Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 873
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.Добрич
Добре дошли на ДИДИКА и ГЪБКА111 - много да ви радват малките душички.
Велмар и нашата биба е на Авент и доста мъничка силиконова.
Дидика и Гъка111 събирайте кърма, защото както ще прочетете повечето имаме проблеми с кърменето. Аз от лявата изцедих само 60мл ама дали това е всичко или просто не съм успяла. Тия помпи са такова мъчение - толкова бавно става и е много болезненно.
Веси, за Инфакола съм чувала противоречиви мнения, така че ако имаш възможност да ти ги доставят може да пробваш, нали всяко дете е различно.
Рози24 може би трябва да се консултираш със специалист преди да спреш да кърмиш. Моята дясна гърда днес е мекичка и почти не ме боли, явно зелевите листа имат ефект.
Лека нощ мамчета утре пак сме на линия.

# 106
Чак сега видях че Обърквация е родила момиченце. Да е здраво и красиво и да е радостта и гордостта за цялото им семейство.   bouquet

# 107
VesiG , за хълцането, мисля че е нормално. Поне така ми казаха в Шейново. И моята Маги халца след като се нахрани. Но ако й дадеш 2-3 глътки водичка /преварена с малко захар/ ще престане, поне така е при нас. За памперсите - ние сме на Pampers, доволна съм, макар че за родилното бях взела на Хъджис. Също много ми харесаха. Но в Метро си взех  Pampers, 98 бр. за 22 лв. или 26 лв. не съм сигурна.
Лека нощ от мен.

# 108
  • Sofia
Здравейте мами!
Надявам се скоро да се включа активно в тази тема Laughing.
Имам един малко тъп въпрос Embarassed към майките, раждали секцио, но ми влезе в главата и трябва да ви питам - след секцио има ли обилно кървене? Подреждайки чантата за болницата и редейки лигнина, се сетих, че  лигнина е по-добър отколкото превръзки,  го знам от майки, раждали нормално. И започнах да се чудя newsm78 newsm78 newsm78 и след секцио, кое е по-удобно - превръзки или лигнин?
Цункайте бебоците по петичките от мен!

# 109
Здравейте мами,вчера успях само да ви прочета, но не и да се разпиша!

Elionaима си кървене .Лигнина ще ти свърши по добра работа от превръзките!Белия лигнин е много мек и приятен,аз лично го предпочетох и бях доволна.
Не се шашкай,всичко ще е наред,между другото ще ти трябват водонепропускливи лепенки за да може да се къпеш.Аз имам 2 които така и не използвах,ще ги дам на Гери да ти ги даде,защото на мен няма да ми трябват вече,а са нови и са си скъпи защото да остават "зян" дето се вика Wink Grinning

Беба тези дни е по спокойна,аз също имам доста кърма и се чудя в какво да я съхранявам,защото изцеждам по около 100мл след кърмене от една гърда,което си е едно ядене, а аз я хвърлям в мивката SadПроблема при нас е, че Еличка бързо се уморява и не си изсука каквото има в гърдата ,а има ,не е да няма и това много ме изнервя,от мен кърма тече, а бебето ми гладно! Отказва всякакви биберони,вчера пробвахме да я нахраним от биберон,изцедих се и и дадохме ама не става ,не иска и това е,гладна ,плаче ,но не иска да засуче биберона.Докато не и дадох гърдата си не спря да реве Rolling EyesНе знам как ще я караме така.
Иначе да се похваля вчера ни падна най сетне пъпчето!
Днес ще си взимаме акта за раждане и ще се записваме при лекарката,а утре ще пътуваме за Стара Загора защото там трябва да подадем молбата за еднократната помощ.
Аз мислех ние да не ходим ,но се оказа че ще трябва да сме съвсем сами 3 дни и затова реших че е по добре да отидем и там да има баби с мен отколкото тук сама.
Иван трябва да закара нашето славейче с хора на морето,където им започва творческата подготовка,така ми се ходи и на мен ама едва ли до там ще може да стигнем. WinkА и аз не съм виждала Ники от 3 седмици,сигурно много ще ме ревнува от бебето затова.

Знаете ли сетих се нещо ,исках да ви кажа за един чай ,казва се лактогонен чай,български,има го в аптеките,той бил много хубав хем имаш повече кърма от него,хем на детето му минават по лесно коликите,защото съдържа анасон ,копър и др.,които ги има в чайчетата за колики.

# 110
  • у нас
MamaMargo,ако имаш бурканчета от детки пюрета,те са супер за съхраняване на кърмата.За мое огромно очудване се оказа че са съвместими с помпата на Авент.Резбата им е еднаква Peace.Във фризера можеш да я съхраняваш до 6 месеца,ако вризера ти потдържа --18(минус 18 градуса)

# 111
  • София
Здарвейте майчета!
Ние вчера не можахме да се включим,защото Ина беше много кисела и се разнасяхме цял ден.Ама мисля,че днес е по-добре.Сега спинка и аз използвам случая да пиша.
Блу,има ли някакъв срок за подаването на молба за тези 200лв,че ние вече сме на близо месец и се притеснявам да не изпуснем големите пари Laughing
Велмар,ние също ползваме силиконов биберон Авент 0-6 месеца,но и на нас ни е малко голяма и я изпуска от време на време,но аз я давам,защото иначе и двете ръце се опитва да си напъха в устата Crazy
Веси,Ина хълца по същия начин и връща след хранене,но лекарката каза,че е нормално.Темпераментните бебета гълтали повече въздух и за това се получава така.А колкото до капките Инфакол,братовчедка ми е фармацевт (и мама на 5 месечен юнак) и каза,че съдържат същата активна съставка като Саб-а и Еспумизана.
Изказах се "компетентно" по разни въпроси Embarassed и сега отивам да я нахраня и да излизаме на разходка.
Много целувки и приятен ден Heart Eyes

# 112
Добро утро! Вече се нормализира ритъма ни и ми остава по малко време и за интернет.
Eliona, аз раждах секцио и трябва да ти кажа, че кървенето при мен не бе6е кой знае колко обилно. Но само по време на визитация слагах лигнин. Знае6 ли колко е неудобен той, имаш чуството че ще протечеш. Аз си ходех с превръзки, и се чуствах добре. С течение на времето намалява кървенето, а и ако кърмиш, това ще спомогне за намаляването на кървенето. Това е при мен, може всяка жена да реагира различно. Но ако ще раждаш секцио - един съвет от мен - Стани да ходиш в първия удобен момент,  т.е. 24 часа след операцията. Ще те наболява, но се търпи, аз ходех постоянно и се прибирах в стаята само когато беше време за кърмене на детенцето. И сега се чуствам отлично.

# 113
Здравейте и от нас Laughing

Ние се нахранихме и заспинкахме и сега е ред и на мама да закуси.

Eliona, аз също се бях запасила с лигнин и много се изненадах, когато след първата визитация ми казаха да го махна и да си сложа превръзки. Но и според мен е по-добре да вземеш лигнин с теб, а превръзки може да ти донесат и по-късно.

Мами, а да ви попитам за изцеждането -- напоследък изцеждам много малко кърма след хранене и то с ръка, защото имам помпа-спринцовка на Нук, а установих, че и на двете гърди имам по един канал, които произвежда повече кърма от останалите. Та въпросът ми е към мамите с помпа Авент -- с нея успявате ли наистина да се изцедите напълно и необходимо ли е да се масажират гърдите преди да я използвате?

# 114
Здравейте мами!Искам да ви попитам нещо, защото вече се виждамв чудо-моят мъник целия се изприщи под памперса-излизат му едни гадни пъпчици с бял връх.Мажа с какво ли не и полза май никаква-завяхват и излизат нови.Вие имате ли подобни проблеми?Не знам дали не е от памперсите-ние ползваме Pampers-и се чудя дали ще помогне, ако ги сменя и ако реша да ги сменям с какви?Нали уж Pampers са едни от най-добрите?Лек и прохладен ден на всички майчета и бебоци!

# 115
Здравейте и от нас!  Laughing
И аз да се разпиша в новата тема. Ние все още се адаптираме къмм домашната обстановка. Незнам какво щях да правя ако не беше майка ми.
И аз имам много кърма. Но още не можем да направим режима на хранене на бебето. Засега се храним през 2,5-3 часа. Бебето е много лакомо - иска само да яде. А мен ми става жал като видя как се измъчва след това от преяждане. Мами може би се повтарям, но как познавате че бебето има колики?
И моето бебе много хълца, но мисля че е нормално. При нас голям проблем е къпането и смяната на паамперса. Такъв рев му удря милия чак ми става жал. Дано по скоро свикне за да не се измъчваме и аз и той. Утре сме на контролен преглед ще видим как наддаваме. Ами това е засега. Дописане!  Heart Eyes

# 116
morning, за пъпчиците с бял връх при нас казаха че са от топлото и да ги мажа със спирт. има ефект.

# 117
  • у нас
AndyB ,аз лично не се изцеждам след кърмене.Кърмата ми намаля доста и дори се налага да давам на Кари да си хапва и от двете,та то не остава за цедене.Изцеждала съм се,когато се е налагало да сме за по-дълго време навън и Кари е яла АМ и тогава гърдите ми са препълнени и болезнени.В такива случай се цедя и замръзявам.Имам и двете помпи--на НУК,тип спринцовка и на АВЕНТ.Бих казала,че и двете цедят еднакво.Разликата е,че с НУК-а си докарваш и неприятни усещания,защото е болезнено,а с АВЕНТ-а е приятно.Иначе като количество цедя еднакво и с двете без масажи,но за мен все пак е второ дете.А това,че един от каналите пропуска повече,е напълно нормално.
Морнинг,явно сте с много чувствителна кожа.Пробвай с Хъджис,но ако попаднеш на фалшивия,може и да няма подобрение.Честно казано,нямам опит с памперсите,винаги съм ползвала тези на Памперс и съм доволна.Мога да ти кажа само за едно кремче,което много бързо потушава подобни обриви.Казва се Бейби тан и струва между 1,6 и 2 лв.Страхотно е Peace.Мустела и др.подобни ряпа да ядат. Mr. Green

# 118
Здравейте и от нас,мили майчета!!!

С огромна радост честитя на всички обебили се мами, и им желая много здрави дечица да отгледат!!!!

Темата е страхотна, браво на Обърквация!
Благодаря на всички за милите пожелания и на моя щъркел Нети, за известяването на голямото събитие -раждането на моя Пресиан.
На бързо пиша, ще ви доизчета по-късно- простете за което.

Започнахме само с кърмене-успешно от негова страна (засукване), но от моя-недостиг на кърма. На 14ден-мислех колики, а то????Направихме пробно кърмене при педи и се оказа че трябва да дохранвам с АМ. Вечер спи по 7ч. пу-пу, а през деня различно.На поискване е храненето
Разходка на 13-ия ден.За колики давам някакви турски капки със Симетикон, чай от копърово семе, чая на ХИПП го спрях. Днес купих и Бебинос за редуване на капките

Изключително съм щастлива,че успях да стигна до тази толкова полезна тема!
Боже, доживях да стана мама и да споделяме опит тук!
На всички -бъдете здрави,папкайте и голеееееми порастнете!

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 12:48 от bebon

# 119
  • София
Здравейте мамчета. Калоян спи вече четвърти час и аз успях да свърша малко домакинска работа, че и да се изкъпя даже Grinning Сега го чакам да стане, за да яде, но все пак ще се пробвам и да хапна нещо преди да се е събудил. Иначе нашите колики са поносими последните няколко дни. Давам Еспумизан преди всяко ядене и чай на Хип и се справяме. Надявам се, че няма да ми се мъчи слънцето три месеца с тези гадни болки, но това си е божа работа. Не успяхме сутринта да излезем на разходка, та се надявам довечера да постоим повечко навън. Това е засега от нас.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт