Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 878
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • у дома
Здравейте мами Simple Smile

Благодаря ви за съветите. Hug засега още нямаме колики. но днес сутринта отидохме при педиатъра ни (това ни беше първото излизане навън, само на 10 дни  Mr. Green ). направихме при него пробно кърмене, отделно я премерихме и наистина се оказа, че не й стига кърмата  Sad Lorexa, аз това го усещах, майчински инстинкт един вид, затова отидохме днес при педи, а не на 15-ия ден. той ни направи схема за храненията, освен цица и колко добавка да й давам - при първите три хранения за деня + 30мл, 4-то и 5-то хранене + 45мл, 6-то и 7-мо + 60мл, а нощно време само на цица. като при всяко хранене й давам само едната цица, ту лявата, ту дясната.
Mama Igi, стискам палци нещата да се оправят и с бебчето всичко да е наред  Praynig  Praynig а за обривите, може да са от топлото. нашия педи ни предупреди, че ще й излизат обриви от топлото, но ще се скриват. само ако се появи някой обрив, който се задържи тогава да се обадим и отидем на консултация Hug
наистина е голяма жега, ние с таткото едвам издържаме, какво остава за Ния и малките бебчета ooooh!
 Hug  bouquet

# 76
  • гр.Добрич
Mamai Igi  nqma da se otkazwa[ lesno. Ti вече едно беб си отгледала, че с това ли няма да се справиш.
Ние имаме пъпчици само на лицето и го мажа с българския крем Бочко. Иначе дупето профилактично го мажем с едно кремче, което се прави. Водят го охладителен крем. Слагам му и под мишничките и гънките на крачетата от него.
Иначе и ние снощи не спахме. Цяла нощ скимтя и се гърчи. Направо 2 не виждам, а през деня аз пък не мога да спя.
Нашя доктор идва днес и обеща другия понеделнк да донесе кантарчето за да го измерим. Каза ми да се изцедя предо хранене да видя какво ще събера, а аз събрах едва 60мл. от едната гърда. Другата много ме боли и днес и слагах зелеви листа. Все още ме боли и тази вечер пак ще налагам.
Хайде мамчета лека нощ, утре пак ще си попишем за неволите.

# 77
Здравейте и от мен,
аз хвърлям по едно око на форума, но така и не ми се събира достатъчно време за писане. От втория ден след изписването се гледаме сами и затова. Добре сме, бебето Ерик се роди се 3400 гр, изписаха ни 3050. За 20 дена качихме 800 гр. и сме само на кърма и чайче. За съжаление ми се струва, че млякото намалява, но не бързам да се отчайвам.

Ерик също се върти като пумпал, проточва вратле и се кокори насреща ми. Много е гласовит и реве като магаре. С коликите се борим с Еспумизан, чай на Хип, биба и много гушкане. Приспивам го изключително на ръце, отказва да заспива сам в леглото си. От другата седмица ще почваме опити да го откажем от нощното хранене.

Още от третия ден след изписването  сме навън по градинките сутрин, а понякога и вечер. Къпането в корито още го разстройва, затова засега го къпем на чешмата, но след седмица пак ще се пробваме...

Ами това е от мен засега... Като имам време ще пиша пак.

# 78
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 79
  • София
Привет от мен.
Най-после успях да се разпиша в новата ни тема - вече родени  Laughing
Първо поздравления за Обърквация - супер си направила темата и всички постове.
Честито и на всички мами, на които не успях да честитя бебчета - само радост да ви носят.

Иначе въобще съм луднала - никакво време ( даже излиза че съм още бременна по лентичката - ама ще я сменя)

Проблем с дохраването - не наддава достатъчно - съвсем малко, на пробното кърмене - повече спа отколкото яде и сега съм измолила една седмица отсрочка преди АМ добавката - да видим - затова сега го храня когато поиска или по-точно реве - което си значе на всеки 1.5 или 2 часа - от които близо 40 мин. яде или по-точно поспива а аз го будя - а не доспиването да не говорим.

Утре сме на консултация пак - да видим - но си знам сигурно ще включим добавката, колкото и да не искам.
Ами това е от мен.
Пожелавам на повече мами да нямат тези проблеми, че е много стресиращо

# 80
ИСкам да попитам тези ,които ве4е са взели акта за раждане- каква е процедурата? newsm78Аз се 4удя дали ве4е е готов,но... май освен да ида на място и да проверя,друг на4ин няма.
После знам 4е копие от този акт се дава на педиатъра Thinking

# 81
  • София
Велмар,акта го взех преди няколко дни от ЕСГРАУН към моя район.Бяха ми казали кога да отида и си беше готов.Като отидох ме накараха да попълня декларация за семейно положение,която ще ми трябва като подавам документите за 200лв награда за бебка.А педиатърката дойде до нас,взе оригинала,каза,че ще си направи копие и ще дойде да ми го върне.
Ние днес сме много плачливи,не знам защо.А нощта беше добре.Дано да е временно състояние,защото цял ден сме на ръце и ако й стане навик,не ми се мисли просто Crazy
МамаМарго,ти къде в Младост 4 живееш,аз съм точно срещу централния вход на Бизнес парка?
Целувки от нас и да спинкате всички много нощес Heart Eyes Hug

# 82
  • у дома
ИСкам да попитам тези ,които ве4е са взели акта за раждане- каква е процедурата? newsm78Аз се 4удя дали ве4е е готов,но... май освен да ида на място и да проверя,друг на4ин няма.
После знам 4е копие от този акт се дава на педиатъра Thinking

velmar, на мен в болницата ми казаха след 2 седмици да отида в общината да вземем акта за раждане. а пък после ще направим копие от него и ще го занесем на педиатъра, който ще направи картон на Ния, когато стане на 1 месец Simple Smile

# 83
  • гр.Добрич
Велмар, както Бубчето15 ти е писала и аз си го взех за една седмица. Даже татито се разкарва по инстанциите, защото аз още не се чувствам добре.Акта и декларацията ти ги вземат в социланото. На мен ми казаха на 20.09. да отида в банката от където ще си взема парите. Дават ти и една молба-декларация за дохода на семейството. Нея я подаваш по-нататък за детските. Акта социалните при нас го задържат докато минат всички процедури. Аз си бях направила кпопия и докито взе едно като идва у нас.

Иначе моя си така ме изненада снощи като заспа в 02.30 и се събуди в 08.30. ,а предната вечер въобще е спа. Тази нощ как ли ще е - не ми се мисли.
Днес на 2 пъти бебчо целия е опикан, нещо тия памперси не мога да ги наместя явно. Добре че съм му сложила памперсна пелена отдолу, иначе какво ще правя с дюшечето.
И ние имаме проблем с храенет, мисля че е му достига, защото все зяпа и се дърпа. Сега в шест уж сука и като му направих 90мл. АМ цялото го изцока. Иаче на доктора не съм казал, че му давам АМ.
Хайде лека нощ на всички и дано бебите са по-спокойни.

# 84
Благодаря ви за отговорите! Само последно уто4нение по темата- нужни ли са  и 2 те ли4ни карти( моята и на мъжа ми)?
НИ е в петък сме на консултация и ще виидм как наддава бебка.До тогава също така ще трябва да издържим и да отложим голямото цялостно къпане,за да види педито какво е положението с пъп4ето.Ина4е ние преди малко се върнахме от разходка.Бебка спа през цялото време и сега продължава.Днес  ми е много добри4ка( пу-пу)- явно реши да ме компенсира за през нощта- нещо се въртя- отвива,завива.... Crazyпъшка,мрънка....Вие как обли4ате беб4етата за сън newsm78Аз все се притеснявам 4е не уцелвам то4ния екип.Или пък - все ти4ам и ту отварям ,ту затварям прозореца....

# 85
  • Някъде там...
Здравейте и от мене тук в тази темичка:)

Нас ни изписаха в неделя(20.08) и бебо се роди 3650кг , а ни изписаха 3615кг.
На кърма сме , но иаз като другите незнам дали му стига. Проблем ми е дясната гърда, която ми е толкова трудно с нея, незнам защо, нещо ми е много неудобно да го слагам на нея и като суче от нея и спи по-малко. Но надявам се да свикнем. Искам да попитам като се нахрани бебо задължително ли трябва да се изцеждам с помпичка, т.к аз му давам и сменям гърдите после. Все си мисла , че ако се изцедя и няма да имам за после Rolling Eyes
А кога ви се появиха тези колики? И освен кърма какво друго давате на вашето бебнце. Ние пиеме и водичка още от болницата, т.к в тези жеги се налагало. Имаме и жълтеница и вчера доктора го посети и му изписа глюкоза и каза повече течности.
Иначе нахраним се , и напълним памперса . Постоянно иска нещо да има в устата, ако не цица, шише, биберон или почва да си лапа ръцете, пръстите. Много е смешен като почне да си суче показалеца Joy но аз веднага го махам. Да не се учи той така.
А като го сложа на нашето легло направо е много доволен и заспива.

Еми това е от нас, сега го чакам да се събуди и да го къпем и да папка пак Simple Smile

# 86
  • гр.Добрич
Велмар, аз си дадох моята за всеки случай на съпруга ми и те са правили копия на неговата и на моята.

И на мем ми е проблемна дясната гърда. Първо зърното ми не изскача добре и той като захапе направо ще откача от болка. Вчера много ме боля дяснат гърда, но нямах бучки. Затова я налагах с листа от зеле. Два пъти слагах и днес по-малко ме боли. В 6ч. като го храни се опитах после да цедя, но нищо не излиза, пък и това цедене е толкова болезнено. Моята помпа е на Чико и от този вакум зърната стават като мини-розички. Понякога и аз му давам от двете гърди, обаче така можа да стоим с часове. Не мога да го разбера кога спира, защото в началото се нахвърля зверски и след 10мин. спи. После като сложа в кошарата започва да зяпа.
Аз давам глюкза, защото още пт болницата е много жълт, даже там му правиха 2 облъчвания и също чая на ХИП. Купих си и този за кърмачки, уж да увеличава кърмата, ама не знам дали има ефект.
 При вас случва ли се като наближи часа за хранене направо ми щтръкват зърната и започват много да ме болят. Даже ме втриса на моменти, особенно като вляза в банята, колкото и топла вода да пускам все ми е студено. Даже сега съм с чорапи. Laughing

# 87
  • у дома
ето малко инфо, което Kabiv беше добавила в другата ни темичка  Hug

Акт за раждане
-   -          Издава се и се получава от служба ГРАО (http://www.grao.bg) по местожителство на майката в срок до максимум 2 седмици след раждането. Документа може да се вземе и от бащата с представяне на ЛК и не е задължително да ходи майката лично.
-   -          Когато родителите нямат сключен брак се изисква бащата да представи в служба ГРАО нотариално заверена декларация за припознаване на детето. Много е важно в тази декларация да не бъде допусната грешка по отношение на данните на детето (имена, дата на раждане и пр.) и те да съвпадат напълно с това, което е подала майката в болницата, тъй като тези несъответствия се коригират много трудно след това.

Еднократна помощ за раждане
-   -          Заявява се и се изплаща от Агенцията за Социално Подпомагане (АСП) по местожителство на майката
-   -          Лично от майката се подават следните документи:
1.   Молба-декларация
2.   Акта за раждане на детето – оставя се оригинала!
3.   2-те лични карти – на майката и на бащата
4.   Удостоверение за родствени връзки – взема се готова бланка от АСП
-   -          Еднократната помощ се получава в срок до 15 дни с пощенски запис или банков превод (напр. Към дебитната карта на майката)
-   -          След получаване на сумата, оригинала на акта за раждане се връща на майката от Общината, като на гърба му се отбелязва, че сумата е получена.

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 22:43 от blueeye®

# 88
здравейте и от нас с Дани  Simple Smile
ние сме си в къщи от неделя 20.08
Опитваме се да се кърмим  на 3 часа ,като редувам гърдите и мисля че се получава поне за сега .
От както сме си у дома поне през ноща спим ,през деня си поплакваме малко особено следобяд.Утре сме решили ако времето е подходящо да поспим малко на вън в количката ,че вече ми се излиза на разходка ,след 11 дни в родилното не ме свърта затворена  Simple Smile
за сега толкова
Целувки на всички бебчовци   bouquet

# 89
  • София
Велмар, ние отидохме с таткото 20 дни след раждането да вземе акта на Калоян. Поне в община Искър взимането става за 5 минути. Даваш двете лични карти - ние нямаме брак, не са ми искали и декларация за припознаване от бащата - такава дадохме само в болницата. Плащаш 1,50 лв. на касата за удостоверението за семейно положение и попълваш на ръка една бланка. След това ти връчват акта за раждане и удостоверението.
Задължително им направи поне по 2-3 копия. С двата документа отиваш в Социални грижи. Там попълваш нова бланка за 200-та лева, даваш оригиналите и едно копие на удостоверението за семейно положение. Ако нямаш преснимано картонче на банкова сметка с IBAN, ти превеждат парите в пощата. Нашите ще ги вземем в средата на септември.
Относно детските - отново има специална бланка и изискват служебна бележка за БРУТНОТО месечно възнаграждение от работата за период от 12 месеца назад. Ако си омъжена такава бележка ще трябва и от бащата. Това е всичко.
Надявам се, че съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт