Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 865
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мамчета,поздрави от мен и Дани Simple Smile
Ние сме си в къщи от неделя и се опитваме да си създадем някакъв режим и засега мисля че се получава.Храним се горе долу на 2,5 -3 часа и спим през останалото време ,Дани категорично отказва да яде в през ноща,храним се вечер към 21.30-22.00 и след това спим до 6 сутринта Simple Smile.За сега се кърмим,в петък ще ми дадат един кантар за два дни и ще се теглем да видим колко ядем а и колко сме пораснали откакто ни изписаха.Колкото за кърмата моята сякаш не е много но на бебчо явно му е достатъчни защото не плаче че е гладен.Аз също се цедя след кърмене ,но понякога има малко 5-10 грама.
За сега толкова
Целувки от нас с Дани  Simple Smile

# 121
  • София
Здравейте, Hug
 Обърквация,темата е супер.Справила си се чудесно! smile3501
Честито на всички нови мами!
Не съм писала цяла вечност.Гледаме се с бебчо, пък и започнахме ремонт и от обикаляне по магазините и хранене през 3 часа не ми остава време да драсна два реда.
Как давате Вигантола? Аз си изгубих листовката и слагам две капки в лъжичка, разредени с малко вода.И още едно въпросче -изполвате ли кенгуру?
За пъпчиците с бял връх използвам Триколобактер.Една супена лъжица, разредена с 1 л вода и след къпане поливам бебчо и изплаквам.За два дни изчезнаха.
За коликите давам капки, но най-много помага, когато го сложа върху мен по коремче.
Това е за сега.Чао и целувки на малките сладури.
 smile3504

# 122
  • у нас
Кенгурото е добре да се използва чак след 2-3 месец.Още са мънички за него.

# 123
Здравейте, майчета!
Най-после да намеря малко време и аз да се включа.  Grinning

Първо да честитя на всички скоро обебили се майчета и да ви пожелая много щастие и радости с малките слънчица!!!

Ние с Ники сме добре. Храним се все още само на кърма и се надявам така да продължим колкото може повече.
AndyB аз не се цедя след всяко кърмене, защото Ники си хапва добре и гърдата, от която е папкал е спокойна след кърмене. За сега ми се струва, че си хава добре, утре сме на първата консултация и ще видим колко е наддал и пораснал.
За коликите му давам Саб симплекс и съм доволна, действат му добре. Нощно време си спи спокойно по 6 часа - пу-пи да не го урочасам  Grinning Иначе след хранене, въпреки че се уригва, след това повръща и после започва да хълца. Струва ми се, че при доста бебчета го има този момент и явно е нормално.
Нашето пъпче падна на 8-я ден и сега умуваме с татито къде да го хвърлим Laughing
Ние също ползваме памперсите на Pampers, но мисля после да пробвам и някои други.
Morning може би трябва да опиташ с други памперси, това може да е обрив от самите тях.

Лек ден на всички, целувки от нас с Ники!

# 124
Otdavna ne sym pisala,izvinqvam se i mnogo se zaradvah 4e ste usetili otsystvieto mi!

Az rodih Andreas na 03.08, a terminyt mi se predvijda6e za 05.08, poneje menstruaciqta mi e neredovna.Velikan4eto na mama se rodi 4 kg i 56 cm! Dnes ve4e e na 21 den, samo go kyrmq, sredno na 2-3 4asa, kogato toi izqvi jelanie - na poiskvane:) Ve4e zapo4vat da se poqvqvat kolikite,davam mu bebe6ko 4ai4e ot lavandula ot 6i6e s biberon, qvno mu oblek4ava kolikite,za6toto se uspokoqva. $aqt ne se otrazqva na kyrmeneto, beb4eto mi e lakomo i se kyrmi s apetit, vypreki 4e sym mu davala dopylnitelno i 4ai. Do 4aq pribqgvam samo v kraini slu4ai.

Lesno rajdane na bremennite mai4eta i leki no6ti na ve4e rodilite.

# 125
  • Sofia

Elionaима си кървене .Лигнина ще ти свърши по добра работа от превръзките!Белия лигнин е много мек и приятен,аз лично го предпочетох и бях доволна.
Не се шашкай,всичко ще е наред,между другото ще ти трябват водонепропускливи лепенки за да може да се къпеш.Аз имам 2 които така и не използвах,ще ги дам на Гери да ти ги даде,защото на мен няма да ми трябват вече,а са нови и са си скъпи защото да остават "зян" дето се вика Wink Grinning

Благодаря ти МамаМарго! Дори и да не успееш да ги дадеш на Гери или не стигнат до мен все пак ти благодаря! Аз ще питам в аптеката и ще си купя.

# 126
  • у нас
Ето ме пак Confused
този път да се пооплача.Каката е болна с 39 градуса температура.Не знам какво е,надявам се да е само изстинала,а да не е лепнала някой вирус,че тогава ще я втасаме ooooh!.
Гледам я одеве взе нещо да се търкаля по леглото в детската,а за нея не е типично това поведение.Обикновено дивее по цял ден и не спи по обяд.Пипам челото,то гори #Crazy.Питам я какво я боли,а тя започва да реве и ми показва гърлото.Поглеждам го,а то огнено червено #Crazy.Изстреляхме се веднага при лекарката и.Изписаха и антибиотик и то от най-тежката артилерия--Сумамед.Налага се за да опазим Кари,иначе не би се стигнало до толкова силно лекарство.Дано само да не е вирус.Вчера ми кихаше,та си мисля,че е изстинала.И така сега каката ще пие антибиотици в несвяст за да пазим беба.Ще си отровя детенцето с тези лекарства,особено сега като тръгне на градина.Мдааааааа мамчета,да не съм ви чула да се оплаквате от бебоците Naughty,позволено ви е едва когато станат две децата.Тогава наистина започва екшъна #2gunfire.
Ох,оплаках се,но това боледуване ми дойде в повечко.Сега чакам бабата да се притича на помощ,че ще изпуша тотално.

# 127
Здравейте  Hug,

Не успях да прочета всичко  Blush, но , VesiG, проблемът с повръщането и ние го имахме - по- гадно е и от коликите според мен. Въпросът е как повръща - дали връща малко повече или на "фонтан". Щото Ирма повръщаше такова количество и толкова силно все една аз съм повърнала /с извинение/.
 Помогна ми по-честото уригване - бях изчислила - на всеки седем минути хранене се уригвахме или поне си почивахме. Слава Богу, мина й. И още нещо - един път на ден да повърне било нормално.

Не знам дали сте попадали на това за коликите:

http://club.biberonbg.com/read.php?,72223,phorum_session_v5=mama … cd6d364c3be1a4f6d

Аз номера със сешоара не го знаех - а се оказа супер!

Ами това е засега, целувки и лека вечер  Hug!

# 128
Ъ, нищо не направих с линка. Ето я дискусията изкопирана:

ужасни колики нищо не помага
Изпратено: magic- (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 10:31

Наистина не знам какво да правя вече - нищо не помага срещу тези колики .. аз ли не правя нещо както трябва... 

На кърма сме - пише от Сап симплекс капките да се даде с лъжичка 15 капки преди къремене - давам тя се съсипва да плаче и се успокояваме до следващото хранене...
опитах да се изццедя и да сложа в млякото - тя го повърна (сигурно става някаква реакция и се разваля кърмата ?!?)
При успкояването давам чай на хип - никакво подобрение...
Сложих и във водата от капките и нея и давам да пие и пак не става...
Понеже я боли и като и дам да яде тя почти не хапва ... и като се разреве неудържимо и почне да се захласва след 2 часа аз и давам пак да яде, защото ми се струва, че умира от глад...
Това всичко се случва с успкояване и приспиване ... и към 15 мин спи и пак се буди...
случва се и цял час да заспи (според мен от изтоштение)
Като я успкоявам пробвах всичко включително и това да я сложа коремче върху моето... да и дам биберон, да я люлея и да ми слуша сърцето (да наподобявам каквото е било в коремчето) и въпреки това има моменти когато нито иска да пие, нито бибата нито успкоенията ми работят - плаче и така...

Кажете ми моля вие какво правите? и как го правите... може би бъркам някъде...
къде да ги слагам тези капки - с лъжичка в устата или в кърмата или във водата?
Педиатърката ми каза, че като се върнела в София (явно е излязла за празниците някъд) щяла да я погледне...

Опции: Отговори•Цитирай•Репорт
Re:  ужасни колики нищо не помага
Изпратено: mamasteli (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 10:47

Меджик,писах ти в другата тема-пробвай да дадеш капките,когато проблемът настъпи.До колкото разбрах суче малко и после започва да плаче.Вдигаш я,даваш с лъжичка ,изчакваш 2-3 минути и даваш пак гърдата.Направи го и пиши какво става.Във водата не слагай,няма смисъл.

Клубни правила

Изпратено: venera_76 (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 10:54

Zdravei mila.Kogato moqt sin ima6e koliki,a te bqha samo 2 sedmici sled kato se pribrahme ot bolnicata pediatarkata mi izpisa sa6titi kapki i az gi slagah v 6i6eto s mlqkoto poneje toi be6e na dohranvane o6te ot samoto rajdane,za6toto az rodih sas sekcio.Posavetvaha me mnogo hora da varq 4ai ot kopyr i anason.Pravih go i mu davah vmesto voda pie6e go mnogo.Mislq 4e ot nego ni sprqha kolikite.Ne sam kupuvala nikakvi drugi.Ako iska6 opitai.Ako te interesuvat pove4e podrobnosti pi6i 6te ti otgovorq.USPIH. 

Дата: 2 май, 2005 14:01

Храни,които биха допринесли за усилването на коликите:
# Млечни продукти (особено прясното мляко);
# Кофеин: кафе, чай, кола, някои газирани напитки;
# Соеви продукти;
# Фъстъци;
# Ракообразни;
# Шоколад;
# Цитрусови плодове;
# Пшеница;
# Пилешко;
# Телешко;
# Яйца;
# Ядки;
# Царевица;
# Витамини за бременни или кърмачки (Желязото може да дразни храносмилателната система на бебето. Ако то е причината, попитайте лекаря си за алтернативи.)
# Зеленчуци, които предизвикват образуването на газове: броколи, карфиол, зеле, лук, зелени чушки, домати.

Клубни правила

Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 16:39

Наистина няма спасение срещу коликите. Аз поне опитах всичко - гушкане, масажи, топли кърпи, капки. Опитай други капки против колики. Успех!

Изпратено: (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 18:33

А тя кога всъщност се разплаква най-силно. Ако е по-спокойна, когато не яде и се разплаква много скоро, след като е започнала да яде, понаблюдавай я по-внимателно. Колко успява да изпие? Доста е малка за колики, макар че съм чувала, че за тях долна граница няма.
Важното е да не се пропусне нещо, докато си мислиш за колики - непроходимост някаква или нещо друго, което не трябва сега да те плаши. Просто забележи дали успява да изпие минималното количество за денонощие и ако не може - не чакай повечеот 2-3 дни без консултация с лекар.
Надявам се, че докато пиша това, вече сте се оправили!

Изпратено: magic- (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 18:49

мамастели - това за сега, което каза с капките по време на яденето помогна!! Благодаря!! Даже на следващото хранене дори нямаше колики (!?!?!)
Тя спи... аз успях да поспя и се чувствам сега спокойна - боже ако толкова лесно минават ще е песен  Ще пиша пак
Хмм аз ядох преди това и мляко и шоколад и портокал - когато беше най зле положението ... горкото ми дете !  вече ще знам!

Дата: 2 май, 2005 19:40

на вас!Само така!

Изпратено: krisy (IP регистриран)
Дата: 2 май, 2005 22:22

Миличка дано ви минат бързо коликите.Но за шоколада и млякото - едва ли е било от тях - за съжаление всички изброени продукти засилват коликите, но какво ги причинява точно, все още е загадка.Аз ядох шоколад преди всяко кърмене - по съвет на педито защото увеличава кърмата, и пиех и пия и ям и до днес мноооого мляко.Но коликите изчезнаха, а аз продължавах с млякото и шокото.А от портокала - най-много да се зачерви дупето.Желая ви мнооооооооого спокойствие от тук нататък.

Изпратено: didik (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 01:32

може да ви звучи смешно и да не ви се вярва,но за да спрат коликите ви е необходим сешоар.Преди време в Бг-мамма имаше такава тема и там една отчаяна мама беше последвала съвета да включи сешоара и да стопли коремчето на бебчо,а после да го остави включен в стаята докато бебето спи(шумът от сешоара напомнял на шумовете,които бебето е слушало докато е било в корема на мама),и така то се успокоява и не се събужда и си спи спокойно.Опитайте!

Изпратено: Biskvitka (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 02:08

И при нас положението не беше никак розово - не помагаше нищо - даже и сешоара...като,че ли най-много помогна водичката от копър, давана с Саб Симплекс....може и това да пробваш...
Дано по бързо отмине всичко 

[www.bgphoto.net]

Изпратено: tanti (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 09:19

1/4 "Мезим форте"3 пъти на ден преди ядене.Естествено стрито на прах и се дава с малко сок или кърма.Напълно познато ми е вашето положение.И Танти много се измъчи от тия колики.Два месеца откачихме,докато разбрах с какво да й ги оправиме.Не се притеснявай-преди да ги дам на моето дете,съм се посъветвала с педиатър

Ако искате, гласувайте за Танти
и тук
...или тук

Изпратено: deti (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 09:55

Опитай с капките Бейби нос,на нас те ни помогнаха.Сап симплекс въобще не ни помагаха,нито чая на Хип.Пробвай и пиши има ли подобрение.Искренно се надявам да съм ти помогнала,защото са ми много познати безсънните нощи.Боби беше с колики да 4месец,а беше на кърма.Успех.

Снимките на Бобо

Изпратено: Даниела (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 14:43

Наистина някои бебета са чувствителни към определени храни. Пробвай да записваш какво ядеш и наблюдавай кога се усилват коликите.

Изпратено: Lyuba (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 22:18

Nashite koliki sasto bqha ujasni.V edin moment lekarkata se pritesni deteto da ne e bolno ot nesto drugo che taka da pisti. Probvahme mnogo nesta,ot koito moga da kaja che samo 2 imaha nqkakav efekt. Nito Espumizan, nito Sab Simplex deistvaha, za chaicheta izobsto da ne govorim.
Babyhos naistina pomagaha.Davat se 3pati po 5 kapki predi qdene ili v hranata ako e na adaptirano mlqko.Drugoto e edno homeopatichno lekrastvo(Kolocintus 9CH).V 100 ml.voda se raztvarqt 10 granuli i se davat prez denq.Trqbva da se spazvat 15 min. predi i sled davaneto im da ne se priema nisto/dori voda/Az pravih slednoto: raztvarqh 5 granuli i mu gi davah kogato polojenieto e izvan kontrol.Sled okolo 20 min. zaspivashe.Drugite 5 gi davah pri sledvastiq ekshan,a prez ostanaloto vreme davah Babynos.
Nadqvam se tova da vi pomogne.Kolkoto do hranite, koito priemash smeq da tvardq che moje da imat otnoshenie kam negovite koliki.Men me bqha podlojili na specialna dieta zaradi kolikite mu i imashe nqkakvo podobrenie

Изпратено: mitja (IP регистриран)
Дата: 3 май, 2005 23:13

И аз оправям положението с Беиби нос о съм много доволна.

Изпратено: crazia (IP регистриран)
Дата: 4 май, 2005 20:37

Ние нямахме проблеми но само заради 'Lefaks" на "БАЕР",няма го в България затова го поръчвах от Германия,но пък има удивителен резултат,много съм доволна!и е супер евтино 15 евро за 100мл.Ако има кой да ти го донесе вземи го ще се родиш!А можеш да го ползваш и като порасне за всякакви болки в коремчето на детенцето! 

Изпратено: vessib (IP регистриран)
Дата: 16 май, 2005 21:31

най-добрите капки против колики-това го знам от собствен опит и от приятели с бебета-са Инфакол-INFACOL-английски са и за съжаление ги няма в БГ, но наистина са страхотни. Няколко пъти ги спряхме за 2-3 дни,защото ги бяхме свършили, и Томи веднага започвше да се гърчи и пищи от болки. Имат специален капкомер и се накапват директно в устата-не е много лесно, но трябва търпение- и имат приятен вкус, опитвала съм ги. Дано ги намерите.

Изпратено: si (IP регистриран)
Дата: 17 май, 2005 09:16

здравей ,не се отчайвай мисли си само ,че рано или късно коликите ще минат.Ние също имахме много силни и единствено за момент ми помагаше сешоара без него никъде не отивахме.След това му взех шишета на Браун и всичко се оправи,но вие се кърмите така ,че пробвай номера със сещоара.Успех 

Изпратено: marianna (IP регистриран)
Дата: 17 май, 2005 09:58

На нас ни помогна Sab simplex.Слагам половината в млякото ,адругата част давам с лъжичка.За цега(да чукна на дърво )действа.

[www.bgphoto.net]
Снимки на Йоана
Изпратено: silvia (IP регистриран)
Дата: 17 май, 2005 15:00

Нас от коликите ни спасиха капките Disflatyl - много са добри!

Изпратено: leoo2001 (IP регистриран)
Дата: 18 май, 2005 01:17

Аз действах според беба...коликите й идваха само вечер,така че давах 15 какпи преди последното хранене вечер и 5 след яденето...за десерт две три глъдки вода...със сигурност ще ти помогнат,защото и аз изживчх същия ужас...хубави са Саб симплекс.

Емма Пламен Александрова 

Изпратено: звездица (IP регистриран)
Дата: 20 май, 2005 12:50

silvia Написал:
-------------------------------------------------------
> Нас от коликите ни спасиха капките Disflatyl -
> много са добри!
>
>

А тези капки има ли ги в БГ, и ако ги няма от къде си ги взела?

Дата: 20 май, 2005 14:09

На нас ни помогнаха Саб Симплекс.Преди това бяхме на Еспумизан,но нямаше голям ефект.При нас коликите се появяваха следобед и надвечер към 7ч.Държаха я около 20мин. до половин час,но доста се присвиваше милото.Започнах да й давам Саб симп лекс в млякото по 15 капки.Не знам дали от капките,но вече няколко дни(да чукна на дърво)няма колики.Забелязах ,че откакто излизаме навън по няколко часа бебка е спокойна май нямя проблеми с коремчето.

[www.bgphoto.net]
Снимки на Йоана

Изпратено: silvia (IP регистриран)
Дата: 20 май, 2005 17:25

звездица Написал:
>
> А тези капки има ли ги в БГ, и ако ги няма от къде
> си ги взела?

Да, има ги в аптеките в БГ

Изпратено: hrisi77 (IP регистриран)
Дата: 24 май, 2005 20:31

zdraveite,nashite koliki biaha tolkova uzasni,che mi beshe trudno da poviarvam,che izobsto niakoga ste sprat.sega koliki veche niama,no sme pochti na 7 meseca.iskam da vi kaza kakvo sum opitvala i kakvo e imalo nai-golym efekt.davala sum absolutno vsichki kapki,koito se prodavat v bulgaria.Poruchahme kapki ot belgia i francia,vsichki vidove chai i na hip,humana i t.n,kopur,anason,indiisko orehche,shisheta s topla voda,topih detenceto v ligen s vodichka.sigurno ima i oste nesta,no v momenta ne se sestam.NISHTO.nai-goliam efekt imashe seshoarut i voda sus zahar.az mu davah chai na hip sus zahar i smiatam,che zaharta gi uspokoiava.dori i sega,kogato e nerven i ne moze da zaspi,mu davam chai sus zahar i toi vednaga zaspiva.probvai.uspeh.napulno te razbiram i suchuvstvam.

Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 25 май, 2005 17:00

и аз забелязах че откакто излизаме няма следа от колики.Иначе като прочетох че някой е доволен от Бейбинос ги купих,но все още наблюдавам дали при нас има ефект.Засега като гледам май има ефект когато ги давам по средата на яденето.Като почне да се превива от болки изцеждам кърма в лъжичка и давам-след това продължавам да кърмя.Ужасни са на вкус тези капки.Еспумизан бяха много вкусни,но не помогнаха особено. И чай на Хип давам,но само той без капки не ми помага.Освен това не знам точно какво количество да давам.Като разтворя една лъжичка в 100 мл. вода-това за колко време трябва да го изпие?

Дата: 25 май, 2005 17:53

Гери,ние това количество чай го пием в течение на целия ден и никога не сме го изпивали цялото.сега като е по-топло пие около 60 г .защо не правиш 50г. вода и половин лъгичка чай?Аз ми сля така да опитам

[www.bgphoto.net]
Снимки на Йоана

Изпратено: Geiza (IP регистриран)
Дата: 25 май, 2005 20:47

да,точно това почнах да правя-50 мл с половин лъжичка.Защото иначе и за ден не може да изпие 100.

Изпратено: Криси (IP регистриран)
Дата: 26 май, 2005 10:54

здравей, не се отчайвай ужасните колики е отминат много скоро
защо не пробваш чайче Бебезан, мисля че има повече ефект от капките

усех на теб и бебчо
целувки
Крис и Теди

# 129
  • София
   Лорекса надявам се да е настинала наистине каката и скоро да се оправи. Стискам палци скоро отново да лудее  Simple Smile
   Днес май почвам да им влизам в час на девойките след като ми остава време и да пиша на компа. Не че днес не стоях с едната мадама на него да чета докато тя сучеше. Напоследък ми се струва че не мога да стана от спалнята в детската, винаги някоя от тях е гладна. При нас май също почват да се появяват тези колики и вчера помогна само това да ги сложа да сучат и да лежат на корема ми. Така си и заспахме тричките иначе нямаше спокойствие. Но май и това върши работа защото още не ги мъчат много много.
   Това е засега от мен и надявам се да ми остава вече повечко свободно време да се вкючвам и аз в темичката или поне да ви чета  Simple Smile

# 130
Лорекса дано0 малката кукла се оправи Praynig,наистина с две две  деца е ек6ан.Аз сам зле с гардите Sad,така са подути  утре сам на лекар задалжително,п4на да цеда ни6то не излиза а малкия си сму4е Rolling EyesТакажа болка и така тежат 4ак ми се пла4и.Тази но5т 6те пражя прцедури какжото ми доиде на акала на пара,зележи листа 6те отка4а.

# 131
Майчета, да ви питам как заспиват бебчовците ви?
Самуил след ядене като го поставя в креватчето си седи си мирно, гледа си наоколо, но не заспива. И така може да стои 1-2 часа. Не плаче, не мърка, но й не заспива. А не искам да го взимам на ръце и да го люшкам докато заспи. И се притеснявам че спи твърде малко

# 132
Lorexa,дано скоро каката оздравее.Сигурно не ти е лесно с две дечица,но да са живи и здрави,ще порастнат неусетно.
Gubka, моя бебо, след като се нахрани,заспива в ръцете ми.като го сложа в леглото му,се ококорва и мрънка, и отново на ръце. е, невинаги.
Иначе вечер неще 7-мото хранене и спи от 22.30- 05.00   

Имаше млечница, Дактарин-а е изтеглен от търг. мрежа.неотговарял на пробите. Заместител е Фунгостатин.Доволна съм, на 2-рия ден устата му се изчисти

до писане от нас и поздрави на всички вас

# 133
  • София
Момичета, тези капки от Англия-Инфакол някой ползва ли ги в момента? Имат ли наистина ефект? Ако да-да търса начин да си достава от тях

.

Ние ползваме инфакол - засега има ефект, но при нас все още не са силните колики, поне така ни казаха.....Иначе мои приятелки са ги ползвали също и са много доволни
Педиатърката ни препоръча и чай за колики на Хип, но не сме успели да го намерим все още.
Успех

# 134
И ние ползваме инфакол.не мога да кажа за ефекта,тъй като и при нас не са в разгара си.( дано и не дойдат Praynig).Днес купих Еспумизан,4е ни свършва инфакол-а.ПО съдържание пише 4е съдържа същото коли4ество семитикон като инафкола.ще видим дали ще има ефект.Относно 4ая на Хип- води се 4ай от копър Peace( със синьо капа4е).Ина4е има и още някакъв вид на Хип,но той е за храносмилане и се използва от по-късен етап( а този от копър го водят от първата седмица).
Ние днес ходихме на консултация при педито.Дария  е ка4ила 700гр от изписването до сега Hug( това са 12 дни).ДОкторката каза 4е вси4ко ни е наред и няма смисъл и от пробно кърмене,тъй като детето си наддава дори пове4е от необходимото LaughingИзписаха ни и капките Вигантол.От утре ги по4ваме.
Сега бебка спинка,след като пое поредната си доза папкане Laughing.Аз ходих на фризьор и се 4увствам прекрасно от тази процедура.Имах нужда от нещо освежаващо за себе си.След малко ще отида до някое фото в квартала за да ми свалят снимки от камерата и най-накрая се надявам да ка4а и аз на малката Дария,4е е срамота ве4е Blush

Общи условия

Активация на акаунт