Здравейте, аз съм АВГУСТинче :)

• 22 871
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!В края на бременността си започнах да ви чета много редовно, но реших да се включа към вече родените-надявам се да приемате нови мами!!!
Сега за нас накратко-термина ми беше за 08.08. но родих на 04.08. нормално.Надявам се да ни включите във вашия списък!Имам си един малък мъж-Иво-роди се 3950гр.За в момента всичко при нас е спокойно!Пожелавам ви лек и прохладен ден!

# 91
А къде се намират Социални грижи?  Embarassed където се подават документите за еднократната помощ от 200 лв?

# 92
  • В ЛЮтеницата
И още едно уточнение за 200- лева. Преди да се вземат парите ти връщат акта за раждане и ти връчват заповедта. А сумите се превеждат/изплащат само между 15 и 23 число.
Социални грижи са към общините, така че е или в сградата на съответната община по постоянния ти адрес, или от там ще ти кажат къде, ако са в друга сграда.
morninq, естествено, че приемаме, но в списъка трябва да те включи Обърквация, а тя днес е родила. Честито на щастливата мама!

# 93
Здравейте и от нас!

Ние вече 3 дни сме си вкъщи и се опитваме да се адаптираме... Laughing Храним се на поискване на около 2.5-3.5 часа, но от вчера е много неспокоен и постоянно плаче, а не иска да суче. Cry Иначе ползваме Памперс

Мами, да ви попитам: вие давате ли биберон-залъгалка на бебчетата, защото аз му дадох онзи ден и той заспива вече само с нея... newsm78

Морнинг, добре дошла при нас! Hug

# 94
моя термин е след 1 месец но ви чета с интерес за да съм запозната с това което ме чака искам да споделя с вас това което знам за цеденето на 1 лекция член на Ла леча лигата каза че ако всичко е нормално не е нужно да се цедим тоест ако млякото вече си тече нормално(в началото може да се наложи цедене за да потече) или ако не чустваме напрежение(ако чустваме напрежение може да имаме повече мляко отколкото бебето може да изяде и ако не се цедим може да се образуват бучки)
а колкото до бибероните-залъгалки и аз мислех да не давам но говорих с няколко майки и те споделиха че ако си смуче пръстите е по-добре да му се дава залъгалка защото по-късно(кам 1 годинка примерно) дори да реве може да не му я даваш и да го отучиш а пръста няма как да му вземеш  Laughing и може и до 3 години да си го смуче
желая ви здрави бебчета

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 16:13 от viki81

# 95
Мами, да ви попитам: вие давате ли биберон-залъгалка на бебчетата, защото аз му дадох онзи ден и той заспива вече само с нея... newsm78
Анди- и аз бях против залъгалките,но - сега ти завиждам SadМоята Дария така успешно си намира ръцете,а какви звуци издава само при цокането..... #CrazyМНого й е сладко,ама на мен хи4 не ми се нрави.Бибероната може да я скриеш,но ръцете са винаги под ръка Rolling Eyes

# 96
  • гр.Добрич
И при нас ръцете са в устата, затова доктора каза ,че е по-добре да смуче бибата отколкото ръцете, така че и аз давам биба. Той като се успокои сам я изхвърля. Иначе и аз нямах намерение да му давам, но не бих казала че е свикнал с нея.
Днес ми е мног неспокоен, то и снощи беше така. Не плаче ами скимти. Сигурно от коремчето, вече и аз не знам - бебшка му работа.

# 97
Moя бебо са6то си сму4е растите когато е много гладен,дажам му биба но я плуе.Исака биберн а не залагалки Joy,умни4ак ми е милия,а и аз много не го насилжам за бибата.Като се заприказжахме за документи аз незнам трябва ли да му вадя акт за раждане от БГ newsm78,тои тук си иам само 4е тук е една 4ерна книжка малка и там вписват когато ти се роди дете.Ина4е тук маи4енстжото е до 4 мес ,поселе на градина тук са така не6тата.Аз няма да полу4ажам но маи  6те вземам всеки месец по 100евро,и на жсеки 6 месеца ти дават по 600. Ами това е написах го това може да ви е интересно GrinningСпинки и аз сам зле сас гардите а зарната ги мага сас Дифламол и помага,но ме боли под ми6ницата много ,а като я бутана гардата мека маи 6те спирам млакото,4е ме изстрах аз отпреди си имах бу4ица в едната,н забременях и така си остана.Целувки и лек ден  bouquet

# 98
вие какви биби-залъгалки използвате ThinkingВси4ки ми се виждат огромни и Дари не може дълго да ги задържи в устата си.Кажете марка и модел

# 99
Валмер на мен ми подариха вав блницата на НУК,много ги харесва даге в4ера му купих и такижа биберони не се дави с тях,и са тани4ки ортопеди4ни отпред.Бибата определено си я харесва,имам и аз грамадни,но тои сму4е само когато е нервен или за удоволствие. Laughing

# 100
Момичета, много ме успокоихте -- много се бях притеснила, че започваме толкова рано с бибата.

velmar , аз ползвам на Авент силиконов за 0+ месеца.

viki81, пожелавам ти леко раждане и много здрав и сладък бебок... Hug

# 101
privet mamcheta Simple Smile
tezi dni men neshto pochva mnogo da me tormozi vaprosa s karmata veche minaha poveche ot 20dni a neia nikakva ia niama edvam sabiram za edno hranene i ot dvete daite savet ima li shans da se normalizira i povishi kolichestvoto vse oshte niakak si mi e savesno i neiskam da minavam otsega samo na iskustveno hranene

# 102
Здравейте
Хайде да се разпиша и аз в новата тема.
Първо хиляди благодарности на Обърквация за прекрасното оформление на темата.
Малко по-късно като намера време ще си смена лентичката и ще кача снимки на Йоана.

За памперсите аз ползвам засега на Хъджис и съм много доволна-нямам никави оплаквания.
Йоана се кърми помоему добре, но следващата седмица на консултацията ще видим дали е така. Давам и от едната гърда на хранене и след това доизчеждам, че иначе понякога много ми се напрягат и болят. Тя цока около 15-20 минути, като си почива отвреме навреме за мъничко, докато преброя до 5 и почва пак да цока...
За съжаление и нас ни почнаха коликите и то почти веднага след като си дойдохме вкъщи. Не знам какво да я права вече. Давам някакъв чай на Бюбхен, но няма ефект. Единствено я успокоява понякога като затопляме пеленки и слагаме на коремчето.
Освен това Йоана много често повръща след ядене, въпреки че винаги я уригвам и след като повърне почва и да хълца. Кажете някой има ли такива проблеми и на какво се дължи това?
Момичета, тези капки от Англия-Инфакол някой ползва ли ги в момента? Имат ли наистина ефект? Ако да-да търса начин да си достава от тях

Cvetence, за кърмата не знам какво да ти кажа, освен да продължаваш упорито да се цедиш, защото по принцип, колкото повече цедиш, толкова повече кърма идва, освен това не трябва да се стряскаш и да си спокойна, много е важно за кърмата-всичко идвало от мозъка-поне така казват в кърмаческия. Можеш да потърсиш по-компетентен съвет и от там. Хайде успех.

# 103
здравейте, мамчета:)
Ние от няколко дена сме си в къщи. Вече влязохме в ритъм и посвикнахме един с друг.
Кърма имам в изобилие и постоянно се цедя.
Днес направихме и първата си разходка. Самуил спа през цялото време. Много спокойно бебче е.
Биба по никакъв начин не мога да му набутам в устата. Пробвах най-различни, но всички ги плюеше.

# 104
Здравейте мамчета!
Искам да поздравя първо Обърквация за перфектната работа. За втори път влизам от както родих и не знам какво се е случило - кои мами са родили.
Но за всички изпращам най-сърдечно пожеланията си за здрави и красиви дечица. Да растът умни и щастливи за радост на всички ни. Сега малката Маргаритка спинка и се възползвам от времето. Моята мама е  тук и е просто прекрасно, защото едва ли бих се справила без нейна помощ.
Малката се храни доста добре, роди се 3 500 и ни изписаха 3 160. Сега обаче имаме проблем - спинка доста, и трудно успявам да я събудя за кърмене. От мен буквално се лее кърма, въпреки скромния ми размер. Но това е най-доброто за дечко. За сега спирам и отивам да помогна за вечерята.
Целувки за всички вас и сладките бебенца.

ПРЕКРАСНО Е ДА СИ МАМА

Общи условия

Активация на акаунт