синьо като цвета в БГ мама или показаното от Ния. Виж, с тюркоазено мисля да пробвам някой път.

# 549
  • Варна
Хора, аз от малка си знам, че синьо и зелено твърдо нье. Може би и защото майка ми никога като дете не ме е обличала в тези цветове. Сега се сещам, че тъмносиня рокля имах. Но червено, сиво, оранжево, жълто, лилаво нося. Зелена дреха никога не съм имала.

NiaV, душа, не знам дали ми видя снимките на цялото лице (то не е само до кожа, но и до физиономия) в инстаграм, но като си казала, ще се мацна, стига да имам синьо в революшънската палитра, но май нямаше такъв цвят там.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 14:05 от scalestone

# 550
Благодаря ви за препоръките,ще опитам с предложените цветове,като единствено може би ще пропусна розовото-просто не е моя цвят и не бих се възприела с него.

# 551
  • Стара Загора
Когато гримираш някого, обикновено акцентираш на най- хубавото в лицето. Аз нямам хубави устни, затова залагам на очите. Принципно топлите очи се гримират със студени тонове, светлите очи с топли тонове, зелените и пъстрите очи носят и топли, и студени.Не че не може и обратното, , но ако  залагам на очите повече, бих акцентирала с точен цвят. Затова тук често четем коментари от сорта” приличам на пребита, на уморена, на мъртвец” и тн. За да не изглеждат кафевите очи гримирани в топли тонове зле, трябва доста черен контур и много коректор под очите. Цветът на кожата по- скоро влияе върху наситеността на сянката, на бяла кожа всико се вижда, дори да е в минимално количество.

# 552
Благодаря ви за препоръките,ще опитам с предложените цветове,като единствено може би ще пропусна розовото-просто не е моя цвят и не бих се възприела с него.

Аз да не се бъркам, но все пак те съветвам да опиташ. И аз преди време си мислех, че розовото няма да ми стои. Но грешах.Сега предимно розово/прасковено използвам от ружа върху очите. Flowers Cherry Blossom

# 553
Подтонът на кожата също играе голяма роля - дори цветът на сенките да отива много на очите ти, ако се "бие" с подтона на кожата, може цялостният грим да не изглежда оптимален.
Например топло оранжево на много студена кожа или изразено студено taupe на много жълт подтон, дори и да отиват на цвета на очите, не е гаранция, че ще стоят добре като цяло.

# 554
  • Стара Загора
Аз съм с изявена бяла топла кожа и топли очи, нямам проблем със студени цветове, та дори и таупе. Мога да го нося като основен цвят на целия клепач. Но ако съм мургава, този цвят таупе ще ми седи никак, почти няма да се вижда, нито ще се бие с каквото и да е, и ще трябва да го ползвам за транзишън.
Рускините уж са предимно със светла студена кожа, предимно светла коса и светли очи, айде да видим дали не носят оранжево.... носят и ощя как.

Общи условия

Активация на акаунт