Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 253
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Абсолютно съм съгласна. Случвало ми се е да изглеждам брутално с топли цветове преди години и бях се отказала от тях, докато не пробвах Naked Heat. Ами все едно за мен е правена тази палитра. Очите ми са сини, като в тях има жълтеникаво-кафяви пръски и топлото кафяво стои много добре.
Стана ми любопитно това топло сиво, иска ми се да пробвам с такова, ще поровятези дни.
Вчера се гримирах по урок за паднали клепачи и мисля, че намерих "моя грим".
Опитах да снимам, но почти нищо не се вижда

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 14:34 от -soft-

# 586
Soft, много красиво се е получило. Сподели туториъла.

# 587
Да се изкажа и аз за цветовете.  За съжаление (или не) се гримирам в абсолютно всякакви цветове! Grinning Не си харесвам очите особено, защото са си просто кафяви - студени или топли не мога да определя. Grinning На работа съм с униформа в синьо и не мога да си представя да нося саво син грим. Слагам лилаво, зелено, бордо, червено, розово и общо взето всичко. Grinning

Ей това са ми очите.
Скрит текст:

Кожата ми е снежно бяла, без грим ме мислят за болна. Имам си торби по рождение, особено ако се смея. Пък аз почти постоянно съм нахилена. Така че .. нося си всичко, пък отива ли ми - едва ли. Grinning Grinning

# 588
esmeralda23 , ето тази девойка гледах https://m.youtube.com/watch?v=io3WdVxwi_Y&t=298s

# 589
  • Варна
LieToMe, пак почваш да ме ядосваш с торбите, недей, че чак сега ми мина главата, а ме боли от вчера на обяд.

Много са ти добре очите и цветът им.

То и моите са кафяви, пък аз припадам по сини, зелени и пъстри, но каквото дал Господ. Поне веждите мнооого си харесвам.

Ето и на светлина как изглежда кафявото.

NiaV, специално за теб!
в стаята
тази е на терасата
Тук добавих малко блестящ цвят до половината на клепача

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 12:16 от scalestone

# 590
Е,  момичета, това са топли кафяви очи! Цял живот имам чувството, че всички сенки на този свят са произведени за тях и винаги ми изглеждат красиви с грим.
scalestone, това синьо на долният клепач ти отива. Може би не бих го нанесла до вътрешния ъгъл, по-скоро някъде до средата на клепача и бих изнесла малко встрани и леко посока нагоре - във външния ъгъл.

# 591
  • Варна
Е,  момичета, това са топли кафяви очи! Цял живот имам чувството, че всички сенки на този свят са произведени за тях и винаги ми изглеждат красиви с грим.
scalestone, това синьо на долният клепач ти отива. Може би не бих го нанесла до вътрешния ъгъл, по-скоро някъде до средата на клепача и бих изнесла малко встрани и леко посока нагоре - във външния ъгъл.

То и аз си мислех нещо такова, но реших първо да видя въобще ще ми се получи ли. Иначе не знам какви са ми очите топли или студени, това, което си написала за мен ли се отнася?

# 592
Да, за теб и LietoMe.

# 593
  • русе
Това също мисля е добро за паднал клепач https://youtu.be/XyNsDTWuEMY

# 594
Без да искам да натрапя мнение или да не се съглася с изказано по темата, ще споделя че преди мооого години ходих на цветоанализ. Знаете, определят какъв тип си -пролет, лято, есен или зима и казват в какви цветове да се обличаш/гримираш за да подчертаеш себе си. От там знам, че няма цвят, който да не отива някому. Всичко е въпрос на нюанс. Имаше и една книга на руски "Ваш неповторимый стиль" в която всеки цвят е показан към съответния сезон и като облекло, и като грим.
Мда, съгласна за нюансите, Есмералда и аз го повтаряме горното като развалени плочи! Grinning

Но аз лично няма да се съглася, че няма дадени цветове, които горещо НЕ СЕ препоръчват. Аз бях анализирана като топла/чиста есен и горещо не ми препоръчваха чисто черно и чисто бяло, например! Разбира се, има си трикове, когато държиш да носиш цвят, който категорично не е твой, но за мен спасение нямаше, защото исках да нося черно от глава да пети Grinning

Вчера Есмералда като пусна синия грим потърсих това:

A т.нар. "на кафяви очи всичко им отива" според мен идва от това, че кафявото е неутрален цвят и в зависимост от темепратурата и подтона му се комбинира отлично с много други ЦВЕТОВЕ! Докато като имаме цветно око комбинаториката му с други цветове е по-ограничена, но пък с неутралите (които все пренебрегваме, особено откакто царува тренда на "шарения и цветен грим") е много голяма.

Повечете от тези детайли в цветове/контрасност далеч не са толкова драматични и повечето от хората изобщо не ги забелязват (и слава богу!) Grinning
И в крайна сметка кой с какво се е гримирал си е негов личен избор и стил, а не на критикарките от форума или на съседките му. Но докато се намираме на спявка тази тема всеки си споделя своя личен опит и виждане по въпроса!
Скрит текст:
Да се похваля какво забърсах - първите моливи, които са сериозно дълготрайни и водоустойчиви във водната ми линия! Ухапала ме е мухата за "tight lining"

A моливите, които забърсах са тези:

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 23:43 от Agent Provocateur

# 595
В контекста на темата за цветовете - кой цвят носите най-често на очите напоследък? Аз тази година съм обсебена от всички нюанси на лилавото.
В последните няколко месеца много ми се експериментира с цветове и формули.
Пускам и един мой син грим. Не нося синьо често, но пък понякога ми се приисква. 😀

Скрит текст:

# 596
Най-чест цвят? Най-често посягам към топло виолетово/винено, май.
Ето тази палитра последните 2 мес.

# 597
Аз най-много обичам топлия неутрален грим със златисто или шампанско на подвижния клепач,  но си редувам палитрите, защото имам доста. Сега през пролетта посягам и към по-свежи цветове - прасковено и розово. Днес направих един много интересен грим с тюркоазен лайнър и палитрата Ривиера, инспириран от части от един грим, който Ния преди време ме предизвика да пробвам. Ще ви го покажа след някой и друг ден, че напоследък доста наспамих темата все с мои гримове Joy

# 598
Нищо синьо не видях в грима, но е страхотен.

# 599
Esmeralda23, много ми хареса със синия грим.

Общи условия

Активация на акаунт